Imate li nekoga u dijaspori?
Ili, ako ste u dijaspori, imate li nekoga u BiH?
Nemam neke novije podatke ali godišnje se iz dijaspore preko doznaka, pošalje i više od 2.000.000.000 dolara. To sačinjava skoro pa petinu BDP BiH. Reklo bi se da je to veoma značajan prihod ove zemlje. Bilo bi zanimljivo vidjeti različita gledišta kao i za šta se koriste te doznake.
Samo puko preživljavanje ili se peko članova porodice/rodbine investira u neki posao?
Odmah da kažem, imam dva brata vani. Jedan je u Njemačkoj a drugi u Belgiji. Dok nam je otac bio živ, bilo je kako babo kaže. Ako mu zatreba za nešto, samo ih nazove i drmne šakom od stol

Sada već, ja ne tražim ništa jer imam svoje prihode (kakve-takve) a oni u poslove u BiH svakako ne bi ni ulagali. Znaju oni dobro da je ovo država u kojoj svako gleda da zajebe svakog.
Donesu mi odjeće i obuće ljeti kad dolaze ili me modernizuju sa tehničkom robom. Trenutno pregovaramo oko Samsung smartphone

Hvala im

Dijasporci, pomažete li nekome u BiH i kako vi vidite situaciju oko ekonomisanja i privređivanja u našoj zemlji?
Domaći, imate li podršku dijaspore i kako bi sastavili kraj sa krajem da nije njih?