Vijesti iz sporta

Kutak za sportski trenutak
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Sportski kutak

Post by storm » 24 Nov 2013, 18:10

Okupljanje navijača Liverpoola iz BiH

Image

Zenica je jučer, 23.11.2013 godine, bila grad domaćin jednog lijepog druženja. Naime, u pitanju je bilo 8. Službeno okupljanje navijača FC Liverpoola, koje se održalo u Caffe baru Hennessy.

Organizator je bio Liverpool Fan Club BiH, koji u svojoj organizaciji ima već 7 uspješno organiziranih okupljanja kako na nivou BiH tako i na nivou regije jer su na ovim vrstama druženja uvijek prisutni i Redsi iz susjednih zemalja. Da tako bude i ovaj put, pobrinuli su se gosti iz Srbije i Crne Gore.

Okupljanje je započelo u ranijim jutarnjim satima, gdje su se navijači međusobno upoznali, družili, razmijenili dosadašnja iskustva i onda svi zajedno čekali početak utakmice, Everton-Liverpool. Himna You''ll Never Walk Alone je odjekivala cijeli dan bez obzira na rezultat jer kako nam kažu: Važnije je da smo svi proveli još jedan predivan dan, uz smijeh, druženje i pjesmu, te se zbližili na nama poseban način, i stekli dobra poznanstva koja su početak velikih prijateljstva.

''Naš Fan club djeluje i humanitarno, što smo pokazali na nekoliko prethodnih okupljanja, tako da smo i ovaj put spremili jednu humanitarnu akciju te prikupljeni novac donirali udruženju „LJUBIČICA".- rekla nam je glasnogovornica fan cluba Adrijana Prskalo.

Liverpool Fan Club BiH je osnovan prije 3 godine i zasad broji oko 2000 članova. Jedan je od najorganiziranijih fan clubova u našoj zemlji ali i u regiji.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 24 Nov 2013, 19:45

Simeone želi Begovića
Asmir Begović od ljeta u Madridu?

Image
Već dugo se spominje eventualni odlazak golmana reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmira Begovića iz Stoke Cityja

Fantastične odbrane Begovića na golu ovog engleskog kluba, te sjajni nastupi u dresu reprezentacije nisu prošli nezapaženo od velikih evropskih timova.

Prethodnog ljeta se spominjao njegov odlazak u Liverpool i Manchester United, ali bi Asmir vrlo lako od ljeta mogao prijeći u madridski Atletico.

Trener Jorgandžija Diego Simeone želi na ljeto dovesti zamjenu za belgijskog golmana Thibauta Courtoisa, koji se vraća u Chelsea, a među ozbiljnim kandidatima za dres Atletica je i naš reprezentativni golman.

Engleski mediji navode da je Begović uz Huga Llorisa (Tottenham) i Tima Krula (Newcastle), jedan od glavnih kandidata za prelazak u Atletico narednog ljeta, te da će jedan od njih definitivno čuvati gol tima iz Madrida u narednoj sezoni.

Naš 26-godišnji reprezentativac na tržištu kotira kao jedan od najboljih golmana Evrope, a cijena mu je sedam miliona eura.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 25 Nov 2013, 13:24

Buffon iznenadio glasovima u izboru za Zlatnu loptu

Gianluigi Bufffon, golman Juventusa i kapiten italijanske reprezentacije, otkrio je kome je dao glasove u izboru za Zlatnu loptu, te je tako priredio iznenađenje.

Iskusni talijanski golman nakon utakmice sa Livornom u okviru Serije A otkrio je kako je glasao u izboru za Zlatnu loptu, a inostrani mediji opisali su to kao jedno od najkontraverznijih glasanja posljednjih godina.

"Glasao sam za Pirla, Ronalda i Messija, tim redoslijedom", rekao je Buffon.

To znači da je njegov saigrač dobio pet poena, Ronaldo tri i Messi jedan.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 25 Nov 2013, 17:04

Malo neozbiljno od njega :D , no to je njegovo pravo...ove godine mislim da cr7 nema premca...je da je nulu osvojio ali čovjek je potrpo golova i odigrao sve sa svoje strane...nastranu da je u baksuznoj ekipi :D.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9190 times
Been thanked: 10913 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 25 Nov 2013, 17:13

I ja mislim da je zaslužio. Osim toga i veći je humanista.
Počesto promijeni Ferarri ali sjeti se i sirote djece širom svijeta.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 25 Nov 2013, 17:18

Krokodil Behko wrote:I ja mislim da je zaslužio. Osim toga i veći je humanista.
Počesto promijeni Ferarri ali sjeti se i sirote djece širom svijeta.
Ima on podosta humanitarnih akcija, a najčešče traži da je anoniman...ma kako je arogantan na terenu, meni je ok lik...ruku na srce,, i ima zašto biti napucan samopouzdanjem :ok

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40018 times
Been thanked: 26033 times

Post by Rum » 25 Nov 2013, 17:18

Image :oo
Ne priliči muškarcu da bude razdražljiv i da se lahko uvrijedi jer je to pokazatelj slabosti i nesigurnosti.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 25 Nov 2013, 17:22

Citao sam za Ronalda, kad je jos bio klinac, da je imao kolegu skojim trenirao i bio slican njemu... I na kraju kad se biralo da idu u neku fudbalsku akademiju ili u veci tim, ne znam tacno, trener je rekao njima ko vise od njih dvojice zabije golova na toj utakmici da njega uzima...
I kad su igrali, obojica su dali po 2 gola, i pri kraj utakmice prilika za go, taj mu kolega izasao pred golmana i umjesto da zabije go on dodao Ronaldu i ovaj zabio i tako da su uzeli Ronalda za dalje...
Taj kolega mu valjda sad bez posla, ne trenira... i kad su ga pitali pa otkud mu vila i sve sto ima, on rekao.. Sve ovo sto imam je od ronalda. valjda ga nije zaboravio i taj njegov gest sto ga ucinio zvijezdom kakvom jeste...
Da je on tad zabio a ne Ronaldo.. ko zna gdje bi on bio sad..

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40018 times
Been thanked: 26033 times

Post by Rum » 25 Nov 2013, 17:23

Blackhawk wrote:Citao sam za Ronalda, kad je jos bio klinac, da je imao kolegu skojim trenirao i bio slican njemu... I na kraju kad se biralo da idu u neku fudbalsku akademiju ili u veci tim, ne znam tacno, trener je rekao njima ko vise od njih dvojice zabije golova na toj utakmici da njega uzima...
I kad su igrali, obojica su dali po 2 gola, i pri kraj utakmice prilika za go, taj mu kolega izasao pred golmana i umjesto da zabije go on dodao Ronaldu i ovaj zabio i tako da su uzeli Ronalda za dalje...
Taj kolega mu valjda sad bez posla, ne trenira... i kad su ga pitali pa otkud mu vila i sve sto ima, on rekao.. Sve ovo sto imam je od ronalda. valjda ga nije zaboravio i taj njegov gest sto ga ucinio zvijezdom kakvom jeste...
Po tom pitanju Ronaldo je :ok svu familiju ,prijatelje donira i za to mu svaka cast :respekt
Ne priliči muškarcu da bude razdražljiv i da se lahko uvrijedi jer je to pokazatelj slabosti i nesigurnosti.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 25 Nov 2013, 17:41

Rum wrote:
Blackhawk wrote:Citao sam za Ronalda, kad je jos bio klinac, da je imao kolegu skojim trenirao i bio slican njemu... I na kraju kad se biralo da idu u neku fudbalsku akademiju ili u veci tim, ne znam tacno, trener je rekao njima ko vise od njih dvojice zabije golova na toj utakmici da njega uzima...
Po tom pitanju Ronaldo je :ok svu familiju ,prijatelje donira i za to mu svaka cast :respekt
dok onaj pigmejac izbjegava platiti porez :hihi pih, koja nogometna veličina :zubi

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 25 Nov 2013, 18:49

Lewandowski je već potpisao ugovor sa....

Predsjednik Eintrachta Heribert Bruchhagen dospio je danas u centar pozornosti nakon što je izjavio da je Bayern Munchen već uspio potpisati dva igrača.

Bruchhagen je istakao da će Bayern na ljeto biti jači za dva igrača.

''Oni ne samo da su potpisali već Lewandowskog, već će također od nas potpisati i Sebastiana Rodea'', istakao je Bruchhagen.

Eintracht će tako ostati bez važnog igrača u sredini terena, a Dortmund je nakon poraza od velikog rivala ostao bez prvog napadača protekle dvije sezone, ukoliko je vjerovati Bruchhagenu.

Rode je dugo bio povezivan sa Bavarcima i izgleda da će on predstavljati investiciju za budućnost.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 25 Nov 2013, 18:51

Neki igrači Arsenala,kao djeca...

ziPa Walcott-a :oo

Image

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7471 times
Been thanked: 17413 times
Status: Online

Post by Maja » 25 Nov 2013, 19:54

Rum wrote:Image :oo
:plavi

Je li ovo stvarno?

Blackhawk

Post by Blackhawk » 25 Nov 2013, 20:13

jeste

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 25 Nov 2013, 20:16

ibro igrač godine..definitivno..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 25 Nov 2013, 20:47

laganini wrote:ibro igrač godine..definitivno..
ibro je i meni najdraži od ovih majstora, ali ima "nesreću" da se nalazi u društvu ovih genijalaca...po nekoj ljestvici lucidnosti i vica u igri, definitivno najbolji...kako ide ona otrcana fraza...igrač zbog kojega se ide na stadione

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 29 Nov 2013, 15:10

Ibrahimović: Ne treba mi Zlatna lopta da bih znao da sam najbolji

Švedski nogometni reprezentativac postigao je pogodak u sedmoj minuti utakmice protiv Olympiakosa na Parku prinčeva u kojoj je Paris Saint Germain slavio s 2:1.

Ibrahimoviću je to bio osmi pogodak u grupnoj fazi Lige prvaka u ovoj sezoni, čime je izjednačio rekorde Ruuda van Nistelrooyja, Hernana Crespa, Filippa Inzaghija i Cristiana Ronalda.

Iako smatra da je u odličnoj poziciji da postavi novi rekord u posljednjem meču grupne faze Lige prvaka protiv Benfice, 32-godišnji napadač tvrdi da ga ne zanimaju individualna priznanja, uključujući i Zlatnu loptu.

"To nije nešto o čemu razmišljam ili nešto što mi je važno. Ne trebam osvojiti taj trofej da bih znao da sam najbolji", kazao je Ibrahimović.

PSG je osigurao prvo mjesto u grupi C zahvaljujući pogotku Edinsona Cavanija, koji je pariskom timu donio pobjedu nad grčkim prvakom.

"Cilj nam je bio da prođemo grupnu fazu i to smo učinili. Moramo sačekati žrijeb i vidjeti s kim dalje igramo, a do tada ćemo vrijedno trenirati i biti spremni za sljedeću utakmicu", dodao je Ibrahimović.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 29 Nov 2013, 17:55

''Ja sam igrač kojem je poništeno najviše regularnih golova''

Armin Hodžić je jedan od najstandarnijih fudbalera Željezničara u ovoj sezoni, a u dosadašnjem dijelu iste talentovani napadač je postigao osam golova.

Međutim, kako sam kaže, Hodžić je svjestan da je taj učinak mogao biti i bolji.

"Zahvalio bih se stručnom štabu koji je vjerovao u mene i što mi je pružio priliku. Svjestan sam da sam trebao dati više golova, ali jednostavno ovo je moj način, volim Želju, za ovaj klub igram srcem i moram istači da sam igrač kojem je poništeno najviše regularnih golova i koji je pogodio najviše prečki i stativa", kazao je fudbaler Liverpoola na posudbi u Željezničaru.

Sutrašnji derbi protiv Borca za Hodžića je najvažniji meč do sada.

"Bit će teška utakmica, Borac je kvalitetan tim iako im ne igra nekoliko igrača, za nas je ovo najvažniji meč kako bi ostali na prvom mjestu", rekao je ovaj 19-godišnjak.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 02 Dec 2013, 15:18

Fudbalski transferi u BiH

Znate li koliko bh. klubovi plaćaju za dovođenje igrača?

Bliži se januar, odnosno početak prijelaznog roka u većini evropskih fudbalskih liga. Milioni eura će ponovo biti u opticaju kada su najveći klubovi u pitanju, a sve s ciljem kako bi što jači ušli u nastavak sezone. Januar će biti zanimljiv i kada su bh. premijerligaši u pitanju. Sigurno je da će svih 16 klubova u drugi dio prvenstva krenuti u izmijenjenim sastavima u odnosu na tek završeni dio, ali za razliku od evropskih naši klubovi sigurno neće trošiti milione, stotine hiljada, pa čak ni desetine hiljada.

Rijetke su situacije u kojima su klubovi iz BiH plaćali novčani iznos drugim klubovima za dovođenje fudbalera. Uglavnom se radi o dovođenju igrača koji imaju „slobodne“ papire, ili se eventualno plati manji iznos kao naknada za treniranje.

Široki Brijeg važni za jednog od finansijski najstabilnijih klubova u BiH. Na temu transfera igrača kada je taj klub u pitanju smo razgovarali sa Draganom Soldom, sekretarom NK Široki Brijeg.

On, iako ne raspolaže tačnim podacima, smatra da je najveći iznos koji je taj klub platio drugom za dovođenje igrača oko 40.000 KM. Radi se o transferu Gorana Zakarića iz Kozare u Široki Brijeg. Isti taj Zakarić je samo godinu dana kasnije za 300.000 eura potpisao sedmogodišnji ugovor sa zagrebačkim Dinamom. On još uvijek kao posuđen igrač nastupa za ekipu sa Pecare.

Soldo ističe da je Široki Brijeg plaćao samo za dovođenje mlađih fudbalera, a jedan od njih je i Ivan Barišić, bivši fudbaler Zrinjskog za kojeg je Široki Brijeg platio 25.000 KM.

Kada su transferi iz Širokog Brijega u drugi klub u pitanju, najveći iznos je zarađen prodajom Mirka Hrgovića, a transfer je iznosio oko 800.000 eura. Značajan iznos je Široki Brijeg zaradio i od prodaje Damira Zlomislića u Rijeku, a 2004. godine je Široki prodajom Baiana zaradio 400.000 eura.

Aktuelni prvak BiH, sarajevski Željezničar, također nakon agresije na BiH nije baš često dovodio igrače za koje je plaćao novac drugim klubovima. Jedan od presedana je dolazak Sergeja Tice iz ukrajinskog Stala. Tica je plaćen oko 75.000 američkih dolara, a taj iznos je Željezničar morao platiti tek naknadno. Tada je „plave“ predvodio Amar Osim, ali, prema njegovim riječima, tada nije imao ovlaštenja koja ima danas, te da klupski čelnici zapravo nisu u trenutku dovođenja znali da moraju platiti taj iznos. Ono po čemu će Ticu navijači Željezničara pamtiti jeste promašaj protiv Malage u Španiji, kada je imao priliku opravdati uloženi novac i ekipi sa Grbavice donijeti prolaz u narednu fazu tadašnjeg Kupa UEFA.

Osim još ističe Dalibora Šilića, za kojeg je plaćen manji iznos Mariboru. Pored Šilića je još 1997. godine zeničkom Čeliku plaćen novac na ime transfera Jasmina Memiševića. Nije poznato koji je iznos plaćen za igrača koji je naredne godine prešao u FK Sarajevo, ali je poznato da se radi o iznosu koji je „bio velik za taj period“.

Kada već govorimo o tom periodu, kao ilustracija može poslužiti podatak da su fudbaleri Željezničara u sezoni u kojoj su osvojili prvu poslijeratnu titulu prvaka imali platu u iznosu od 250 KM, da bi im tadašnji predsjednik Kemal Kozarić nekoliko mjeseci prije finalne play-off utakmice primanja povećao na 500 KM.

Kada su podaci za FK Sarajevo u pitanju, pokazalo se da je jako teško doći do tih podataka, pa ćemo se osloniti na one sa Transfermartka. Oni pokazuju da je klub sa Koševa 2007. godine Posušju platio 125.000 eura za Mirzu Mešića.

Početkom 2007. godine je Vladan Grujić potpisao za Sarajevo. Transfermarkt piše o iznosu od 500.000 eura koji je FK Sarajevo platilo bugarskom Litexu. Naravno, ta informacija nije tačna. Kako nam je sam Grujić potvrdio, on je imao još šest mjeseci ugovora sa bugarskom ekipom, a u Sarajevo je došao kao posuđen igrač i tu se zadržao godinu dana. Za to vrijeme, kada je Sarajevo ujedno došlo do titule prvaka, klub je, prema Grujićevim riječima, dovodio uglavnom slobodne igrače. Isto tvrdi i kada je banjalučki Borac u pitanju.

Tuzlanska Sloboda naravno nije trošila velike novce na dovođenje igrača, a pominjemo je iz razloga što je taj klub ostvario vjerovatno i najveći transfer u našoj ligi. Radi se o odlasku Saida Husejinovića u Werder Bremen za 900.000 eura.
Finansijska situacija u našim klubovima nije baš na zavidnom nivou. Tako je bilo u prethodnim godinama, tako je danas i ne postoje naznake da će se to promijeniti u bliskoj budućnosti. Sigurno je da će premijerligaši i dalje dovoditi igrače sa „slobodnim“ papirima. Iznosi koje igrači dobijaju za potpis ugovora su druga priča i tu nerijetko fudbaleri inkasiraju iznose sa četiri nule, a i mjesečna primanja i premije su na mnogo višem nivou nego navedeni primjer sa igračima Želje iz sezone 1997./1998.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 02 Dec 2013, 19:31

Iako su mnogi sumnjali u njega, njegove statistike su impresivne

Iako su svi sumnjali u to da li će se Gareth Bale uklopiti u Real Madrid, sjajni Velšanin je svojom odličnom formom odgovorio na to pitanje.

On je do sada za kraljevski klub odigrao 632 minute u Primeri, a za to vrijeme je postigao sedam golova, što praktički znači jedan gol po utakmici i tu se ništa ne razlikuje od Cristiana Ronalda.

Uz sedam pogodaka, ubilježio je šest asistencija, a uz to ima i 80 % preciznih pasova, a kada se pogledaju šutevi na gol, on šutira svakih dvadesetak minuta, te je stoga do sada uputio 29 udaraca na gol u Primeri.

Također, Bale je pokazao da može igrati i na više pozicija u timu i dobio je 40 % odigranih duela.

Post Reply

Return to “Fudbal”