coek fino kaze za sve muslimane,nie valjda da se i ti tu pronasao?mrki62 wrote:Vidiš, takvi su najgori - kao ti , jer poistuvjetuješ sebe sa svima.Pod jedan njen post je uvredljiv za sve muslimane..
Ko si ti da odlučuješ umjesto mene ?
Ko si ti da možeš u moje ime reći da me je uvrijedila ?
Ja u njenom izlaganju ne vidim uvrede a u tvojem i te kako vidim.
Pogotovo ovaj citat ; o Rodjenju Isusa i slavljenju njega kao boga(neuzubillahi)...
Šta tebe briga kako drugi vjeruju u Isusa a još manje to u zagradi - čuđenje.
Što se ne čudiš tako u vezi vehabija, jer ako nisi spreman svoje dvorište pomesti, nemoj ni tuđe.
Odnosno, može i svoje i tuđe a ne sa negativnim prizvucima u smislu kako se vrijeđaju svi muslimani.
Piši u svoje ime ili bar napiši dvojmljivo.
Dakle, umjesto da smanjiš tenzije, ti ih povećavaš.
Jelke i pokloni kod bosanskih muslimana
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 167 times
- Been thanked: 374 times
- Status: Offline
Re: Rijaset: Protiv Božičnih recitala za Bošnjačku djecu
..harl pročitaj temu iz početka...harlekin wrote:i usput jeste kad vidjeli djecu druge vjere da pjevaju ilahije za bajram?
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
-
Ruana
Ne kontam zasto nametati bilo sta i bilo kome. Valjda bi bilo demokratski da slavi sta ko hoce ali kod svoje kuce. Ovdje djeca zadnji dan skole pred bozic idu u crkvu. Moja taj dan ne idu u skolu, ne idu ni na Bajram. Nikad me niko nije pitao zasto, jer u planu i programu stoji "obiljezavanje Isusovog rodjenja" takodje ima danaca koji ne idu u crkvu taj dan jer su im roditelji ateisti ima i drugih vjera u razredu. Nova godina se ne obiljezava ovdje u skolama.
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 167 times
- Been thanked: 374 times
ma men samo ide na nerve sto ako bilo tko kaze kak nesto nije propisno,dozvoljeno ili se brani u islamu odmah juris na njega,
pa ljudi dragi to je tako,takav je islam,ak vam ne pase en vam drugih vjera birajte sebi neku u kojoj je sve dozvoljeno,ali vecini ni takva nebi odgovarala,smetalo bi im sto nist nije mimo propisa
pa ljudi dragi to je tako,takav je islam,ak vam ne pase en vam drugih vjera birajte sebi neku u kojoj je sve dozvoljeno,ali vecini ni takva nebi odgovarala,smetalo bi im sto nist nije mimo propisa
mislim da si fula temu..ovaj put..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11848 times
- Status: Online
Fino se sjećam da je Bonaqua prije nekih mjesec dana, iznosila sličan problem tu na forumu.
Nije ovdje problem protumačiti novu godinu i djeda mraza na bilo kakav ne-vjerski način. Problem je dobrovoljnosti. Iskreno, reis nije bacio nikakvu fetvu pa da se tu slaže čitava drama. Čovjek je rekao da ako roditelji neke djece to ne žele, onda njihova djeca, ne bi trebala ni učestvovati u takvim programima. Ko ima pravo, nametati nekome ovakvo ili onakvo shvatanje djeda mraza i sličnih stvari? Kako ne bih bio pogrešno protumačen, da je po meni, vjeronauka bi bila samo dobrovoljan predmet isključivo u osnovnim školama i to da vjeroučitelje, financiraju vjerske zajednice a ne država. Jedan od razloga, upravo doznasmo u uvodnom članku. Ali kad se već došlo dotle, roditelji djece sasvim sigurno imaju pravo odlučivati o vlastitoj djeci baš kao što i Reis ima pravo reagirati na sve to.
Nije ovdje problem protumačiti novu godinu i djeda mraza na bilo kakav ne-vjerski način. Problem je dobrovoljnosti. Iskreno, reis nije bacio nikakvu fetvu pa da se tu slaže čitava drama. Čovjek je rekao da ako roditelji neke djece to ne žele, onda njihova djeca, ne bi trebala ni učestvovati u takvim programima. Ko ima pravo, nametati nekome ovakvo ili onakvo shvatanje djeda mraza i sličnih stvari? Kako ne bih bio pogrešno protumačen, da je po meni, vjeronauka bi bila samo dobrovoljan predmet isključivo u osnovnim školama i to da vjeroučitelje, financiraju vjerske zajednice a ne država. Jedan od razloga, upravo doznasmo u uvodnom članku. Ali kad se već došlo dotle, roditelji djece sasvim sigurno imaju pravo odlučivati o vlastitoj djeci baš kao što i Reis ima pravo reagirati na sve to.
..još će ispat da je katolicizam agresivan i u sarajevu...ma hajde..
-
Ruana
Naslov
U Sarajevu se nemuslimanska djeca prisiljavaju na namaz u skolama.
Koja bi tek onda "paljba" bila. Ma gorelo bi do dzemahirije.
U Sarajevu se nemuslimanska djeca prisiljavaju na namaz u skolama.
Koja bi tek onda "paljba" bila. Ma gorelo bi do dzemahirije.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11848 times
- Status: Online
Ne smatram da je agresivan. Ne sjećam se ni da sam pominjao katolicizam. Ovo ti je općenito.
Fino eto rekoh da ne bih bio pogrešno protumačen ali džaba. Vjeronauka možda ne bi trebala ni postojati. Kad kažem vjeronauka, onda tu podrazumijevam sve vjere. Kužiš? Možda ja mislim i da su ovi malo pretjerali ali isto tako mislim, da ako treba tražiti nekog krivca, onda su to ti prosvjetari. Govorimo napamet, jer ne znamo o kakvim je recitalima riječ ali i pored toga, prosvjetari u višereligijskim sredinama, trebali bi biti malo senzibilniji. Valjda su stigli upoznati djecu o kojoj je riječ, kao i njihove roditelje.
Fino eto rekoh da ne bih bio pogrešno protumačen ali džaba. Vjeronauka možda ne bi trebala ni postojati. Kad kažem vjeronauka, onda tu podrazumijevam sve vjere. Kužiš? Možda ja mislim i da su ovi malo pretjerali ali isto tako mislim, da ako treba tražiti nekog krivca, onda su to ti prosvjetari. Govorimo napamet, jer ne znamo o kakvim je recitalima riječ ali i pored toga, prosvjetari u višereligijskim sredinama, trebali bi biti malo senzibilniji. Valjda su stigli upoznati djecu o kojoj je riječ, kao i njihove roditelje.
ne kužim kakva je to škola u sarajevu..jel je vode časne sestre..
- String
- Legenda foruma

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 27 times
Mislim da im je mjesto u vjerskim objektima...ionako mi idu na nerve lajuci sa njih svaki dan remeteci javni red i mir.

Ispravno rečeno i tu se nema šta dodati.Čovjek je rekao da ako roditelji neke djece to ne žele, onda njihova djeca, ne bi trebala ni učestvovati u takvim programima.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
Evo kakvi se plakati postavljaju po Sarajvu:

To je za mene najveća glupost a bogami i laž - to što je napisano, jer nikakve veze sa kršćanstvom.

To je za mene najveća glupost a bogami i laž - to što je napisano, jer nikakve veze sa kršćanstvom.
- String
- Legenda foruma

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 27 times
Sto vise mrznje prosire, to ce vise ostati na vlasti. Sto vise budu na vlasti....demoni ce vise da zarade.
Sto vise zatucanih papaka dovedu u grad i ucine ih svojim poslusnicima, uciniti ce da nestane svaki vid otpora malobrojnih ljudi koji su sacuvali zdrav razum...
Sto vise zatucanih papaka dovedu u grad i ucine ih svojim poslusnicima, uciniti ce da nestane svaki vid otpora malobrojnih ljudi koji su sacuvali zdrav razum...

Ako nema u RS-u zdravog razuma i ako oni svoje hoće da izguraju, onda nek i naši guraju. Mi se uvijek pravimo fini, hoćemo suživot, volimo Srbe i Hrvate, ližemo guzice onima što su nas do jučer klali, naivni Bošnjo, zato nam i jest kako jest.
I nemojte molim vas sad počet s onim kako oni nisu svi isti, ima ih i finih. Dovoljno su pokazali kako su fini, a i danas to pokazuju, odvedite dijete u Konjević polje nek uči na srpskom jeziku u Bosni i Hercegovini, eto tako su fini.
I nemojte molim vas sad počet s onim kako oni nisu svi isti, ima ih i finih. Dovoljno su pokazali kako su fini, a i danas to pokazuju, odvedite dijete u Konjević polje nek uči na srpskom jeziku u Bosni i Hercegovini, eto tako su fini.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 
-
Blackhawk
Dalia, pominješ Konjević polje a tamo je i sa svojim problemom nana Fata i to područje, kao i čitavo Podrinje je pripalo Srbima i dogovorno je tako kako opisuješ a primjer ti je i nana Fata jer niko neće da joj pomogne.
Ko je kriv, oni koje ti pominješ ili vlast za koju ti glasaš i za koju misliš da je ok?!
Ko je kriv, oni koje ti pominješ ili vlast za koju ti glasaš i za koju misliš da je ok?!
Ja ne glasam ni za koga, nisam stranački opredjeljena, vjerovatno je to što tako radim pogrešno, ali eto. Ne mislim da smo mi zlatni, da je naša vlast super, nit sam igdje spominjala vlast. Samo sam pokušala reći da se kod nas sve toleriše, čim nećemo s našim drugovima na ponoćke, čim kažemo da Djeda mraz nije naš običaj i nećemo ga praktikovat, odmah smo zatucani, vehabije, primitivni, samo svoje gledamo, a kad su oni s nama došli na Bajram da klanjaju? Pa u RS-u se dan državnosti ne obilježava, za Bajram se ide u školu kao i svaki drugi dan i onda je u nama problem?
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 
Samo malo, djed mraz nije katolički, niti bilo čije vjere.