Zašto je važno biti Bosanac?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Zašto je važno biti Bosanac?
Kako ja vidim, mnogima i nije važno biti Bosanac.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

Za mene je biti Bosanac od egzistencijalne važnosti!
(Ovo je ono umjesto upoznavanja)
Važnije od ovoga je samo da budem čovjek.
(Ovo je ono umjesto upoznavanja)
Važnije od ovoga je samo da budem čovjek.
ne volim više, ali mogu voljeti podjednako,Ruana wrote:Tanuki nije tebi lako, cim ti vise volis tudju zemlju od svoje, to ti je isto kao da vise volis tudju zenu od svoje. Trazis niksicko pored ozujskog, maksuzije na Tekiji, rakije u Morica hanu, ali skontah sve kad rece da ni janjetine ne mozes bez marsala, pa mogu ti reci da se primjeti da su uglavnom provodio vrijeme na planini.
Cujem da u Kladusi ima svega, pa vrati se, vratio se i babo.
Cudno mi da neki Hrvat ne zna afrikate, vise mi to lici na ove iz Bosne. Ali nema veze nije to tema. Tema je o Bosancima pa vidis li sada, zasto je vazno biti Bosanac.
a s obzirom da sam prošle godine bio u CG
odgovorno tvrdim, da je nikšičko i jelen pivo, jednako sranje kao i ožujsko pivo!
u hrvatskoj je trenutno jedino dobro pivo - velebitsko pivo i to u birtijama koje ga toče i u kojima se okupljaju ljubitelji piva!
nikšićko pivno je odavno popušilo!
tamo neke 95 g. kad je slovenija već bila odvojena, u robnoj kući u ljubljani sam kupio karton nikšićke pive ( daleko skuplje od npr. amstela) i pozvao ekipu na feštu,
s moj prijatelj radoznalac čita sve i sa konzerve proćita da je pivo proizvedeno u mađarskoj po orginalnoj recepturi nikšićke pivovare!
da hrvatska je trenutno jedina zemlja. čiji sam državljanin,
ali s tim imav više hvaliti je i kritizirati!
ako će mo o pivi, mislim da je velebitsko pivo najbolje na balkanu,
za vina bi prednost još uvijek dao slovencima, jer su oduvjek bili bolji, a za hranu, ne znam,
opredjelio bi se za bosnu
da se razumijemo, ja volim svoju zemlju hrvatsku ali kao ex jugić volim i sve ostale, ali sve ostale su se stabilizirale osim bosne, a bosnu poslije hrvatske volim najviše!
ne ulazim vam u dupe, ali ogromna je disporporcija naroda i politike i to je ono što me šokira!
eto bio sam na arizoni, stvoren čitavi grad kao buvljak sa hrpom kineske robe, koja po istim cijenama kao i u china shopovima i u hrvatskoj, jedino uz opsjedanje prosjakinja i prosijaka ili ista prića u kladuši , gdje se na 10 štandova prodaje apsolutno ista roba,
ali eto u kladuši sam kupio domaći med i čovijek me je uputio gdje je dobra janjetina, a prije tog snimao moj govor i pokušao odrediti iz kojeg sam djela hrvatske,
kad sam mu rekao, odmah se sjetio mog sugrađanina s kojim je bio u vojsci u jna!
zašto ovo pišem?
pa nevjerojatna je želja vas bosanaca za komunkacijom! minmum dobre volje. ljubezna rijeć, vi ćete otvoriti srce!
eto ja nisam ljubitelj slatkog, ali moja ekipa nakon ćevapa na baščaršiji zalutala je u slastićarnicu,
ja nisam htio ništa slatko ,a li pogled mi je zalutao na automat za sokove pa sam rekao, dajte mi bozu, makar to probao samo jedamput u beogradu prij 30 g, ali grozno je slatko pa sam morao naručiti još 2 dl mineralne,
ali nepodnošljiva je ta lakoća postojanja u bosni,
toliko taj pozitivni duh, a opet mržnja;
srbi, hrvati i bošnjci!
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Na zadnjem popisu stanovništva Bosanaca će biti više od deset.
Izumiru polako!
p.s
Važno je biti Bošnjak!
Izumiru polako!
p.s
Važno je biti Bošnjak!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Samo su bosanke važnije od bosanaca!
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
..kako se sad zovu ako nisu bosanke..bošnjakinje..he,he,
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- KOMESAR
- Forum [Bot]
One su samo "žene ustvari",eto ti bi poznao koja je Hrvatica,kad se skine.laganini wrote:..kako se sad zovu ako nisu bosanke..bošnjakinje..he,he,
..opa diskriminacija po spolu je u điru...tipično partizanski..KOMESAR wrote:One su samo "žene ustvari",eto ti bi poznao koja je Hrvatica,kad se skine.laganini wrote:..kako se sad zovu ako nisu bosanke..bošnjakinje..he,he,

krhotina wrote:Nekako mi ovo bošnjak zvuči kao mali mujica

- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ti bi trebao uzeti koji partizanski udžbenik i naučiti nešto o životu,a ne ovako k'o kakav blećak svijetom hoditi.laganini wrote:..opa diskriminacija po spolu je u điru...tipično partizanski..KOMESAR wrote:One su samo "žene ustvari",eto ti bi poznao koja je Hrvatica,kad se skine.laganini wrote:..kako se sad zovu ako nisu bosanke..bošnjakinje..he,he,
Partizani su žene poštovali i drugaricama zvali,a ne ko ti ...Bošnjakinja,Hrvatica...

KOMESAR wrote:Ti bi trebao uzeti koji partizanski udžbenik i naučiti nešto o životu,a ne ovako k'o kakav blećak svijetom hoditi.laganini wrote:..opa diskriminacija po spolu je u điru...tipično partizanski..KOMESAR wrote:One su samo "žene ustvari",eto ti bi poznao koja je Hrvatica,kad se skine.laganini wrote:..kako se sad zovu ako nisu bosanke..bošnjakinje..he,he,
Partizani su žene poštovali i drugaricama zvali,a ne ko ti ...Bošnjakinja,Hrvatica...
..parizanski udžbenik..

...nemam više što..a to ti je parizanski udžbenik...he,he,..ajde moga si barem nazora spomenut kad se već blamiraš..
Ja vidiš, dođe mi da mi sad imamo problem i sa vicevima.
Očiti je da su Huso i Haso, Mujo i Fata, Bošnjaci. Kako zaštititi ovaj brend?
Ili stvarno da oni ostanu Bosanci, a da mali Mujica bude Bošnjak?
Ne mogu biti Pametan...
Ne mogu biti Pametan...

- KOMESAR
- Forum [Bot]
Važo je biti Bošnjak!krhotina wrote:Ja vidiš, dođe mi da mi sad imamo problem i sa vicevima.
Ne mogu biti Pametan...
Važno je o njima i razmišljati.
Huso,Haso,Mujo,Suljo Fata,Mujica...što nas ima..mašala.
..dobro da te ima sad će oštrica bošnjački ideologa prominit žrtvu...he,he,u prevedu najeba si.. 

..mene više muči kako će dugme pivat onu..tako ti je mala moja kad ljubi bošnjak..što će se obradovat moj poznanik iz ljubuškog..krhotina wrote:Ja vidiš, dođe mi da mi sad imamo problem i sa vicevima.
Ne mogu biti Pametan...