imao sam druga u ratu. Pokupio je i vise od 11 kuglica rucne bombe.11 komada? woww pa da te samo 11 puca ubodu iglom, a ne tek ovo
Pola u glavi. pa eto. Doduse malo je "napuko" u glavi ali eto....
Moderator: Krokodil Behko

imao sam druga u ratu. Pokupio je i vise od 11 kuglica rucne bombe.11 komada? woww pa da te samo 11 puca ubodu iglom, a ne tek ovo

Pa posluzila onu dole "ranu" izmedju nogu, jednu jedinu, kome je trebalo i dobilaKrokodil Behko wrote:S tim,da ona Sevla iz prvog posta,bas me zanima,kakve je to ona rane dobila,pa da dobije 5500 maraka mjesecno

Hajd,nekad pojasnis ovo,da nam ne stopas temumrki62 wrote:To samo znači ; neko je plaćen za posao, kojeg ne obavlja

Takvima neće ni ukinuti. Oni uvijek imaju ili pare ili štelu.I jest bilo glupo što su penzije svi dobili koji su podnijeli zahtjev, preciznije, koji su platili par milja.
Da je ostalo tako i Švicarska bi na našem mjestu propala, a ne mi.
Ovakvima bi već mogli poukidati, svima redom. Oni nisu bitni nikome.Znam ovdje čovjeka koji ima neku deformaciju kičme, jedva hoda i sa štapom, a sirotinja teška. Rekoše mu kako mu se ukida penzija jer se "od toga ne umire". Pa hebo te život kako će zaraditi za život tako nepokretan??
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Ja sam citala da ce se vrsiti isplata ostete logorasa unistene imovine zakon jos valjda nije usvojen ali mnogi su vec i naplatili tuzbama na Strazburgcarobnjak Nurudin wrote:Kod nas kažu da je 50km po satu ,ne po danu i ja mislim da će se to naplatiti kad-tad ,a to ide sporo zato što je tu situacija pravno vrlo komplexna. Recimo moj otac je bio u abdićevom logoru i on je poražen ,osuđen ,a njegova tvorevina ne postoji i od koga da se naplate ?
Međutim u ovom i sličnim sluačjevima to se desilo u zoni koja je bila pod međunarodnom zaštitom tj ženevskom konvencijom je to bila zaštićena enklava i dakle iz ženevskog fonda se mora isplatiti odšteta. Što se tiče onih koji su bili u logorima rs-a kao i oni kojima su kuće i imovina uništeni ,a bilo je pod kontrolom rs-a ,to će oni morati isplatiti kad-tad ,kao što će morati platiti odštetu za vjerske objekte.
Njemci su isplaćivali ratnu odštetu i 30 i više godina nakon rata ali to ne može nikad zastariti i njihovoj djeci bude isplaćena ako oštećeni u međuvremenu umre

Users browsing this forum: Zana and 1 guest