On je usporen, on gleda kako grah u casi raste, al nece ono sto mu je obaveza. Te ostri olovku, te ga svrbi dupe, te je zedan, te mora u wc, te se zamisli, zagleda, zaprica. Citav dan radi ono sto bi samo da se malo posveti zavrsio za sat vremena.Arthur Dent wrote: 06 Sep 2023, 17:33pa drugo sve i jeste zanimljivije i pametnije i bolje za mozak, umno i duhovno razvijanje, za zivot i sve ostalo. skole i skolski sistem su nula bodova. dozvoli mi da se ne slazem sa prijetnjama, kaznama i pritiskom zbog zadace...spacebound wrote: 06 Sep 2023, 15:53
Skroz je neozbiljan i neodgovoran za skolu, mali ovaj. Spor k'o puz, jer sve drugo je zanimljivije. On cijeli dan radi zadacu. Sad sam mu dala rok kad mora zavrsit, inace kazna. Zavrsio je, donese da mi pokaze, prepisao pjesmicu kao pricu. Nigdje stiha ni strofe. Rekla mu da sve izbrise pa ponovo. Sa suzama je radio.
glupe zadace.. nije dovoljno sto djeci mozak unistise sa totalno bezveznim programom, jos ga natjera da kod kuce nastavi tretman.
umjesto da ga nauci ljubavi prema poeziji, da mu pokaze ljepotu i jacinu rijeci, ono ga tjera na sturo ucenje napamet...
vecinu nastavnika boli klinac za djake. nikad nece ucenika nauciti da rado uci, da se rado razvija... no, no.. samo pritisak, otupljivanje i ubijanje u pojam.. zasto? samo da bi razredni prosjek ocjene bio zadovoljavajuci...
Sve se ja s tobom slazem u pogledu skolstva, al dzaba kad je tako kako je, a za neuradjenu zadacu, minus, za 3 jedinica.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)