Žalbe i sugestije

Obavjestenja o promjenama na forumu, prijedlozi, kritike, pravila.

Moderators: Krokodil Behko, Urednik foruma

Locked
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Žalbe i sugestije

Post by laganini »

slikaj se gol..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK »

Krokodil Behko wrote:Dodadoh ti dva puta na osnovu ovakvih oglasa.. Ima li neka nova strategija ? :)
:sok jesil izdovoljio sa pivom ?
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK »

laganini wrote:slikaj se gol..
:sok :help
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Jesu samo kod mene problemi sa forumum posljednjih dana. Evo i sada.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Trepavica

Post by Trepavica »

Lebowski wrote:Jesu samo kod mene problemi sa forumum posljednjih dana. Evo i sada.
I kod mene isto, vrlo cesto problem sa otvaranjem stranica i sl... :cudi a i sada takoder..
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40455 times
Been thanked: 26633 times

Post by Rum »

Koci koci :osama
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9493 times
Been thanked: 11235 times

Post by Krokodil Behko »

Kod mene je bilo sinoć. Danas je super brz forum.
niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by niska grana »

Nema mi ništa mrže od žalbi – štaviše gotovo da sam sebe mrzim što ovdje uopšte pišem - i ne sjećam se da li sam to ikada ranije radio, ali dobro, neka se ovo shvati kao sugestija.

A sugestija bi bila ta da se, ako je ikako moguće, ako već ne spriječi, a onda barem malo ograniči ili briše sistematsko izdrkavanje enormnih i vrlo šarolikih bljuvotina u vidu omalovažavanja, ismijavanja i provokacija uperenih protiv Bošnjaka i njihovog bića u cjelini. Bošnjaka kao naroda koji sam po sebi nije ni bolji niti lošiji od naroda drugih, ali koji je upravo preživio nezapamćenu kalvariju i donedavno bio na rubu biološkog opstanka, te još uvijek previja svježe nezacjeljive rane te iz dana u dan iskapa kosti svojih najmilijih. Negiranje/ismijavanje/omalovažavanje bošnjačkog identiteta dosipanje je soli na takve rane, a tobože šaljive i uzgred nimalo maštovite upadice čine mi se kao najobičnija patološka mržnja, kojoj najčešće poznajem uzrok, ali ne i smisao.

Razumijem i podržavam potrebu rasprava i u konačnici zdravog i po forum korisnog sučeljavanja različitih stavova ili mišljenja, ali na konstatacije poput onih da je Bošnjak biti slično što i mali Mujica ili da je riječ o bezličnoj jednoobraznoj masi poprilično zaguljenih osoba (karikiram, preneseno značenje) ne može se odgovoriti nikako drukčije osim da se krene u vrijeđanja na ličnoj osnovi, potom vrijeđanje bliskih članova porodice i u konačnici nadijevanje istih takvih atributa narodima kojem pripadaju oni forumaši koji takve konstatacije iznose.
Prva dva oblika vrijeđanja naravno poništavaju bilo kakvu suvislost rasprave, čisto logičkim rasuđivanjem, a treći oblik – najprostije opisan kao odgovor u vidu vrijeđanja srpskog, hrvatskog, pa i onog dijela naroda koji sebe posmatra kao Bosance – podrazumijevao bi osim toga i pljuvanje po mnogim ljudima koji su žrtvovali mladost, zdravlje i živote za ovu zemlju a na kraju krajeva i izbacio iz stroja forumaše poput (da lupim neke koji su mi orvi pali na pamet) Posavljaka ili Morene, koji bar koliko je meni poznato nikada nisu bili skloni goreopisanom ponašanju.

Može mi se prigovoriti da šta ja imam mudrovati kada nisam isuviše aktivan ili odgovoriti da ignorišem teme čiji bi mi sadržaj eventualno nanio emotivne boli. Što bi bilo sasvim na mjestu, međutim komentari koje sam spomenuo više nisu pojava samo na temama usko vezanim za politiku, već su učestali i na drugim mjestima koja s tim nemaju nikakve veze. Tako da se ponekad dešava da ne mogu kao pasivni čitaoc pročitati niti obične vijesti, a da već nije osvanuo komentar koji mi poput kakve mantre sugeriše da su Bošnjaci a ponekad i muslimani nekakva niža, podsmijeha vrijedna inferiorna bića iz zemlje Mordor....i tome slični zaključci dostojni portala tipa Poskok.

Pamtim da su, recimo, Mrki ili Mister No svojevremeno bili banovani ili cenzurisani uslijed sličnih ili čak blažih stvari (čini mi se čak da se Mrki uglavnom okomljavao na ličnosti a ne kompletne narode). Ne želim nipošto reći da treba banovati, ali barem brisati/urediti komentar....ili, u krajnjoj liniji, ne bi bilo loše otvoriti pdf “Bez cenzure“, u kojem bi svako mogao slobodno pisati ono što želi bez bilo kakvih intervencija od strane moderatorstva, a svako ko sadržaj necenzurisani čtati ne želi – jednostavno zaobiđe takav podforum. U protivnom bi moglo doći do masovnijeg rasplamsavanja epidemije. I na kraju, razumijem deikatnu situaciju u kojoj se forum u zadnje vrijeme nalazi i razumijem brojne probleme s kojima se ljudi koji ga održavaju susreću. Stoga ne želim da se ovo doživi kao nekakav napad na njih, njihov rad ili na bilo koji način miješanje u forumsku politiku; osjetio sam samo potrebu da ukažem na ovu pojavu, toliko.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7736 times
Been thanked: 18222 times

Post by Maja »

Ne znam šta se dešava jer znate i sami da sam bolesna, pa osim onog što sam prije imala, sad sam i prehlađena s temperaturom 38.
Nemojte zloupotrebljavati to što me nema. Ili malo primirite ili ćemo ukinuti forum na jedno vrijeme.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

niska grana wrote:Nema mi ništa mrže od žalbi – štaviše gotovo da sam sebe mrzim što ovdje uopšte pišem - i ne sjećam se da li sam to ikada ranije radio, ali dobro, neka se ovo shvati kao sugestija.

A sugestija bi bila ta da se, ako je ikako moguće, ako već ne spriječi, a onda barem malo ograniči ili briše sistematsko izdrkavanje enormnih i vrlo šarolikih bljuvotina u vidu omalovažavanja, ismijavanja i provokacija uperenih protiv Bošnjaka i njihovog bića u cjelini. Bošnjaka kao naroda koji sam po sebi nije ni bolji niti lošiji od naroda drugih, ali koji je upravo preživio nezapamćenu kalvariju i donedavno bio na rubu biološkog opstanka, te još uvijek previja svježe nezacjeljive rane te iz dana u dan iskapa kosti svojih najmilijih. Negiranje/ismijavanje/omalovažavanje bošnjačkog identiteta dosipanje je soli na takve rane, a tobože šaljive i uzgred nimalo maštovite upadice čine mi se kao najobičnija patološka mržnja, kojoj najčešće poznajem uzrok, ali ne i smisao.

Razumijem i podržavam potrebu rasprava i u konačnici zdravog i po forum korisnog sučeljavanja različitih stavova ili mišljenja, ali na konstatacije poput onih da je Bošnjak biti slično što i mali Mujica ili da je riječ o bezličnoj jednoobraznoj masi poprilično zaguljenih osoba (karikiram, preneseno značenje) ne može se odgovoriti nikako drukčije osim da se krene u vrijeđanja na ličnoj osnovi, potom vrijeđanje bliskih članova porodice i u konačnici nadijevanje istih takvih atributa narodima kojem pripadaju oni forumaši koji takve konstatacije iznose.
Prva dva oblika vrijeđanja naravno poništavaju bilo kakvu suvislost rasprave, čisto logičkim rasuđivanjem, a treći oblik – najprostije opisan kao odgovor u vidu vrijeđanja srpskog, hrvatskog, pa i onog dijela naroda koji sebe posmatra kao Bosance – podrazumijevao bi osim toga i pljuvanje po mnogim ljudima koji su žrtvovali mladost, zdravlje i živote za ovu zemlju a na kraju krajeva i izbacio iz stroja forumaše poput (da lupim neke koji su mi orvi pali na pamet) Posavljaka ili Morene, koji bar koliko je meni poznato nikada nisu bili skloni goreopisanom ponašanju.

Može mi se prigovoriti da šta ja imam mudrovati kada nisam isuviše aktivan ili odgovoriti da ignorišem teme čiji bi mi sadržaj eventualno nanio emotivne boli. Što bi bilo sasvim na mjestu, međutim komentari koje sam spomenuo više nisu pojava samo na temama usko vezanim za politiku, već su učestali i na drugim mjestima koja s tim nemaju nikakve veze. Tako da se ponekad dešava da ne mogu kao pasivni čitaoc pročitati niti obične vijesti, a da već nije osvanuo komentar koji mi poput kakve mantre sugeriše da su Bošnjaci a ponekad i muslimani nekakva niža, podsmijeha vrijedna inferiorna bića iz zemlje Mordor....i tome slični zaključci dostojni portala tipa Poskok.

Pamtim da su, recimo, Mrki ili Mister No svojevremeno bili banovani ili cenzurisani uslijed sličnih ili čak blažih stvari (čini mi se čak da se Mrki uglavnom okomljavao na ličnosti a ne kompletne narode). Ne želim nipošto reći da treba banovati, ali barem brisati/urediti komentar....ili, u krajnjoj liniji, ne bi bilo loše otvoriti pdf “Bez cenzure“, u kojem bi svako mogao slobodno pisati ono što želi bez bilo kakvih intervencija od strane moderatorstva, a svako ko sadržaj necenzurisani čtati ne želi – jednostavno zaobiđe takav podforum. U protivnom bi moglo doći do masovnijeg rasplamsavanja epidemije. I na kraju, razumijem deikatnu situaciju u kojoj se forum u zadnje vrijeme nalazi i razumijem brojne probleme s kojima se ljudi koji ga održavaju susreću. Stoga ne želim da se ovo doživi kao nekakav napad na njih, njihov rad ili na bilo koji način miješanje u forumsku politiku; osjetio sam samo potrebu da ukažem na ovu pojavu, toliko.
..čemu tolika patetika ili samožaljevanje grana ne smatram da je bilo potrebno uznemirivat maju..ok poštivam tvoju inspiraciju i već vidim prijedlog za post godine :plavi ali forum je teren di se tuče naravno bez vrijeđanja..ali izvlačit riječi iz konteksta di je bilo prepucavanje na relaciji krhotina,mesar i ja pa se spustilo na osobnu razinu doživljavat na taj način ne priliči...što nisi onda reagira kad je mesar reka da je hrvatska izvršila agresiju na bih...to je ok kad se drugog tuče..mislim da se političke teme polako ali sigurno počinju komentirat malo opuštenije nakon početne vatre..mani se kmečanja ubaci post kad ti dođe da nešto kažeš a ako nekad pretjeramo jer tema sporta i politike je uvik vruća tu su moderatori da nas opomene ili ne daj bože teži sankcija..čak kad hrvat i hrvat to komentiraju..budi muško(ili si žensko) pa udri ričima vidim da si višt..pusti te fore o napaćenom narodu,voljenu biha i tu klasiku...svak nosi svoj križ nosi ga i bošnjački narod ali ovo je forum...ili ti smeta što neko ima drugčije mišljenje što mislim da nije u redu ...ili misliš da neko takav nema što tražit ovdje..opet pogrešno...eto toliko ža mi je da se maja mora sekirat u svom stanju i pozdrav ..ne budi plačipizda.. :cudi
paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

laganini, ne seri!

velika je stvar to sto se grana ovdje oglasio. a to ce samo razumjeti oni koji su duze ovdje.
zasto covjeka vrijedjas?!

evo ponovicu jos jednom ono sto sam ti nedavno rekao - naime, da si bezobrazan i drzak.

nije mi stvarno jasno sta ti ovdje izigravas?!

zrtvu, spasitelja bosanskih hrvata?!

primljen si ovdje toplo kao i svako drugi ko nam se pridruzi. progledali smo ti i kroz prste to sto si povremeno, da ne kazem redovno zbijao (neukusne) sale na nas racun - pa da ne kazem i podyebavao. koja onda fukara moras biti pa se tako ponijeti tj. nastaviti ponasati kao sto ti to cinis?!!!

pun si nekih kompleksa i mrznje koja je nedavno u potpunosti ugledala svjetlost dana. tebe uopste ne zanima tudje misljenje niti argumenti - jer se ti na to sve ravnodusno poseres i nastavis sa svojom spikom. nesto poput mrkija.

uzivas u tom svom nekom fazonu. merak ti je provocirati i vrijedjati. ne znas sta je ovaj narod prosao i sta sve jos uvijek prolazi. ne znas kako boli i kako je mizerno i jadno to sto dodatno posipas sol po ranama. ne znas ti sta znaci voljeti i biti sirokog srca. pored svega sto nam se zbilo, mi opet ne mrzimo, ne uzvracamo zlocine i slicno.

ne zelim nikom ono sto smo mi dozivjeli i sto i dan danas trpimo - pa ni tebi. iako bi mozda tek tad shvatio neke stvari.

ovo sto ti radis nema nikakve veze sa slobodom misljenja.

ti bi da bockas, podyebavas i vrijedjas i da se istovremeno ku*cis onda kad ti se ukaze na takve stvari. nemre!

zato ovo slobodno shvati kao opomenu i prestani trolati svaku temu koju posjetis.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

svaku temu..opet nisi ništa razumio...ti znaš što ja mislim jer ti mislš da ja to mislim..i ako je neko iskompleksiran to sigurno nisam ja..a pogotovo mi je mržnja strana...pročitaj post još jednom i pokušaj svatit ako ne što ću ti..
paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

nema veze sto ja nisam razumio. znas da je nama kontanje slaba strana. bitno je da ti razumijes. ;)
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

diskusija zavrsena!
Last edited by paparaci on 27 Jan 2014, 22:58, edited 1 time in total.
Reason: Tapija!
niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by niska grana »

Molio bih samo da mi se dopusti da odgovorim i da se i njemu po želji dopusti da odgovori meni, bez obzira na eventualni sadržaj, pa da završimo. Zauzvrat obećavam da u roku od najmanje godinu dana neću na ovoj temi promoliti nos, može i brisanje post(ov)a, svejedno.

Laganini, govorio sam u globalu ali kad si se već prepoznao i uperio reflektor u sebe....vjeruj da sam očekivao ovakvu ili sličnu reakciju, zato što mi je vrlo dobro poznat mentalitet internet bojovništva. Zahvaljujući vlastitoj tupavoj radoznalosti, krstario sam jedno vrijeme po bespućima virtuelno-bojovničke zbiljnosti gdje su se okupljali i međusobno sukobljavali junaci svih nacija i konfesija bivše nam države, često u stilu koji nevjerovatno podsjeća na tvoj.
Na stranu što na takvim mjestima - gdje se i najumjereniji lik strpljiv poput kamena kojeg neumorno zapljuskuju morski talasi vrlo brzo pretvara u krvožednog radikala i gdje zarad vlastitog mentalnog zdravlja nije preporučljivo boraviti duže od najviše nekoliko dana - bio sam svjedokom činjenice da isuviše ležerna balkanska komunikacija i tolerancija na uvrede svakojake vrste vodi u potpunu anarhiju, iza koje neminovno slijede masovna banovanja i totalna pustoš, tj. zamiranje foruma ili dijela foruma na kojem se takve diskusije vode.

Ma koliko – ponavljam – ma koliko među internet bojovnicima bilo odista kvalitetnih i više-manje pristojnih diskutanata, uvijek naokolo vreba mnogo više ljudi kojima je primarni cilj širiti mržnju i bolesne uvrede. Takvi npr. jedva čekaju da strada neki njihov sunarodnjak, po mogućnosti povratnik u sredinu u kojoj je manjina, da mu zapale kuću ili ubiju dijete pa da sutra na forumu i ne skrivajući radost mašu tom viješću kao dokazom kako su ovi drugi zli.
Da se vratim na poentu priče, takvi obično iskoriste toleranciju foruma za pražnjenje svog bolesnog uma i privlače za sobom nove njima slične regrute. Jedna sitna nepažnja moderatora i tu je kraj: svaka nesankcionisana uvreda (bila ona otvorena ili vise ili manje vješto maskirana) na račun bilo kojeg kolektivnog identiteta ili bilo kojeg učesnika diskusije ponaosob pokreće lavinu i neminovno vodi u raspad sistema.
Neću reći da si i sam takav, ali na momente mi se činiš kao neka light varijanta tog tipa.

Zašto je patetika bila neizbježna….vidi, ne znam jesi li ti zaista svjestan šta se ovdje dešavalo i kakva su se mračna srednjovjekovno-ritualna klanja, torture, silovanja i paljevine ovdje odvijali? Primijetit ćeš da upravo ljudi koji su preživjeli takve strahote najmanje o tome pričaju ili ako već moraju, čine to s velikom zadrškom. Iz vrlo jednostavnog razloga što ih svaka riječ koja bi ih na to asocirala boli poput noža u grlu i tjera da u glavi iznova proživljavaju nemile epizode. Vjerujem da ih među aktivnim ili pasivnim posjetiocima foruma itekako ima i još dublje vjerujem da takvi ne bi željeli na temama o sportu ili svakodnevnim vijestima pročitati vrlo cinično podrugivanje na račun vjere ili nacije kojoj već pripadaju. Nije niko retardiran pa da takve stvari u letu ne prepozna.
Patetičnom bi se inače mogla okarakterisati i tvoja tvrdnja da ne tolerišem drugačiji stav ili da mislim da nemaš šta tražiti ovdje, ugroženost i slične trice….pažiljivijim iščitavanjem mog posta lako se možeš uvjeriti da sam vise puta podvukao da nisam za bilo kakvo odstranjivanje s foruma bilo koga, niti da sućeljavanje različitih stajališta smatram nezdravim. Ne, ja sam samo za postavljanje izvjesnog praga tolerancije, tj. granice do koje se može ići ili bar u najblažu ruku brisanje/uređivanje uvredljivog sadržaja, što je ako se ne varam i dosad bila praksa.

Inače zaista veoma cijenim tvoj doprinos živosti i upise na temama za politiku nevezanim i sa zadovoljstvom te na drugim temama čitam, ali što se same politike tiče, cijenim da bi rasprava s tobom imala smisla otprilike isto koliko I diskusija o kulturnoj baštini Austro–Ugarske monarhije na večerima guslarske poezije; preciznije rečeno – morao bih se dovesti na nivo da vrijeđam čitav jedan narod, upuštam u lične uvrede i kvalifikacije koje nemaju puno veze s mozgom, poput kafanskog besjednika koji valja besmislice uz veliko zadovoljstvo prisutnih i ne manje sretnog krčmara koji veselo trlja ruke, jer će pijanog gosta malko zakinuti na računu. Razlog je to zbog kojeg se nisam želio miješati u vaš menage a trois na temi koju pominješ; da ne kažem da je i bez toga priglupo kada se vise ljudi okomi na jednoga, bio to ti ili Komesar, nebitno….da ne kažem da u ismijavanju Bošnjakinja zaista ne vidim nikakvo prepucavanje na osobnoj razini, ali dobro, uzalud je to i napominjati.

Jedini način na koji sam mogao reagovati, bez da izlazim iz okvira vlastite vjere i zdravog razuma, jest ovaj, ma koliko bio bedast.
Što se muškosti tiče, iako se uopšte ne smatram hrabrim čovjekom, volio bih da se neko smije Bošnjakinjama i uopšte omalovažava moj narod u mom prisustvu.
Na kraju krajeva, lako je iz udobnosti vlastitog doma i tipkovnice oplesti. A još lakše ako se dom i tipkovnica nalaze u Kaštel–Sućurcu ili Čačku….valja nama ovdje u BiH zajedno živjeti. Ili jedni pored drugih, nebitno.

To bi definitivno bilo sve, ne mislim više reći bilo šta na temu niti diskutovati s tobom što se ovakvih i sličnih tema tiče; iskreno se nadam da si u pravu kada je normalizacija političkog diskursa u pitanju i priznajem da sam bio pomalo nepromišljen glede Maje….zaista nisam mislio da će moju primjedbu u skorije vrijeme, tj. dok joj se ako Bog da zdravlje ne povrati, uopšte čitati. Žao mi je i zasigrno joj neću dodatne glavobolje stvarati.

Lijep pozdrav i ugodno froumašenje želim.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

niska grana wrote:Molio bih samo da mi se dopusti da odgovorim i da se i njemu po želji dopusti da odgovori meni, bez obzira na eventualni sadržaj, pa da završimo. Zauzvrat obećavam da u roku od najmanje godinu dana neću na ovoj temi promoliti nos, može i brisanje post(ov)a, svejedno.

Laganini, govorio sam u globalu ali kad si se već prepoznao i uperio reflektor u sebe....vjeruj da sam očekivao ovakvu ili sličnu reakciju, zato što mi je vrlo dobro poznat mentalitet internet bojovništva. Zahvaljujući vlastitoj tupavoj radoznalosti, krstario sam jedno vrijeme po bespućima virtuelno-bojovničke zbiljnosti gdje su se okupljali i međusobno sukobljavali junaci svih nacija i konfesija bivše nam države, često u stilu koji nevjerovatno podsjeća na tvoj.
Na stranu što na takvim mjestima - gdje se i najumjereniji lik strpljiv poput kamena kojeg neumorno zapljuskuju morski talasi vrlo brzo pretvara u krvožednog radikala i gdje zarad vlastitog mentalnog zdravlja nije preporučljivo boraviti duže od najviše nekoliko dana - bio sam svjedokom činjenice da isuviše ležerna balkanska komunikacija i tolerancija na uvrede svakojake vrste vodi u potpunu anarhiju, iza koje neminovno slijede masovna banovanja i totalna pustoš, tj. zamiranje foruma ili dijela foruma na kojem se takve diskusije vode.

Ma koliko – ponavljam – ma koliko među internet bojovnicima bilo odista kvalitetnih i više-manje pristojnih diskutanata, uvijek naokolo vreba mnogo više ljudi kojima je primarni cilj širiti mržnju i bolesne uvrede. Takvi npr. jedva čekaju da strada neki njihov sunarodnjak, po mogućnosti povratnik u sredinu u kojoj je manjina, da mu zapale kuću ili ubiju dijete pa da sutra na forumu i ne skrivajući radost mašu tom viješću kao dokazom kako su ovi drugi zli.
Da se vratim na poentu priče, takvi obično iskoriste toleranciju foruma za pražnjenje svog bolesnog uma i privlače za sobom nove njima slične regrute. Jedna sitna nepažnja moderatora i tu je kraj: svaka nesankcionisana uvreda (bila ona otvorena ili vise ili manje vješto maskirana) na račun bilo kojeg kolektivnog identiteta ili bilo kojeg učesnika diskusije ponaosob pokreće lavinu i neminovno vodi u raspad sistema.
Neću reći da si i sam takav, ali na momente mi se činiš kao neka light varijanta tog tipa.

Zašto je patetika bila neizbježna….vidi, ne znam jesi li ti zaista svjestan šta se ovdje dešavalo i kakva su se mračna srednjovjekovno-ritualna klanja, torture, silovanja i paljevine ovdje odvijali? Primijetit ćeš da upravo ljudi koji su preživjeli takve strahote najmanje o tome pričaju ili ako već moraju, čine to s velikom zadrškom. Iz vrlo jednostavnog razloga što ih svaka riječ koja bi ih na to asocirala boli poput noža u grlu i tjera da u glavi iznova proživljavaju nemile epizode. Vjerujem da ih među aktivnim ili pasivnim posjetiocima foruma itekako ima i još dublje vjerujem da takvi ne bi željeli na temama o sportu ili svakodnevnim vijestima pročitati vrlo cinično podrugivanje na račun vjere ili nacije kojoj već pripadaju. Nije niko retardiran pa da takve stvari u letu ne prepozna.
Patetičnom bi se inače mogla okarakterisati i tvoja tvrdnja da ne tolerišem drugačiji stav ili da mislim da nemaš šta tražiti ovdje, ugroženost i slične trice….pažiljivijim iščitavanjem mog posta lako se možeš uvjeriti da sam vise puta podvukao da nisam za bilo kakvo odstranjivanje s foruma bilo koga, niti da sućeljavanje različitih stajališta smatram nezdravim. Ne, ja sam samo za postavljanje izvjesnog praga tolerancije, tj. granice do koje se može ići ili bar u najblažu ruku brisanje/uređivanje uvredljivog sadržaja, što je ako se ne varam i dosad bila praksa.

Inače zaista veoma cijenim tvoj doprinos živosti i upise na temama za politiku nevezanim i sa zadovoljstvom te na drugim temama čitam, ali što se same politike tiče, cijenim da bi rasprava s tobom imala smisla otprilike isto koliko I diskusija o kulturnoj baštini Austro–Ugarske monarhije na večerima guslarske poezije; preciznije rečeno – morao bih se dovesti na nivo da vrijeđam čitav jedan narod, upuštam u lične uvrede i kvalifikacije koje nemaju puno veze s mozgom, poput kafanskog besjednika koji valja besmislice uz veliko zadovoljstvo prisutnih i ne manje sretnog krčmara koji veselo trlja ruke, jer će pijanog gosta malko zakinuti na računu. Razlog je to zbog kojeg se nisam želio miješati u vaš menage a trois na temi koju pominješ; da ne kažem da je i bez toga priglupo kada se vise ljudi okomi na jednoga, bio to ti ili Komesar, nebitno….da ne kažem da u ismijavanju Bošnjakinja zaista ne vidim nikakvo prepucavanje na osobnoj razini, ali dobro, uzalud je to i napominjati.

Jedini način na koji sam mogao reagovati, bez da izlazim iz okvira vlastite vjere i zdravog razuma, jest ovaj, ma koliko bio bedast.
Što se muškosti tiče, iako se uopšte ne smatram hrabrim čovjekom, volio bih da se neko smije Bošnjakinjama i uopšte omalovažava moj narod u mom prisustvu.
Na kraju krajeva, lako je iz udobnosti vlastitog doma i tipkovnice oplesti. A još lakše ako se dom i tipkovnica nalaze u Kaštel–Sućurcu ili Čačku….valja nama ovdje u BiH zajedno živjeti. Ili jedni pored drugih, nebitno.

To bi definitivno bilo sve, ne mislim više reći bilo šta na temu niti diskutovati s tobom što se ovakvih i sličnih tema tiče; iskreno se nadam da si u pravu kada je normalizacija političkog diskursa u pitanju i priznajem da sam bio pomalo nepromišljen glede Maje….zaista nisam mislio da će moju primjedbu u skorije vrijeme, tj. dok joj se ako Bog da zdravlje ne povrati, uopšte čitati. Žao mi je i zasigrno joj neću dodatne glavobolje stvarati.

Lijep pozdrav i ugodno froumašenje želim.

..ti si ok čovik koliko mogu skontat i ispričavam se ako sam kod tebe stvorio bilo kakvu neugodu...
ono bitno koliko sam uspio snimit je strah da tema izgubi kontrolu što je moguće već sam reka da je politika klizni teren ne jednom smo se "potukli" na toj temi ja i moja ekipa(jednonacionalna)zna tu bit vatreno..polemike tog tipa teško mogu završit mirnim tonom..a opet se ponavljaju...nastojim izbjeć koliko mogu ali eto desi se...ali bože moj niti će forum formirat opće mišljenje da bi bio opasan u tolikoj mjeri a opet ne vjerujem da moje mišljenje ma kako bilo drugačije ili bilo čuje drugo može doživit tolike emotivne stresove forumaša...zato nisam za zabranu politički tema pa i uz sve navedene rizike...jebiga ovdi sam ipak naučio neke stvari o kojim nisam imao pojma..primjera radi ja nisam znao dok nisam sletio na ovaj forum da se muslimani izjašnjavaju kao bošnjaci..vjerovao ili ne...eto toliko i imam samo jednu želju da budeš aktivniji na tim temama ...čekam te.. :respekt
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40455 times
Been thanked: 26633 times

Post by Rum »

Nemojte da mislite da necete odvesti Bosanski forum u pakao, a forumase mozda u nestanak, jer forumasi ne mogu da se odbrane ako bude rata ovdje :djed
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23240 times
Been thanked: 6112 times

Post by Veca »

Rum wrote:Nemojte da mislite da necete odvesti Bosanski forum u pakao, a forumase mozda u nestanak, jer forumasi ne mogu da se odbrane ako bude rata ovdje :djed

:zubi ...ja mislim da bi se Majin post trebao itekako postivati,jerbo,bice nas svuKud! :djed
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija »

Ne znam jeste li primijetili da vecina clanova postavlja priloge ne navodeci izvor informacija koje postavljaju
Zamolio bih vas da svaki puta kada ne postavljate nesto svoje postavite i link izvora
Cudi me to da to nikome ne smeta a posebno administraciji
Hvala na razumijevanju
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Ako misliš na ove poduge tekstove na politici od strane nekih forumaša ima toga ali šta uraditi, ne možeš tjerati nekog da ostavi izvor a negdje stvarno i ne treba. :cudi Počesto se zalijepi neki tekst, ne razdvoje se pasusi, podnaslovi a i to smeta. Inače, možeš naći tako što obilježiš dio teksta i potražiš na google-u ali to vjerovatno znaš.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Locked

Return to “Obavjestenja”