PREMIJER LIGA BIH

Post Reply
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9918 times
Been thanked: 11752 times
Status: Online

Re: PREMIJER LIGA BIH

Post by Krokodil Behko »

Evo ima nešto na Klix.ba

Potpisano je već.
Postignut dogovor s Robertom Jarnijem: Moje i ambicije Bordo tima se poklapaju

Bivši hrvatski reprezentativac i igrač Hajduka, Juventusa i Real Madrida Robert Jarni će preuzeti funkciju šefa stručnog štaba FK Sarajevo, rezultat je pregovora koji su večeras obavljeni u Sarajevu.

Image

Kako smo ranije najavili, Jarni je večeras stigao na pregovore u naš glavni grad, gdje je sa čelnim ljudima tima sa Koševa dogovorio detalje saradnje.

"Brzo smo se dogovorili, nakon što mi je ponuđen plan. Vidio sam da je Sarajevo klub koji ima čvrste temelje i da je sve postavljeno na svoje mjesto. Sarajevo ima visoke ambicije, a moje se ambicije poklapaju s planovima čelnih ljudi koševskog premijerligaša. Znam da Bordo tim ima mladu ekipu, a u proteklom periodu sam radio s dosta mladih igrača i to je dobro funkcionisalo, a nadam se da će tako biti i ovdje", rekao je Jarni ekskluzivno za naš portal.

Jarni se prisjetio svojih igračkih dana u dresu Hajduka u ligi bivše Jugoslavije. Kaže da mu je uvijek bilo najteže igrati na Koševu, gdje nikada nije osjetio slast pobjede. Za naš portal govori da pamti kako je Sarajevo imalo vatrene navijače i da zna da će i sada tim imati njihovu veliku podršku.

On će sutra biti i zvanično predstavljen kao novi trener FK Sarajevo. U prostorijama kluba u Titovoj 38b će biti organizovana konferencija za medije na kojoj će uz Jarnija prisustvovati i Miloš Stojčev, prvo novo igračko ime nakon završetka jesenje polusezone.

Jarni je iza sebe ostvario sjajnu fudbalsku karijeru koju je počeo u dresu splitskih "Bilih". Kasnije je nosio dres mnogih klubova, a između ostalih i Juventusa i Real Madrida. Bio je i član bronzane reprezentacije Hrvatske s Mundijala u Francuskoj 1998. godine.

Podsjećamo da je Upravni odbor FK Sarajevo odlučio prekinuti saradnju s dosadašnjim trenerom Husrefom Musemićem. Kako je saopćeno iz Bordo kluba, njemu će biti ponuđeno drugo radno mjesto. Istovremeno su imenovani novi članovi stručnog štaba. Dženan Uščuplić je imenovan na poziciju prvog asistenta, a Almir Hurtić će imati za cilj koordinaciju igara polaznika omladinskog pogona i Akademije FK Sarajevo i njihove što brže integracije u prvi tim FK Sarajevo.

Novo ime je i Enver Lugušić, nekadašnji prvi golman Sarajeva, koji će raditi na formiranju škole golmana pri Akademiji i omladinskom pogonu FK Sarajevo, te je planirano da bude koordinator svih aktivnosti kada su u pitanju golmani prvog tima i svih takmičarskih selekcija FK Sarajevo.
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Post by Rockefeller »

Za bosansku ligu ne trebaš iskustvo, ona je za početnike. Sarajevo ima mladu ekipu i neka uspije prenijeti makar 30% onog što je vidio i naučio igrajući po velikim europskim klubovima na ove momke ja sam zadovoljan.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Nadam se da će mu uspjeti napraviti dobar posao...dosad i nije blistao
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

Jarni :cool
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Mislim da sam dešifrirao ovaj iznenadni angažman Jarnija.
Do sada, već je dao nekoliko izjava i u svakoj je pominjao omladinski pogon Sarajeva ili preciznije rečeno, omladinsku Akademiju FK Sarajevo koja starta za mjesec-dva. Upravo u tom segmentu, novac je uložio malezijski milijarder Vincent Tan koj je ujedno i vlasnik CCFC. Možda su htjeli nekog trenera koji je radio sa mladim pogonima umjesto Musemića. Istina je da mediji navode da su Musemiću uručili otkaz zbog loše sezone ali oni to samo navode. Drugo mjesto sa dva boda manje od Želje, nije ništa neobično za FK Sarajevo. Izgleda da se dešava prestrojavanje u skladu s tom malezijskom investicijom u klub.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..jarni je trener gotova stvar..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

Jarni i Tanove pare, lansiraće Sarajevo u Europu :oo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Čak i ako bude ferceralo, to lansiranje bit če u najboljem slučaju do grupne faze Evropske lige. Ako šta i bude vrijedilo, dobijat će prekomandu u Cardiff City.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Krokodil Behko wrote:Čak i ako bude ferceralo, to lansiranje bit če u najboljem slučaju do grupne faze Evropske lige. Ako šta i bude vrijedilo, dobijat će prekomandu u Cardiff City.
..ko to je malo... :lupa
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

bez grupne faze lige prvaka nećemo ozbiljno razgovarati. Pa nije Sarajevo Dinamo. :D.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ama nije malo ali nikada se neće ni otići dalje od toga.
Svaki mladi igrač koji bude vrijedio, završit će u Cardiffu.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..a ovako će u dinamiji..
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

pa hajd, navijaćemo za Cardiff city umjesto za Manchester city, dođe nam na isto :ooo
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..a nisu englezi što im je plus..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

I još ako Pjanić stvarno pređe u United, e jbg. :lupa
Mumin I
Na probnom
Na probnom
Been thanked: 2 times

Post by Mumin I »

znaći favoriti za titulu i Europu su Željo, Sarajevo, Zrinjski, Široki i Plimpik. Borac lagano pada pa ga nevidim u tim kalkulacijama. a Sarajevo ako šta bude od Tana bit če ono što su dinamo i partizan u svojim zemljama.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Mumin za koga ti navijas :kafa

Ja moram znati :ooo
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Refik Šabanadžović za SportSport.ba:
"Željo je u posljednjih 7-8 godina najbolji klub u BiH"

Sa nekadašnjim reprezentativcem SFR jugoslavije, fudbalerom Željezničara i Crvene zvezde, Refikom Šabandžovićem razgovarali smo na svečanosti "Put do Brazila", koja je sinoć održana u sarajevskom Domu mladih.

"Mislim da je ovo prava stvar za državu i za sve koji se bave sportom. Otići na Svjetsko prvenstvo je velika stvar, a pogotovo u Brazil. Nadam se da ćemo i tamo napraviti novi historijski rezultat", kazao je nekadašnji fudbaler Željezničara, koji je za Crvenom zvezdom bio prvak Evrope.

Šabanadžović je sa reprezentacijom bivše Jugoslavije igrao na Svjetskom prvenstvu, pa posjeduje iskustvo koje nema niti jedan od aktuelnih reprezentativaca naše zemlje kojima će ovo biti debitantski nastup na Mundijalu.

"Fudbaler moraju igrati opušteno. To su sve veliki igrači, koji igraju po velikim evropskim klubovima i imaju veliki kvalitet. Mislim da možemo otići u drugi krug što je veliki uspjeh, mada je veliki uspjeh što smo se uopšte plasirali na SP", istakao je Šabanadžović.

Fudbaler bez koga je bio nezamisliv vezni red Željezničara tokom 80-ih godina redovan je na utakmicama kluba sa Grbavice.

"Pratim i gledam utakmice stalno. Željo je u posljednjih 7-8 godina pokazao da je najbolji klub u BiH. Amar, pa sada Dino Đurbuzović, veoma dobro vode tim i nadam se da će tim putem nastaviti, nakon ove jesenje titule. Volio bih da uspijemo postići nešto bolje rezultate u Evropi, mada puno toga zavisi i od žrijeba", kazao je nekadašnji veznjak tima sa Grbavice.

Prvi strani investitor stigao je u FK Sarajevo, a Šabanadžović je svakako podržao taj potez.

"Mislim da je to dobra stvar. Ako pratimo Evropu, ako pratimo taj trend onda vidimo da je u Francuskoj kupljen Monaco, ako pogledamo koliko se u Engleskoj ulaže novca, ja mislim da je to prava stvar. Dabogda neko došao u Željezničar pa isto uložio novac, jer ovdje ima talenata samo nam fale malo bolji uslovi. Ipak sigurno je da ovdje ima pravih igrača, kako u seniorskim timovima, tako i u omladinskim pogonima, tako da sigurno treba ulagati novac u fudbal u Bosni i Hercegovini", rekao je popularni Šaban.

Šabanadžović je jedan od rijetkih koji su imali priliku doći trofej namijenjen pobjedniku Kupa evropskih šampiona, kojeg je naslijedila današnja Liga prvaka. Crvena vezda u kojoj je igrao Šabanadžović je 1991. na penale u Bariju savladala Marseille i tako postala jedini klub sa prostora bivše Jugoslavije koji je uspio osvojiti veliki trofej. Ipak, Željina, a i Zvezdina legenda i dalje redovno kontaktira sa svojim saigračima iz tog perioda.

"Jučer sam se čuo sa Dikom Stojanovićem koji je bio golman Zvezde kad smo bili prvaci Evrope, čuo sam se i sa Darkom Pančevom. Sa Savićevićem se često vidim kada odem do Podgorice, sa Piksijem, sa kojima se redovno prisjetim lijepih uspomena iz igračkih dana", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba Refik Šabanadžović.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Nedim Jusufbegović održao prozivku

Asim Škaljić i Dejan Janković jedina nova lica

Image

Prvi trening u novoj 2014. godini fudbaleri Veleža odradili su danas na pomoćnom terenu stadiona u Vrapčićima.

Nakon sastanka i posjeta bokserskog asa Adnana Ćatića izabranici Nedima Jusufbegovića pretrčali su svoje prve kilometre u novoj godini, a rad je donekle remetila kiša koja danas u Mostaru pada od ranih jutarnjih sati.

Od igrača iz jesenjeg dijela sezone na prvom treningu se nije pojavio iskusni Samir Merzić koji je blizu odlaska u inostranstvo, te talentovani junior Benjamin Čamo.

Od novih lica prvom treningu je prisustvovao povratnik Asim Škaljić, te pojačanje iz Voždovca Dejan Janković. Aladina ISakovića nije bilo, a kako su nam kazali čelnici kluba i njegov angažman je doveden pod znak pitanja zbog porodičnih problema.

Isaković se jutros pojavio u Mostaru, ali je odmah krenuo nazad u rodnu Zenicu.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Prozivka na Bilinom polju
Hukiću se odazvao 21 nogometaš

Image

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana prozivka nogometaša. Na prozivku se odazvao 21 nogometaš, a opravdano su odsustvovali Semir Bajraktarević, Armin Duvnjak Adis Nurković i Nglove Clovis.

Šef stručnog štaba Nizah Hukić danas je govorio o planu priprema i ambicijama kluba u nastavku sezone.

"Današnjim danom prestao je odmor za nogometaše, sutra i prekosutra su ljekarski pregledi, dok smo prvi trening zakazali za subotu. Kada je u pitanju održavanje treninga, radit ćemo an terenima Kamberovića polja, te u teretani gradske Arene. Do odlaska najvjerovatnije 5. februara u Rovinj, planirali smo raditi dva puta dnevno, a prije odlaska u Hrvatsku imat ćemo i jednu internu utakmicu. Do početka prvenstva imamo za cilj odigrati pet utakmica u Rovinju, te generalku u Zenici. Kada je u pitanju igrački kadar, klub će riješiti situaciju oko Stajića i Nestorovića, dok se nadam da će ostali igrači ostati u klubu, imamo mi dobar igrački kadar i dobro smo pokriveni na svim pozicijama", kaže Hukić.

O nastavku sezone trener crno-crvenih je kazao:

"Svakako da smo oslabljeni odlaskom Saše Kajkuta, ali postojeći igrački kadar odgovara potrebama kluba u drugom dijelu sezone. Mi jesmo zaostali za vodećim timovima, ali svakako da se nećemo predavati, nego ćemo nastojati još više popraviti svoj plasman. U Kupu imamo veće ambicije, jer smo se plasirali među osam ekipa i siguran sam da se u dvije utakmice možemo nositi sa svakim klubom. Za kraj bi istakao veliko zadovoljstvo što mi se u stručnom štabu pridružio Vitomir Paškalj, bivši nogometaš Čelika, koji će zajedno s Hrustanovićem činiti stručni štab".
Post Reply

Return to “Arhiva prvenstava”