Celibat

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Časna sestra se porodila a nije znala da je trudna

Post by storm »

Ruana wrote:Ljudi vjerovali ili ne ali je moguce. Gledala sam jednom jednu emisiju o zenama koje do poroda nisu znale da su trudne. Kazu da su cak imale i normalnu menstruaciju sve do poroda.
Sve je moguce.
ako ja ispravno razumijem menstruaciju, čini se nemoguće...iz čega je onda krvarila, jedino ako je zajebane hemoroide imala :D.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Ruana

Post by Ruana »

Vidi storm, ako je zena puno debela, neobrazovana, ne poznaje svoje tijelo, ne zna znakove trudnoce itd.
Nijedna trudnoca nije ista, svaka je zena drugacije dozivljava. Ona je casna sestra, ko zna koliko ona uopste zna o tome.
Trepavica

Post by Trepavica »

Postoje slučajevi - i to vrlo često djevojke maloljetnice koje ostanu trudne ,a i one koje ne žele / ne prihvataju tu trudnoću - samim tim blokiraju razvoj bebe, sto se vrlo često dešava da dođu u porodilište sa nevidljivim stomakom... Niko taj stomak i ne primjeti..Beba ne raste ..nepoželjna ... Vrlo često se i sama skriva sto je i dokazano nakon rođenja da su te bebe jako malene a i rađaju se vrlo često i prije termina..

Psiha trudnice može i ima veliki faktor u svom tom periodu ...
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Ruana wrote:Vidi storm, ako je zena puno debela, neobrazovana, ne poznaje svoje tijelo, ne zna znakove trudnoce itd.
Nijedna trudnoca nije ista, svaka je zena drugacije dozivljava. Ona je casna sestra, ko zna koliko ona uopste zna o tome.
to sve dopuštam i vjerujem da je moguće....a i napisao sam, da vjerojatno nije imala s kim ni popričati o tome, a i sama pojma o tome nije imala i eto...a tko je tata ili se ni toga ne sjeća :grana
Ruana

Post by Ruana »

storm wrote:
Ruana wrote:Vidi storm, ako je zena puno debela, neobrazovana, ne poznaje svoje tijelo, ne zna znakove trudnoce itd.
to sve dopuštam i vjerujem da je moguće....a i napisao sam, da vjerojatno nije imala s kim ni popričati o tome, a i sama pojma o tome nije imala i eto...a tko je tata ili se ni toga ne sjeća :grana
I to je moguce, jer moze biti da je i mentalno ogranicena, a znamo svi kakvih danas imamo popova ( bez uvrede ima i hodza svakakvih)
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

U povjerenju jedan vic :hihi neka je off
Zašto crkva ne voli gay populaciju?

Ne trpi konkurenciju :oo

Isprike uvrijeđenima ipak je šala... Medjutim svašta ima tamo ipak su i oni samo ljudi :cudi (tu u razumijevanje ne spada ono sa maloljetnicima naravno)
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Ko smo mi, mali ljudi, da preispitujemo Božija dijela. Ako On kaže "Budi" ono bidne. I veća su se čuda dešavala. :djed
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit »

Lebowski wrote:Ko smo mi, mali ljudi, da preispitujemo Božija dijela. Ako On kaže "Budi" ono bidne. I veća su se čuda dešavala. :djed
:cool
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bonaqua »

Lebowski wrote:Ko smo mi, mali ljudi, da preispitujemo Božija dijela. Ako On kaže "Budi" ono bidne. I veća su se čuda dešavala. :djed
:D.

Ruana, ta tvoja prica mi nikako ne pije vode. E cuj debela pa nije ko osjetila je li beba ili salo :D. Idi....
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3891 times
Been thanked: 2925 times

Post by Pasaga »

:aplauzz

u bozije poslove nije se nikad bilo dobro mjesat...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

nadam se da sam osjetio ironiju u vašim postovima...časna zatrudnila, zna se od čega, koje božje djelo :oo
Ruana

Post by Ruana »

Bonaqua wrote:
:D.

Ruana, ta tvoja prica mi nikako ne pije vode. E cuj debela pa nije ko osjetila je li beba ili salo :D. Idi....

http://www.telegraf.rs/sex-i-ljubav/272 ... ude-svesna
Ruana

Post by Ruana »

Bijase tamo jedna tema na kojoj vi ne osudjujete nikoga. Vi ste super svi.
Foster1213
Na probnom
Na probnom

Post by Foster1213 »

i ja se nekidan probudim pjan kod brata Mirse, a nisam ni znao da sam pio
Sarajevo, Horde, Bog i Čaršija
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

Ruana wrote:Bijase tamo jedna tema na kojoj vi ne osudjujete nikoga. Vi ste super svi.
:valja

jesam fino reko da smo nas par fino zalutali ovde :valja
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14386 times
Been thanked: 9958 times

Post by Julia-Klara »

pa ne znam bas...
ako imam sex bez zastite, i da mi menzes preskoci jedan mjesec sigurno bih se zapitala sta je, i poletjela po makar test
neplanirana trudnoca je jako cesta kod zena koje ulaze u menopauzu jer mjesecnica izostaje,pa se ne pravi problem oko toga, sto dovodi do iznenzdjenja kad skontas da jesi
ne znam koliko to bas ima veze sa debljinom
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Ruana

Post by Ruana »

Kako ne kontate da ima zena koje ne znaju ama bas nista o tome. Ne tako davno se desio slucaj (poslje rata) da se zena udala, nije bila mlada, zivjela je u nekoj zabiti dolje u Bosni. Sutri dan je pobjegla od muza a objasnjenje je bilo (sram ga bilo, ne bi ni katilu uradio ono sto je meni, da ste samo vidjeli koliko je krvi bilo) ovo nije vic nego istina.
Ni su svi o seksu i trudoci pricali sa roditeljima.
Tako isto i ova zena, o njoj nista ne znamo osim da je casna sestra da ima 31 godinu, a pise da su i ostali iznenadjeni, sto znaci nisu primjetili.
Ne moze te ovdje govoriti "ja bih ovo ili ono" ona zivi u crkvi, ko zna odkad i kako, mozda je mentalno poremecena, mozda je silovana, mozda je neko zlostavjao od malena. Milio razloga.
Blackhawk

Post by Blackhawk »

Tipican naslov za trac rubrike i za ogovaranje...
Ono sto prodaje novine, vijesti, pa i forume isto tako...
Trepavica

Post by Trepavica »

Blackhawk wrote:Tipican naslov za trac rubrike i za ogovaranje...
Vala bas, neka si nas podsjetio...da smo prave tracare ! :oo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9594 times
Been thanked: 11343 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Blackhawk wrote:Tipican naslov za trac rubrike i za ogovaranje...
Jeste, jeste.. Ti si u pravu 100% :hihi

SINA NAZVALA PO AKTUELNOM PAPI: Ovo je časna sestra koja je rodila dječaka, a nije znala da je trudna: 'On je dar od Boga'

Image

Corriere Della Sera objavila je prvu fotografiju časne sestre iz El Salvadora koja je rodila dječaka u talijanskom gradu Rieti iako nije ni znala da je trudna.

Sestra Roxana Rodriguez (31) šokirala je sve kada je na svijet donijela dječaka kojem je dala ime Franjo, u čast aktualnom Papi.

Talijanske dnevne novine istražile su ovaj zanimljiv slučaj te su novinari razgovarali s njenom socijalnom radnicom Annom Fontanellom, koja im je prenijela riječi sestre Roxane.

- Jako sam sretna. Više se osjećam kao majka nego kao časna sestra. Mislim da je to očito. Odlučila sam dijete nazvati Franjo u čast našem prekrasnom južnoameričkom Papi. Ne osjećam krivicu. Dijete ću zadržati i sama ću ga odgajati - rekla je sestra Roxana.

- On je božji dar. Malo sam zabrinuta zbog publiciteta. Ne samo u Italiji nego i u El Salvadoru te ostatku svijeta. Svi pričaju o tome pa mislim da se neću moći vratiti u moju domovinu i napustiti Rieti - rekla je sestra Roxana svojoj socijalnoj radnici.

Sestra Roxana je zbog ovog neočekivanog poroda napisala pismo izvinjenja svojoj nadstojnici, majci Elviri Petarchi, kojoj je prošlog septembra obećala da će slijediti njene zavjete koji uključuju 'čistoću, siromaštvo i poslušnost'. To su tri glavna stupa sestara Isusovačkog reda.

Što se tiče oca djeteta, sestra Roxana je samo rekla da se radi o čovjeku iz njene domovine, ali ga do sada nije imenovala.

Podjetimo, časna sestra je hitnu pomoć nazvala u srijedu ujutro. U bolnicu je, naime, došla s nepodnošljivim bolovima u abdomenu, a mislila je da ima grčeve. Nekoliko sati kasnije, rodila je zdravog sina.

- Nisam znala da sam trudna, samo sam odjednom osjetila bol u trbuhu - kazala je.

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
Post Reply

Return to “Religija”