Bošnjaci koji ratuju u Siriji
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Bošnjaci koji ratuju u Siriji
Da, nije crno bijelo al je zato crno za svakoga ko se je otišao boriti za nečije ideale u Siriju.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

.....koji ideali???mrki62 wrote:Da, nije crno bijelo al je zato crno za svakoga ko se je otišao boriti za nečije ideale u Siriju.
........novac je u pitanju u vecini slucajeva!
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
Nije samo novac, ja sam pomenuo ideale i to je problem, mada je problem i za one što idu zbog novaca.
Ideali su po tom pitanju vehabijske vođe iliti šejhovi, koji operu mozak labilnim osobama i te osobe se upute na taj famozni izlet i već unaprijed su se odlučili da poginu na samo njima poznatom Allahovom putu.
O tim idealima ja pišem.
Ideali su po tom pitanju vehabijske vođe iliti šejhovi, koji operu mozak labilnim osobama i te osobe se upute na taj famozni izlet i već unaprijed su se odlučili da poginu na samo njima poznatom Allahovom putu.
O tim idealima ja pišem.

.....zbilja..mrki62 wrote:Nije samo novac, ja sam pomenuo ideale i to je problem, mada je problem i za one što idu zbog novaca.
O tim idealima ja pišem.

........neka si mi rekao"

.........njima znani ideali",ali susta istina,je obecanje u dobrom placanju,nista drugo,koliko ja vidim,citajuci po novinama...
na zalost,malo se koji vrati....
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
Pa de se načitaj i šta znači džihad a ne šta znači ići ratovati za novce.citajuci po novinama

MA kakav crni novac, nijedan od njih ne ide za novac tamo. Zasto bi isao tamo gdje zna da ce glavu igubiti. Za novac moze otici i u Afganistan gdje ide masa raje i radi razlicite poslove a na sigurnom su. U Siriju idu zbog nekih svojih ideala, idu spremni da poginu
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
-
- Inventar foruma
- Status: Offline
Ima li iko ovde neku ideju za koju fakciju se bore kad odu? Znam da nisu na strani siita ni s kurdima. U zadnjih par sedmica je dosta zaljepilo u borbama među suni fakcijama. Kojoj struji oni vuku?
svoju, trecu.Spanac_113 wrote:Ima li iko ovde neku ideju za koju fakciju se bore kad odu? Znam da nisu na strani siita ni s kurdima. U zadnjih par sedmica je dosta zaljepilo u borbama među suni fakcijama. Kojoj struji oni vuku?
-
- Inventar foruma
tako nekakoSpanac_113 wrote:
Bosna na bliskom istoku
-
- Inventar foruma
ma kad ja objasnim moraSpanac_113 wrote:E sad mi je sve bistro.

-
- Inventar foruma
Nela wrote:ma kad ja objasnim moraSpanac_113 wrote:E sad mi je sve bistro.

Po moje da ni oni nisu svjesni za koju.Kojoj struji oni vuku?

Pričajte vi šta hoćete al ovo je postalo ludilo.
Jedanaesti građanin BiH koji je stradao u Siriji
U Siriji poginuo Emrah Filipović, sestra Emina napala „kjafire“

Emrah Pilipović (20) iz Velike Kladuše novo je ime na crnoj listi bh. državljana poginulih u Siriji. Vijest o smrti objavila je njegova sestra Emina putem svog Facebook profila, prenosi Dnevni avaz.
Pilipović je tako 11. građanin BiH koji je stradao u tuđem ratu. Emina Pilipović nije navela okolnosti u kojima je poginuo njen brat, ali se obrušila na novinare i pojedine imame iz Velike Kladuše optuživši ih da su njenog brata progonili iz džamija.
- Ja ću napisati priču dok novinari nisu počeli lajati! Moj braco je imao nijjet da ode i otišao je! Svoj cilj je postigao! A vi, kjafiri, sad gledajte! Zvali su ga vehabija, ismijavali su ga pred džamijom... i sad ga ti isti žale - napisala je Emina.
Ona je dalje navela "da je svi puste na miru i da čvrsto stoji iza svojih riječi".
Inače, jučer su aktivisti iz Sirije objavili da je u sukobima između grupa povezanih s El-Kaidom i umjerenih te konzervativnih pobunjeničkih brigada u Siriji u posljednjih sedam dana poginulo skoro 500 ljudi.

Jedanaesti građanin BiH koji je stradao u Siriji
U Siriji poginuo Emrah Filipović, sestra Emina napala „kjafire“

Emrah Pilipović (20) iz Velike Kladuše novo je ime na crnoj listi bh. državljana poginulih u Siriji. Vijest o smrti objavila je njegova sestra Emina putem svog Facebook profila, prenosi Dnevni avaz.
Pilipović je tako 11. građanin BiH koji je stradao u tuđem ratu. Emina Pilipović nije navela okolnosti u kojima je poginuo njen brat, ali se obrušila na novinare i pojedine imame iz Velike Kladuše optuživši ih da su njenog brata progonili iz džamija.
- Ja ću napisati priču dok novinari nisu počeli lajati! Moj braco je imao nijjet da ode i otišao je! Svoj cilj je postigao! A vi, kjafiri, sad gledajte! Zvali su ga vehabija, ismijavali su ga pred džamijom... i sad ga ti isti žale - napisala je Emina.
Ona je dalje navela "da je svi puste na miru i da čvrsto stoji iza svojih riječi".
Inače, jučer su aktivisti iz Sirije objavili da je u sukobima između grupa povezanih s El-Kaidom i umjerenih te konzervativnih pobunjeničkih brigada u Siriji u posljednjih sedam dana poginulo skoro 500 ljudi.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3883 times
- Been thanked: 2919 times
BANJA LUKA – Sigurnosne strukture u BiH spremaju novu invaziju na vehabijsku zajednicu u Gornjoj Maoči, koja je označena kao jedan od najvažnijih regrutnih centara za odlazak džihad ratnika iz BiH u Siriju, piše “Pres Republika Srpska”. Obavještajni krugovi navode da bi ova operacija trebalo biti mnogo veća od akcije “Svjetlost” iz 2010. godine, u kojoj je sudjelovalo 600 policajaca iz gotovo svih sigurnosnih agencije u BiH.
Akcija je povezana sa nastojanjima ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da se zakonom spriječi odlazak mladića iz BiH na strana ratišta, pogotovo u Siriju.
Izvori tvrde da je u tijeku prikupljanje važnih obavještajnih informacija o djelovanju pojedinih ekstremista iz Gornje Maoče, prije svega Nusreta Imamovića, koji je označen kao jedan od glavnih likova preko kojih se vrši regrutacija za odlazak u Siriju.
Prema službenim informacijama sigurnosnih službi, u Siriji trenutno ratuje šezdesetak državljana BiH, ali pojedini eksperti tvrde da je taj broj višestruko veći.
Akcija je povezana sa nastojanjima ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da se zakonom spriječi odlazak mladića iz BiH na strana ratišta, pogotovo u Siriju.
Izvori tvrde da je u tijeku prikupljanje važnih obavještajnih informacija o djelovanju pojedinih ekstremista iz Gornje Maoče, prije svega Nusreta Imamovića, koji je označen kao jedan od glavnih likova preko kojih se vrši regrutacija za odlazak u Siriju.
Prema službenim informacijama sigurnosnih službi, u Siriji trenutno ratuje šezdesetak državljana BiH, ali pojedini eksperti tvrde da je taj broj višestruko veći.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
Posjetila sam FB profil E.P. sestre poginulog Emraha. On je za nju heroj. Inače, iznenađena sam koliko mlade raje podržava odlazak u Siriju.
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Podrzavaju i smjenu vlasti, samo niko prstom ne mice. Cista suplja. Sto bi Kemo M rekao: da ti roknu samo dvije, sve bi ti se samo kazalo.Ciklama wrote: Inače, iznenađena sam koliko mlade raje podržava odlazak u Siriju.
-
I ovamo svako malo po jedan, ali meni cudno nijedan nije iz Sirije.
Ja ove sirijce ovdje sto znam, svi su za Asada.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3883 times
- Been thanked: 2919 times
Lazu ko cuke.Ruana wrote:I ovamo svako malo po jedan, ali meni cudno nijedan nije iz Sirije.
Oni i Kurdi,kad ti kazu da je petak,ako je petak,,nazovi par prijatelja i provjeri.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce