Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9650 times
Been thanked: 11389 times
Status: Offline

Azra se udala preko facebooka i ostavila četvero djece

Post by Krokodil Behko » 13 Dec 2013, 11:24

Image

Jasim Brdar (40), mještanin Čarakova kod Prijedora, posljednjih desetak dana sam se brine o svoje četvero djece, Semiru (3), Amiri (4), Semiri (7) i Samiru (11). Njih je, naime, napustila majka i supruga Azra (28)

Image

Po selu se uveliko priča da se Azra udala. I Jasim je čuo za te priče, mada ne zna je li žena s kojom je u braku bio punih jedanaest godina u Prijedoru ili Sarajevu. U međuvremenu je na svoj broj mobilnog telefona dobio i nekoliko poruka. Tvrdi da ih je pisala Azra, ali i muškarac koji je trenutno s njom i koji mu je čak ponudio da „prepolove troškove razvoda".

- Imam informaciju da se udala. Kako sam čuo od prijatelja, tu je u Prijedoru, mada na njenom Facebooku piše da je u Sarajevu. Ne znam za koga se udala, niti me to zanima. Znam da je i pred djecom putem Facebooka ašikovala, a putem Facebooka se i udala. Vidio sam da se dopisuju - priča iskreno Jasim.

Image

Dodaje da je u braku s Azrom nesuglasica bilo i ranije. No, odrečno negira njene priče da ju je tukao, maltretirao ili da je pio. Smetala mu je, kaže, njena nemarnost, ali zbog djece je prelazio preko svega. A prvi ozbiljan sukob, kada je Azra umalo otišla, dogodio se prije mjesec dana. Tada je Jasim Azri rekao da mu slobodno kaže „misli li s njim živjeti". Nakon njenog ljutitog odgovora da „ne misli", malo suza i zagrljaja sve se nekako zataškalo. A onda je jednog dana nije našao kod kuće.

- Kad me infarkt nije strefio! Ne znam kako je imala srca da i jednu noć provede bez djece. Uzela je i dječiji doplatak, 140 maraka. Rekla je da će doći po djecu kad nađe stan. Još je nema - kaže Jasim.

Otvorena srca dodaje da bi Azru ponovo primio u kuću. Kao da ništa nije bilo!

- Nije me sramota da je molim da se vrati. Samo neka prizna sve. Šta je radila. Prešao bih i preko toga što me prevarila. Nije me briga ni za selo, ni za priče. Samo da se vrati, da bude poštena, da više nema sumnje... Da na sve stavimo tačku i krenemo ispočetka. Šta je bilo, bilo je. A bojim se za nju da je onaj muškarac nije prevario, da je nije navukao na tanak led - kaže očiju punih suza Jasim, koji je o svemu obavijestio i Centar za socijalni rad u Prijedoru.

Izvor: D.avaz

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Re: Azra se udala preko facebooka i ostavila četvero djece

Post by laganini » 13 Dec 2013, 11:25

pa ti ženama daj internet...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Ciklama

Post by Ciklama » 13 Dec 2013, 12:30

Moli je da se vrati ...... Zato ga je i ostavila.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 13 Dec 2013, 12:31

Ma nije, otišla jer nemaju para.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 13 Dec 2013, 12:33

Lebowski wrote:Ma nije, otišla jer nemaju para.
..leb sad si nadrlja od ženski udruga.. :place..e da i to pred izbore..neiskusan si sinko ne moš se uzdat samo u maju... :plavi
Last edited by laganini on 13 Dec 2013, 12:54, edited 1 time in total.

Trepavica

Post by Trepavica » 13 Dec 2013, 12:52

Azra..Azra...

[ytube][/ytube]

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23677 times
Been thanked: 6220 times

Post by Veca » 13 Dec 2013, 15:08

...zalosno!...jadna djecica! :tuga
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 13 Dec 2013, 15:18

Koja kobila :kafa
Samo sabura

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 13 Dec 2013, 16:04

s obzirom koja je glupaca, za djecu je dobro da ne rastu s njom. ne mogu od nje sigurno nista pametno naucit
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 13 Dec 2013, 16:33

plači pizdonja nije ni čudo da ga je ostavila..dica su druga tema..

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 13 Dec 2013, 17:14

Šta je poenta vijesti? Samo još jedan od svaka 3 braka koji završe razvodom.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14421 times
Been thanked: 9984 times

Post by Julia-Klara » 13 Dec 2013, 20:28

druga vijest kojoj je razlog "Facebook" :rol kako se ja ne udadoh tako :kafa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 13 Dec 2013, 20:40

koliko sličnosti da jedan isti post može u dvije teme :roll
vratiće se ona njemu sigurno...malo istrošena, ali nije sapun...
za djecu ne znam šta bi rekao zaista. Ne vidim nijedno dobro rješenje za njih. Možda ipak najbolje da su s majkom kakva god da je.

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 13 Dec 2013, 21:55

Julia-Klara wrote:druga vijest kojoj je razlog "Facebook" :rol kako se ja ne udadoh tako :kafa
Zato sto ovakve samo cekaju "vrucu" musteriju, a s obzirom da zivi u zabacenom mjestu internet joj je jedini nacin
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7836 times
Been thanked: 18495 times

Re: Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Post by Maja » 26 Dec 2013, 23:22

Tema o Jeleni Topić je valjda ovdje spojena ako ćemo vjerovati pretraživaču, pa evo.

Zašto sam mjesec dana glasno ćutala na kutiji u centru Prijedora?!

[ytube][/ytube]

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String » 26 Dec 2013, 23:31

JOJJJJ Taman sam zaustavio proliv a ona na kraju videa otvori oci....usra' se ja opet...jbm li ti da ti jbm!!!
Image

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7836 times
Been thanked: 18495 times

Post by Maja » 26 Dec 2013, 23:44

Kako mi je drago što su ispale budale 99 posto onih koji su pisali...djevojko svaka čast, svi bi mi trebali izaći na ulice, stati na kutije, protestuje zbog nezaposlenosti, ovog, onog.

Ciklama

Post by Ciklama » 09 Jan 2014, 14:36

Azra Brdar poručila suprugu kojeg je napustila

Mogu ti se vratiti, ali samo mrtva!

Jasim Brdar (40), mještanin Čarakova kod Prijedora, kojeg je prije nešto više od mjesec, navodno, zbog drugog muškarca s četvoro male djece ostavila supruga Azra (28), izgleda da je uzalud javno molio da mu se vrati.

Uzaludne molbe

Njegove molbe "ne piju vode", a Azra koju smo pronašli kod sestre u Sanskom Mostu, kaže da "u Čarakovo i kod Jasima može otići, ali samo mrtva".

- Neka me mrtvu nose tamo pa da me Jasim ukopa. To bih mu jedino dozvolila. To sam rekla i u Centru za socijalni rad u Prijedoru kada su pokušali da nas pomire. Želim razvod i to što brže može. Zato što me je tukao, vrijeđao i maltretirao na svakom koraku. I motorkom me tukao u šumi - kaže Azra.

Ona kaže da ta maltretiranja nikome nije prijavila, jer se bojala.

- I nije istina, a to može da posvjedoči i moja sestra koja me je primila kao malo dijete, da sam otišla zbog drugog muškarca. Nikog nemam - dodala je Azra.

Priznaje da djecu još nijednom nije vidjela te da je od Jasima tražila da ih dovede na neku neutralnu teritoriju.

- Može na neki put da ih izvede pa da ih vidim, ili kod moje majke, moje rodbine. Odbio je, rekavši mi da to može biti samo u našoj kući. Na to neću nikako pristati. Djecu volim i da imam od čega da ih hranim, odmah bi ih dovela kod sebe - tvrdi Azra.

Još je voli

Njena i Jasimova priča poklapaju se samo u jednom. U tome da Azra, otkako je napustila Jasima, nije vidjela Semiru (3), Amiru (4), Semira (7) i Samiru (11). Jasim negira i da je tukao.

- Nisam je tukao, to nije istina. Neko bi to valjda morao znati i vidjeti. Naprotiv, imala je svu moguću slobodu. Jedan dan sam platio kola i otišao u Sanski Most da je molim da mi se vrati. Volim je više od svega, od života. Boli me što djecu ne viđa, a oni stalno, svaki dan, za mater pitaju - kaže Jasim.

Optužbe i prve supruge

Jasima je u međuvremenu, na društvenim mrežama, prozvala i prva supruga koja je navela "da je tukao i stalno maltretirao" i da jedino što želi je da ga vidi mrtvog. I njene optužbe Jasim je negirao, uz konstataciju da baš i nema neke sreće sa ženama.

/Avaz/

dacina_curica

Post by dacina_curica » 09 Jan 2014, 19:13

Ne znam na koju drugu temu da ovo stavim :jonas

Aitzaz Hasan, dječak koji se bacio na bombaša da spasi školske prijatelje

Pakistan danas odaje počast tinejdžeru koji je stradao u ponedjeljak kada je spriječio bombaša samoubicu koji je pokušao izvesti napad na njegovu školu. Aitzaz Hasan (15) i njegovi prijatelji su bili ispred škole kada su primijetili čovjeka koji je na sebi imao prsluk, tipično za tamošnje bombaše samoubice.

Uprkos molbama njegovih školskih prijatelja da ništa ne poduzima, Aitzaz je odlučio da se suoči s bombašem i uhvati ga, nakon čega je samoubica aktivirao eksploziv, ispričao je za BBC bratić preminulog tinejdžera.

Brojni Pakistanci, ali i ljudi širom svijeta na društvenim mrežama su odali počast ovom tinejdžeru opisujući ga kao heroja.

Neki su čak predlagali i da mu se dodijeli najviše vojno odličje, jer je žrtvovao život za svoju zemlju. Međutim, nije jasno da li će i moći dobiti ovakvo priznanje kao civil.

Novinar Nasim Zehra je na Twitteru napisao kako je najmanje što država može učiniti za Aitzaz to da mu posthumno dodijeli priznanje.

Incident se dogodio u ponedjeljak u Ibrahimzai, u većinskoj šiitskoj regiji Hangu, u sjeverozapadnom Pakistanu. U medijskim izvještajima se navodi da je u momentu esplozije u blizini bilo gotovo 2.000 učenika.

"Moj rođak se žrtvovao kako bi spasio svoju školu i učenike. Bombaš samoubica je htio uništiti školu i poubijati učenike. Rođak ga je u tome spriječio", kazao je za BBC Mudassar Hassan Bangish.

Kada je primijetio bombaša samoubicu 15-godišnjak je kazao onima koji su se našli u blizini da će ga zaustaviti, jer je očito da kani poubijati djecu.

On je pravi šehid, šehid cijelog svog naroda, izjavio je Aitzazov rođak.

"Moj sin je rasplakao svoju majku, ali i spasio mnoge druge majke od tuge i suza", kazao je dječakov otac Mujahid Ali.

klix.ba
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 09 Jan 2014, 21:53

Evo jedna istinita priča o usvojenoj djevojčici koju su meni ispričali...

Mamina rodica dok je bila mlada djevojka nije baš voljela djecu.Govorila je da su djeca najbolja kad spavaju...Nakon nekoliko godina upoznala je momka kojeg je jako zavoljela i imala je dugu vezu s njim(7 godina).U međuvremenu odlučila je da posjeti svoju prijateljicu koja je radila u domu za nezbrinutu djecu.Dok je sjedila u domu i čekala prijateljicu ugledala je u dječijoj igraoni djevojčicu od nekih 3-4 godine koja je cijelo vrijeme sjedila ispod stola usamljena i ni s kim nije razgovarala.Mamina rodica joj je prišla i pokušala s njom razgovarati.Djevojčica se malo po malo "otvorila" prema njoj nepoznatoj ženi.
U međuvremenu je otkrila da je curica bila maltretirana od strane upravo njene prijateljice koja je radila u domu.
Rodici je prirasla za srce i odlučila je da je usvoji.Kada je razgovarala sa nadležnima u domu rekli su joj da mora potpisati dokument u kojem se odriče braka za čitav život.To je uslovilo da prekine tu dugogodišnju vezu sa svojim vjerenikom.Nakon što je usvojila djevojčicu,nastavila je s njom sretan život...Nakon nekoliko godina njihovog zajedničkog života,na vratima se pojavljuje nepoznata žena koja tvrdi da je djevojčicina biološka majka koja je bila dugo u mentalnoj bolnici.
Rodica je bila dobra žena i omogućila joj je da vidi svoju kćerku.Nakon pola sata razgovora biološka majka je nagovarala djevojčicu da radi za nju kada odraste i da joj daje svu svoju platu,na šta je mala sa strahom odreagovala i rekla svojoj pomajci da je istjera iz kuće jer ona ne želi nikad više da je vidi.Ona je bila sretna sa novom majkom.
Kad je napunila 17 godina bila je seksualno zlostavljena u liftu,a to je držala u tajnosti jer je bila povučena i stidljiva...Kao posljedica toga,poslije godinu dana razbolila se od duševne bolesti.Nakon nekoliko godina pomajka je umrla i ona je ostala sama na svijetu,a na kraju joj je sudbina odredila da završi u mentalnoj bolnici gdje se i sada nalazi... :(

Post Reply

Return to “Mediji”