...jel ovo nije istina...??laganini wrote:za tebe vridi isti odgovor ko i za nelu..nauči se elementarnim stvarima pa onda možemo raspravljat..ili provociraš..ajde virovaću da je ovo drugo..
Bošnjaci moraju popuštati drugima
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
- Status: Offline
Re: Bošnjaci moraju popuštati drugima
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
...ne provociraš..ok onda ne znaš..a ne znanje nije opravdanje..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Da,dojam ti je ispravan.Bosna je drzava bosnjaka,srbija srba,hrvatska hrvata,francuska francuza itdisl......svugdje na svijetu je tako..... s tim da je u bih oduvijek dobrodosao pravoslavac i katolik i agnostik i ateist itdisl........ali jednako kao sto ne mozes biti englez i izjasnjavati se kao takav u francuskoj,a i djed ti zivio tu,tako ne mozes biti hrvat u bosni,i ne moze bosnjak u hrvatskoj......nije nikad moglo....to sad dato.....samo kod nas....i opet ne valja......a ponavljam,vasa Ruza naglasava da su u hr svi gosti......kratko i lijepo iznosi ono sto se vecina boji zbog glumljenja finoće......laganini wrote:...jeli ja imam dojam ili vi doživljate bih kao državu bošnjaka..sključivo..
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
jeli istina ovo što ovdi čujem..jebote posli reću ono što nikad nisam mislio da ću izustit..da je dodik u pravu...majko milo ili su ovdje sve političke neznalice ili je ovo šovinizan na kub...
-
Spanac_113
- Inventar foruma

laganini wrote:jeli istina ovo što ovdi čujem..jebote posli reću ono što nikad nisam mislio da ću izustit..da je dodik u pravu...majko milo ili su ovdje sve političke neznalice ili je ovo šovinizan na kub...
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Možda je šovinizam kod tebe prisutan,jer ako se prevrnu moji postovi (a staža imam ovdje),nigdje se neće naći da svoj narod smatram superiornijim ili nadmoćnijim od drugih naroda....naprotiv,često uočavam naše greške i pišem o njima......za razliku od nekih tu,je li koji ne vide mane svojih......al' haj' nema veze 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Pasaga
- Hadžija

Spanac_113 wrote:laganini wrote:jeli istina ovo što ovdi čujem..jebote posli reću ono što nikad nisam mislio da ću izustit..da je dodik u pravu...majko milo ili su ovdje sve političke neznalice ili je ovo šovinizan na kub...
..smjesno je ba ovo...
cojk veli,vjeruj meni nemoj svojim ocima.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Pasaga wrote:Spanac_113 wrote:laganini wrote:jeli istina ovo što ovdi čujem..jebote posli reću ono što nikad nisam mislio da ću izustit..da je dodik u pravu...majko milo ili su ovdje sve političke neznalice ili je ovo šovinizan na kub...
..smjesno je ba ovo...
cojk veli,vjeruj meni nemoj svojim ocima.....
..bez uvrede ali namlatio si se gluposti za nekoliko godina..
Profesore, magistre, doktore, sta li si vec, izvinjavam se nisam vas prepoznala. Koji si ti ba klinac, znalac. Budi covjek jer ovo prvo sigurno nisi pa iznesi brojku ostalih u Hrvatskoj, prosle godine ste se vucali po tv-u kako ne zelite priznati manjine, ukidate im pismo (cirilicu) ali hajd, divni ste, samo vam Bosnjaci i Bosna ne valjaju.laganini wrote:opet brkaš neke stvari..bez uvrede ali nebi ti odgovara više na takva pitanja..to je nivo osnovca..
Nadjes sebi za pravo da guras nos u sve stvari vezane za Bosnjake i Bosnu a busas se u prsa kao veliki Hrvat iz Hrvatske pa hajde meti ispred svojih vrata
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
dokazuješ moju tvrdnju...
-
Spanac_113
- Inventar foruma

nastavak sa teme 'price posavskih heroja' da ne kvarimo posavljaku semu..
laganini, zar ti ozbiljno misli da ti svi mi tu pokusavamo dokazat neku izmisljenu teoriju zavjere?
najozbiljnije te pitam. ja mislim da osim one price o placanju ch... za haubicku vatru u mostaru, postoji ne smo nase sjecanje ako neces tome vjerovati, nego i odlicno dokumentovana istorija dogadjaja. od neovisnih izvora ako opet ne vjerujes nikom.
ja bi radije mislio da se zajebavas i provociras ako ti je djir ali da stvarno mislis da se karadjordjevo i grac nisu dogodili i da se nama ne moze vjerovat to bi me rastuzilo.
laganini, zar ti ozbiljno misli da ti svi mi tu pokusavamo dokazat neku izmisljenu teoriju zavjere?
najozbiljnije te pitam. ja mislim da osim one price o placanju ch... za haubicku vatru u mostaru, postoji ne smo nase sjecanje ako neces tome vjerovati, nego i odlicno dokumentovana istorija dogadjaja. od neovisnih izvora ako opet ne vjerujes nikom.
ja bi radije mislio da se zajebavas i provociras ako ti je djir ali da stvarno mislis da se karadjordjevo i grac nisu dogodili i da se nama ne moze vjerovat to bi me rastuzilo.
špan moguće je ..znaš kako kažu u ljubavi i ratu je sve dozvoljeno...jebiga isto ko što je priča da je alija nudio zapadnu hercegovinu tuđmanu..oću reć i u miru je politika prljava a kamoli ne u ratu..nemam ja iluzija ali nije sve bilo crno-bilo..naravno ne želim nikako izjednačavat krivicu to mi se gaDI,da ne pomisliš da idem u tom pravcu..
- Pasaga
- Hadžija

KOLEGA...Spanac_113 wrote:nastavak sa teme 'price posavskih heroja' da ne kvarimo posavljaku semu..
Sve ovo sto se desava posle rata,....iskljucivo su direktive iz Graza.
Njegova je komunikatvna kultura zanemarljiva,dok on moze reci covjeku koji je bio u epicentru dogadjaja da lupa gluposti.Aferim.
Nadalje,nevidim smisao ni potrebe davati neke odgovore ,bilo ko od forumasa.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
paša baviš se diplomaciom..???
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Karamarko: Nije dobra nepopustljivost bošnjačkih političara

Nepopustljivost dijela bošnjačkih političara u BiH nije dobra – ocijenio je predsjednik hrvatskog HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista, komentirajući propali pokušaj da se u BiH postigne dogovor u slučaju Sejdić - Finci.
Karamarko je intervjuu naveo kako bošnjački političari moraju shvatiti da Hrvati trebaju birati sami svog člana Predsjedništva BiH kako bi ispunili svoju konstitutivnost.
- Ne može neko drugi Hrvatima nametati člana Predsjedništva BiH, i to je problem s kojim će se BiH susretati kada započne pregovore s EU – istaknuo je Karamarko, dodavši kako problem nije samo izbor člana Predsjedništva BiH, već i izbor predstavnika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i pitanje televizijskog kanala na hrvatskom jeziku.
Na pitanje žele li bošnjački političari jednakopravnost u BiH, Karamarko je naveo kako će se dogovor o tome morati postići prije ili kasnije.
- Bit ću posve otvoren, riječ je o političkom sljepilu onih koji opstruiraju rješenje hrvatskog pitanja. Europa to sigurno neće tolerirati – kazao je Karamarko, poručivši kako se sva tri konstitutivna naroda trebaju dogovoriti kako će urediti BiH.
- Ali jedino je bitno da Hrvati budu ravnopravni – kazao je Karamarko.
Osvrnuvši se na popis stanovništva u BiH, Karamarko je u intervjuu kazao kako je taj popis dao nadu jer "Hrvata ima više nego što su neki pretpostavljali ili htjeli".
(FENA)
Re: Karamarko: Nije dobra nepopustljivost bošnjačkih politič
nema se što dodat...
kome i cemu da popuste?
cemu televizijski kanal na hrvatskom ili srpskom u Bosni?
je li demokratija? je li se tome tezi? pa u cemu je problem sto je Komsic dobio vecinu svojih glasova od Bosnjaka muslimana?!!! nije li to kako bi ova drzava trebala funkcionisati - da se bira po sposobnosti i onom sto je za narod bolje, a ne po etnicko-nacionalno-vjerskom kljucu?! Bosanski Hrvati i Srbi su kao za suzivot, a prvenstveno glasaju za svoje. pa su eto Bosnjaci muslimani krivi sto su svoj glas povjerili "jednom od njihovih".

cemu televizijski kanal na hrvatskom ili srpskom u Bosni?
je li demokratija? je li se tome tezi? pa u cemu je problem sto je Komsic dobio vecinu svojih glasova od Bosnjaka muslimana?!!! nije li to kako bi ova drzava trebala funkcionisati - da se bira po sposobnosti i onom sto je za narod bolje, a ne po etnicko-nacionalno-vjerskom kljucu?! Bosanski Hrvati i Srbi su kao za suzivot, a prvenstveno glasaju za svoje. pa su eto Bosnjaci muslimani krivi sto su svoj glas povjerili "jednom od njihovih".
...ima...ja ovom mumljavcu ne vjerujem kad kaže dobar dan..taj je nesposoban voditi mjesnu zajednicu...laganini wrote:nema se što dodat...
obični mufljuz iz obavještajne službe koji se sticajem okolnosti ( čitaj nesposobnošću ostalih, još gorih od njega ) našao na poziciji nekada močnog HDZ-a....
da baš treba hrvatima i srbima poseban sklop tv programa...i ovi što ih sad rade su za klinac....neka gledaju hrt i rts ...bar to danas u doba informatike nije problem, ali bitno je lovu od ovaca trošiti...
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
E da, to i meni nije jasno. Diskutovali smo više puta i nikako da dobijem odg na to logično pitanje. Mogu gledati bilo koji kanal na svijetu i zašto je to sada bitno pitanje? Program im je ionako katastrofa. Da je to BBC pa da imaju mnoštvo nekih edukativnoh emisija, pa hajde de ali ovako, nikako ne mogu da se otmem utisku da iza toga, stoji želja za protežiranjem moći unutar nacionalnih torova. Sve bi ovo bilo u redu da ti isti političari koji tvrde da njihovi narodi imaju ovo ili ono pravo, ne koriste retoriku zastrašivanja, ne samo u predizbornoj kampanji nego svakodnevno. Svi su narodi paranoični a ti nacionalni TV centri, bili bi još samo jedno oružje u arsenalu kojeg koriste. Ništa nije problem ako se politika vodi na normalan način.storm wrote:...ima...ja ovom mumljavcu ne vjerujem kad kaže dobar dan..taj je nesposoban voditi mjesnu zajednicu...laganini wrote:nema se što dodat...
obični mufljuz iz obavještajne službe koji se sticajem okolnosti ( čitaj nesposobnošću ostalih, još gorih od njega ) našao na poziciji nekada močnog HDZ-a....
da baš treba hrvatima i srbima poseban sklop tv programa...i ovi što ih sad rade su za klinac....neka gledaju hrt i rts ...bar to danas u doba informatike nije problem, ali bitno je lovu od ovaca trošiti...
Primjerice, ja uopće ne znam gdje je prošle godine zapelo oko JMBG i garant bih popustio da se mene pitalo, jer ipak su to samo cifre
Ali, stičem utisak, da bi opet negdje nešto zapelo. Ili bi se tražio neki dodatni ustupak ili bi me opozicija "mog naroda" stavila na stub srama zbog "veleizdaje" i tako sve u krug.
Ovo je prodaja m... pod bubrege. Čini mi se da nije problem u popuštanju nego u ciljevima tih stranaka ili preciznije rečeno u samome političkom sistemu koji omogućava da su političari ljudi koji odlučuju u svim sferama života i sami po sebi su apsolutno nedodirljivi. Prisjetimo se Dragana Čovića i sudskih procesa protiv njega. Kako neko ko je dva puta kažnjavan, može biti šef neke stranke?
Posebno je pitanje, u kakvo je psihološko stanje doveden narod koji zna za to ali svejedno, ipak glasa za njega? Nije on jedini. U ovom momentu, krivične istrage se vrše protiv najmanje 50 političara a oni su i dalje tamo gdje su bili. Očito su iznad zakona.
Pokazivanje mišiča na nacionalnoj platformi....a to je odlična karta na ovim prostorima...
desetljećima te garniture opstaju na sceni samo radi ispostavljanja tih pitanja...da postoje ekonomski, privredni, općenito uvjeti uspješnosti pojedinih vladajućih garnitura, davno bi oni odlepršali ili čak bili krivično gonjeni za opstruiranje države---to je veleizdaja za mene, kad radiš protiv naroda i države...ali tko će podići optužnicu kad su svi u kolu
a i kad to prođe, te su optužnice diletantske, da ih svaki pravnik pripravnik lakoćom sruši
i kad je nešto tako očito,da ga se mora osuditi ...nikom ništa
kako si naveo primjer čovića 
desetljećima te garniture opstaju na sceni samo radi ispostavljanja tih pitanja...da postoje ekonomski, privredni, općenito uvjeti uspješnosti pojedinih vladajućih garnitura, davno bi oni odlepršali ili čak bili krivično gonjeni za opstruiranje države---to je veleizdaja za mene, kad radiš protiv naroda i države...ali tko će podići optužnicu kad su svi u kolu
i kad je nešto tako očito,da ga se mora osuditi ...nikom ništa
Habibti, ya nour el - ain...