ko s kim i zašto je ratova..
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: ko s kim i zašto je ratova..
..ma to nema veze s temom niti zbog toga tvoja saznaja o temu mogu bit relevantna...bez uvrede..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23883 times
- Been thanked: 6243 times
- Status: Offline
...Lagani,bez ljutnje!...vidim ja da ti neas pojma o ratu u BiH-ni
...evo tebi,crno na bijelo i u boji,pa se informisi!...kad sam ja razumjela english,koja nea pojma o njemu
i ti ces!
...a evo ti i ovaj klip!...ne bi ni vi tako laHko prosli bez ovih momaka!
...a evo ti i ovaj klip!...ne bi ni vi tako laHko prosli bez ovih momaka!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
-
Blackhawk
Jedan od najvecih generala, koji je vodio 505. Buzimsku brigadu, rahmetli Izet Nanic, poginuo je na teritoriji Hrvatske koju su oslobodili borci pomenute brigade.. Sa nase strane smo vec protjerali srbe i vec bili i usli u Hrvatski dio, sto znaci da nisu hrvati nas oslobodili..laganini wrote:..dobro znaš da se ni cazinska krajina nebi spasila bez hrvatske vojske..valjda je to svima jasno..a banja luka je bila pred padom...frend mi je bio zarobljen i odleža je u banja luci i pričami je da je zbijeg srba već bio spreman...nebi hrvatska vojska stala ali doša je uvjet od amera ako želite mirnu intergraciju baranje nema dalje...KOMESAR wrote:Jedina tajna je Banja Luka.Dudak kaže da se nije moglo dalje,bez Hrvata.laganini wrote:..a ono što svi znamo...oslobađanje cazinske krajine...tu bar nije bilo tajni...
Mozda je malo pogodovala Oluja, ali tu su hrvati se borili za svoj teritorij ne za teritorij BiH, niti za teritoruju Krajine..
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Mi nikad nismo protjerivali Srbe.Č.etnike smo i ubijaliBlackhawk wrote:Jedan od najvecih generala, koji je vodio 505. Buzimsku brigadu, rahmetli Izet Nanic, poginuo je na teritoriji Hrvatske koju su oslobodili borci pomenute brigade.. Sa nase strane smo vec protjerali srbe i vec bili i usli u Hrvatski dio, sto znaci da nisu hrvati nas oslobodili..laganini wrote:..dobro znaš da se ni cazinska krajina nebi spasila bez hrvatske vojske..valjda je to svima jasno..a banja luka je bila pred padom...frend mi je bio zarobljen i odleža je u banja luci i pričami je da je zbijeg srba već bio spreman...nebi hrvatska vojska stala ali doša je uvjet od amera ako želite mirnu intergraciju baranje nema dalje...KOMESAR wrote:Jedina tajna je Banja Luka.Dudak kaže da se nije moglo dalje,bez Hrvata.laganini wrote:..a ono što svi znamo...oslobađanje cazinske krajine...tu bar nije bilo tajni...
Mozda je malo pogodovala Oluja, ali tu su hrvati se borili za svoj teritorij ne za teritorij BiH, niti za teritoruju Krajine..
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
..ti bi triba znat da je nanić ubijen u zasjedi..bolje rečeno u zavjeri..svaka čast čoviku ali on nema nikakve veze s hrvatskom...Blackhawk wrote:Jedan od najvecih generala, koji je vodio 505. Buzimsku brigadu, rahmetli Izet Nanic, poginuo je na teritoriji Hrvatske koju su oslobodili borci pomenute brigade.. Sa nase strane smo vec protjerali srbe i vec bili i usli u Hrvatski dio, sto znaci da nisu hrvati nas oslobodili..laganini wrote:..dobro znaš da se ni cazinska krajina nebi spasila bez hrvatske vojske..valjda je to svima jasno..a banja luka je bila pred padom...frend mi je bio zarobljen i odleža je u banja luci i pričami je da je zbijeg srba već bio spreman...nebi hrvatska vojska stala ali doša je uvjet od amera ako želite mirnu intergraciju baranje nema dalje...KOMESAR wrote:Jedina tajna je Banja Luka.Dudak kaže da se nije moglo dalje,bez Hrvata.laganini wrote:..a ono što svi znamo...oslobađanje cazinske krajine...tu bar nije bilo tajni...
-
Ruana
..moje su ruke čiste..i poštene..Ruana wrote:Lagani hajde reci, di si ti ratova, na koga si puca i zasto.
-
Blackhawk
Pa bas zbog toga sam i rekao sto sam rekao...laganini wrote: ..ti bi triba znat da je nanić ubijen u zasjedi..bolje rečeno u zavjeri..svaka čast čoviku ali on nema nikakve veze s hrvatskom...
Ubijen je na teritoriji hrvatske, sad zasjeda ili kako vec nije bitno, bitno je da je nasa brigada bila vec usla u hrvatsku teritoriju, tako da nije im pomagala hrvatska vojska... nego su oni oslobodili nase podrucje i protjerali ih dalje prema vama..
..ti si mlad pa mlatiš gluposti..pročitaj samo dudakovićevu izjavu kad su oslobođeni markač i gotovina..doslovno:drago mi je što su oslobođeni naši osloboditelji..oblje ti je da šutiš ili se malo raspitaj kod babe ili nekog njegovi godina..inače bi sad bio u srpskoj republici..Blackhawk wrote:Pa bas zbog toga sam i rekao sto sam rekao...laganini wrote: ..ti bi triba znat da je nanić ubijen u zasjedi..bolje rečeno u zavjeri..svaka čast čoviku ali on nema nikakve veze s hrvatskom...
Ubijen je na teritoriji hrvatske, sad zasjeda ili kako vec nije bitno, bitno je da je nasa brigada bila vec usla u hrvatsku teritoriju, tako da nije im pomagala hrvatska vojska... nego su oni oslobodili nase podrucje i protjerali ih dalje prema vama..
-
Blackhawk
Nikad mi nebi bili u srpskoj republici, jer svoje nedamo...
Vec sam rekao gore, hrvatska akcija jeste pomogla nama, ali nije da su diretkno pomagali nama, nego su oni jednostavno oslobadjali svoju hrvatsku teritoriju, a mi smo to iskoristili i napali ih sa nase strane..
Nikakvu pomoc hrvati nisu dali nama nego samo sebi, ali indirektno donekle je to pomoglo i nama...
I ne mlatim gluposti, nego samo govorim cinjenice..
Vec sam rekao gore, hrvatska akcija jeste pomogla nama, ali nije da su diretkno pomagali nama, nego su oni jednostavno oslobadjali svoju hrvatsku teritoriju, a mi smo to iskoristili i napali ih sa nase strane..
Nikakvu pomoc hrvati nisu dali nama nego samo sebi, ali indirektno donekle je to pomoglo i nama...
I ne mlatim gluposti, nego samo govorim cinjenice..
..spremao se najveći egzodus muslimana jer su srbi tribali krenut s akcijom mač..nismo mi išli na svoju ruku..ameri su to diktirali..informiraj se malo.ne govoriš činjenice....daj bihać je više slavio oslobođenje gotovine nego zagreb...
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Očito, ni ti dobro ne poznaješ "ljute krajišnike".laganini wrote:..spremao se najveći egzodus muslimana jer su srbi tribali krenut s akcijom mač..nismo mi išli na svoju ruku..ameri su to diktirali..informiraj se malo.ne govoriš činjenice....daj bihać je više slavio oslobođenje gotovine nego zagreb...
..da,na bihać..pomozi sirotu na sramotu...behko šuti sad...he,he,..
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Devedeset pete,u Mostaru, staneš na liniju razdvajanja.Pogledaš ispred sebe ,pa se onda okreneš i opet pogledaš ispred sebe.Sve će ti se samo kazati.laganini wrote:..da,na bihać..pomozi sirotu na sramotu...behko šuti sad...he,he,..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9692 times
- Been thanked: 11433 times
Već ti je Black rekao. Izet Nanić je poginuo na Hrvatskoj teritoriji.laganini wrote:..da,na bihać..pomozi sirotu na sramotu...behko šuti sad...he,he,..
A sjećam se i prvog poluvremena, kad je V korpus, oslobodio neka sela u HR a tvoja stranka, komentirala kako je to okupirano. I u drugom poluvremenu je eto bilo "okupirano" pa su se ovi iz V korpusa, morali vratiti nekoliko kilometara nazad za svečano slikanje sa hrvatskim generalima, da ne bi koji svisnuo od muke.
Čudna mi čuda, poraziti seosku miliciju u tzv RSK, jer ih je Milošević ionako isporučio na pladnju.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

eto oslobodio nas lagani, jebo me svako da sam znao da cu ovo slusat otiso bi u minsko polje sam 93'.
al evo;
bihac je bio u losoj poziciji i oluja je i te kako dobro dosla arbih.
ali treba to vidit sa tadasnje pozicije. posto vec 94' je bilo jasno da od hzhb nema nista i da je hvo uz nemalu pomoc hv-a izgubio veliki dio teritorija koji su imali pod kontrolom na pocetku konflikta sa abih, pod pritiskom amerikanaca su aljo i franjo uspijeli potpisati neki vrag da se taj sukob zaustavi i da se okrenu borbi protiv srba.
ogroman broj ljudstva arbih je bio izgubljen u tom uzaludnom pokusaju otcjepljenja dijela bih od strane hzhb umijesto u borbi sa inicijalnim agresorom.
pitanje nije da li je hrvatska pomagala bih u oluji, a jeste, nego zasto to nije ucinila prije. ako se uzme u obzir da su linije izmedju hvo-a i vrs-a bile u potpunom zatisju (kao i linije u hr) u tom razdoblju za razliku od linija arbih koje su bile pod pritiskonm sa obje strane moze se reci da je cilj hrvatske od kraja 92' bio podjela bih (dokazano- presudjeno) a da je tek po neuspjehu i pod pritiskom sa strane hrvatska stupila u logisticku pomoc arbih i pomoc u ljudstvu hvo-u. ako se isto tako uzme u obzir da smo svo naoruzanje dobavili preko teritorija hr i placali lavovski dio od 75% a u spici sukoba je svo naoruzanje zapljenjeno, rekao bi da to nije pomaganje nego povrat duga.
kao prirodni saveznik bih u ovom ratu, pogotovu jer su prosli istu patnju od iste ruke, hrvatska je izdala i iznevjerila bih, sa pokusajem cijepanja zemlje na ustrb ponajvise bosnjaka te isto tako na ustrb hrvata koji su zivjeli u gradovima pod kontrolom arbih a da ne pominjem sve hrvate koji su imali nesrecu da zive u sadasnjoj rs-koj koji su ubijeni i prognani uz amen maticne drzave te se ni danas ne spominju.
nasrecu, barem bosnjaci nisu odgovorili istom mjerom.
zakljucak ovog mog malog posta bi bio;
iso te ja jebat pa kad sam vidio da ne moze kao eto bar sam te spasio.
al evo;
bihac je bio u losoj poziciji i oluja je i te kako dobro dosla arbih.
ali treba to vidit sa tadasnje pozicije. posto vec 94' je bilo jasno da od hzhb nema nista i da je hvo uz nemalu pomoc hv-a izgubio veliki dio teritorija koji su imali pod kontrolom na pocetku konflikta sa abih, pod pritiskom amerikanaca su aljo i franjo uspijeli potpisati neki vrag da se taj sukob zaustavi i da se okrenu borbi protiv srba.
ogroman broj ljudstva arbih je bio izgubljen u tom uzaludnom pokusaju otcjepljenja dijela bih od strane hzhb umijesto u borbi sa inicijalnim agresorom.
pitanje nije da li je hrvatska pomagala bih u oluji, a jeste, nego zasto to nije ucinila prije. ako se uzme u obzir da su linije izmedju hvo-a i vrs-a bile u potpunom zatisju (kao i linije u hr) u tom razdoblju za razliku od linija arbih koje su bile pod pritiskonm sa obje strane moze se reci da je cilj hrvatske od kraja 92' bio podjela bih (dokazano- presudjeno) a da je tek po neuspjehu i pod pritiskom sa strane hrvatska stupila u logisticku pomoc arbih i pomoc u ljudstvu hvo-u. ako se isto tako uzme u obzir da smo svo naoruzanje dobavili preko teritorija hr i placali lavovski dio od 75% a u spici sukoba je svo naoruzanje zapljenjeno, rekao bi da to nije pomaganje nego povrat duga.
kao prirodni saveznik bih u ovom ratu, pogotovu jer su prosli istu patnju od iste ruke, hrvatska je izdala i iznevjerila bih, sa pokusajem cijepanja zemlje na ustrb ponajvise bosnjaka te isto tako na ustrb hrvata koji su zivjeli u gradovima pod kontrolom arbih a da ne pominjem sve hrvate koji su imali nesrecu da zive u sadasnjoj rs-koj koji su ubijeni i prognani uz amen maticne drzave te se ni danas ne spominju.
nasrecu, barem bosnjaci nisu odgovorili istom mjerom.
zakljucak ovog mog malog posta bi bio;
iso te ja jebat pa kad sam vidio da ne moze kao eto bar sam te spasio.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

a evo i mapa operacije oluja u kojoj se odlicno vidi prelazak arbih i uzimanje korenice i lijeve strane plitvica.
ja se sad ne bih s ovim proseravo, eto mi smo to oslobodili jer se radi o klasicnoj suradnji i manevru dviju armija.
ja se sad ne bih s ovim proseravo, eto mi smo to oslobodili jer se radi o klasicnoj suradnji i manevru dviju armija.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Ko je s kim i zasto ratovaO? Znala sam da ce se ovakva pitanja poceti vremenom postavljati iako je kristalno jasno ko je agresor,a ko se branio......na kraju se sve to nekako ublazi,pa niko vise ni u sta nije siguran,broj silovanih zena nekako se cini manji,a i njihovih zakopanih sinova,i nije nam odjednom jasno kako ni zasto to,to mora da ih je nagovarao neko treci,amerikanci sigurno,uvijek cemo prstom u njih,eto citava se kugla oko komadića balkana vrtjela,a nije nikako bilo da su manijaci zeljni stope zemlje slali manijake zeljne krvi na nas......i da su mi bili od kuce par kilometara.......bice za koju deceniju(kako je krenulo)da mi je ćaća bio na kalemegdanu negdje i pucao.....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.