Islam u zemljama EU
-
- Status: Offline
Re: Njemačka: Muslimani traže da Ramazan i Bajram budu nerad
Kakvi okupatori ba, Bosna je Turska pokrajina.... 

Eto , već smo tam, malo Turska, malo Srbijanska, malo Hrvatska pokrajina i onda nije čudo što je tako kako je 
Ok, s obzirom da sam zbrojio 2 i 2 i dođem do zaključka da ama baš nikako ne bi valjalo da švabe ugodile muslimanima po tom pitanju - u vezi neradnih dana jer svako ko je zaposlen on ima pravo i na godišnji i ako je imalo vjernik, valjda zna i kad je bajram i već sutra on može svom šefu reći da želi imati par dana slobodnog , recimo od 8. 8. - 12. 8. 2013 pa onda 15. 10. - 20.10. 2013. i tu su sažeta obadva bajrama

Ok, s obzirom da sam zbrojio 2 i 2 i dođem do zaključka da ama baš nikako ne bi valjalo da švabe ugodile muslimanima po tom pitanju - u vezi neradnih dana jer svako ko je zaposlen on ima pravo i na godišnji i ako je imalo vjernik, valjda zna i kad je bajram i već sutra on može svom šefu reći da želi imati par dana slobodnog , recimo od 8. 8. - 12. 8. 2013 pa onda 15. 10. - 20.10. 2013. i tu su sažeta obadva bajrama
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

mrki62 wrote:Gledaj, ako bi bio to dar kod recimo regresa za godišnji, onako da se nađe koja para više za bolji provod , to bi bilo tako kao što ti kažeš al ako te neko za Božič i to baš za Božić obdaruje i to baš za Božićne blagdane e to je nešto drugo a mi nismo djeca pa valjda znamo šta to znači.nidje veze. pa bozicnica je dobrovoljan dar poslodavca. a darovi ni mojoj vjeri nisu strani. vjerska uvjerenja su nesto sasvim drugo.

ti se satra nekim ubjedjivanjem, a na kraju opet nista postigao nisi.
nakon svega sto si rekao opet ostaje cinjenica da je to dar. poslodavac nije primoran na to. to je njegova dobra volja i nista vise. meni nije grijeh ili haram primiti dar od nemuslimana bez obzira kojim povodom. niti mi je grijeh ili haram isti njemu udjeliti.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9551 times
- Been thanked: 11285 times
Napadi na džamije, kuće zapaljene: Muslimani u Njemačkoj uznemireni i nesigurni
Muslimani u Njemačkoj se osjećaju nesigurno, saopštio je danas portparol Koordinacionog saveta muslimana (KRM) Ajman Macjek, poslije požara ovog vikenda u stambenoj zgradi u Kelnu, nastanjenog pretežno Turcima, u kome su život izgubile dvije osobe, a najmanje 13 zadobilo povrede i hospitalizovano.
''Muslimansko stanovništvo se osjeća jako nesigurno...Njemačko stanovništvo turskog porijekla jako je uplašeno, jer su posljednjih sedmica, sa smrtnim ishodom, turske kuće stalno gorjele, a džamije napadane...'', naveo je u saopštenju Macjek.
Turska je izrazila zabrinutost zbog požara u Kelni i zbog nedavnog požara nedaleko od Stutgarta, u kome je izgorjela majka Turkinja i njenih sedmoro djece.
Tursko ministarstvo inostranih poslova zabrinuto je zbog sve većeg broja požara i nada se da će ''njemačke službe sveobuhvatno razjasniti uzroke'', prenose mediji turske stavove.
''Želimo da ponovo ne dođe do požara'', citiraju mediji, navodeći da je jedan turski predstavnik vlade kritikovao njemačku stranu da je prerano isključila mogućnost rasističkih uzroka požara.
Istražni organi u Kelnu su odbacili turske kritike, naglašavajući da policija ''istražuje u svim pravcima''.
Kada je riječ o žrtvama požara u Kelnu, 30. godišnjem muškarcu i 19.godišnoj djevojci, mediji navode da oni nisu turskog porijekla, ali da su Turci mnogi od povrijeđenih osoba i da su u toj stambenoj zgradi stanovali, uglavnom, Turci, prenose agencije.
Muslimani u Njemačkoj se osjećaju nesigurno, saopštio je danas portparol Koordinacionog saveta muslimana (KRM) Ajman Macjek, poslije požara ovog vikenda u stambenoj zgradi u Kelnu, nastanjenog pretežno Turcima, u kome su život izgubile dvije osobe, a najmanje 13 zadobilo povrede i hospitalizovano.
''Muslimansko stanovništvo se osjeća jako nesigurno...Njemačko stanovništvo turskog porijekla jako je uplašeno, jer su posljednjih sedmica, sa smrtnim ishodom, turske kuće stalno gorjele, a džamije napadane...'', naveo je u saopštenju Macjek.
Turska je izrazila zabrinutost zbog požara u Kelni i zbog nedavnog požara nedaleko od Stutgarta, u kome je izgorjela majka Turkinja i njenih sedmoro djece.
Tursko ministarstvo inostranih poslova zabrinuto je zbog sve većeg broja požara i nada se da će ''njemačke službe sveobuhvatno razjasniti uzroke'', prenose mediji turske stavove.
''Želimo da ponovo ne dođe do požara'', citiraju mediji, navodeći da je jedan turski predstavnik vlade kritikovao njemačku stranu da je prerano isključila mogućnost rasističkih uzroka požara.
Istražni organi u Kelnu su odbacili turske kritike, naglašavajući da policija ''istražuje u svim pravcima''.
Kada je riječ o žrtvama požara u Kelnu, 30. godišnjem muškarcu i 19.godišnoj djevojci, mediji navode da oni nisu turskog porijekla, ali da su Turci mnogi od povrijeđenih osoba i da su u toj stambenoj zgradi stanovali, uglavnom, Turci, prenose agencije.
mrki62 wrote:Pašaga
Pa prije ove vijesti ja sam postavio negdje ovo:
Oni nisu sretni u Gazi
Oni nisu sretni u Libiji
Oni nisu sretni u Maroku
Oni nisu sretni u Yemenu
Oni nisu sretni u Tuniziji
Oni nisu sretni u Iraku
Oni nisu sretni u Iranu
Oni nisu sretni u Pakistanu
Oni nisu sretni u Afganistanu
Oni nisu sretni u Siriji, Bahreinu , Libanosnu ,…………………….
Al su zato sretni u Njemačkoj
Sretni su i u Francuskoj
Sretni su i u Engleskoj
Sretni su i u Nizozemski iliti Holandiji
Sretni su i u Belgiji
Sretni su i u Španiji
Sretni su i u Italiji
Sretni su i u Kanadi
Sretni su i u Švedskoj
Sretni su i u Norveški
Sretni su i u Austriji
Sretni su i u Švicarskoj
Ma sretni su i u Australiji, Americi,………..
O tome je riječ , mada mnogi ne kontaju.
A to tvoje u vezi prpe i MUHAREM-a,............ pa da ti pojasnim neke stvari.
U Njemačkoj se trebaš mijenjati ni ime a ni prezime, dok u Turskoj to nije slučaj.
Upitase nedavno jednu moju prijateljicu, Iracanku (izbjeglica), zasto su ona i njena familija dosli ovdje i ona im rece "pa prvo ste vi dosli nama... red je da vam uzvratimo posjetu"

Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
-
I od mene joj jedan selam. Bravo Dust.Dust wrote:mrki62 wrote:Pašaga
Pa prije ove vijesti ja sam postavio negdje ovo:
Oni nisu sretni u Gazi
Oni nisu sretni u Libiji
Oni nisu sretni u Maroku
Oni nisu sretni u Yemenu
Oni nisu sretni u Tuniziji
Oni nisu sretni u Iraku
Oni nisu sretni u Iranu
Oni nisu sretni u Pakistanu
Oni nisu sretni u Afganistanu
Oni nisu sretni u Siriji, Bahreinu , Libanosnu ,…………………….
Al su zato sretni u Njemačkoj
Sretni su i u Francuskoj
Sretni su i u Engleskoj
Sretni su i u Nizozemski iliti Holandiji
Sretni su i u Belgiji
Sretni su i u Španiji
Sretni su i u Italiji
Sretni su i u Kanadi
Sretni su i u Švedskoj
Sretni su i u Norveški
Sretni su i u Austriji
Sretni su i u Švicarskoj
Ma sretni su i u Australiji, Americi,………..
O tome je riječ , mada mnogi ne kontaju.
A to tvoje u vezi prpe i MUHAREM-a,............ pa da ti pojasnim neke stvari.
U Njemačkoj se trebaš mijenjati ni ime a ni prezime, dok u Turskoj to nije slučaj.
Upitase nedavno jednu moju prijateljicu, Iracanku (izbjeglica), zasto su ona i njena familija dosli ovdje i ona im rece "pa prvo ste vi dosli nama... red je da vam uzvratimo posjetu"Kako sam bila ponosna na nju
Sjeca li se neko Ganica na pocetku rata, kad su poceli bombardovat Sarajevo, kad je rekao "Evropo zaustavi ovo, ili cemo doci u vase zemlje i vase kuce"
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9551 times
- Been thanked: 11285 times
Evropski parlament pokreće zaštitu djece od obrezivanja

Jedan odbor Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PACE) nedavno je prihvatio nacrt teksta kojim se zemljama članicama preporučuje da otvore javnu raspravu o pravu djece na zaštitu od obrezivanja, što je izazvalo brojne osude kao "antisemitske" i "antireligiozne" pa je čelnica toga odbora reagirala u četvrtak u Washington Postu tvrdnjom da "obrezivanje dječaka nije i ne može biti pravo", prenijela je agencija Hina.
"Ne postoji i ne može ni postojati pravo na obrezivanje dječaka. Djeca nisu mini bića s mini ljudskim pravima", piše Liliane Maury Pasquier, predsjednica odbora za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj.
"U preporuci naša skupština poziva evropske vlade da razmisle o tome može li 'dječje pravo na fizički integritet' postati standard na cijelome kontinentu", dodaje.
"Naša je rezolucija spomenula kako 'pristalice žele taj postupak prikazati kao koristan za dijete, usprkos jasnim dokazima da to nije tako'. Na popisu (kršenja fizičkog integriteta djece) još su i genitalno unakazivanje žena (tzv. 'žensko obrezivanje'), rane medicinske intervencije u slučaju da je dijete interseksualno, te prisiljavanje djece na piercing, tetoviranje ili plastičnu operaciju. Sve te intervencije, na ovaj ili onaj način trajno mijenjaju djetetovo tijelo, samo je stepen veoma različit", kaže Pasquier u članku u Washington Postu.
Ona naglašava kako PACE "nikad nije izjednačio genitalno unakazivanje žena s obrezivanjem dječaka, nego je samo pozvao zemlje članice da "pokrenu javnu raspravu, interkulturalni i interregligijski dijalog, radi postizanja širokog konsenzusa o pravima djece na zaštitu od narušavanja njihova fizičkog integriteta, a u skladu sa standardima zaštite ljudskih prava". Iskazana je potreba, piše, da se naglasi razlika između tih postupaka: "Treba povući jasnu crtu između muškog obrezivanja i genitalnog unakazivanja žena (FGM) kojemu je cilj kontrola seksualnog ponašanja djevojčica i žena za cijeli život".
Kad su u pitanju ljudska prava, često je jedno pravo sukobljeno s nekim drugim pravom, piše Pasquier. "Klasičan je primjer sukob prava na privatnost s pravom na slobodu govora. Kad je u pitanju obrezivanje dječaka zbog vjerskih razloga, dječje pravo na fizički integritet u sukobu je s roditeljskim pravom na slobodu vjeroispovijesti. Kao što su mnoge rezolucije pokazale, (Parlamentarna) skupština podupire vjerska prava. Ali u ovome slučaju, u odvagivanju relativnih težina tih dvaju ljudskih prava, skupština je ocijenila da preteže pravo djeteta".
Rezolucija Parlamentarne skupštine "ne može se ni povući ni mijenjati, ali, kao što smo se i nadali, javna je rasprava počela", piše, ali i dodaje: "Iako nije ni fokusirana ni produktivna. Što reći o kvaliteti argumenata protivnika (rezolucije) koji poziv na javnu raspravu smatraju uvodom u opresiju i pogrom", pita se i najavljuje za 28. januara 2014. iduće saslušanje pred svojim odborom. "Nadamo se da će se židovski i muslimanski vjerski vođe, kao i medicinski stručnjaci, okupiti i zajedno raspravljati o tome".
PACE okuplja 47 zemalja i 820 miliona Euvopljana, napisala je.
Po podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u većini zemalja Evrope učestalost obrezivanja dječaka kreće se od nula do 20 posto. Procjenjuje se da je učestalost od 20 do 80 posto samo u zemljama bivše Jugoslavije i Albaniji, javlja Hina.
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 164 times
- Been thanked: 357 times
Re: Evropski parlament pokreće zaštitu djece od obrezivanja
e to je parlament,i et vidjajte sta su pravi i pametni cojki 
okupit sve pametne cojke u evropi i dat im kitu da raspravljaju,tako treba

-
- Inventar foruma
od 2018 ce pocet sivat kozicu onima koji su vec osuneceni 
pod parolom "bez kozice nema u Evropu!!!"

pod parolom "bez kozice nema u Evropu!!!"
-
harlekin wrote:

Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
-
Sreca pa se i zidovi sunete, inace bi nam zabranili.
..pa sad kad je higijena na visokom nivou možda i ne triba..uz respect ako to neko veže kao vjerski faktor..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3883 times
- Been thanked: 2921 times
...nije u pitanju samo higijena...laganini wrote:..pa sad kad je higijena na visokom nivou možda i ne triba..uz respect ako to neko veže kao vjerski faktor..
slobodno ti njega malo skrati...
da vidis srece od zene....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
Pasaga wrote:...nije u pitanju samo higijena...laganini wrote:..pa sad kad je higijena na visokom nivou možda i ne triba..uz respect ako to neko veže kao vjerski faktor..

ja sam to riješio kao klinac iz zdravstvenih razloga...jednostavno koža nije pratila rast mišiča 

Habibti, ya nour el - ain... 

Pasaga wrote:...nije u pitanju samo higijena...laganini wrote:..pa sad kad je higijena na visokom nivou možda i ne triba..uz respect ako to neko veže kao vjerski faktor..
..sve razmišljam ali di ćeš alat skraćivat..i još d se žene vesele tome...

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
ne skracujes alat, nego odbacujes visak kozice.
ovo je cisto preseravanje i nista vise.
ovo je cisto preseravanje i nista vise.
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Podsjeti me ova tema na:
[ytube][/ytube]
Nema viška može biti samo manjka.
[ytube][/ytube]

Nema viška može biti samo manjka.

Like Frankie said I did it my way!