Rodica il snajka

Naravno Rimokatolička Crkva. Al tada nije bilo ovoliko visokih poreza. Dao si desetinu Crkvi, desetinu državi i čao.
sto se tice te zapovijesti, u originalnom tekstu Biblije na hebrejskom pise "ne pocini ZLOCIN ubistva" kod nas pise "ne ubij", sto je nepravilno. Ubiti mozes u samoodbrani, napadnu te manijaci i ubijes ga kamenom ili napadaju te nacisti pa ubijes tog koga je tebe htio, dakle to nije ZLOCIN ubistva. Ako udjes u banku da je opljackas i ubijes nevine ljude ti si napravio ZLOCIN, jer su nevini, dakle, to je zlocin ubistva, a nije da ubijes nekog ko je i tebe htio ubiti.BritkiMozak wrote: 13 Apr 2023, 18:10Naravno da mogu. Zapovijed ne ubij, može se prekršiti ako netko naoružan želi ubiti tebe ili tvog člana obitelji, susjeda, prijatelja.
Može se prekršiti zapovijed Ne ukradi! ako si ostao bez posla, ušteđevina ti se iscrpila, socijalna pomoć od države te ustvari čini gladnim, posla nigdje na vidiku...
I tako to... ali zapovijed Ne sagriješi bludno nije tako jednostavna kao ove dvije. Pogotovo imajući u vidu da je Bog ljudska tijela učinio strastvenijim nego životinjska. Kad se životinje pare pas ili mačka obave to za 10-20 minuta, dok kod ljudi seksualni čin traje mnogo duže.
pise "ne cini preljube" dakle ako prevaris djevojku ili zenu mislim da svi znamo da je grijeh. Takodje je grijeh da imas odnose sa drugim zenama a da nisi stupio u savez braka (to je savez izmedju Boga, muskarca i zene). Eto odgovor ako je sta ne jasno tu sam da objasnim.HAVANA wrote: 13 Apr 2023, 18:21 Sta znaci uopste ne sagrijesi bludno? Sta je grijeh? Intimni odnos prije braka il sta?
Hvala. Necu.mihajlo53 wrote: 05 Aug 2023, 15:47pise "ne cini preljube" dakle ako prevaris djevojku ili zenu mislim da svi znamo da je grijeh. Takodje je grijeh da imas odnose sa drugim zenama a da nisi stupio u savez braka (to je savez izmedju Boga, muskarca i zene). Eto odgovor ako je sta ne jasno tu sam da objasnim.HAVANA wrote: 13 Apr 2023, 18:21 Sta znaci uopste ne sagrijesi bludno? Sta je grijeh? Intimni odnos prije braka il sta?
Ja sam ateista, ali ovo što govori itekako ima smisla u religijskom kontekstu.
Miješaš borbu za seksualnu partnericu u životinja, udvaranje i ljubavni zov životinja, sa samim spolnim činom. Spolni čin kod mačaka i pasa ne traje duže od deset minuta.Duh wrote: 13 Apr 2023, 18:48e jbg.BritkiMozak wrote: 13 Apr 2023, 18:10
Naravno da mogu. Zapovijed ne ubij, može se prekršiti ako netko naoružan želi ubiti tebe ili tvog člana obitelji, susjeda, prijatelja.
Može se prekršiti zapovijed Ne ukradi! ako si ostao bez posla, ušteđevina ti se iscrpila, socijalna pomoć od države te ustvari čini gladnim, posla nigdje na vidiku...
I tako to... ali zapovijed Ne sagriješi bludno nije tako jednostavna kao ove dvije. Pogotovo imajući u vidu da je Bog ljudska tijela učinio strastvenijim nego životinjska. Kad se životinje pare pas ili mačka obave to za 10-20 minuta, dok kod ljudi seksualni čin traje mnogo duže. Vezao je naročito jakom strašću muškarce i žene.
ti napravi sektu
ali ok , gresnici svih religija ionako svako za sebe gleda sto mu je grijeh.
a sto se tice zivotinja i uzdizanja ljudi u sexu...nije ti bas pametno.
od zmija, krmaka, majmuna pa do uvijek strastveni delfina.
ljudi ionako sami sebe nafale.
Mislis ono zeciji
Ne postoji ni Vojvoda ni Hajduk evropejac..Duchy of Saint Sava (Serbian Cyrillic: Војводство Светог Саве, romanized: Vojvodstvo Svetog Save) was a late medieval polity in southeastern Europe, that existed from 1448 up to 1482, when it was absorbed by the Ottoman Empire. It was ruled by the Kosača noble family, who held the title "Duke of Saint Sava" (Serbian Cyrillic: Херцег од Светог Саве / Herceg od Svetog Save).
marketing, sve su to reklamni panoiSkin wrote: 25 Aug 2023, 23:13 bi li ko objasnio razliku izmedju crkve i dzamije, u samom konceptu?
dzamije koje ima svaka mahala i crkve koje nicu na svakom pedlju zemlje po hercegovini i hrvatskoj, cak i ako su tu samo 4 kuce. voljela bih shvatiti zasto je to razlicito, u duhovnom i kulturoloskom smislu, kako se grade dzamije, a kako crkve, sa kojom svrhom?
a i na svakom brdu gruh veliki krst... priroda, reljef, sto bi rekli bogom dana ljepota u nasoj zemlji, nigdje nikoga okolo, par kuca...i veliki krst na brdu iznad.
to postavljanje krstova na vrhove planina kao simbola krscanstva datira jos iz 4. st., ali se kroz istoriju mijenjalo zmacenje i svrha, od obiljezavanja teritorije, pa orijentira za pohode hodocasnika, pa kao ratno obiljezje, do planinarenja i savladavanja vrhova.
zbog cega po nasim relativno malim brdima ima toliko krstova?
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot], Mutevelija, Veca and 4 guests