Vijesti iz sporta

Kutak za sportski trenutak
Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Sportski kutak

29 Dec 2013, 23:01

Alba: Sa Zlatnom loptom ili bez nje, Messi je najbolji na svijetu

Image

Govoreći o izboru za Zlatnu loptu, lijevi bek Barcelone Jordi Alba dotakao se i saigrača Lionela Messija.

"Leo je potpuno miran", prokomentarisao je Alba,dodavši:

"Sretan je u Barceloni kao i svi drugi igrači. Iako ostane bez Zlatne lopte, on je jednostavno najbolji na svijetu, jer ne postoje drugi igrači slični njemu", pohvalio je reprezentativac Španije sjajnog Argentinca.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

30 Dec 2013, 09:55

Većina Zmajeva na pauzi: Džeko pogodio, Begović se povrijedio

Image

Usljed novogodišnjih praznika pauza je u većini šampionata širom Starog kontinenta pa tako većina Zmajeva nije bila u akciji.

Tokom protekle sedmice mreže protivnika su pogađali Edin Džeko i Senijad Ibričić, dok je Edin Višća pružio još jednu dobru partiju na poziciji desnog beka. Udarna vijest je svakako povreda Asmira Begovića koji će prema prvim prognozama odmarati šest sedmica.

Asmir Begović: Slomio prst u posljednjim minutama jednog od treninga pa je propustio mečeve protiv Newcastle Uniteda i Tottenham Hotspursa.

Edin Džeko: Zabilježio nastupe protiv Liverpoola i Crystal Palacea, protiv londonskog kluba postigao 50. gol u dresu Građana i Manchester Cityu donio važnu pobjedu.

Senijad Ibričić: Odigrao dva meča, u porazu njegovog Erciyesspora protiv Bursaspora sigurno realizovao udarac sa bijele tačke.

Haris Medunjanin: Na meču Gaziantespor - Bursaspor veznjak je na terenu proveo svih 90 minuta.

Edin Višća: Kompletan susert između Istanbul BB-a i Balikesirspora brzonogi fudbaler je odigrao na poziciji desnog beka.

Jasmin Fejzić, Ermin Bičakčić, Sead Kolašinać, Emir Spahić, Toni Šunjić, Avdija Vršajević, Izet Hajrović, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Zoran Kvrzić, Adnan Zahirović, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović i Vedad Ibišević nisu igrali proteklog vikenda zbog pauze u prvenstvima u kojima se njihovi klubovi takmiče.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

30 Dec 2013, 19:22

Čeka se povratak ''kralja'': Messi ima jednu veliku želju u 2014.

Image

Oporavak još uvijek zvanično najboljeg igrača svijeta Lionela Messija ide po planu i argentinski čarobnjak će početkom nove godine ponovo na zeleni teren.

U 2013. godini je imao dosta problema sa povredama, što će ga vjerovatno koštati da ponovo dobije Zlatnu loptu, ali Messi gleda naprijed.

"Prije svega, u novoj godini želim da budem fizički spreman i zdrav. U Barcelonu letim 1. januara i već u četvrtak ću trenirati sa saigračima", riječi su napadača Barcelone.

Pretpostavlja se da bi Messi mogao zaigrati protiv Getafea u kupu kralja 8. januara.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

30 Dec 2013, 19:40

Ribery: "Osvojio sam sve s Bayernom, mogu bez Ballon d'Ora"

Image

Trojica su finalista za prestižnu Zlatnu loptu, a Franck Ribery je zadovoljan samim ulaskom na listu potencijalnih dobitnika...

Ballon d'Or, prestižna nagrada koja od 2010. godine objedinjuje francusku nagradu i Fifino priznanje za najboljeg nogometaša godine, bit će dodijeljena u siječnju.

Tri finalista, Barcelonin Lionel Messi, Real Madridov Cristiano Ronaldo i Bayernov Franck Ribery sve češće od novinara dobivaju pitanja o svojim očekivanjima, a ovog puta je pitanje zapalo Francuza u njemačkom dresu.

"Ove godine sam osvojio sve s Bayernom i mislim da je moj doprinos bio važan", kazao je Ribery. "Bez obzira pobijedim li u utrci za Ballon d'Or ili ne, bit ću zadovoljan, za mene je velika čast biti u finalu s Cristianom i Messijem. Sve ćemo vidjeti 13. siječnja, za mene je najvažnije da nastavim s uspjesima na klupskom planu."

Od 2010. do 2012. Ballon d'Or je osvajao jedan čovjek, Lionel Messi, a postoji velika šansa da će i ove godine Argentinac ponijeti Zlatnu loptu.

Ribery je više koncentriran na događanja u svom Bayernu. "Naša je tajna uspjeha to što uživamo u igri. K tome smo kao velika obitelj i ja mislim da smo najjači klub na svijetu."

Tome je dodao: "Njemački je nogomet kao vlak koji se ne zaustavlja i izuzetno smo ponosni na njega."
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

30 Dec 2013, 19:52

Ancelotti otkrio za koga će navijati u derbiju Juventus-Roma

Image

Nakon prvenstvene pauze zbog novogodišnjih praznika, narednog vikenda će biti nastavljena italijanska Serija A.

Čeka nas derbi prvenstva, duel dvije vodeće ekipe Juventusa i Rome, što je prokomentarisao nekadašnji trener Stare dame i bivši fudbaler Vučice Carlo Ancelotti.

"Juventus je veliki favorit za osvajanje Scudetta, ali ovo može biti zanimljiva utakmica. Velika opasnost domaćima bi mogao biti Gervinho, tako da bi Conte možda mogao igrati sa četiri čovjeka u odbrani", mišljenja je trener Reala, koji je priznao da će navijati za Romu.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Dec 2013, 21:57

Robert Jarni: BiH je plutajuća mina Mundijala

Image

Robert Jarni, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske i jedan od najboljih odbrambenih fudbalera sa naših prostora, kaže da brazilske zvijezde nisu najveća briga i prepreka Hrvatskoj na Mundijalu.

Grupom, koja je Hrvatsku spojila na otvaranju sa domaćinima, zatim Kamerunom i Meksikom nije zadovoljan, a uvjeren je da će "kockasti" upravo na otvaranju protiv Brazilaca pokazati naviše. Odnedavno trener FK Sarajevo u razgovoru za "Nezavisne", između ostalog, je govorio i o šansama bh. tima u Brazilu.

"Ovo je prvi put na jednom velikom takmičenju da Hrvatska u grupi nema nijednog protivnika protiv kojeg unaprijed uslovno može računati na tri boda. Na startu smo dobili svjetskog prvaka, domaćina i to će biti spektakl. Međutim, to je meč kojeg se najmanje bojim. Sa Brazilcima će Hrvatska pružiti najviše, a da budem iskren ne bi me iznenadilo i da pobijedimo. Bojim se druga dva protivnika. Kameruna, koji tehnički nije najjači, ali je fizički neprikosnoven, te Meksikanaca, koji su radni, brzi, hitri, sa dobrim presingom", istakao je Jarni.

NN: Na čemu temeljite optimizam?

JARNI: "Vatreni" će u tom duelu biti rasterećeni. Zatim, Brazil isto voli igrati od noge kao i mi i nije toliko agresivan kao Meksiko. Brazilci dozvoljavaju protivniku da igra, a nama kada se to pusti i kad imamo motiv, a veći motiv od otvaranja SP nam ne treba, onda znamo biti jako opasani. Pokazali smo to bezbroj puta da najteže utakmice znamo odigrati bez greške.

NN: Kakve šanse dajete reprezentaciji BiH na Mundijalu?

JARNI: Zna se da na svakom SP ima jedna "plutajuća mina". Ovoga puta to bi mogla biti BiH. Mnogi će neozbiljno pristupiti u duelu sa izabranicima Safeta Sušića. Misliće da protiv debitanata neće imati puno posla i da je riječ o neiskusnoj ekipi, a to će ih koštati. Ekipa koja ima Edina Džeku, Zvjezdana Misimovića ili Miralema Pjanića nije bezazlena, već opasna.

NN: Kakva su Vaša očekivanja na klupi FK Sarajevo?

JARNI: FK Sarajevo je jedna od najboljih ekipa u BiH i očekivanja su, naravno, da se osvoji prvenstvo. Imamo veliku šansu za to, samo smo dva boda zaostatka za liderom Željezničarom, do kraja je 11 utakmica i mislim da mi to možemo preskočiti bez problema. Osim toga, svjež kapital je ušao u klub i kao posljedica toga trebalo bi da dođe titula. Sada je pravo vrijeme.

NN: Hoće li svjež kapital olakšati put do titule?

JARNI: Novac ne igra, nego igrači. Mi ćemo napraviti sve da osposobimo nogometaše i oni će trudom, znanjem i zalaganjem preskočiti "Želju".

Regionalna liga

Takmičenjem najboljih klubova iz regiona podigao bi se kvalitet fudbala, ali ambijent, nažalost, još ne dopušta organizaciju takvih utakmica, smatra Jarni.

"To bi bilo super, jer u našim ligama je ritam utakmica jako slab. To je najveći problem u odnosu na Evropu. Mi ovdje čak treniramo i više od onih u velikim klubovima. Međutim, oni imaju svake nedjelje jak ritam utakmice, navikli su na to, a nama bi to mogla donijeti regionalna liga, za koju, nažalost, još nije sazrio povoljan trenutak", istakao je Jarni.

(nezavisne novine)
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

30 Dec 2013, 22:41

Ronaldinho popustio: Brazilski čarobnjak se vraća u Evropu?

Image

Prema pisanju turskih medija Ronaldinho bi se mogao uskoro vratiti u Evropu i obući dres turskog giganta, Bešiktaša, koji se već duži period spominje kao Brazilčeva nova destinacija.

Navodno, Ronaldinho je do sada čak tri puta odbio prelazak u Bešiktaš, ali stvari su se promijenile, tako da bi sjajni brazilski fudbaler mogao postati član tima koji predvodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

Ronaldinhu ugovor sa Atletico Mineirom ističe 31. decembra, tako da se našao na meti brojnih klubova. Želi ostati u formi kako bi zaigrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Ranije je u Evropi igrao za PSG, Barcelonu i Milan.

Meni jedan od najdražih igrača :respekt :respekt Kralj :klanja

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Dec 2013, 23:04

Bilo bi dobro, mada ih je par puta već izradio...sve oće-neće...a presuditi će i to da želi u reprezentaciju na svjetsko....iz besiktaša teško :123

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

31 Dec 2013, 08:35

Mandžukić nakon strašne godine otkrio: Ne želim ovdje stati!

Mandžukić uživa u najboljim nogometnim godinama
U 2013. osvojio je pet trofeja

Image

Mandžukić nakon strašne godine otkrio: Ne želim ovdje stati!

MARIO MANDŽUKIĆ progovorio je u svom životu u Bayernu i uspjesima u 2013. godini.

Imali ste uistinu sjajnu godinu?

"Dok sam bio klinac nogomet me uvijek zanimao i volio sam ga. To su bili dječački snovi, da budem tu gdje sad jesam. Sve se počelo ostvarivati, Ova godina će sigurno biti nezaboravna, presretan sam zbog svega što sam ostvario, ali ne želim tu stati, rekao je Mandža za HRT.

U Bayernu ste od rezerve postali prvi napadač?

"Kad sam dolazio u Bayern nisam smatrao da dolazim kao rezervna opcija, očekivao sam da ću igrati. Kad su počele utakmice vidjelo se da možemo ostvarivati povijesne rezultate. Da, bilo je malo problema kada je Guardiola stigao, ali to je normalno. Kada smo se upoznali, kada je shvatio što i koliko mogu, onda više nije bilo problema", dodao je najbolji hrvatski napadač.

Nedavno ste u izboru Sportskih novosti proglašen najboljim hrvatskim sportašem?

"Svako priznanje je posebno i lijepo je primati nagrade. Trofej SN veliki je poticaj za dalje. Imam 27., u najboljim sam godinama, međutim znam da mogu još puno napredovati i još puno ljudi razveseliti oko sebe".

Najbolji i najgori trenutak godine?

"Najlošiji trenutak neću ni spominjati, želim biti usmjeren samo na pozitivu, a lijepih trenutaka je bilo puno, od onih u Bundesligi, Ligi prvaka, do onih u reprezentaciji. Teško mi je izdvojiti jedan".

Propustit ćete prvu utakmicu u Brazilu?

"Da vam budem iskren, znao sam nakon onog crvenog kartona da ću dobiti suspenziju, ali nadao sam se da neće biti velika tako da sam na kraju s ovom jednom utakmicom i zadovoljan. Šteta što neću igrati na otvaranju, ali vjerujem u svoje suigrače da mogu iznenaditi".

Kakvom vidite skupinu za SP?

"Skupina je po meni sasvim ok, ni preteška ni prelagana. Ako želimo ostvariti dobar rezultat u Brazilu, onda se ne smijemo bojati Meksika i Kameruna. Moramo si postavit cilj da prođemo skupinu".

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

31 Dec 2013, 11:28

Pellegrini još jednom ponovio: Džeko ne ide u januaru, važan je dio tima

Image

Manuel Pellegrini ranije je govorio da neće prodati Edina Džeku u januarskom prelaznom roku, međutim špekulacije oko odlaska bh. napadača su se nastavile, tako da je čileanski stučnjak isto to još jednom ponovio.

Sergio Aguero i Alvaro Negredo su prvi izbor Pellegrinija, ali u odsustvu Argentinca zbog povrede Džeko dobija mnogo više prostora za igru. Čileanski stručnjak istakao je da je Dijamant veoma važan član njegovog tima.

"Nema nikakve šanse da Džeko ode u januaru. On je veoma važan igrač tima. Ako pogledate vidjet ćete da je igrao utakmice u decembru. Svaki igrač želi igrati svaku utakmicu, ali s obzirom koliko utakmica imamo to je nemoguće. Džeko je važan igrač i ima ponuda, ali neće otići", rekao je Pellegrini.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

31 Dec 2013, 15:47

PSG za Rakitića daje 12 miliona eura

Image

Prije nekoliko dana objavljeno je da je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić na meti francuskog prvaka PSG-a.

Francuski mediji su objavili da je PSG i dalje zainteresovan za usluge hrvatskog reprezentativca Rakitića, novode da Rakitić ne želi da produži ugovor sa Sevillom koja ga je dovela prije tri godine. Trenutni ugovor sa Sevillom ga veže do Juna 2015. godine.

Na Transfermarkt.de Rakitić je procijenjen na 15 miliona eura, međutim PSG je odmah spreman platiti 12 miliona da ga dovedu u svoju ekipu. Dolaskom Rakitića PSG bi napravio veliku konkurenciju u ekipi, jer sada već imaju četiri veoma dobra veznjaka.

Osim Rakitića kao još mogućih pojačanja se navode Miralem Pjanić (Roma), Yohan Cabaye (Newcastle) i Raja Nainggolan (Cagliari).

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

01 Jan 2014, 10:42

Pola sata najkomičnijih fudbalskih trenutaka u 2013.

[ytube][/ytube]
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Jan 2014, 13:43

Džeko: Jedini cilj koji imam je da ostanem normalan

Image

Najbolji strijelac u historiji bh. reprezentacije i jedan od najzaslužnijih zašto će Zmajevi ove godine igrati u Brazilu, Edin Džeko u razgovoru za crnogorske Vijesti, govorio je o emocijama koje je u njegovoj zemlji pobudio plasman na SP, o očekivanjima na Mundijalu, o Crnoj Gori...

Kakav je osjećaj biti prva zvijezda reprezentacije koja će prvi put igrati na Svjetskom prvenstvu?
„To je definitivno poseban osjećaj, s obzirom na to da smo ostvarili san svih građana Bosne i Hercegovine, ali i san nas fudbalera. Samo slavlje na ulicama poslije pobjede nad Litvanijom najbolje dokazuje koliko taj uspjeh znači svim građanima Bosne i Hercegovine. I meni je lično pao veliki kamen sa srca nakon što smo uspjeli da ostvarimo istorijski uspjeh, san svih generacija, da se plasiramo na Mundijal.

Jesi li nakon prvog meča u dresu BiH pomislio da bi jednog dana mogao da predvodiš ekipu na Mundijalu?
„San svakog igrača je da jednog dana zaigra na velikom takmičenju. Bio je to i moj san, pa zato ne mogu reći da nisam očekivao da mi se desi jednog dana. Ova generacija je prošla mnogo toga zajedno, dva puta smo bili na korak od velikog takmičenja, ali oba puta se ispriječio Portugal u baražu. Kada smo izvukli rivale u kvalifikacijama za Mundijal, sami sebi smo zacrtali cilj da budemo prvi. Imali smo sreće što je grupa bila lakša nego prethodne, a mi smo dali sve od sebe i zasluženo se plasirali na Svjetsko prvenstvo.

Izvukli ste grupu sa Argentinom, Nigerijom i Iranom. Šta očekujete na Mundijalu?
„Kao što sam i rekao kada su izvučene grupe, mogli smo da prođemo gore, ali i puno bolje. Argentina je favorit grupe i cijelog prvenstva, a mi ćemo našu šansu tražiti protiv Nigerije i Irana. To, naravno, ne znači da ćemo se predati u prvom meču sa Argentinom, gdje ćemo pokušati da napravimo iznenađenje. Moramo dati sve od sebe ako želimo da napravimo veliki rezultat i prođemo u nokaut fazu, iako smo svjesni da imamo premalo iskustva, zapravo ga uopšte nemamo na velikim takmičenjima.

Koliko vam znači što za BiH u Brazilu neće navijati samo navijači iz vaše zemlje, već i iz skoro cijele regije, Crne Gore na primjer?
„Drago mi je da imamo navijača svuda po Balkanu, jer su očito mnogi prepoznali našu želju i naš motiv. Pojavila se generacija igrača i navijača koja ne razmišlja o prošlosti, već samo o fudbalu, a mi smo svojim igrama stekli simpatije svih u regionu. Međusobno se poštujemo i podržavamo i vjerujemo da će i u budućnosti biti tako.

Tresao si mreže i u Njemačkoj i u Engleskoj, osvojio titule u Bundes ligi i u Premijer ligi. Gdje je bilo teže, koja je razlika?
„Teško da mogu da govorim o tome gdje je bilo teže, jer su obje titule koje sam osvojio nekako posebne, gotovo čudesne. Kada sam igrao u Wolfsburgu osvojili smo prvu titulu u istoriji kluba, kada to niko nije očekivao od nas. Zadivili smo njemačku javnost, ali i evropsku, jer smo završili ispred takvih velikana kao što su Bajern, Šalke i ostali.
U Engleskoj sam osvojio titulu sa Cityjem na koju je klub čekao 44 godine, i to u infarktnoj završnici u posljednjem kolu. Definitivno, to nisu titule koje se osvajaju svaki dan i ne želim da ih razdvajam. Jednostavno, svaka mi je bila teška i draga na svoj način.

Koji je tvoj kvalitet najviše doprinio da uspiješ kao fudbaler?
„Strpljenje. Vjerovao sam u sebe, imao sam podršku roditelja i njima dugujem sve što sam postigao u karijeri.

Kojem fudbaleru se diviš ili si se divio?
„Divio sam se samo jednom, Andriju Ševčenku. Odrastao sam uz njegove golove.

Igraš sa Jovetićem. Šta misliš, šta je nedostajalo Crnoj Gori da pođe stopama BiH?
„Crna Gora je imala težu grupu nego mi. Engleska, Ukrajina i Poljska su neugodne reprezentacije. Jako ste se dobro držali do samog kraja, a onda vas je kiks protiv Ukrajine na domaćem terenu koštao plasmana u baraž.Za vas je velika stvar što ste ostali neporaženi proriv Engleske u Podgorici, što samo pokazuje potencijal ekipe koja će u budućnosti biti još bolja, siguran sam u to. Vjerujem da ćete, isto kao i mi, nešto naučiti iz vlastitih grešaka.

Šta misliš o Stevanu Jovetiću?
„Sjajan igrač, sjajan čovjek. Provodimo jako puno vremena zajedno. Žao mi je što zbog pehova sa povredama nije imao puno prilike da pokaže kvalitet koji posjeduje. Vjerujem da će, kada se oporavi, dati značajan doprinos borbi za titulu prvaka Premijer lige.

Koji je tvoj fudbalski cilj, šta želiš da postigneš?
„Jedini cilj koji imam je da ostanem normalan i da sačuvam zdravlje, jer sve u životu je prolazno pa tako i fudbalska karijera,.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Jan 2014, 19:29

POGLEDAJTE listu od 20 najskupljih igrača kojima ističu ugovori narednog ljeta

Početak nove godine znači da igrači kojima ugovori ističu na kraju ove sezone mogu pregovarati sa drugim klubovima i pronaći novi angažman.

Web stranica Transfermarkt napravio je listu najboljih igrača kojima ugovor ističe na kraju ove sezone, a listu predvodi Dortmundov Robert Lewandowski. Također tu su imena poput Xabi Alonsa, Nemanje Vidića, Samuela Eto'oa, Bacarya Sagne, Younes Kaboula i mnogih drugih.

Image

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

01 Jan 2014, 22:13

Sin Diega Simeonea oduševio sve na treningu Atletica

Trener Diego Simeone koji radi fenomenalan posao sa Jorgandžijama ima tri sina...

U narednom prilogu vam donosimo video koji kruži internetom, a na njemu se nalazi najmlađi sin trenera Atletico Madrida, Giuliano izvodi fenomenalne poteze sa loptom.

Njegove fudbalske bravure pogledajte ispod.

[ytube][/ytube]

Dobar mali :ok

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

02 Jan 2014, 11:50

Prosinečki i Kayserispor definitivno raskinuli suradnju nakon serije loših rezultata

Image

Robert Prosinečki definitivno je napustio klupu Kayserispora. Turski klub se nalazi na tek pretposljednjoj poziciji na ljestvici i nakon 17 kola ima samo dvije pobjede što je dovelo do konačnog raskida suradnje...

Po drugi puta Robert Prosinečki napušta klupu Kayserispora. Ovaj put riječ je o konačnoj odluci koja je donesena uz dogovor s klubom i "Žuti" kreće u potragu za novim angažmanom, a Kayserispor za novim trenerom.

Nakon sjajne prošle sezone i dovođenja Kayserispora s dna ljestvice u gornji dom, druga sezona na klupi turskog kluba bila je daleko od idealne. Loš ulazak u sezonu natjerao je Prosinečkog da podnese ostavku, ali uprava kluba ju je odbila i uspjela je hrvatskog stručnjaka nagovoriti na ostanak.

Međutim niti ponovljeni pokušaj nije bio dobar. Kayserispor je odmah upisao pobjedu, ali poslije toga više nije nijednom slavio, a nakon što je u posljednjem susretu prvog dijela sezone teško poražen u Istanbulu kod vodećeg Fenerbahčea s 5:1, suradnja je definitivno raskinuta.

Još nakon što je prvi put odlučio otići, Prosinečki je rekao kako osjeća da ne može podići momčad i da je za sve najbolje da Kayserispor pronađe novog trenera i to se i dogodilo. Iako mu se vratio najbolji napadač Bobo poslije ozljede, uz ponešto i nesreće, Kayserispor je nastavio s lošim rezultatima i ostao je na dnu ljestvice.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

02 Jan 2014, 12:03

Chelseajev defanzivac van terena mjesec dana

Image

Branislav Ivanović je u meču sa Liverpoolom zadobio povredu koljena zbog koje će sa terena odsustvovati mjesec dana.

Chelsea će po svemu sudeći skupo platiti pobjedu nad Liverpoolom, jer na toj utakmici se povrijedio jedan od njihovih najboljih igrača zadnjih nekoliko sezona. Ivanović je zbog povrede na toj utakmici pauzirati najmanje mjesec dana saopšteno je iz medicinske službe tima sa Stamford Bridgea.

Uz već pomenutig Ivanovića, isti vremenski period će biti odsutan i kreativac igre londonske ekipe Lampard, koji je doživio povredu mišića.

Treba istaći da je Chelsea na drugoj poziciji sa dva boda zaostatka za vodećim Arsenalom, ali Plavcima na ruku ide činjenica da je Božićno ludilo završeno, te su za vikend na planu utakmice FA kupa u kojem će Chelsea igrati protiv drugoligasa Derby Countya.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

02 Jan 2014, 12:20

Sjajan dribling i asistencija Cristiana na treningu Reala...

[ytube][/ytube]

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

02 Jan 2014, 21:01

Prema pisanju Tuttosporta
Stara dama se "udvara" Mandžukićevim agentima

Image

Italijanski dnevni list Tuttosport istrajan je u priči u kojoj u vezu dovodi najboljeg hrvatskog sportistu za 2013. godinu Marija Mandžukića i šampiona Italije Juventus.

U svom današnjem izdanju ovaj dnevni list piše da su čelnici tima iz Torina uspostavili kontakt s predstavnicima Bayernovog napadača.

Stara dama očito želi osigurati Mandžukićev dolazak na ljeto. Tuttosport ističe i da su čelnici kluba na nedavnoj manifestaciji Globe Soccer Awards u Dubaiju dobili ohrabrujuće signale o realizaciji ovog transfera, ali ne navodi od koga.

Osim toga, i dalje se kao glavni razlog moguće Mandžukićeve želje za napuštanjem evropskog prvaka navodi dolazak Roberta Lewandowskog iz Borussije Dortmund što će znatno pooštriti konkurenciju u napadu.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

02 Jan 2014, 21:32

Bešiktaš u svojim redovima želi zvijezdu Citya

Image

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je Bešiktaš završio gotovo sve oko dovođenja brazilskog čarobnjaka Ronaldinha, danas se pojavila vijest da su zainteresovani za još jednog sjajnog igrača.

Naime radi se o igraču Manchester Citya i engleskom reprezentativcu Joleonu Lescottu.

Da je ova informacija zaista tačna potvrdio je i agent fudbalera koji i gra na poziciji štopera te istakao kako je turski klub spreman da ponudi bolje finansijske uslove Lescottu od onih koje ima u Cityu.

Činjenica koja ide u prilog Bešiktašu jeste ta da City ima tri kvalitetna štopera tako da je Lescott tek četvrti izbor Pellegrinija.

Ukoliko se obje strane uspiju složiti oko ovog transfera Lescott bi se u Tuskoj trebao pojaviti najkasnije za sedam dana.

Post Reply

Return to “Fudbal”