Moze li religija biti opasna

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9668 times
Been thanked: 11413 times
Status: Offline

Re: Moze li religija biti opasna

Post by Krokodil Behko »

Mislim da su u pravu svi oni koji su na ovoj temi pisali da vjera moze biti opasna... Ko ne vjeruje,nek procita gornji post i sve mu jasno...
Dok mi o temi on o nekim ovcama i tomu slicno...
Nista iz tog posta necu komentirati jer je TOTALNI OFF a i iz razloga da se ova tema ne upropasti

Zasto bih ja cudnim likovima stvarao prostor za djelovanje i prosipanje i nekih za ovo podneblje cudnih poimanja zivota i svega ostalog u vezi sa zivotom.. cak i sa smrcu...
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

sistaba wrote:Mislim da su u pravu svi oni koji su na ovoj temi pisali da vjera moze biti opasna... Ko ne vjeruje,nek procita gornji post i sve mu jasno...
Nista iz tog posta necu komentirati jer je TOTALNI OFF a i iz razloga da se ova tema ne upropasti

Zasto bih ja cudnim likovima stvarao prostor za djelovanje i prosipanje i nekih za ovo podneblje cudnih poimanja zivota i svega ostalog u vezi sa zivotom.. cak i sa smrcu...
Nije post offiran ,ko god procita shvati poentu da ne treba uvjek vjerovati medijima dok se ne provjere obje strane ,pa tako i kad govorimo o "opasnostima vjere" kao sto kaze naslov teme,a svi znamo na sta ona cilja..a ja takvima ne dajem prostora da sire svoje jednoumlje i napadaju svakog ko ima drugacije stavove o tome. :mah
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

carobnjak_iz_voza wrote:
sistaba wrote:Mislim da su u pravu svi oni koji su na ovoj temi pisali da vjera moze biti opasna... Ko ne vjeruje,nek procita gornji post i sve mu jasno...

Nije post offiran ,ko god procita shvati poentu da ne treba uvjek vjerovati medijima dok se ne provjere obje strane ,pa tako i kad govorimo o "opasnostima vjere" kao sto kaze naslov teme,a svi znamo na sta ona cilja..a ja takvima ne dajem prostora da sire svoje jednoumlje i napadaju svakog ko ima drugacije stavove o tome. :mah
:haha :haha :haha

E pa hvala ti na ucescu u temi i dodji nam opet.. Ali i ovaj post ti je off..

Pozz mi vehabije i vehabince.. :pusi
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Hocu ,selam tebi :)
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Eh,ovo vec nije off :D
Covic i Ljubic informirali kardinala Puljica o procesu uspostave vlasti

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić primio je danas u Sarajevu predsjednike HDZ-a BiH prof. dr. sc. Dragana Čovića i HDZ 1990 prof. dr. Božu Ljubića.

Tom prigodom Čović i Ljubić informirali su uzoritog kardinala Puljića o procesu uspostave vlasti u kojem ima jakih pokušaja negiranja većinske izborne volje hrvatskog naroda koja je izražena preko legitimiteta kojega imaju ove dvije stranke.

Ako bi se takvi pokušaji ostvarili, bio bi to posljednji čin dekonstituiranja Hrvata u Bosni i Hercegovini i uvod u nestanak Hrvata kao konstitutivnog naroda. Stoga je obrana od ovih pokušaja obrana legitimnih prava hrvatskog naroda i njegove konstitutivnosti te prava Hrvata na državu BiH, kazali su Čović i Ljubić.

Oni su također kazali kako očekuju da i Katolička crkva u BiH javno iznese svoj stav o ovom pitanju jer je odgovornost svih kojima je na srcu hrvatski narod i država BiH da ne dopuste negiranje legitimne političke vilje hrvatskog naroda

Kardinal Puljić kazao je da će nakon konzultacija Katolička crkva izaći u javnost sa svojim jasnim stajalištima.

Dakle,bez da ulazim u to,koje stranke u Hrvata trebaju biti vlast a koje ne,ovo gore je zaista ociti primjer,zloupotrebe/zlouporabe vjere. I to i od strane raspekmezenih HDZ-Ovaca i od strane kardinala Puljica.. Bas bi volio znati sta ima Puljic sa uspostavom vlasti..i po kom osnovu i u ime koga on nastupa. Da je u ime naroda...bas i nisam siguran.. A isto je i sa Islamskom zajednicom koja je favorizirala SDA punih 20 godina.. :cvike
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

sistaba wrote:Zar stvarno mislis da me zanima sta je napisao neki seoski novinar blizak tim krugovima??
Mozda je amidzic nekome od njih..
I sta su postigli sa tim amidzickim clankom? Da su u pravu,vec bi to bilo u nekom vecem mediju..

....... ?? ah daaaaa.. Svi veci mediji su izdajnicki kaoi sav narod.. Samo vehabije e bore za pravu stvar.. Samog sebe se stidim sto cu za koji desetak minuta ici u kladionicu da se kockam.. Ali cu prethodno obrisati prasinu sa moje potvrde o pripadmosti patriotskoj ligi.. cinova,pohvala i slika u novinama.. Trebace mi mozda pred penzionom komisijom.. Naravno da nisu kalesijske novine u pitanju.... Ili ja tebi stvarno licim na nekog seljobera koji trosi zivot na citanje takvih novina??
Evo najzad je i Bakir Hadziomerovic ciji si ti garant fan je najzad skonto da njegov zakleti "antivehabizam" nema smisla i okren'o curak naopako .Pa poslusaj svoga sejha sta je pricao sinoc :tjesi
[media]_fxsT1ERFdU&feature=player_embedded#at=45[/media]
Nadam se da ce se "istrazivacko" novinarstvo okuraziti i smoci snage da istrazi sta se to desava sa bivsim pripadnicima ArBiH koji su bez podignute optuznice vec godinama zatvoreni u ,koje li ironije,ulici djenerala Draze Mihajlovica
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7854 times
Been thanked: 18562 times

Post by Maja »

hahahahahah gledala sam ovo. krave samoubice. a dobro nemojte odmah misliti da se Bakir preobratio. ja ne znam zašto svi na njega pljuju i SDA i vehabije i Dodik. čovjek priča onako kako je i još ga niko nije optužio tj dobio sudski spor. naravno da će i ovo prikazati u emisiji i ne čudi me nimalo
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Maja wrote:hahahahahah gledala sam ovo. krave samoubice. a dobro nemojte odmah misliti da se Bakir preobratio. ja ne znam zašto svi na njega pljuju i SDA i vehabije i Dodik. čovjek priča onako kako je i još ga niko nije optužio tj dobio sudski spor. naravno da će i ovo prikazati u emisiji i ne čudi me nimalo
Nema se sta preobracivati samo treba biti objektivan i jos samo da skokne do ulice djenerala Draze...ajd odoh raditi :smrc
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

carobnjak_iz_voza wrote:
Maja wrote:hahahahahah gledala sam ovo. krave samoubice. a dobro nemojte odmah misliti da se Bakir preobratio. ja ne znam zašto svi na njega pljuju i SDA i vehabije i Dodik. čovjek priča onako kako je i još ga niko nije optužio tj dobio sudski spor. naravno da će i ovo prikazati u emisiji i ne čudi me nimalo
Nema se sta preobracivati samo treba biti objektivan i jos samo da skokne do ulice djenerala Draze...ajd odoh raditi :smrc
Da pojasnim... Ucinkom vehabija u ratu,zadovoljni su samo agresori na nasu zemlju.. To 100% tacno.. Sto ce reci,vehabije su zajedno sa agresorima ucestvovale u unistenju nase zemlje... kako u ratu tako i dans.. Nemas se ti tu sta kofrciti a u vezi nekog preobracivanja nekih nepodobnih.. A i imaces posla mogu ti reci. 99% bosnjaka,misli o vama isto kao i ja. I dan danas,unistavate svaki plan o obnovi i reintegraciji skupa sa srpskim i hrvatskim nacionalistima a u cilju uspostave mini-serijatske drzavice.. Ako neko treba da se setka po ulici Draze Mihajlovica onda ste to ti i tebi slicni... Svve sto radite,radite sa ciljem unistenja BiH kao zemlje ravnopravnih gradjana i naroda.. Mislim da ste i vi isto sto i SDA .. Cetnici ..
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Mda ,kad se ne zna sta bi se reklo na 'vo sve i kad ti tvoj renomirani novinar kaze kako si u zabludi i da su seljaci iz Kalesije pametniji od tebe i dali vise od mnogih za ovu drzavu te samo hoce mirno zivjeti i raditi,e onda stas ti savremeni,tolerantni itd bosnjo drugo reci nego da sam ja cetnik...a ja ti fino sve natenane objasnjavam,te o svojoj vjeri o drustvu da ga napravimo boljim za sviju,al dzabe kad je bosnjo naucio biti fukara i diviti se kako su oni amerikanci bogati aaajj videe :sok ili cmizdriti stalno kako nam je fino bilo za Tite :tuga ,pa on je nama bosnjacima dao i ono veliko M nema veze sto u rijeci bosnjak nidje slova M ,dao nam tvornice dje smo mogli ne raditi nista i krasti do mile volje,pa mogli smo raditi na bausteli dje smo god htijeli ajooj titoo.
I on meni da sam ja cetnik ..ee pa nije dzabe Isa a.s. reko "Ne bacajte bisere pred svinje"
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Znaci ako Bakir Bezistance nesto kaze,onda to jeste tako?
Ti si pravi primjer da religija moze biti opasna za ljude bez obzira na to sta Bakir kaze o tome. Osvrni se oko sebe i pogledaj.. cak i po svojoj do-kalesijskoj metropoli pa nam reci koliko imas sljedbenika jadni,ubogi i prepotentni kvazi-vjernice.. Sasvim slucajno,sjetih se i onog "bezopasnog" kalesijanca koji je prije nekoliko godina,sa tebi slicnima,opkoljavao mjesecima Carevu dzamiju u SA,ne dozvoljavajuci vjernicima da vrse vjerske obrede.. Pa je u selima oko Kalesije,potpirivao bratoubilacku mrznju,cineci sve da ude sto veca faca.. Sva sreca pa je zalijepio u saobracajnoj nesreci.. Mozda prosetam po netu da pronadjem ime tog tipa.. Ko bi jos pamtio imena takvih budala i fanatika.. Eto taman ste toliko bezopasni da ste htjeli,bas u kalesiji,izazvati krvave sukobe.. A to sto ti i Bakir kazete... mogu ti reci da me Q zabolio silovito od pokajanja :pusi .. Usput..tokom cijelog rata,na teritoriji Kalesije,sapne i teocaka,nije bilo nijednog vehabije.. Dok su pravi Bosanci i patrioti,nosili oruzje,takvi ako ih je i bilo,krili su se iza dimija i po dzamijskim spajzovima.. Da mi je znati iz koje ste balege izmilili tak lijepi i savremeni... :hm
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ahhh daaa .. Jusuf Barcic! :pusi

Doso nam bio Mehdi ali ga nismo razumjeli.. Stvarno smo bezbozni :hm

[media]3Apkh7DyWw4[/media]
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

mandibulas wrote:nesto razmisljam i sjetih se (vezano za "moze li religija biti opasna") - u rukama svakog "nindje" i najbezazlenija stvar postaje smrtonosno oruzje"
:lol da da
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

carobnjak_iz_voza wrote:
mandibulas wrote:nesto razmisljam i sjetih se (vezano za "moze li religija biti opasna") - u rukama svakog "nindje" i najbezazlenija stvar postaje smrtonosno oruzje"
:lol da da

Mislim da je oralac zabranjen serijatskim zakonom :pusi
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Kakve veze to ima sa gore napisanim?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Primjer interpretacije Historije BiH,u istoimenoj temi na pdf Historija,pravi je primjer da religija moze biti opasna.. Neki ljudi,to dozive kao poziv na odbacivanje vlastitog mozga jer misle da mogu i bez njega.. Uvijek je tu neki "vrlo mudar" sejh da ih vodi.. A njihovo je da budu prezentatori takvih "vjerodostojnih tumacenja" i ...mozak im nije ni potreban..
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

carobnjak_iz_voza wrote:
marinac wrote:Carobnjak, govorimo o religiji a tebi niko ne brani da postavis temu o tome sto si nabrojao, mislim da razumujes
Ti vrlo dobro znas kao i ja da govoris o ovome o cemu sam ja pisao,a ovaj clanak sto ste postavili je iz IRANA ,a Iran je siitska zemlja ...da ti ja sad ne bih objasnjavao sta je to siizam ,odi malo googlaj i citaj :citaj
U Iranu su šiiti i oni su šta ??????
Jesul dio religije ????
Jesu.
Jesul vehabije ?????
Nisu.
Zato što nisu, nisu ni vrijedni pomena, jel ????
Ma bjaži baaaaaaaa :oo
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Pa djesi Mrki kuco stara :oo selam,merhaba,zdravo ..kako ti je pravo.Kakvi bolan siiti oni su ti otisli iz vjere zbog nacionalizma ,zato sto su stavljali naciju ispred islama.Da te podsjetim,u vrijeme dolaska islama taj dio je bio najmocnija sila istoka Perzija i kad su vidjeli da ce islam preuzeti taj dio svijeta napali su na islamsku armiju i izvukli deblji kraj.Treci halifa Omer r.a. je bio taj koji je pokorio Perziju i usao u Bagdad,tadasnju prijestolnicu njihovu,te njihovim mocnicima srusio feudalni sistem sa kojim su vladali i potcinjavali narod.Nakon opsade Bagdada njihovi velikani su odlucili se na predaju ali su insistirali da ce kljuceve predati samo halifi.Omer r.a. je krenuo sa svojim slugom i jedno vrijeme je on jahao na devi,a sluga je isao pjeske pa bi onda Omer sisao a "sluga " bi jahao.Kad su se pojavili na kapiji Bagdada sluga je taman bio jahac pa su ovi pohitili njemu i predali mu kljuceve misleci da je to halifa.Kad im je ovaj rekao da je on sluga a halifa da je pjesak te da je "to kod njih u islamu tako" :oo njihovi mocnici i vlastela se je sokirala.Izgleda da se od tog soka ni dan danas nisu oporavili
P.S.sta ima dje su hafizi i zmajevi ?
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Ti malo brkaš pojmove, pišeš o Bagdadu :oo
Haman želiš vratiti vrijeme u Mesopotamiju o kojoj ja mnogo znam i to vrijeme nema veze sa vjerom već nadvladom - kao i u sadašnje vrijeme - sve države , bez iznimke
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

mrki62 wrote:Ti malo brkaš pojmove, pišeš o Bagdadu :oo
Haman želiš vratiti vrijeme u Mesopotamiju o kojoj ja mnogo znam i to vrijeme nema veze sa vjerom već nadvladom - kao i u sadašnje vrijeme - sve države , bez iznimke
Bagdad je tad bio prijestolnica Perzije(dansnji Irak i Iran)ispravi me ako grijesim
Post Reply

Return to “Religija”