Jesu li sva djeca lijepa?
Moderator: spacebound
-
Trepavica
- Status: Offline
Re: Jesu li sva djeca lijepa?
Ima ruzne djece, necemo se lagati...
nakon rodenja posebno....
Ruzno djete takoder mi je uvijek bilo neuredno djete , balavo...ne balavo u smislu voda mu curi na nos, prehladen, nego ono kad nos ne ocicscen, kada se skorilo oko nosa i u nosu...krastice peruti po kosi...mrljavo ...ne mrljavo nakon jela, jer se samo umeljalo nespretno, nego ono mrljavo uvece od dorucka jos...nokti koji nisu skraceni itd...
Ruzno djete takoder mi je uvijek bilo neuredno djete , balavo...ne balavo u smislu voda mu curi na nos, prehladen, nego ono kad nos ne ocicscen, kada se skorilo oko nosa i u nosu...krastice peruti po kosi...mrljavo ...ne mrljavo nakon jela, jer se samo umeljalo nespretno, nego ono mrljavo uvece od dorucka jos...nokti koji nisu skraceni itd...
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
u nas u familiji ima jedan mali od 18 mjeseci. stvarno je ruzan. usi klempave, oci buljave, usta debela... ruzno dijete stvarno.. al´ on je toliko umiljat i nasmijan da mi je toliko drag... imam opet od prijateljice kcerku, prvo sto nije nesto lijepa al´ gore mi je sto je toliko podla da je stvarno ne volim
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14460 times
- Been thanked: 10004 times
eh,imam pitanje, a nametnu ga Trepavicin post
naime,sjecam se, prije su sve bebe imale onu tjemenjacu, kao ljuspice iposd kose,pa se to poslije kupanja uglavnom lagano ukljanjalo cesljem. Sada primjecujem da bebe to vise nemaju...Zna li neko o cemu se radi?
naime,sjecam se, prije su sve bebe imale onu tjemenjacu, kao ljuspice iposd kose,pa se to poslije kupanja uglavnom lagano ukljanjalo cesljem. Sada primjecujem da bebe to vise nemaju...Zna li neko o cemu se radi?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
-
Trepavica
Ma nema ako se djetetu nakon pranja kose -( glave ) nanese bademovo ulje...a predhodno dobro posusi.. ili ako ima, bademovim uljem se otkloniti moze!Julia-Klara wrote:eh,imam pitanje, a nametnu ga Trepavicin post
-
Ruana
Ovdje ti namazu djetetu glavu uljem i dadnu bocu i mazes svaki dan pola sata pred kupanje. Je li za to ne znam.Julia-Klara wrote:eh,imam pitanje, a nametnu ga Trepavicin post
Julia-Klara wrote:eh,imam pitanje, a nametnu ga Trepavicin post
Julija,čega si se ti sjetila....
Intersantno je to da sad i ne vidim ni kod jedne bebe,a prije je bilo gotovo kod svake druge.
Ja mislim da je hemija svoje odradila,šamponi i razne kupke
-
Trepavica
Ja nisam znala tacan naziv , kada sam rekla perut, odnosilo se zapravo na " tjemenjacu"...joj naziva tjemenjaca...Fatma wrote:Julia-Klara wrote:eh,imam pitanje, a nametnu ga Trepavicin post
Julija,čega si se ti sjetila....![]()
Nije, nego sad se puno vise vremena posvecuje djeci, pa de ocisti nos, pa sta mu je ovo iskocilo, kakva je fleka i sl
Prije se nije toliko vremena posvecivalo djeci, ko da je mene ko pitao kad sam bila mala sta cu jesti, obuci, a sada svog malog shefa sve pitam
Sto se tice teme, meni su sva mala djeca slatka, moj naravno nasladji
Mada kazu, da ruzna djeca kad odrastu budu lijepa i obratno
Prije se nije toliko vremena posvecivalo djeci, ko da je mene ko pitao kad sam bila mala sta cu jesti, obuci, a sada svog malog shefa sve pitam
Sto se tice teme, meni su sva mala djeca slatka, moj naravno nasladji
-
Ruana
Upravo tako, meni su moja najljepsa a mozda su nekome ruzna. I nista mi gore nema nego kad sretnem nekoga koga dugo nisam vidjela, pa se pocne cuditi kad vidi djete " a vidi ga, koliki je, prestgo te, vidi mu oci ko u baba, vidi mu ovo vidi mu ono" ja pobjegnem od takvih.sky wrote:Nije, nego sad se puno vise vremena posvecuje djeci, pa de ocisti nos, pa sta mu je ovo iskocilo, kakva je fleka i sl![]()
Prije se nije toliko vremena posvecivalo djeci, ko da je mene ko pitao kad sam bila mala sta cu jesti, obuci, a sada svog malog shefa sve pitam![]()
![]()
Sto se tice teme, meni su sva mala djeca slatka, moj naravno nasladji![]()
![]()
![]()
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7881 times
- Been thanked: 18637 times
Ima i toga. Ili imaš situaciju da su oba roditelja nadprosječno lijepi a djeca im poružna.sky wrote: Mada kazu, da ruzna djeca kad odrastu budu lijepa i obratno
Opet ja imam rodicu koja je užasno ružna, isto Alien iz onog filma a ima troje djece ne zna se koje je slađe i svi se ono baš ibrete
Može biti da će djeca kad odrastu više sličiti na majku, a majka je i kao dijete bila opasno ružna i sa onim cvikama sa zaljepljenim jednim staklom ličila je na Perhana.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Nisu bome, da se ne lažemo
al' ajd' ti budi brutalno iskren, da ne kažem hors, pa reci roditelju da mu je dijete ružno 
Samo sabura
Jesu li svi ljudi lepi? Ako na ovo ima odgovora, onda i na naslov teme ima odgovora.
I koja bi to bila prilika da kažeš nekome kako mu dete nije lepo? I da li dete zaista može biti ružno? Ma samo što je dete ono je već lepo.
Ne padam na sličice plavookih lepotana koje kruže netom, a draži su mi oni koji se nikada neće naći na net stranicama.
Bome jesu jer svako dete je svom roditelju najlepše čak i kada je roditelj svestan da nije. Eto dokaza da je lepota relativni doživljaj i da nije lepo samo ono što se vidi već, pre svega, ono što se oseća. Pričati o ukusima je besmisleno.greeneyes wrote:Nisu bome, da se ne lažemoal' ajd' ti budi brutalno iskren, da ne kažem hors, pa reci roditelju da mu je dijete ružno
I koja bi to bila prilika da kažeš nekome kako mu dete nije lepo? I da li dete zaista može biti ružno? Ma samo što je dete ono je već lepo.
Ne padam na sličice plavookih lepotana koje kruže netom, a draži su mi oni koji se nikada neće naći na net stranicama.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Jos nisam imala priliku vidjeti ruzno dijete.
Uglavnom je ta optika meni nesto sporedno. Za mene dobra i prijatna osoba ne moze biti ruzna. Nema sanse.
Narcisi, bezobraznici, prokletinje....to su pravi garibi. Al hajd, to nije tema.
A za djecu sta reci....mala nevinasca
oni znaju samo ono sto im mi pokazemo ili potenciramo neke 'lose' urodjene osobine 
Svi mi u sebi nosimo malo Yinga i malo Yanga
....pa sta prevali kroz zivot 
Uglavnom je ta optika meni nesto sporedno. Za mene dobra i prijatna osoba ne moze biti ruzna. Nema sanse.
Narcisi, bezobraznici, prokletinje....to su pravi garibi. Al hajd, to nije tema.
A za djecu sta reci....mala nevinasca
Svi mi u sebi nosimo malo Yinga i malo Yanga
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Ovim si sve rekla.Heidi wrote:Jos nisam imala priliku vidjeti ruzno dijete.
-
dacina_curica
Jesu
ali je moje najljepse!
Heidi je vec (kao i obicno) rekla sve sto sam i ja htjela reci...pa da se ne ponavljam.
Heidi je vec (kao i obicno) rekla sve sto sam i ja htjela reci...pa da se ne ponavljam.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Vidi mu glave, vidi joj usiju....razmaka obrva, nesimetricnost i ostale gluposti. Ajd ti, ljepoto
, fino pogledaj unutra ....ne moras se ogledati
Ali to je ono - svi gledamo u isto a vidimo drugacije. C'est la vie
Ali to je ono - svi gledamo u isto a vidimo drugacije. C'est la vie
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

nije nijedno 
sva su mi djeca znaru. i zakon je takodjer na mojoj strani jer kao odraslom muskarcu i ne bi bilo u redu da su mi djeca lijepa.
da citiram mog omiljenog filozofa modernog doba:
"all the kids are like farts, only when they're yours you don't mid as much"
Johnny Vegas in 'I Deal'
sva su mi djeca znaru. i zakon je takodjer na mojoj strani jer kao odraslom muskarcu i ne bi bilo u redu da su mi djeca lijepa.
da citiram mog omiljenog filozofa modernog doba:
"all the kids are like farts, only when they're yours you don't mid as much"
Johnny Vegas in 'I Deal'
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Bome nisu! Sama sebe pobijaš, prvo kažeš da je svako dijete lijepo, pa zatim kažeš "čak i kad je roditelj svjestan da nije"Kornelija wrote:Jesu li svi ljudi lepi? Ako na ovo ima odgovora, onda i na naslov teme ima odgovora.
Bome jesu jer svako dete je svom roditelju najlepše čak i kada je roditelj svestan da nije.greeneyes wrote:Nisu bome, da se ne lažemoal' ajd' ti budi brutalno iskren, da ne kažem hors, pa reci roditelju da mu je dijete ružno
Mi ovdje isključivo pričamo o onome što se vidi. Barem sam ja tako shvatio ovu temuKornelija wrote: Eto dokaza da je lepota relativni doživljaj i da nije lepo samo ono što se vidi već, pre svega, ono što se oseća
Da, u potpunosti se slažem, pogotovo s onim koji ti nameću svoje mišljenjeKornelija wrote:Pričati o ukusima je besmisleno.
Ne razumijem što želiš reći s ovim. Naravno da može. Da, djeca su nešto predivno, čak i ako su ružna izvana.Kornelija wrote:I koja bi to bila prilika da kažeš nekome kako mu dete nije lepo? I da li dete zaista može biti ružno? Ma samo što je dete ono je već lepo.
Samo sabura
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7881 times
- Been thanked: 18637 times
Ah tobejarabi. Niko od nas se ne bi rugao ružnom djetetu. U prvom postu sam napisala samim tim što je dijete izaziva u tebi prijatne osjećaje. Ali problem nastaje kad vidiš prvi put neko dijete a ono nije baš lijepo pa se osjećaš dužnim da kažeš da je lijepo u protivnom će te smatrati čudovištem.
Nešto slično je na vjenčanjima kad prvi put vidiš mladu ili mladoženju, očekuje se od tebe da komentarišeš njegov/njen izgled.
Ja sam jednom došla u neugodnu situaciju kad je došla rodica s CD-om njene svadbe i tu sam trebala prvi put vidjeti njenog muža. Ona je inače onako ok, prosječna što se tiče fizičkog izgleda. I sad počinje CD tj svadba, čekamo da se ukaže mladoženja, kad hoooop...odjednom se ukaza lik u krupnom planu. Ja sam se lagano šokirala... ljeto bilo pa sav zamaglio od znoja, kosa žuta, trepavice i obrve žute, oči ko klikeri, niđe zuba u ustima. Bog me ubio ako sam ikad vidjela ružnije muško. A rodica ga voli i ne može joj biti ružan, jel. Sad ona očekuje komentar od mene. Šta reći? Koju poslugu porat? Kome? Kažem samo aaaaa vidi ti koliko on izgleda mlađe za svoje godine... I to je bilo sve. Osjećala sam se neprijatno.
Isto tako kad vidiš ružno djete ti ćeš se s njim poigrati, uzeti ga, osjetiti nešto pozitivno normalno, al cijelo vrijeme imaš osjećaj da majka od tebe očekuje da kažeš da je lijepo i onda ti malo muka.
Nešto slično je na vjenčanjima kad prvi put vidiš mladu ili mladoženju, očekuje se od tebe da komentarišeš njegov/njen izgled.
Ja sam jednom došla u neugodnu situaciju kad je došla rodica s CD-om njene svadbe i tu sam trebala prvi put vidjeti njenog muža. Ona je inače onako ok, prosječna što se tiče fizičkog izgleda. I sad počinje CD tj svadba, čekamo da se ukaže mladoženja, kad hoooop...odjednom se ukaza lik u krupnom planu. Ja sam se lagano šokirala... ljeto bilo pa sav zamaglio od znoja, kosa žuta, trepavice i obrve žute, oči ko klikeri, niđe zuba u ustima. Bog me ubio ako sam ikad vidjela ružnije muško. A rodica ga voli i ne može joj biti ružan, jel. Sad ona očekuje komentar od mene. Šta reći? Koju poslugu porat? Kome? Kažem samo aaaaa vidi ti koliko on izgleda mlađe za svoje godine... I to je bilo sve. Osjećala sam se neprijatno.
Isto tako kad vidiš ružno djete ti ćeš se s njim poigrati, uzeti ga, osjetiti nešto pozitivno normalno, al cijelo vrijeme imaš osjećaj da majka od tebe očekuje da kažeš da je lijepo i onda ti malo muka.