Kokiii idi mi izbrisi dupli post...
Samo da kažem.......
Moderator: VIP
-
Trepavica
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
Pozzz...Ciklama...!
u temi Dijaspora
Hvala ..!
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
Hoki, poznavajuci i Behka i Ruma (a i Maju) ne bi me zacudilo da su se opet dogovorili 
hajd neka ...
hajd neka ...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Zagorka, nisi u pravu.Zagorka wrote:porodiljski dopust tece od dana poroda,sve ostalo je trudnicko bolovanje......porodiljski dopust treba biti plaćen,naravno to kod nas kao i sve drugo malo škripi,ali tako je kako je......Bonaqua wrote:Cekaj sad, nista ne kontam. Zar ti nemas prava na placeno porodiljsko od otprilike 8 sedmica prije poroda pa dok djete ne navrsi nekoliko mjeseci, eventualno godinu?
Po našem zakonu, porodiljski dopust uz ljekarski nalaz moze poceti 45 dana prije predvidjenog termina. A OBAVEZAN porodiljski dopust pocinje 28 dana prije predvidjenog termina. Porodiljski dopust traje jednu godinu neprekidno, ali porodilja na vlastiti zahtjev moze i mnogo ranije da se vrati na posao (ali ne ranije od 42 dana). Ukoliko dobijes blizance, odsustvo ne traje godinu, nego 18 mjeseci. A tih 18 mjeseci porodiljskog traje i onda kada rodis svoje 3. dijete (pa cetvrto... peto..
Sto se tice trudnickog bolovanja, tu nema nikakvog refundiranja. Ako sada odes na bolovanje, dobices 80 % plate i neces dobiti topli obrok (to sam ja koristila). Ukoliko nalazi dokazu da si u rizicnoj trudnoci (nedajBoze), onda ces dobiti 100% svoje plate, opet naravno bez toplog.
Ima nekih forumaša za koje bi bilo šteta da odu a ima i takvih bez kojih bi se forum mogao slobodno ugasiti jer to više ne bi bilo to, takva je JK.
Ono što želim reći, Julia, jest da možeš slobodno ucjenjivati Maju da ti svaki mjesec šalje paket kolača ako želi da ostaneš.
Ono što želim reći, Julia, jest da možeš slobodno ucjenjivati Maju da ti svaki mjesec šalje paket kolača ako želi da ostaneš.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
ljubim te pametnu
Majo, si cula?
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
-
Spanac_113
- Inventar foruma

-
Ciklama
Imala sam u želju iskoristiti zakonsko pravo na trudničko u trajanju od 18 mjeseci, kad sam se obratila u pravnu službu moje firme, ostali su iznenađeni, nisu znali za to, rekla sam im po kojem zakonu, onda je bilo pitanje kako platiti, da bi mi na kraju rekli da mogu al' neće biti plaćeno, pokušala sam da radim pola radnog vremena, ali su mi rekli da bih tako bila plaćena. Nije mi se dalo uzimati advokata i gužvati sa firmom, kad je istekla godina, počela sam raditi.Peggy Sue wrote: A tih 18 mjeseci porodiljskog traje i onda kada rodis svoje 3. dijete (pa cetvrto... peto..)
Rađale mi jednoj ili petero djece isto nam je u ovoj BiH, slušajući nekog čovjeka kako se hvali junicama, došla sam do zaključka da u našoj državi bolji podsticaj imaju junice nego porodilje.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Mogu si sad pricati o tome kako si trebala ustrajati i traziti svoje zakonsko pravo, ali ni ja se nisam bola s rogatima kad sam imala problema s bolovanjem. Mislili su da ce mi placati 42 dana (do komisije), ali meni se promijenila sifra bolesti, tako da su morali placati duze. Rezultat - ostala bez posla, jer nisu imali sredstava da mi daju platu jos jedanmjesec. Oh da, budzetska institucijaCiklama wrote:Imala sam u želju iskoristiti zakonsko pravo na trudničko u trajanju od 18 mjeseci, kad sam se obratila u pravnu službu moje firme, ostali su iznenađeni, nisu znali za to, rekla sam im po kojem zakonu, onda je bilo pitanje kako platiti, da bi mi na kraju rekli da mogu al' neće biti plaćeno, pokušala sam da radim pola radnog vremena, ali su mi rekli da bih tako bila plaćena. Nije mi se dalo uzimati advokata i gužvati sa firmom, kad je istekla godina, počela sam raditi.Peggy Sue wrote: A tih 18 mjeseci porodiljskog traje i onda kada rodis svoje 3. dijete (pa cetvrto... peto..)
Rađale mi jednoj ili petero djece isto nam je u ovoj BiH, slušajući nekog čovjeka kako se hvali junicama, došla sam do zaključka da u našoj državi bolji podsticaj imaju junice nego porodilje.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Zagorka

Pjegava,kad bih isla tih 45 dana ranije,uplaćivala bi firma,tj.ja,ne drzava,tako da mi nema fajde,kuzis,a drzava uplaćuje tek od dana kad rodiš,a uplaćuje se tako i toliko da ih se većina poželi vratiti natrag na posao uskoro......opet ovisi i o kantonima,neki su uredniji....
p.s.Julija naša draga,sretna ti druga godisnjica i dogodine,da znas-sise na pokaz i vidjećeš kako pljušte čestitke
p.s.Julija naša draga,sretna ti druga godisnjica i dogodine,da znas-sise na pokaz i vidjećeš kako pljušte čestitke
-
Blackhawk
Zagorka.. nisi naglasila Pjegavoj da si ti sebi sefica, otud njen takav odgovor.. 
- Zagorka

aa....pa velim nece mi refundirati troskove...... 
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Bitna informacija, al evo skontah u 36. epizodiBlackhawk wrote:Zagorka.. nisi naglasila Pjegavoj da si ti sebi sefica, otud njen takav odgovor..
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
prvu Hepidozu kad propustis dzaba ti gledat svih ostalih 198 hepidoza 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
kaka ti je ono pauza? za rucak ili opet hoces da nas ostavis? 
- Zagorka

.......ma od sedam jutros na nogama,pa me sad bole isto da sam trčanje s preprekama imala,nesto iz kukova,a i ozebla sam,nisam vise za samaranje,dzaba mi se opirati.....i kad uđem na forum,velim pauza,a ono dođe pet stvari,onaj zove,onaj ono,onaj ovo....... 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41242 times
- Been thanked: 27953 times
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.