Odgoj modernih muškaraca .....

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9730 times
Been thanked: 10581 times
Status: Offline

Re: Odgoj modernih muškaraca .....

Post by Koraci_u_noci » 26 Aug 2023, 19:07

Kako to dobro zvuci, razmjenjujemo misljenja
Pobjeci sad od svega zelim

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26663 times
Been thanked: 7027 times

Post by Veca » 26 Aug 2023, 19:07

Fuddo wrote: 26 Aug 2023, 18:44
Lavlje_srce wrote: 26 Aug 2023, 18:43

Ti mene nemas sta voljeti, dovoljno je da me uvazavas. Vrijedi i obrnuto. Medjutim, iz tvoje tastature je izaslo svasta u mom pravcu, ukljucujuci i najdegutantnije rijeci koje sam ikad vidjela. Tada sam zamolila Maju da to izbrise, vjerujem da si ti zaboravio. Sve sto ti se desilo u zivotu, ukljucujuci eventualno probleme sa zenama, nema bilo kakve veze sa mnom. Tebi je to nemoguce utuviti u glavu. Ne moras se slagati s bilo cim sto napisem, ali mozes uci u diskusiju sa mnom i boriti se argumentima. Zbog toga sam na forumu. Ti to ne znas i neces da naucis. I nisi ti jedini, ne mislim ni da si najzlocestiji, samo znas biti najglasniji. Samo se prisjeti da smo m random ljudi koji su se igrom slucaja zatekli na istom forumu (da bismo razmjenjivali misljenja).

Neka forumasica je imala odlican potpis:"Ako imas problem sa mnom, nazovi me. Ako nemas moj broj, znaci da me ne poznajes dovoljno da bi sa mnom imao problem". To je izjavila Eleanor Calder u originalu.

Image

I tako, ako imas problem sa mnom, nazovi me (ne vrijedi samo za tebe). Do tad, ne srozavajte diskusije na osobnu razinu.
Pa kako cu te nazvat kad ti nemam broj?

:D. :srce

...ne poznaju ili ne vole tvoj humor, :D
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14880 times
Been thanked: 25513 times

Post by Fuddo » 26 Aug 2023, 19:08

Skin wrote: 26 Aug 2023, 18:59 ajoj pa sto opet okrenuste na zene, a ovdje se odgajaju moderni muskarci :D.

npr. vidjeh da je svicarska nakon vise pokusaja najavila usvajanje zakona o zabrani samaranja djeteta, zapravo snosenju posljedica ako udaris dijete. zabranjuju se takve odgojne metode.
to ce pomoci i odgoju modernih muskaraca.
Da su me bogdom samarali
Bio bih pametniji
Dozvolite da se obratimo

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1433 times
Been thanked: 1763 times

Post by Sioux » 26 Aug 2023, 19:13

Kako će Švajcarci znati da je dete našamarano.. Oće postavljati video nadzor? Ili daleko bilo senzore u dijete..
Pogled Joca Vujičića

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2982 times
Been thanked: 3429 times

Post by Skin » 26 Aug 2023, 19:17

Fuddo wrote: 26 Aug 2023, 19:08
Skin wrote: 26 Aug 2023, 18:59 ajoj pa sto opet okrenuste na zene, a ovdje se odgajaju moderni muskarci :D.

npr. vidjeh da je svicarska nakon vise pokusaja najavila usvajanje zakona o zabrani samaranja djeteta, zapravo snosenju posljedica ako udaris dijete. zabranjuju se takve odgojne metode.
Da su me bogdom samarali
Bio bih pametniji
kako si to zakljucio?
stres od fizickog zlostavljanja skodi razvoju mozga

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin » 26 Aug 2023, 19:20

Sioux wrote: 26 Aug 2023, 19:13 Kako će Švajcarci znati da je dete našamarano.. Oće postavljati video nadzor? Ili daleko bilo senzore u dijete..
kad je nesto kaznjivo zakonom, cijela drzava je o tome informisana. prijavit te moze i dijete, i partner, i komsija, i skola. poenta je da ne smijes udariti svoje dijete, a da ne budes kaznjen.
kakvo pitanje bokte. senzore u dijete

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 26 Aug 2023, 19:20

Skin wrote: 26 Aug 2023, 19:17
Fuddo wrote: 26 Aug 2023, 19:08

Da su me bogdom samarali
Bio bih pametniji
kako si to zakljucio?
stres od fizickog zlostavljanja skodi razvoju mozga
Pa vidis da mi nisu sve na broju
Mozda bi mi nesta spojili u glavi da su me pukli
Dozvolite da se obratimo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4372 times
Been thanked: 3246 times

Post by Lavlje_srce » 26 Aug 2023, 19:20

Patrijarhat je na Balkanu tako duboko ukorjenjen, da se nece iskorijeniti za jos ko zna koliko generacija. Pisala sam i prije o mojoj poznanici koja je dosla iz Engleske i ostala sokirana time da se curicama govori "sine" (bez lose namjere, automatski). Toga nema ni u opcenito daleko zaostalijim zemljama (sa izuzetkom Indije gdje se zenski plodovi cesto abortiraju).

Djecu sigurno ne treba izlagati nasilju jer nasilje perpetuira nasilje. Jos bitniji je problem onih koji uopce ne zele radjati (u Japanu 30% koliko se sjecam, ima ih i kod nas), ili rode samo jedno dijete i tu stanu. To je izrazeno na svim meridijanima, i ukoliko se rat spolova nekim cudom ne zaustavi, bice jos izrazenije. Prije nego sto neko izjavi da nas je 8 milijardi, provjerite izvore date informacije. Mnogi tvrde da nas je mnogo manje i neke nacije ce se u buducnosti ugasiti.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 26 Aug 2023, 19:27

vrsta stresova koliko oces, isto je meni moj stariji sin rekao" da si me bogdom marisala, ono kad je shvatio, sta je sve radio :D. ...nisam za udaranje djece al' tad mi je bilo zao sto nisam :plavi ...mentalni stresovi su puno opasniji, a to radi jezicina :zubi

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Sioux » 26 Aug 2023, 19:32

Skin wrote: 26 Aug 2023, 19:20
Sioux wrote: 26 Aug 2023, 19:13 Kako će Švajcarci znati da je dete našamarano.. Oće postavljati video nadzor? Ili daleko bilo senzore u dijete..
kad je nesto kaznjivo zakonom, cijela drzava je o tome informisana. prijavit te moze i dijete, i partner, i komsija, i skola. poenta je da ne smijes udariti svoje dijete, a da ne budes kaznjen.
kakvo pitanje bokte. senzore u dijete
Šta ako se šamaranje dešava daleko od očiju javnosti?
Pogled Joca Vujičića

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 26 Aug 2023, 19:35

Sta ako se bilo sta nezakonito desava dalekonod ociju javnosti?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin » 26 Aug 2023, 19:39

Veca wrote: 26 Aug 2023, 19:27 vrsta stresova koliko oces, isto je meni moj stariji sin rekao" da si me bogdom marisala, ono kad je shvatio, sta je sve radio :D. ...nisam za udaranje djece al' tad mi je bilo zao sto nisam :plavi ...mentalni stresovi su puno opasniji, a to radi jezicina :zubi
ma veco, udaranje i fizicko izivljavanje nad djetetom pravi kurslus u licnosti, nisu samo kognitivne sposobnosti u pitanju, nego i emotivne, socijalne vjestine, samopouzdanje, dijete i samo postaje agresivac, to stvara i ovisnike, pa svasta.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Sioux » 26 Aug 2023, 19:42

Mora neko da prijavi, a nekim porodicama je u tradicionalnom vaspitanju za određene prekršaje adekvatna kazna šamar kao upečatljiv impuls kako se prekršaj ne bi ponavljao iznova..
Pogled Joca Vujičića

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 26 Aug 2023, 19:51

Skin wrote: 26 Aug 2023, 19:39
Veca wrote: 26 Aug 2023, 19:27 vrsta stresova koliko oces, isto je meni moj stariji sin rekao" da si me bogdom marisala, ono kad je shvatio, sta je sve radio :D. ...nisam za udaranje djece al' tad mi je bilo zao sto nisam :plavi ...mentalni stresovi su puno opasniji, a to radi jezicina :zubi
ma veco, udaranje i fizicko izivljavanje nad djetetom pravi kurslus u licnosti, nisu samo kognitivne sposobnosti u pitanju, nego i emotivne, socijalne vjestine, samopouzdanje, dijete i samo postaje agresivac, to stvara i ovisnike, pa svasta.

ZNAM!!!

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 26 Aug 2023, 19:53

...sve to i jezicina radi! :kafa uopce, neadekvatno ponasanje prema djetetu, posebno bebi!

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4307 times
Been thanked: 2113 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 26 Aug 2023, 20:04

oto
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin » 26 Aug 2023, 20:08

Lavlje_srce wrote: 26 Aug 2023, 19:20

Patrijarhat je na Balkanu tako duboko ukorjenjen, da se nece iskorijeniti za jos ko zna koliko generacija. Pisala sam i prije o mojoj poznanici koja je dosla iz Engleske i ostala sokirana time da se curicama govori "sine" (bez lose namjere, automatski). Toga nema ni u opcenito daleko zaostalijim zemljama (sa izuzetkom Indije gdje se zenski plodovi cesto abortiraju).

Djecu sigurno ne treba izlagati nasilju jer nasilje perpetuira nasilje. Jos bitniji je problem onih koji uopce ne zele radjati (u Japanu 30% koliko se sjecam, ima ih i kod nas), ili rode samo jedno dijete i tu stanu. To je izrazeno na svim meridijanima, i ukoliko se rat spolova nekim cudom ne zaustavi, bice jos izrazenije. Prije nego sto neko izjavi da nas je 8 milijardi, provjerite izvore date informacije. Mnogi tvrde da nas je mnogo manje i neke nacije ce se u buducnosti ugasiti.
automatski sine...eh :) ma pink i plava ;)

ne znam sta bih ti rekla to za radjanje i natalitet, biti majka je najteze i najbolje na svijetu. ali i kao da te kamion pregazi.
a slabo ko ima taj luksuz da zena moze ostati kuci, odgajati djecu i odrzavati dom, ali nekad mozda treba donijeti i neke ekstremne odluke, zarad toga sto vidis smisao u necem drugom.
japan me uopste ne cudi...druga planeta, poslovna kultura i tehnoloski, drugi obicaji, a i kodeksi.

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin » 26 Aug 2023, 20:09

Veca wrote: 26 Aug 2023, 19:51
Skin wrote: 26 Aug 2023, 19:39

ZNAM!!!
ok.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 26 Aug 2023, 20:10

Ljudi su postali pizduni.
Ovo ce sve propast.
Ne smijes niko nista rec, odmah pocne cmizdrit.
Jebo li nas Oprah show
Sve je ona ovo nama zakuhala
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2996 times
Been thanked: 24819 times

Post by HAVANA » 26 Aug 2023, 20:11

Lavlje_srce wrote: 26 Aug 2023, 18:49
HAVANA wrote: 26 Aug 2023, 18:42
Postujem svakog ko je vrijedan postovanja. Dosta krivice snose i zene same. Nece biti da je samo do muska.
Mi takodje postujemo one koji su vrijedni postovanja, Nema tu razlike. Valjda ti je okidac da se javis bio "islamski ucenjak". Slicno su rekli i pripadnici drugih konfesija.
Ma jok. Osvrnuh se na postovanje. Jer postovanje je jako bitna stavka. Koliko je volim toliko je i postujem. A valja to zaraditi. Leptirici se dese. Postovanje je nesto drugo i ono donosi mnogo dobrih stvari u braku i vezi. I obrnuto naravno... A to islamski ucenjak znas da me ne zanima,tako da nema razloga da se javljam zbog toga.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Post Reply

Return to “Drustvo”