Šerijatski zakon

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9668 times
Been thanked: 11415 times
Status: Offline

Re: Serijatski zakon

Post by Krokodil Behko »

Steta sto administracija ne dozvoljava velika slova ..ts..ts...ts..

Kako drugacije da neki coravi ljudi vide jedno vec sto puta postavljeno pitanje ??

Ako su hadisi,ljudsko djelo a jesu,pa samim tim i serijat,zasto se ne bi moglo promijenit sve to? Makar donekle...

Podrzavam to u vezi kamata ali i da mi se,odgovori na pitanje:

Ako je to sve tako krasno i divno,taj arapski nacin bankarstva,zbog cega arapi najveci dio svog novca,drze u zapadnim bankama,u kojima su djelimicni ili vecinski vlasnici,njima toliko omrazeni zhidovi??

Nikako da se shvati da ja ne kazem da bi trebalo bas sve promijeniti ali ono sto je neprimjereno jednoj velikoj vjeri u sadasnjem vremenu u svakom slucaju,treba mijenjati.. Sto prije,to bolje.. :pusi

Ne vjerujem da cu napisati ijedno slovo na ovoj temi dok ne dobijem odgovor..
Zasto da trosim vrijeme na ljude koji su neobrazovani u vjerskom smislu... ???
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

Ako su hadisi,ljudsko djelo a jesu,pa samim tim i serijat,zasto se ne bi moglo promijenit sve to? Makar donekle...
Hadis je govor bozijeg Poslanika s.a.v.s. nesto sto je on uradio,zabranio ili odobrio vodeci se Kur'anom,pa valjda on najbolje poznaje ono sto mu je objavljeno.On licno je zabranio da se hadisi zapisuju za njegova zivota iz razloga da se nebi desilo isto sto i kod krscana,da se pomijesa njegov zivot sa Objavom.Hadisi oko kojih se cijeli umet slaze bez obzira na svoje vidjenje islama jesu oni sakupljaca Buharije i Muslima i to su 100% provjereni lanci prenosioca,a svaki hadis koji ima jednu sumnjivu kariku je izbacen.Znaci ono sto je propisano u Kurr'anu i takvim hadisima nije podlozno promjeni jer je svevremensko,dok one stvari koje se donose idzmom i kijasom tj zakljuccima koji su vodjeni logikom,a o njima nam Kur'an i Poslanik s.a.v.s nisu nista rekli upravo jer su podlozni vremenu i prostoru u kojem se zivi..su dakle promjenjive.
Ako je to sve tako krasno i divno,taj arapski nacin bankarstva,zbog cega arapi najveci dio svog novca,drze u zapadnim bankama,u kojima su djelimicni ili vecinski vlasnici,njima toliko omrazeni zhidovi??
Prvo,to nije arapsko vec islamsko bankarstvo,arapi su samo dio umeta.Zbog toga sto je upravo taj zidovski bankarski lobi preuzeo potpunu kontrolu nad...zlatom,a zlato je jedina materijalna i stvarna vrijednost dok novac to nije,novac u biti nema uopce nikakvu vrijednost.To sto ljudi nose u novcaniku je samo hrpa papira,a mnoge te dansnje "islamske" banke nisu slijedile Muhamedov a.s. naputak da novac moze biti samo zlatni i srebreni jer on samo tad ima svoju stvarnu vrijednost,nije podlozan inflaciji niti vremenu.Ako si imao ustedjevinu prije npr 20g u zlatu ili srebru istu bi vrijednost imao i dan danas i sa tvojim novcem se nebi mogao niko igrati osim tebe samoga.Medjutim taj zidovski lobi je shvatio to i pocetkom proslog vijeka je krenuo u potpuno preuzimanje zlata i srebra te svijetu nametnuo iluziju bezvrijednog papirnog(a u dansnje vrijeme i elektronskog )novca i usisao sav taj zlatni i srebreni novac u svoje trezore.Prvo su savladali zapad,a zatim raspadom Osmanlija krenuli u zamjenu tog novca i u islamskom svijetu za papirni.Time su te zemlje potpuno podredili sebi te razarali i unazadjivali ekonomije u tih zemalja,da bi na ocigled svijeta dosli i na kraju im oteli citavu teritoriju sa svetim islamskim i krscanskim mjestima te napravili sebi drzavu iz koje dominiraju svijetom upravo putem novca.
U toj prici se je pojavila i nafta i amerikanci su se uspjeli malo oteti tom zidovskom zagrljaju,ali su svjesni njihove moci i strepe od svakog njihovog poteza,jer nafta nije postojana niti dugotrajna,dokaz tome je i svijetska recesija koju ti bankarski lobi mogu proizvesti kad im se cefne,a nafte ce po prognozama ubrzo i nestati te ce svijet u potpunosti ovisiti od njih.
To se desava kad se samo malo odstupi od onoga na sta nam je nas Stvoritelj ukazao.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Da vidim da li sam dobro razumio ??

Neki hadisi su dokazano,nastali cak 300 godina,nakon Muhamedove smrti i toboze je to sigurno ono sto je Muhamed govorio ??

To ne moze biti tako a dokazati je jednostavno.. Cim je neko nasao za shodno da hadise stopi sa Kuranom to znaci da je htio prikriti vlastito djelo.

na zalost,cijeli Kuran,iskljucivo iz tih razloga,obiluje proturjecnostima..
To se odnosi i na one ajete koji su pominjani i u kojima se kaze da borcima protiv Islama,treba sjeci ruke,noge i slicno.. To takodjer,nije dio Bozije objave niti je moglo biti Muhmedova izjava. Sve sto je dokazano tacno a da Muhamed jeste to izjavio,upucuje na samilost i dobrotu,skromnost i razum.. Nigdje ni traga svirepim kaznama,progonima i tome slicno.. To je cist falsifikat..

Ponovo nisam dobio odgovor na pitanje a u vezi bankarstva..
Nisam pitao ko drzi banke i zbog cega nego sam pitao

Zasto arapi drze te pare u zapadnim bankama???

Zasto ne drze u svojim? Islamske ili arapske,svejedno je.. Cak se moze i staviti znak jednakosti kao sto je to u postu koji prethodi ovomn ucinjeno.. A ucinjeno je na nacin da se negira arapski identitet i umjesto njega,nudi se islamski..
Nesvjesno se potkrala ogromna greska i sitina je isplivala na vidjelo. U tome i jeste sustina. Arapi zele svoje neznabozacke obicaje,promovisati u islamske pa ih zatim,nametnuti cijelom muslimanskom umetu. Uvijek kad vehabije kazu,islamsko,muslimansko,misle zapravo na nesto sto je arapsko.

Dakle,arapi drze svoje pare u zidovskim bankama... I cine to svjesno a propisuju serijat sirotinji.. Kupili su Manchester City i potrosili vrecu para na Dzeku.. Jel i to po serijatu? Nisam primjetio da navijacice pomenutog kluba,dolaze umotane na stadion.. :pusi

I nemoj da me ometas sa tim zhidovima i njihovim rabotama.. Ako ti je do toga,otvoricemo drugu temu pa pisati i o tome... Ionako nisi u pravu kad kazes da su oni to poceli raditi,relativno skoro.. Prve banknote,za tvoju informacciju,stare su oko 5OO godina. A i Zhidovi su tu negdje sa pocecima svog bankarstva na tlu Evrope..

Cista je laz da su sve karike u ispitivanju vjerodostojnosti hadisa provjerene.. Da je to tako,ne bi sad u svim muslimanskim zemljama,bila zabranjena scenska umjetnost.. Nigdje nema nikakvog teatra,opere,baleta...nista..nista ..nista.. I sve to na osnovu jedne jedine Muhamedove recenice koju je izgovotio.. A izgovorio je jednom prilikom kad je vidio piujanca da se po trgu razgalamio i nesto sto bi sereklo,glimata i izvodi scene.. Muhamed je rekao da to stvarno nije u duhu prave vjere tako se ponasati.. I sta se zbilo?? Vec 1300 godina,u islamu je zabranjenpo pozoriste... NA OSNOVU CEGA?? Sta je to u Muhamedovoj recenici ukazivalo na to da je on protiv pozorista? I na kraju krajeva,kako to da je dozvoljeno snimanje filmova a pozoriste nije?? Zar gluma u filmu ima neke razlike u odnosu na glumu u pozoristu? Gluma je gluma... mensecini.. Cak sta vise,Iran je prije nekidan,osvojio berlinale a to nije mala stvar. daleko su odmakli sa kinematografijom..

I na kraju krajeva,tu i tamo poneki seljak,podrzace to u BiH i niko nikada vise... Samo dzaba lupas :lupa
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Da vidim da li sam dobro razumio ??
Jok ,nisi i neces nikad jer to je "za razumom obdarene"..Pusti ti to kraju samo ces se dzabe nasikirati pa te moze srcka strefiti ,pogotovu ako popijes koju vise,a hoce to kazu i od puno masnog
Neki hadisi su dokazano,nastali cak 300 godina,nakon Muhamedove smrti i toboze je to sigurno ono sto je Muhamed govorio ??

To ne moze biti tako a dokazati je jednostavno.. Cim je neko nasao za shodno da hadise stopi sa Kuranom to znaci da je htio prikriti vlastito djelo.
sigurno je muslimanima ,a nemuslimanima nije,oni kazu ma to je sve Muhamed izmislio i napisao Kur'an itd..a sta ce drugo i reci kad ih nauka rasturi potvrdjujuci autenticnost Kur'ana kao nadnaravnog
na zalost,cijeli Kuran,iskljucivo iz tih razloga,obiluje proturjecnostima..
Da ti nisi zamjenio Kur'an sa Biblijom?Gledaj drugi put sta pise na koricama
Zasto arapi drze te pare u zapadnim bankama???
Evo procitaj jos jednom,mada sumnjam da ces skontati..Zbog toga sto je upravo taj zidovski bankarski lobi preuzeo potpunu kontrolu nad...zlatom,a zlato je jedina materijalna i stvarna vrijednost dok novac to nije,novac u biti nema uopce nikakvu vrijednost.To sto ljudi nose u novcaniku je samo hrpa papira,a mnoge te dansnje "islamske" banke nisu slijedile Muhamedov a.s. naputak da novac moze biti samo zlatni i srebreni jer on samo tad ima svoju stvarnu vrijednost,nije podlozan inflaciji niti vremenu
I na kraju krajeva,tu i tamo poneki seljak,podrzace to u BiH i niko nikada vise... Samo dzaba lupas
A svidja ti se ovaj dio sa kamatom
Podrzavam to u vezi kamata
Jesi ti to ljakse?
P.S drugi zuti-crveni..mojne sta zamjeriti ,poselami ako su ti svi ko'ce
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Post prije ovog je post kojeg je napisao primitivac koji je cerecio moj post,vadio citate i kobajagi jos usput ispao i duhovit.. A zapravo,takav nacin citiranja,svojstven samo na forumima a nikada ga nigdje nije bilo u historiji svijeta,svojstven je samo primitivnim ljudima koji nemaju dovoljno kulture ili argumenata za dialog pa se sluze takvim stvarima.. A vjerovatno ni ne znaju sastaviti tri recenice a da to lici na nesto.. Doticni je to sve fino primjetio i promijenio taktiku...
Ne! ja nisam seljak ali ti jesi

I zivi si primjer narodne izreke "Kad seljak uzjase na vlast,najebu dostojanstvo i cast"

Nisam dobio odgovor na pitanje u vezi hadisa o scenskoj umjetnosti???

Ahh... da.. Pa ti i ne znas odgovor na to pitanje i u ovom momentu,sjedis u vehabijskom gnijezdu,sto ce reci,otisao si tamo po svoje misljenje? Vidi se fino po datumima i tajmingu onog sto "pises" da kasnis dva dana sa odgovorima..

Dakle,pitanje glasi Da li je Muhamed stvarno zabranio scensku umjetnost???

I mojne meni da sam seljak kad nisam.. a svi znamo ko jeste seljak na ovoj temi.. Mislim da si ispao smijesan i nepismen... ne razumijes se u Islam i moj ti je savjet da se vratis za plug..
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7854 times
Been thanked: 18562 times

Post by Maja »

hajde malo smirite strasti. raspravljajte o temi bez vrijeđanja, ako je moguće. ako nije, onda ide pod ključ
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

sistaba wrote:Post prije ovog je post kojeg je napisao primitivac koji je cerecio moj post,vadio citate i kobajagi jos usput ispao i duhovit.. A zapravo,takav nacin citiranja,svojstven samo na forumima a nikada ga nigdje nije bilo u historiji svijeta,svojstven je samo primitivnim ljudima koji nemaju dovoljno kulture ili argumenata za dialog pa se sluze takvim stvarima.. A vjerovatno ni ne znaju sastaviti tri recenice a da to lici na nesto.. Doticni je to sve fino primjetio i promijenio taktiku...
Ne! ja nisam seljak ali ti jesi

I zivi si primjer narodne izreke "Kad seljak uzjase na vlast,najebu dostojanstvo i cast"

Nisam dobio odgovor na pitanje u vezi hadisa o scenskoj umjetnosti???

Ahh... da.. Pa ti i ne znas odgovor na to pitanje i u ovom momentu,sjedis u vehabijskom gnijezdu,sto ce reci,otisao si tamo po svoje misljenje? Vidi se fino po datumima i tajmingu onog sto "pises" da kasnis dva dana sa odgovorima..

Dakle,pitanje glasi Da li je Muhamed stvarno zabranio scensku umjetnost???

I mojne meni da sam seljak kad nisam.. a svi znamo ko jeste seljak na ovoj temi.. Mislim da si ispao smijesan i nepismen... ne razumijes se u Islam i moj ti je savjet da se vratis za plug..
E ovo jest smijesno Allaha mi :lol daj covjece smiri se ,zipa na svoje :srce ..znas sta sam ti reko,manje pive i cenzura ili te necemo (gluho bilo...estakvirullah)gledati dugo na forumu pogotovu ako se budes toliko uzbudjivao.
Sabur ,polahko ...kazem ,nije ti ovo kviz da ti postavljas pitanja nekome,nego UCIONICA..a sve dok meni kao svom velikom ucitelju i sejhu ne iskazes postovanje sto te upucuje na pravi put ..nastava se odvija bez tebe i tvojih priglupih komentara.Znas drugi ljudi rade i nemaju kad tebi podmazivati mozdane vijuge...
Last edited by Maja on 23 Feb 2011, 16:02, edited 1 time in total.
Reason: provokacija
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Dakle.. ostala su nerazjasnjena dva pitanja..

1. Zasto arapi drze pare u zapadnim bankama?

2 da li je Muhamed stvarno zabranio scensku umjetnost?

Moji komentari nisu glupi nego tvoji a sa ciljem da izbjegnes odgovor na svako normalno pitanje koje ti se postavi.. I jebe mi se za nastavu kju vi imate.. Nisam ni sumnjao da nemate neku nastavu na temu " kako od samog sebe,sto prije napraviti sto vece strasilo i sto veceg izdajnika Bosne"
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Po treci put (aj treca sreca ) :lol
Zbog toga sto je upravo taj zidovski bankarski lobi preuzeo potpunu kontrolu nad...zlatom,a zlato je jedina materijalna i stvarna vrijednost dok novac to nije,novac u biti nema uopce nikakvu vrijednost.To sto ljudi nose u novcaniku je samo hrpa papira,a mnoge te dansnje "islamske" banke nisu slijedile Muhamedov a.s. naputak da novac moze biti samo zlatni i srebreni jer on samo tad ima svoju stvarnu vrijednost,nije podlozan inflaciji niti vremenu
koji Muhamed?Gdje to,sta je to bilo?Jel to kod nas neko nesto zabranjuje opet..Meni prvi haber
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

carobnjak_iz_voza wrote:
Po treci put (aj treca sreca ) :lol
Zbog toga sto je upravo taj zidovski bankarski lobi preuzeo potpunu kontrolu nad...zlatom,a zlato je jedina materijalna i stvarna vrijednost dok novac to nije,novac u biti nema uopce nikakvu vrijednost.To sto ljudi nose u novcaniku je samo hrpa papira,a mnoge te dansnje "islamske" banke nisu slijedile Muhamedov a.s. naputak da novac moze biti samo zlatni i srebreni jer on samo tad ima svoju stvarnu vrijednost,nije podlozan inflaciji niti vremenu
koji Muhamed?Gdje to,sta je to bilo?Jel to kod nas neko nesto zabranjuje opet..Meni prvi haber

1. odgovor bezveze.. Ako su ti arapi vec toliki muslimani i tvrde da jesu a para imaju svakako,zasto ne smisle nesto "vrlo muslimansko" pa da dohakaju tim zhidovima koje oni toliko mrze... ili bar tako tvrde.. ??
I na kraju krajeva,kako bih ja po tom naputku,sad za zlato,mogao kupiti kifle u pekari? Neko "vrlo mudro" i "vrlo muslimansko" pojasnjenje" ???
Ali ne mogu a da ti se iskreno ne zahvalim na tom primjeru koji dokazuje nesvijest u kojoj se nalazis..

2.. U vezi scenske umjetnosti.. Naravno da kod nas nije zabranjena scenska umjetnost jer o tome odlucuju ljudi koji o tome razmisljaju na nacin slican mom.. Nisam siguran da bi tako bilo i kad bi Bosnom vladali tvoji istomisljenici..
Ne izvrci cinjenice,ne moras svaki put ispasti bas to sto jesi :pusi

kazu hadisi da je Muhamed a.s.zabranio scenske umjetnosti a tacan opis,naveden je u nekom od mojih postova na ovoj temi. Potrazi,procitaj,izobrazi se.. Ispao si nekulturan.. Svi ljudi na svijetu znaju da je to u praksi tako.
Ali dat cu ti novu i drugarsku prriliku
Da li je stvarno tacno da je Muhamed a.s.zabranio scensku umjetnost a sto pise u hadisima i na osnovu cega je ista,zabranjena u skoro svim muslimanskim zemljama bas po tom serijatskom zakonu?

Nadam se da ces ispasti malo kulturniji sljedeci put.. :cvike
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Da li je stvarno tacno da je Muhamed a.s.zabranio scensku umjetnost a sto pise u hadisima i na osnovu cega je ista,zabranjena u skoro svim muslimanskim zemljama bas po tom serijatskom zakonu
Da li stvarno mislis da ce tebi neko bilo sta objasnjavati fino i kulturno dok ti pljujes po onome ko ti objasnjava?.Da li ti stvarno mislis da cu ja to objasnjavati covjeku koji ne priznaje Kur'an i hadise Buharije i Muslima,a serijat je baziran na tome?Znaci ja bih tebi trebao od samog pocetka da prvo dokazujem autenticnost Kur'ana da bi ti uopce mogao doci na temu serijata.No medjutim ljudi koji ne vjeruju u autenticnost i originalnost Kur'ana kao bozije objave ne zovu se muslimani,a sad posto smo utvrdili tu cinjenicu dodjemo do pitanja
Zasto bi nemuslimanu uopce bio bitan serijat kad je to zakon koji se odnosi na muslimane?
P.S. nemoj ti o kulturi Allaha ti
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

carobnjak_iz_voza wrote:
Da li je stvarno tacno da je Muhamed a.s.zabranio scensku umjetnost a sto pise u hadisima i na osnovu cega je ista,zabranjena u skoro svim muslimanskim zemljama bas po tom serijatskom zakonu
Da li stvarno mislis da ce tebi neko bilo sta objasnjavati fino i kulturno dok ti pljujes po onome ko ti objasnjava?.Da li ti stvarno mislis da cu ja to objasnjavati covjeku koji ne priznaje Kur'an i hadise Buharije i Muslima,a serijat je baziran na tome?Znaci ja bih tebi trebao od samog pocetka da prvo dokazujem autenticnost Kur'ana da bi ti uopce mogao doci na temu serijata.No medjutim ljudi koji ne vjeruju u autenticnost i originalnost Kur'ana kao bozije objave ne zovu se muslimani,a sad posto smo utvrdili tu cinjenicu dodjemo do pitanja
Zasto bi nemuslimanu uopce bio bitan serijat kad je to zakon koji se odnosi na muslimane?

U iscekivanju Godota moze i :lopta
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

sistaba wrote:
carobnjak_iz_voza wrote:

U iscekivanju Godota moze i :lopta
Al-Araaf
7:176
Tefsir . .Sura : 7
>
وَلَوْ شِئْنَا لَرَفَعْنَاهُ بِهَا وَلَٰكِنَّهُ أَخْلَدَ إِلَى الْأَرْضِ وَاتَّبَعَ هَوَاهُ ۚ فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ الْكَلْبِ إِنْ تَحْمِلْ عَلَيْهِ يَلْهَثْ أَوْ تَتْرُكْهُ يَلْهَثْ ۚ ذَٰلِكَ مَثَلُ الْقَوْمِ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا ۚ فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ
M.Mlivo
A da smo htjeli, sigurno bismo ga uzdigli njima, međutim on se priklonuo zemlji i slijedio strast svoju. Pa, primjer njegov je kao primjer psa:ako se okomiš na njega, dahćući plazi jezik, ili ostaviš li ga - plazeći jezik dahće. To je primjer ljudi koji poriču ajete Naše; zato pričaj priču, da bi oni razmislili.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

An-nisa 140 ajet
B.Korkut
On vam je već u Knjizi objavio: kad čujete da Allahove riječi poriču i da im se izruguju, ne sjedite s onima koji to čine dok ne stupe u drugi razgovor, inače, bićete kao i oni. Allah će sigurno zajedno sastaviti u Džehennemu licemjere i nevjernike,
Al-araaf 146ajet
Odvratiću od znamenja Mojih one koji se budu bez ikakva osnova na Zemlji oholili. I kakav god oni dokaz vide neće ga vjerovati: ako vide pravi put - neće ga kao put prihvatiti, a ako vide stranputicu - kao put će je prihvatiti. To zato što će dokaze Naše poricati i što će prema njima ravnodušni biti.
Yunus 39ajet
Oni poriču prije nego što temeljito saznaju šta ima u njemu, a još im nije došlo ni tumačenje njegovo; tako su isto oni prije njih poricali, pa pogledaj kako su nasilnici završili!
al-araaf 177ajet
Loš je primjer ljudi koji poriču ajete Naše,a dušama svojim čine zulm.
adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by adacta »

Pakistanska djeca igraju se bombaša samoubica!? Taj je šokantan video pronađen je na Facebooku, a tretiran je kao smiješan. Mnogi ljudi ga doživljavaju na potpuno drugačiji način, a reagovale si i neke organizacije za zaštitu prava djece.

Djeca svoga prijatelja ispraćaju u "posljednju misiju", a nakon što on aktivira "bombu" prilaze da vide "poginule".

:zid :(
[media]g_xoyosKy3w[/media]
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

carobnjak_iz_voza wrote:Naravno da si ti protiv tog zakona ,kako ces i biti kad si odabrao nik "marinac"
On marinac a ti čarobnjak , jbt razlike ,........ drastične :plavi
Mislim da nigdje na svijetu ne postoji šerijatski zakon,............ prosvijetlite me - ako griješim, dajte mi makar jednu jedinu državu za primjer :hm
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

mrki62 wrote:
carobnjak_iz_voza wrote:Naravno da si ti protiv tog zakona ,kako ces i biti kad si odabrao nik "marinac"
On marinac a ti čarobnjak , jbt razlike ,........ drastične :plavi
Mislim da nigdje na svijetu ne postoji šerijatski zakon,............ prosvijetlite me - ako griješim, dajte mi makar jednu jedinu državu za primjer :hm
Tako je mrki ,evo vidis ja sam to napisao u prvom postu
Jos da kazem da trenutno po mome misljenju ne postoji niti jedna muslimanska drzava koja ima stvarni,a ne politicki serijat i da primjer 100% serijata tesko mozemo gledati u bilo kojoj zemlji
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Nego kakav si ti sa Kur'anom i Sahihul-Buharijom ,negiras to ili si musliman? :kafa
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

To znači da šerijat nema šta tražiti u islamu :oo
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

mrki62 wrote:To znači da šerijat nema šta tražiti u islamu :oo

.. napokon glas razuma..
To se i provlacilo kroz moje postove.. Ali kako objasniti da ono sto su ljudi izmislili i umetnuli u Kuran,nije bozija objava i promjenjivo je..itekako... :cvike
Post Reply

Return to “Religija”