Samo da kažem.......

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

dacina_curica
Status: Offline

Re: Samo da kažem.......

09 Jan 2014, 12:00

Ru vracaj se :pendrek ako neko ide nek ide Mrki, ionako je dosadan k'o svrab. :lud

Ciklama

09 Jan 2014, 12:26

Zašto Mrkiju odgovarate, zašto ga citirate, zašto mu dajete pažnju, ako znate je da prznica? Otvorio je temu, pa šta. Nek' mu ostane bez komentara, kao neke teme od Laganog, i idemo dalje.

Ruana, ne znam šta se dešava između tebe i Mrkog, jednostavno ne stignem pratiti sve, ali zaista mi je žao, veoma žao ako ćeš dozvoliti da te bilo ko "otjera" sa mjesta koje ti pruža sreću i zadovoljstvo. Dozvolila sam i ja sebi tako nešto, bilo je previše lično i povezano sa stvarnim životom, i pokajala sam se, nisam sebi još uvijek oprostila takav postupak. :zid

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

09 Jan 2014, 12:54

Image

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jan 2014, 13:04

Ciklama, pa nisam ja kao ti i tebi slični.
Da pojasnim; ti pokušavaš da budemo svi isti, doduše ima vas pofajn na forumu , koji se trudite biti isti i bože sačuvaj da bi ko kome parirao ili drugačije nešto pisao u smislu da se podudaraju mišljenja jer se jednostavno ne želite zamjeriti jedni drugima.
Zašto je takva situacija u BiH ?
Zbog vas, koji se bojite i pomisliti da se drugačije misli a kamo li da bi prihvatili nekoga što drugačije misli a da ga prihvatiti, tek onda bi se moglo očekivati da se nešto promijeni.
Ja kad bih bio tako kao što ti misliš da bih trebao biti, onda bi ja bio ulizica i kao ulizica bih bio jako dobar za vas a i to sam probao na mnogim forumima, čak me i Maja poznaje kao takvog pa sam se odlučio da ne budem više dio onih što omogućavaju ovakav pogan sistem.
Da, samo vama zahvaljujući je sistem pokvaren i pokvareni političari vas vode a vi se ne bunite jer ste ulizice.
Eto, ja nisam kao vi i usuđujem se svakom pogledati u lice a vi se sakrivajte jer samo to i znate.
PoooozzzZZzzz
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Ciklama

09 Jan 2014, 13:23

Ne znam šta je razlog vaše svađe, ne pratim, ali sam razumjela da se svi hvataju za glavu zbog tebe. Ako si prznica, ako namjerno provociraš, vrijeđaš i sl. treba te ignorisati i to je to. :)

Što se tiče različitosti u mišljenju, ako ćemo svi isto misliti onda Forume treba zatvoriti. Ne tučem ja nikom "po žici", zato Mrki, znaš da je ljudski pogriješiti. Nemoj se sramiti priznati grešku. :zubi

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jan 2014, 13:26

Ciklama, ne stidim se priznati grešku, zašto bi se stidio.
Međutim, ne želim više biti dio mase, koja podržava tu nemoć.

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jan 2014, 13:28

show zivi. i malo soka :sok
naprodavanija e-knjiga

http://www.theguardian.com/books/2014/j ... CMP=twt_gu

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jan 2014, 14:13

ODLIČNI I VRLO JEDNOSTAVNI TRIKOVI: Doznajte kako ćete uštedjeti na računima za struju!

Iako se na prvi pogled čini kako vaš način života ne može značajno uticati na prirodu, činjenica je da svaka mala promjena može imati velik efekt. Ako želite učiniti nešto korisno, podržati ‘zelenu’ ideju te usput i uštedjeti, držite se ovih jednostavnih, ali ključnih savjeta.

Svoj novi ‘zeleni’ lifestyle započnite od vlastitog doma. Mali ‘zeleni’ trikovi ne samo da će doprinijeti zaštiti okoline, već i dugotrajnoj štednji novca, piše Huffington Post. Ne zvuči kao loša ideja, zar ne.

Veš ne sušite u sušilici
Ovo je vrlo isplativa metoda uštede energije i novca. Neprofitna organizacija Project Laundry List nedavno je objavila da korištenje sušilice rezultira s najmanje šest posto u električnim računima domaćinstva. Osim toga, sunčeva svjetlost ima funkciju prirodnog izbjeljivanja i dezinfekcije koje uklanja mrlje i ubija bakterije.

Ugasite svjetla koja vam nisu potrebna

Potičite djecu i ostale članove porodice na gašenje svjetla koja ne koriste. Tokom dana razmaknite zastore i podignite roletme te iskoristite prirodnu svjetlost.

Počinite koristiti kompaktne fluorescentne sijalice i LED svjetla
Korištenjem kompaktnih fluorescentnih sijalica, produžit ćete životni vijek sijalica i smanjiti potrošnju energije. Naime, kompaktne fluorescentne sijalice mogu trajati i do 10 puta duže te koriste 50 do 80 posto manje energije od konvencionalnih sijalica. LED sijalice još su efikasnije. Traju kao i kompaktne sijalice te koriste dva do 17 W električne energije.

Koristite laptop umjesto stolnog kompjutora
Korištenjem laptopa smanjit ćete potrošnju energije za tri četvrtine dok radite. Osim toga, kada je baterija puna ili kada ste gotovi s poslom, isključite laptop iz struje.

Izbjegavajte korištenje klima-uređaja
Kada god je to moguće, ugasite klimu i otvorite prozore, ugasite ventilator i isključite iz struje aparate koji vam nisu potrebni. Zimi toplinu u stanu zadržite dugačkim i debljim zavjesama te se obucite u nekoliko slojeva.

Primjenom ovih pet jednostavnih ‘zelenih’ savjeta ne samo da ćete uštedjeti energiju i tako smanjiti troškove, već ćete učiniti i uslugu prirodi.

(Doznajemo.com/tportal.hr)

:plavi Od svega ovoga samo laptop koristim :plavi

dacina_curica

09 Jan 2014, 14:52

Spanac_113 wrote:show zivi. i malo soka :sok
naprodavanija e-knjiga

Vadafak :sok :grana

On topic - snijeg :puca vozim na posao vec gotovo dva sata i Bog zna kad cu stici. :ubihse

Trepavica

09 Jan 2014, 14:56

dacina_curica wrote:
naprodavanija e-knjiga

On topic - snijeg :puca vozim na posao vec gotovo dva sata i Bog zna kad cu stici. :ubihse
:D. I samo sto ces stici , bice vrijeme da se vratis, ..zato bolje ti je sad odmah se kuci vratiti... :oo

dacina_curica

09 Jan 2014, 15:25

2 sata i 25 minuta :grana....e sad necu uinat nista raditi :oo

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jan 2014, 15:28

dacina_curica wrote:
naprodavanija e-knjiga

za ne povjerovat. a knjiga dosadna do boga. nista ni s cim. ko da je mrki piso :valja
samo ti polako po snjegu!!!

dacina_curica

09 Jan 2014, 15:32

Mozda je asistirao? :oo Ili mu bio ghost writer? :ideja

Stigla :jupi Odoh sad izvaditi sanke iz auta pa nizbrdo koji put...'vako, u suknji :ooo

dacina_curica

09 Jan 2014, 16:19

mrki62 wrote:Ciklama, pa nisam ja kao ti i tebi slični.
Da pojasnim; ti pokušavaš da budemo svi isti, doduše ima vas pofajn na forumu , koji se trudite biti isti i bože sačuvaj da bi ko kome parirao ili drugačije nešto pisao u smislu da se podudaraju mišljenja jer se jednostavno ne želite zamjeriti jedni drugima.
Zašto je takva situacija u BiH ?
Zbog vas, koji se bojite i pomisliti da se drugačije misli a kamo li da bi prihvatili nekoga što drugačije misli a da ga prihvatiti, tek onda bi se moglo očekivati da se nešto promijeni.
Ja kad bih bio tako kao što ti misliš da bih trebao biti, onda bi ja bio ulizica i kao ulizica bih bio jako dobar za vas a i to sam probao na mnogim forumima, čak me i Maja poznaje kao takvog pa sam se odlučio da ne budem više dio onih što omogućavaju ovakav pogan sistem.
Da, samo vama zahvaljujući je sistem pokvaren i pokvareni političari vas vode a vi se ne bunite jer ste ulizice.
Eto, ja nisam kao vi i usuđujem se svakom pogledati u lice a vi se sakrivajte jer samo to i znate.
PoooozzzZZzzz

Mrki, zar zaista mislis da mozes podici budjenje bosanskohercegovacke svijesti palamudjenjem po forumima? Pogotovo na nacin na koji to ti cinis, ponavljanjem jedne te iste price u nedogled, price koja nema ni pocetka ni kraja nego je osnovana sa ciljem da nervira mase? Naravno, ti ces sada reci da MI tebe ne razumijemo pa te zato smatramo provokatorom, a ti su ustvari jedna neshvacena dusa, revolucionar iza tipkovnice. Ono za sta se ti brines je dobrobit BiH, zelis sacuvati prirodne resurse nase drage, lijepe, lopove iz politike protjerati u domaci Alkatraz, BOSANCIMA dati vece pravo glasa i ine klince palce....E pa (dragi) Mrki, nisi ti jedini koji zeli te stvari, nisi ti jedini kojem stvari smetaju. Samo sto, za razliku od tebe, ljudi koji se bore za dobrobit zemlje ne traze validaciju (je li ovo rijec?) svojih postupaka na forumima nego aktivno RADE na promjenama.

I da, lako je meni palamuditi iz Amerike sa drzavnih jasli kao i tebi IZ SLOVENIJE i suflirati ljudima koji se BORE za dobrobit svoje zemlje kad imamo potporu i dusekcic iza ledja na koji vazda mozemo pasti a da se ne razbijemo. Hajde da, ako cemo vec biti mu*onje koje traze promjene i traze ih SAD!, da se fino vratimo u BiH pa radimo na promjenama sa lica mjesta, iznutra. Ne bi bili prvi a ni posljednji, je l' ti zaista mislis da nema ljudi koji su svoj zivot podredili upravo toj BiH o kojoj mi palamudimo iz topline kancelarija/doma na zapadu?

Osim toga, danas se svaka shusha bavi politikom, mogli bi rahat i ti i ja i svako drugi sa trunkom ambicija (ja ih nemam, radije crtam u slobodno vrijeme :cudi)....Hajde Mrki, kad si vec toliko zabrinut za stanje u zemlji, odmakni od foruma i razvij PRAVU strategiju...Dizanje Alije u vazduh, pljuvanje po sehidima, pitanje Bosnjaka vs. Bosanca ocigledno nisu nacini budjenja bosanskohercegovacke svijesti...Nadji nacin da probudis PRKOS i PONOS u narodu, probudi ih iz ovog polusna i letargicnosti u koju su upali, budi Mesija kad se vec tim zoves....Hajde da te vidim, ubijedi me da ti to mozes!

Hvala!

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

09 Jan 2014, 16:57

:klanja

dacina, svaka ti je zlatna
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jan 2014, 17:26

Mrki, zar zaista mislis da mozes podici budjenje bosanskohercegovacke svijesti palamudjenjem po forumima?
ne, niti pod razno al se može na forumima uvidjeti koliko je ko plitak, sve diskusije se zrcale vaši profilom.
Sve i da vam se svakim danom crta i upire prstom vi to u podsvijesti odklanjate, želite promjenu a niste sposobni suočiti sa problemom, u stvari problem vidite al srž ne vidite. Odnosno ne vidite počinioce problema.
Sinoć su pale neke razmjene PP i nakon razmjena tih PP su se desile neke promjene u nečojoj savjesti, da se primijetiti.
Ja u stvari ovdje ubijam dosadu i pomažem starijem sinu na psihologiji čovječanstva .
Knjige se ne cijene po koricama, kaoni vi po nickovima al postovi se i te kako mogu "čitati" da bi se dobio neki formali uviđaj u vašu psihu.
Mogli ste primijetiti kako se ja sa vama ne opterećujem, dok se za mnoge s foruma, bar kad sam ja u pitanju to ne može reći.
S čim ste vi opterećeni ?
Ne može se preko foruma ništa postići a mene želite "opametiti i to preko foruma :)
Vaš profil jasno govori da se ne može ni na terenu ništa promijeniti jer niste sazreli za promjenu.

dacina_curica

09 Jan 2014, 17:33

Julia-Klara wrote::klanja

dacina, svaka ti je zlatna
Znas sta me nervira (a znas kako je mene po ovom pitanju tesko poljuljati i nanervirati, takoreci je nemoguce)?
Sto ispade da se "borba" koju Mrki "vodi" moze porediti sa borbom (na vjetrenjace) koju vodi npr. nas Dejo, neko ko je mladost i zdravlje ostavio na ratistu, neko ko se otkako ga znam (vise od 7 godina) nogama i rukama bori protiv onog dole sistema, neko ko je izgubio posao zbog te svoje borbe, neko ko je izgubio dio familije jer je ozenio zenu koju voli a ona je slucajno druge vjere (a najbolji su par :srce) i neko ko, iako je (konacno) otisao iz mjesta koje ga je tretiralo kao gradjanina druge (ma pete) klase, ipak daje toliko sebe, svog vremena i financija, da pomogne onima kojima treba i da potpomogne potrebne promjene.

Zato kazem - na teren pa mijenjaj, mani se tastatura revolucije...da se revolucionarnost mjeri po otipkanim rijecima svi bi mi do sada zasjenili Che-a. :rol

@Mrki - psihologiju COVJECANSTVA ne mozes proucavati na uzorku od 5-6 ljudi.
I oprostit ces ali tebe niko ne pokusava opametiti - upravo je obrnuto istina. No ono sto ti ne kontas je da ne postoji UNIVERZALNA ISTINA i da ono sto vazi za tebe ne vazi i za druge...mozda u tvojoj kuci ako si uveo diktaturu ali onog momenta kad odmaknes od vanjske brave ti si isto sto i svako drugi - obicna kap u okeanu.
O opterecenju ne bih. :grana

Spanki, de sataras pristavi :oo

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jan 2014, 17:37

eto ti pa studiraj Mrki :D.

kod mene vazda satarasa i kajmaka :ooo

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jan 2014, 17:45

Samo da vam kažem da sam otvorila temu Serie A jer je među najboljim ligama,a bilo bi šteta da nemamo gdje komentarisati talijanske velikane,tako da se nadam da nećete dopustiti da ona zamre... :D Najviše vijesti i komentara očekujem od Storma i Španca,a ne bi bilo loše i da se Posavljak malo više "uključi" u sport :123

dacina_curica

09 Jan 2014, 17:47

Spanac_113 wrote:kod mene vazda satarasa i kajmaka :ooo
A mesa? :djed

Post Reply

Return to “Pričaona”