Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
POSAVLJAK wrote:jel zna neko kako da provjerim jel zbilja sija svjetlo u frižidru kad je zatvoren?
Uđi u njega i zatvori vrata.
A ako ti je premali (frižider pa ne možeš stati) onda možeš:
1. podesiti timer na fotoaparatu, ubaciti ga unutra i zatvortiti vrata. Poslije otvoriš, pa ako nešto vidiš na slici, onda ne valja (naravno, isključiti blic)
2. ako ti se da lemiti, možeš napraviti neko od kola sa priloženih slika https://www.google.ba/search?q=photodio ... 20&bih=978 pa izvući dvije žice i mjeriti napon.
3. Možeš namazati onaj prekidač superljepilom i odmah zatvoriti vrata, kad se ljepilo osuši i ti otvoriš vrata, prekidač će ostati u položaju u kojem su ga dražala sama vrata. Tako ćeš znati da li je bilo upaljeno ili ugašeno, ali ćeš morati mijenjati čitavu skalameriju. Jes' da je rješenje jednokratno al' će ti savjest biti mirna.
4. Ako imaš web kameru, možeš je ubaciti unutra, vrata se zbog onog kedera mogu zatvoriti bez problema, a stanje pratiš s računara.
5. Možeš bušilicom probušiti rupu pa proviriti.
6. ???
7. Profit
Uvjerio sam se da sija, opcija 5 je bila fantastičan izbor. Kupio sam bušilicu i borer peticu, uspio sam kroz rupicu vidjet da stvarno sija svijetlo. Rupu sam pokrpao sa žvakaćom. Vrijedilo je truda
Sjećam se sve do nazad godinu dana, pa možda i manje od godinu prava rijetkost bi bila da se nekom poklope ip adrese. Ali ono baš rijetkost. Sad skoro svakom forumašu piše kako je još neko pisao s tog IP-a. Šta se promijenilo u međuvremenu