Bošnjaci koji ratuju u Siriji

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Obrisan profil
Status: Offline

Re: Aidi Ćorović vehabije i dalje prijete smrću

Post by Obrisan profil » 30 Nov 2013, 00:19

adio iz srbije pliz

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8645 times
Been thanked: 20480 times

Post by Maja » 30 Nov 2013, 00:39

Behko pa što mi ne reče kad sam ovo stavljala na temu Bošnjaci u Siriji da si ti već stavio :ljut

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 627 times

Post by Zagorka » 30 Nov 2013, 15:16

Ja sam neku noć ozbiljno razgovarala s mužem,ukoliko ova situacija sa sektama s godinama bude postajala sve gora,postoji šansa da prodamo sve i odemo zauvijek.

Ne želimo u ovakvom okruženju sina odgajati.Nisam debil da smatram da su drugdje samo bajke,ali ovo kod nas već dugo gubi konekciju sa stvarnošću,normalom,razumom.

Ne vide da sve više nalikuju na bezumnike od prije dvije decenije,ispunjene mrznjom,ludilom i zeljom za krvlju.

Ovo tlo je prokleteno.Kazem,ako ovo ludilo nastavi galopirati,valja uzeti sve opcije u razmatranje. Pa eto vam sve selefije i dervisi i vehabije i ostali luđaci,ostajte ovdje skupa s ovima sto su ovo dozvolili,zasluzujete jedni druge,uzivajte i dabogda se izbili do krvi,i pali do posljednjeg,ne bilo vam traga.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 396 times

Post by harlekin » 30 Nov 2013, 17:52

ja bi to sve potamanio :kafa
ustvari kontam ja da se pitam sledeci popis stanovnistva bi mogo jedan coek obavit i to na prste :hm

Ciklama

Re: Bošnjaci koji ratuju u Siriji

Post by Ciklama » 01 Dec 2013, 21:31

[ytube][/ytube]

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 05 Dec 2013, 09:41

Majka sumnja da joj je sin otišao u Siriju - možda narod samo izmišlja

Odlazak ratnika u Siriju zabrinjava bh. građane, jer stručnjaci posebno upozoravaju na probleme nakon njihovog povratka u BiH. Svakodnevno se otkrivaju imena novih džihadista koji se na ratištima bore na strani pobunjenika protiv režima Bašara el-Asada.

Zovu sedmično

Broj naših momaka koji su otišli u Siriju raste iz dana u dan. Tako se pretpostavlja da ih je trenutno 70.
Put sirijskog pakla iz sela Tulice pošao je i Sedin Huseinović (1974.), a sa sobom je poveo i suprugu Šerifu. Najpoznatiji vehabija iz ovog sela nadomak Kiseljaka bio je radnik u GRAS-u, a prema informacijama iz ovog preduzeća, Huseinović je uzeo godinu dana neplaćenog otpusta. Iako su komšije iza poluzatvorenih vrata samo kratko potvrđivale da su Huseinovići u Siriji, Sedinova majka Ramiza otvoreno je popričala s ekipom "Dnevnog avaza".

Uz uzdahe je govorila da njen "Sedin možda nije u Siriji, već negdje u arapskom svijetu" te je priznala da je njen sin vehabija.

- Šta znam, sinko. Imao je bradu, pa to znaju svi. Nije se mogao sakriti. Ali, nekako mi je nelogično da je otišao u rat i sa sobom poveo suprugu - kaže nam Ramiza Huseinović.

Prema njenim riječima, Sedin je automobilom otišao u Tursku, a navodno je s njim krenuo i neki prijatelj koji je sa sobom poveo i ženu i djecu. Otišli su početkom novembra.

- Moj Sedin nema djece, ali je Šerifa s njim. Kako mu se zove taj drug, ne znam, ali mi je rekao da je ta porodica povela i dvoje djece. Zovu me jednom sedmično, ali mi nikada nisu tačno rekli u kojoj su zemlji - priča Ramiza.

Osvrćući se gledaju li i čuju li komšije naš razgovor, Ramiza je kazala da je mnogo zabrinuta.

- I prošle godine bio je na nekim kursevima, obukama. Proveo je tri mjeseca u blizini Meke, u Saudijskoj Arabiji. Barem mi je tako kazao, pa se ja nadam da mu je kakav posao iskrsnuo i da je otišao. Možda narod samo izmišlja da je moj Sedin u Siriji - dodala je Ramiza.

No, Sedin je na Facebook profilu "prijatelj" sa svim ratnicima s Balkana kao što su Mirza Ganić, Edin Alijev, Dževad Gološ, Senad Halid... Također, na profilu Sedin prikazuje slike iz Sirije i oružje, a iz policijskih izvora potvrđeno nam je da je bračni par Huseinović u Siriji.

Govorio o džihadu

Kako nam je potvrdila jedna komšinica porodice Huseinović, Sedin se potpuno promijenio nakon što se vratio sa te obuke u Saudijskoj Arabiji te je stalno pričao o džihadu.

- Ljudi su ga počeli izbjegavati, jer je pričao kako svi trebamo u rat u Siriju. Žao mi je njegovih roditelja, brinu se, ali nisu mu mogli zabraniti da ide - kaže komšinica Huseinovića.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10483 times
Been thanked: 12351 times

Post by Krokodil Behko » 11 Dec 2013, 15:54

Mudžahedin Mirza Ganić iz Sirije prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu Ljajiću: 'Prostituke Zapada, kafiri'!

Image

Selefija iz Novog Pazara, Mirza Ganić uputio je prijetnje srpskom ministru Rasimu Ljajiću i ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću, koji su u inicirali zabranu odlazaka u strane vojne i paravojne formacije državljanima Srbije i BiH, piše srbijanski list Alo.

Ganić (19), koji se u Siriji bori na strani pobunjenika i koristi ratničko ime Ebu Sheheed, postavio je na svom Facebook profilu fotografije dvojice ministara uz natpis Prostitutke Zapada. Kafiri!!!.

Image

- Ovo su izdajnici islama i kafiri, ljudi koji traže da se zabrani ono što je Allah naredio, a to po Kur' anu, Sunetu i konsenzusu svih učenjaka islama, izvodi iz islama. Dakle traže uvođenje „zakona“ koji će zabraniti odlazak u džihad. Oni bi da mi sjedimo dok Umet krvari. Ništa od toga. Kad svoje namjere provedu u djelo možda i ispoštujemo da ne ratujemo u drugim državama. Ostaju nam naša Bosna i Srbija. Radujte se Radončiću i Ljajiću. Možda vi budete ti koji su pokrenuli džihad na Balkanu - napisao je Ganić na Facebooku.

Rasim Ljajić za "Alo!" kaže da je o ovim prijetnjama obavijestio odmah direktora policije Milorada Veljovića.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 11 Dec 2013, 15:58

kako je elokventan

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10483 times
Been thanked: 12351 times

Kladušanka Elvira ostavila muža i djecu i otišla u džihad

Post by Krokodil Behko » 12 Dec 2013, 20:42

Image

U zaseoku Poljice u kladuškom selu Vrnograč ljudi dobro znaju priču o Elviri Karalić (29), majci desetogodišnje Amine i trogodišnjeg Bilala, koja je, kako smo čuli, skladni brak sa Salahudinom Balićem žrtvovala za život s drugim čovjekom i otišla u džihad u Siriju.

Ne može tako

Image
Ovdje smo i čuli da su Salahudin i Elvira zajedno ušli u vehabijski pokret, koji se u ovim krajiškim gudurama širi. Stariji vrte glavom, kažu: Vidiš šta uradi ženska pamet. Pokazuju nam kućerak... Iz kuće se nakon kraćeg vremena pojavio Salahudin Balić, ali je odmah dao do znanja da "nema šta pričati, sve je već rekao novinarima". U šoku je!

- Ne može neko tako uraditi iz Sirije - srušiti nečiji brak i upropastiti djecu! Ne može ona po hadisima "rašćerati" svoj brak i ostati na Allahovom putu! Nema toga! - kazuje nam Balić.

Iako teško razočaran i zabrinut, za svoju (bivšu) suprugu kaže da je pametna, ali da joj je Facebook "okrenuo mozak" i da je napravila životnu grešku.

- Moja supruga, kakva god bila, za mene je bila super! Bila je borac za zaraditi, mogao sam se na nju osloniti. Zajedno smo se kućili, 13 godina bili u braku. Ova je kuća koliko moja toliko i njena - rekao nam je Salahudin Balić i potvrdio da su se razveli šerijatski sporazumno, jer "nije mogao više izdržati pritisak".

Mladi čovjek, očito nesretan, dodao je da njegova odbjegla supruga stalno zove djecu, ali odbija reći ko ju je odveo u Siriju i ko se njome oženio.

Ispričao je da, dok je on radio, posljednjih godinu dana ona je "fejsbučila". Nakon što joj isključio internet, otišla je kod majke Nesime u pet kilometara udaljeno selo Glinicu. Majka ju je srčano pokušala "vratiti suprugu i djeci", ali Elvira je bježala od uplakane majke i kod kolegice nastavljala druženje s mrežom nepoznatih novih "prijatelja". Na kraju je, nakon što joj je izbezumljeni i psihički potreseni suprug "dao halal", otišla s društvom u Siriju.

Nekoliko stotina metara dalje je kuća zaove Elvire Karalić, koja nam se nije željela predstaviti.

Halal i haram

- Salahudin se otuđio i od braće. Naša druženja postala su nemoguća, nije više bilo smijeha, šala, sve se svodilo na "halal" i "haram". Mi smo znali da je Elvira, navodno, putem interneta učila arapska slova. Nismo se time bavili, niti nas je puno interesiralo. Kada je to "učenje" otišlo ko zna gdje, izmaklo kontroli, Salahudin se obratio jednom svom bratu, mom suprugu da "ima problema" - kazala nam je supruga Salahudinovog brata.

Ispričala je da su jednom uz kafu suprug i ona pokušali razuvjeriti Elviru o životnoj pustolovini u koju se upušta.

- Govorili smo joj: Nemoj, Elvira, imaš supruga, imaš krasnu djecu. Međutim, ona nas nije čula - zaključila je naša sagovornica.

Izvor: D.avaz

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Re: Kladušanka Elvira ostavila muža i djecu i otišla u džiha

Post by laganini » 12 Dec 2013, 21:00

..eto što smo dočekali...da žene biže..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4372 times
Been thanked: 3246 times

Post by Lavlje_srce » 12 Dec 2013, 21:01

Svakakvih budala na ovom svijetu. :grana
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 12 Dec 2013, 21:02

moram citirat alexa..triba ženu ponekad udarit..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 12 Dec 2013, 21:21

udarena je ona dovoljno čim je tako napravila.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41976 times
Been thanked: 28824 times

Post by Rum » 12 Dec 2013, 21:45

:haha vidi ga kakav je i ja bi pobjego od njega
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.

Ciklama

Post by Ciklama » 13 Dec 2013, 20:16

Šta ju je ponukalo na to? Svaka priča ima dvije strane, a mi u već dva slučaja imamo samo muške priče, i "sječemo" glave ženama.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3958 times
Been thanked: 2981 times

Post by Pasaga » 13 Dec 2013, 20:20

Ciklama wrote:Šta ju je ponukalo na to? Svaka priča ima dvije strane, a mi u već dva slučaja imamo samo muške priče, i "sječemo" glave ženama.
Pa da cujemo i tu zensku.
Bezbeli je istina. :kafa
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Ciklama

Post by Ciklama » 13 Dec 2013, 20:30

Ne znam Pašaga, one se nisu oglasile. :cudi

Ali šta se mora desiti sa životom jedne žene da se odluči na takav korak?
Bijeg od muke? Koliko se navodno nudi novca za Siriju?
Vjera????
Jeste li svjesni sve teže situacije kod nas? Sve više je socijalnih slučajeva?
Lako je u ovakvoj situaciji manipulisati sa narodom.
Zapravo, svjedoci smo ljudske gluposti i naivnosti od rata na ovamo.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 13 Dec 2013, 20:33

Ciklama wrote:Ne znam Pašaga, one se nisu oglasile. :cudi

Ali šta se mora desiti sa životom jedne žene da se odluči na takav korak?
Bijeg od muke? Koliko se navodno nudi novca za Siriju?
Vjera????
Jeste li svjesni sve teže situacije kod nas? Sve više je socijalnih slučajeva?
Lako je u ovakvoj situaciji manipulisati sa narodom.
Zapravo, svjedoci smo ljudske gluposti i naivnosti od rata na ovamo.
..To me bas dirnulo.
Poznavao sam je dok je jos bila curica,4-5 god.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 13 Dec 2013, 20:36

vratiće se ona njemu sigurno...malo istrošena, ali nije sapun...
za djecu ne znam šta bi rekao zaista. Ne vidim nijedno dobro rješenje za njih. Možda ipak najbolje da su s majkom kakva god da je.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 13 Dec 2013, 20:38

Tempy wrote:vratiće se ona njemu sigurno...malo istrošena, ali nije sapun...
za djecu ne znam šta bi rekao zaista. Ne vidim nijedno dobro rješenje za njih. Možda ipak najbolje da su s majkom kakva god da je.
Nevezano za nju....
...nisu sve majke....majke....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Post Reply

Return to “Politika u BiH”