Bošnjaci koji ratuju u Siriji

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
Ruana
Status: Offline

Re: Bošnjaci koji ratuju u Siriji

Post by Ruana » 14 Jan 2014, 21:22

Pasaga wrote:
Ruana wrote:I ovamo svako malo po jedan, ali meni cudno nijedan nije iz Sirije.
Ja ove sirijce ovdje sto znam, svi su za Asada.
Lazu ko cuke.
Oni i Kurdi,kad ti kazu da je petak,ako je petak,,nazovi par prijatelja i provjeri.
Ma znam ja njih dobro, ali neda mi se upamtiti kako im se ona vjera zove nesto asuri muslimer tako nekako. Imaju sve obicaje kao srbi.
A kurdi su prica za sebe. Ni oni sami ne znaju sta su.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 14 Jan 2014, 21:32

Otisao i jedan moj kolega... Al zanimljivo, redovno svi se javljaju preko fb i pisu objave... a kao ratuje se...

Ruana

Post by Ruana » 14 Jan 2014, 21:34

Ko ce im znati sta rade, kazu da neki i ne odu dalje od Turske.

Mumin I
Na probnom
Na probnom
Been thanked: 2 times

Post by Mumin I » 16 Jan 2014, 14:45

ima li koji da se vratio u BiH?

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 16 Jan 2014, 16:50

Mumin I wrote:ima li koji da se vratio u BiH?
Ja jos nisam cula za takav slucaj. Mislim da se nijedan koji je otisao ne misli vratiti.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3909 times
Been thanked: 2945 times

Post by Pasaga » 16 Jan 2014, 17:27

Nela wrote:
Mumin I wrote:ima li koji da se vratio u BiH?
Ja jos nisam cula za takav slucaj. Mislim da se nijedan koji je otisao ne misli vratiti.
Nece se ni vratiti,na zalost.....
Ljudi naivno i nesvjesno upadaju u pipke hobotnice.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK » 16 Jan 2014, 18:00

Kako to moraš biti jebeni debil... to je nenadjebivo

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 16 Jan 2014, 18:04

Blackhawk wrote:Otisao i jedan moj kolega... Al zanimljivo, redovno svi se javljaju preko fb i pisu objave... a kao ratuje se...
aha :ideja mrki nas je upozoravao na to :p ......konacno progledasmo :ooo

salu na stranu,ovo je jezivo,ovaj zadnji tip,emrah kako li,ima facu djeteta :grana ......ne dao Bog nikom,nosiš ga,hraniš patiš se 20 godina i onda mu neko ispere mozak :grana
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 16 Jan 2014, 18:13

meni je potpuno jasno da se ljudi idu borit za iono sto im puno znaci.

ali u slucaju Sirije mi nikako nije jasno za sto se bore. najozbiljnije, ne znam za koju fakciju se idu borit.
jel ima neko ko zna da mi pojasni? (Nela, hvlala unaprijed :pusa)
znam da su kontra asada ali posto ima kamara grupa kontra asada koje su suprotstavljene jedna drugoj, volio bi znati gdje i za sto se bore.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 16 Jan 2014, 18:19

:D. ..laganini je definitvno zarazio ovaj forum.... :D.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Ruana

Post by Ruana » 16 Jan 2014, 19:22

Spanac_113 wrote:meni je potpuni jasno da se ljudi idu borit za iono sto im puno znaci.

ali u slucaju Sirije mi nikako nije jasno za sto se bore. najozbiljnije, ne znam za koju fakciju se idu borit.
jel ima neko ko zna da mi pojasni? (Nela, hvlala unaprijed :pusa)
znam da su kontra asada ali posto ima kamara grupa kontra asada koje su suprotstavljene jedna drugoj, volio bi znati gdje i za sto se bore.
"Oni ih ko nesto napadaju a ovi se ko nesto brane"
Rekose u Jerusalimu i Washingtonu sa kezom dvaneska, a da ja moram tamo i ja bih protiv

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 16 Jan 2014, 19:28

znam Ruana ali ovde javljaju da je vise izginulo zadnjih dana u medjusobnim borbama nego protiv asadove vlade.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 16 Jan 2014, 19:34

Zagorka wrote:
Blackhawk wrote:Otisao i jedan moj kolega... Al zanimljivo, redovno svi se javljaju preko fb i pisu objave... a kao ratuje se...
aha :ideja mrki nas je upozoravao na to :p ......konacno progledasmo :ooo

salu na stranu,ovo je jezivo,ovaj zadnji tip,emrah kako li,ima facu djeteta :grana ......ne dao Bog nikom,nosiš ga,hraniš patiš se 20 godina i onda mu neko ispere mozak :grana
Zadnji put sam vidio ga ljetos, isli na airsoft susret, i igrom slucaja zapadne mene da sam sa njim u autu...Tih 2 sata me je isprao pricom sto niko u zivotu nije i od tad jok sa njim...
Skontah da skoro ni on ne zna sta zeli niti kako to zeli, ali i tad je vukao i govorio da ce ici ali mu roditelji ne dopustaju.. Ali eto ipak je otisao, da li je dobio odobrenje ili nije ne znam, ali znam da je steta jos jednog mladog zivota..

Ruana

Post by Ruana » 16 Jan 2014, 19:35

Ma vjerujmi ni oni ne znaju. Imam nekoliko poznanika otamo, niko nista ne zna. Od jedne poznanice dva brata poginula, jedan na Asadovoj a drugi na pobunjenickoj strani. I ona zali samo ovoga na Asadovoj strani. A za drugog kaze izdajica presao u Muslimane.
Pitam je sta si ti, s obzirom da ima muslimansko ime, kaze ona "mi smo umjetni muslimani" i rekla je kako se zovu, zaaoravila sam.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 16 Jan 2014, 19:40

Asadovi su Aleviti, odnosno barem njegova porodica i njegovi blizni, i oni su potpuno otisli od vjere, tj imaju mnogo toga u vjeri sto smatraju dozvoljenim iako je to striktno zabranjeno..
E sad od ovih drugih, imas talibane odnosno frakcije Al-Kaide, koji su isti kao i svugdje drugo, te imaju pobunjenici tj. Slobodna sirijska vojska..
Ovi slobodnjaci ratuju protiv Asada i bore se za oslobodjenje Sirije i za uspostavu islamske drzave Sirije, dok talibani su teroristi i gerila kojima je svako kriv i ratuju protiv svakoga...

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 16 Jan 2014, 19:45

:grana

Ruana

Post by Ruana » 16 Jan 2014, 19:47

Blackhawk wrote:Asadovi su Aleviti, odnosno barem njegova porodica i njegovi blizni, i oni su potpuno otisli od vjere, tj imaju mnogo toga u vjeri sto smatraju dozvoljenim iako je to striktno zabranjeno..
E sad od ovih drugih, imas talibane odnosno frakcije Al-Kaide, koji su isti kao i svugdje drugo, te imaju pobunjenici tj. Slobodna sirijska vojska..
Ovi slobodnjaci ratuju protiv Asada i bore se za oslobodjenje Sirije i za uspostavu islamske drzave Sirije, dok talibani su teroristi i gerila kojima je svako kriv i ratuju protiv svakoga...
Ma ja Aleviti, ja znam jednog Fehrata on je nesto sa f. Kad mu je zeni otac umro nosila je crninu, ima dva sina koja su se sunetila a zovu se Lukas i Bastijan. Ali mislim da su opet neka vrsta kurda. Kaze da jede svinjetinu ali ne pije alkohol.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 16 Jan 2014, 19:49

Blackhawk wrote:Asadovi su Aleviti, odnosno barem njegova porodica i njegovi blizni, i oni su potpuno otisli od vjere, tj imaju mnogo toga u vjeri sto smatraju dozvoljenim iako je to striktno zabranjeno..
Kolega....
Zidari su odlucili da Asad ostane na vlasti,iz samo njima poznatih i potrebnih razloga.
Sad CIA radi svoj posao,samo kontra od onog sto je radila u pocetku.
Asad je preopterecen i iscrpljen,treba ga rasteretiti.
To je to.Ovi moraju izginut,kako god bilo.Kakvo ba vracanje...
Asad ce to na kraju imat snage jednom ofanzivom pomesti i uspostaviti kontrolu na cjeloj drzavi.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Blackhawk

Post by Blackhawk » 16 Jan 2014, 19:57

Nece se to zavrsiti tako lako.. Preci ce u dugogodisnji sukob i bice nesto slicno kao sto je u Palestini..
A Asad je i sad opremljen i sposoban da ih pomete, ali belaj je sto u Siriji nije rat kao sto je bio kod nas..
Znas gdje su Srbi, znas gdje su nasi, linije izmedju i udri jedni na druge..
U Siriji je gerilski rat, tj oni su svugdje i nigdje, tako da ne mogu ih ni rijesiti nekom ofanzivom kad nemaju stacionirano podrucje djelovanja...
Mada, to sve stoji sto pises.. ima tu svacijih ruku upletenih... Zbog toga i veca sumnja oko samog tog odlaska jer ides u neznano..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9692 times
Been thanked: 11434 times

Post by Krokodil Behko » 16 Jan 2014, 20:03

Ja bi to sve pobio. I alevite i "slobodnjake" i al kaidu a usput i one u KSA.
Izrael neću pominjati jer se plašim da će me Mrki prijaviti :pst

Post Reply

Return to “Politika u BiH”