Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: savetnica u ministarstvu spoljnih poslova

Post by laganini »

nije bitno što će bit..ali znači taj tip predrasude nije svojsten samo muškim ko što očete reć..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja »

Ja sam samo ogorčena, ljubomorna stara cura. Ne slušaj me.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Maja wrote:Ja sam samo ogorčena, ljubomorna stara cura. Ne slušaj me.
..ali cijenim što si ponekad iskrena.. :respekt
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja »

Možda nisam iskrena, možda samo pričam što ti želiš čuti.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Maja wrote:Možda nisam iskrena, možda samo pričam što ti želiš čuti.
..moć prilagođavanja nije ni to loše...čak što više.. :ljub
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Novi Pazar: Profesorica zlostavljala maloljetnu učenicu

Post by Lebowski »

Image

Profesorica llikovnog u novopazarskoj gimnaziji Nataša Prtinac uhapšena je jer je obljubila svoju maloljetnu učenicu T. P., piše kurir-info.rs.

Prema nezvaničnim saznanjima, sve je otkriveno kada se T.M. požalila ocu da je profesorica maltretira.

Prema navodima izvora, profesorica je bila sa učenicom više od četiri godine, a seksualne odnose su najčešće imale u njenom ateljeu.

"Kada je profesorica čula da maloljetnica ima dečka, nagovarala ju je da raskine sa njim. Glumila je dobru osobu, pravog pedagoga. Trudila se da stekne djevojčicino povjerenje, a kada je uspjela u tome, onda je sve to zloupotrijebila. Učenica je bila druga godina gimnazije kad ju je profesorka prvi put poljubila u svom ateljeu, a nekoliko dana kasnije imale su i oralni seks", navodi izvor.

Maloljetna T.M. policajcima je ispričala i da joj je profesorka nudila alkohol i marihuanu, a kako je veza odmicala, to je zlostavljanje bilo sve češće.

"Učenica nam je ispričala da ju je profesorica čak i podvodila svojim drugaricama. Priznala je i da je sa Natašinom drugaricom u vezi bila još jedna maloljetnica E. Z. koja je, također, učenica novopazarske gimnazije", navodi izvor i dodaje da je da je T.M. koja je u međuvremenu postala punoljetna, od Nataše i njene drugarice dobijala preteće poruke i da su je ucjenjivale golišavim fotografijama kako nikom ne bi ispričala kroz šta je godinama prolazila.

Direktor novopazarske gimnazije Zoran Milosavljević kazao je da je ogorčen zbog svega što se dogodilo.

"Nisam znao da se to dešavalo, a da jesam, dao bih sve od sebe da to spriječim", rekao je Milosavljević.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24731 times
Been thanked: 6459 times

Re: Novi Pazar: Profesorica zlostavljala maloljetnu učenicu

Post by Veca »

...ebao je tata! :ljut
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK »

Lebowski wrote:Image

Profesorica llikovnog u novopazarskoj gimnaziji Nataša Prtinac uhapšena je jer je obljubila svoju maloljetnu učenicu T. P., piše kurir-info.rs.

Prema nezvaničnim saznanjima, sve je otkriveno kada se T.M. požalila ocu da je profesorica maltretira.

Prema navodima izvora, profesorica je bila sa učenicom više od četiri godine, a seksualne odnose su najčešće imale u njenom ateljeu.

"Kada je profesorica čula da maloljetnica ima dečka, nagovarala ju je da raskine sa njim. Glumila je dobru osobu, pravog pedagoga. Trudila se da stekne djevojčicino povjerenje, a kada je uspjela u tome, onda je sve to zloupotrijebila. Učenica je bila druga godina gimnazije kad ju je profesorka prvi put poljubila u svom ateljeu, a nekoliko dana kasnije imale su i oralni seks", navodi izvor.

Maloljetna T.M. policajcima je ispričala i da joj je profesorka nudila alkohol i marihuanu, a kako je veza odmicala, to je zlostavljanje bilo sve češće.

"Učenica nam je ispričala da ju je profesorica čak i podvodila svojim drugaricama. Priznala je i da je sa Natašinom drugaricom u vezi bila još jedna maloljetnica E. Z. koja je, također, učenica novopazarske gimnazije", navodi izvor i dodaje da je da je T.M. koja je u međuvremenu postala punoljetna, od Nataše i njene drugarice dobijala preteće poruke i da su je ucjenjivale golišavim fotografijama kako nikom ne bi ispričala kroz šta je godinama prolazila.

Direktor novopazarske gimnazije Zoran Milosavljević kazao je da je ogorčen zbog svega što se dogodilo.

"Nisam znao da se to dešavalo, a da jesam, dao bih sve od sebe da to spriječim", rekao je Milosavljević.

profesorica je bila sa učenicom više od četiri godine

Učenica je bila druga godina gimnazije kad ju je profesorka prvi put poljubila u svom ateljeu, a nekoliko dana kasnije imale su i oralni seks", navodi izvor.

Djevojčica je nevinašce samo ako je mentalno zaostala
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Ovakve,kao ova uciteljica...
sevap je izvest ih na pravi put.... :123
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

Pa ni ova ucenica nije bila tako mlada i naivna i ako uzmes u obzir da su se 4 godine mazile, onda to znaci da je ona imala 20. Cisto sumnjam da je od straha nije mogla prijaviti. Prije ce biti da se maloj svidjalo na pocetku pa kasnije osjetila cari c_ne i odlucila profu otkantati
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Nela wrote:Pa ni ova ucenica nije bila tako mlada i naivna i ako uzmes u obzir da su se 4 godine mazile, onda to znaci da je ona imala 20. Cisto sumnjam da je od straha nije mogla prijaviti. Prije ce biti da se maloj svidjalo na pocetku pa kasnije osjetila cari c_ne i odlucila profu otkantati
:cool :ruke
...eeee...o ovom sam govorio.... :D.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. »

u prici nesto ne stima... bila drugi razred gimnazije kad je prvi put poljubila a veza trajala 4 godine... pa kolko je godina isla u gimnaziju...
meni lici da ovoj profesorici hoce neko nesto da napakuje
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK »

Luna. wrote:u prici nesto ne stima... bila drugi razred gimnazije kad je prvi put poljubila a veza trajala 4 godine... pa kolko je godina isla u gimnaziju...
Ja bi i profesorici i ovoj lezbači rado spakovao :sex
Blackhawk

Post by Blackhawk »

Luna. wrote:u prici nesto ne stima... bila drugi razred gimnazije kad je prvi put poljubila a veza trajala 4 godine... pa kolko je godina isla u gimnaziju...
Pa nije odmah je poljubila :D.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

rušila ju je par puta na "usmenom" :ooo da ne napreduje :D.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Huda "djevojčica", čet'ri godine se otimala od ove napasnice :tuga
Samo sabura
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

oću adresu od profesorice...
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Uhapšena profesorka: Nisam zavela učenicu, ne znam zašto me je prijavila

Tvrdnja bivše učenice (21) da je profesorka zavela još kada je bila u drugom razredu gimnazije (maloletna) i da je četiri godine seksualno iskorišćavala i ucenjivala, izavala je ogromno uznemirenje u Novom Pazaru

U višem javnom tužilštvu u Novom Pazaru u četvrtak su saslušane Nataša Prtinac (40), profesorka u ovdašnjoj gimnaziji, koja je pre dva dana uhapšena pod sumnjom da je počinila krivično delo obljube zloupotrebom službenog položaja, i Nezrina Čeli (34), nezaposlena frizerka, koja je osumnjičena za krivično delo trgovine ljudima i zavođenje i seksualno iskorišćavanje maloletnog lica.

Viši sud u Novom Pazaru odredio je, na predlog Višeg tužilaštva, pritvor do 30 dana Nataši Prtinac i Nezrini Čeli.
Prema nezvaničnim informacijama, Nataša Prtinac i Nezrina Čeli odbacile su sve optužbe i negirale bilo kakvu povezanost sa krivičnim delima koja im se pripisuju. Profesorka se tokom saslušanja sve vreme pitala: šta je razlog da se njena bivša učenica T. P., koja je optužuje za seksualno iskorišćavanje, sada prema njoj tako ponaša i tvrdila da je nije zavela.

Hapšenje profesorke likovnog vaspitanja Nataše Prtinac, inače u ovom kraju poznate slikarke, i tvrdnja njene bivše učenice T. P. (21) da je profesorka zavela još kada je bila u drugom razredu gimnazije (maloletna) i da je četiri godine seksualno iskorišćavala i ucenjivala, kao i sumnja da je u lezbijsko orgijanje, koje se odvijalo u profesorkinom ateljeu i u stanu njene prijateljice Nezrine Čeli, uključeno još bivših učenica, izavali su ogromno uznemirenje u Novom Pazaru.

Svi sada čekaju šta će reći istraga koja tek počinje i koja će, zbog specifičnosti cele situacije, biti vrlo komplikovana. Do tada, javnost u Novom Pazaru je podeljena. Jedni brane profesorku i tvrde da je žrtva nameštaljke i osvete, dok drugi ističu da ih ništa nije iznenadilo i da profesorka Nataša uopšte nije krila svoje seksualno opredeljenje i da se i na javnim mestima „mazila“ i ljubila sa svojim prijateljicama.

Policija je zaplenila telefone i kompjutere od obe uhapšene, pa će se verovatno i posle njihovih pregleda znati nešto više o lezbijskoj aferi koja je uznemirila Novi Pazar.

Uhapšenu profesorku u četvrtak su, protestom ispred Višeg tužilaštva, branili učenici gimnazije čiji je ona razredni starešina. Oni su tvrdili da je Nataša Prtinac savršen profesor, dobar čovek i da se prema njima majčinski ponašala. Izrazili su sumnju da je počinila delo koje joj se stavlja na teret i da, i ako je bilo neke veze sa bivšom učenicom T. P., nije bilo prisile u tome.

U porodici devojke koja je prijavila da je seksualno iskorišćavana, u četvrtak su odbijali svaki razgovor zbog istrage koja je u toku. U gimnaziji nisu ništa hteli da komentarišu dok ne dobiju zvanične informacije iz suda i tužilaštva.

Suprug: Moja ćena je žrtva osvete posesivne učenice

Suprug uhapšene profesorke, poznati novopazarski slikar Reško Prtinac, u četvrtak je izjavio da smatra da njegova supruga nije kriva i da je žrtva osvete i talac T. P., kojoj je mnogo pomogla kada je prolazila kroz težak period u životu.

- Kad jednom detetu pomognete, kad dozvolite da vam se približi onoliko koliko je to, naravno, zakonom dozvoljeno, pomognete da prevaziđe svoje krize, onda bukvalno postajete žrtva. Ceo grad zna ko smo i da je moja supruga svako dete gledala na isti način, da smo svakome želeli da pomognemo.

Kroz naš atelje i kroz našu kuću prošlo je milion dece, pa zar mislite da bi neko svoju karijeru ugrozio tako - kaže Reško Prtinac, naglašavajući da je devojčica pokazivala neku vrstu posesivnosti i da je profesorka htela da je skloni od sebe.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Ruana

Ne razumije srpski, traži da ga ispituju na bosanskom jeziku

Post by Ruana »

Na sudu u Srbiji: Okrivljeni ne razumije srpski, traži da ga ispituju na bosanskom jeziku

M. B. se tokom ispitivanja pozivao na Ustav Republike Srbije, žaleći se da su mu uskraćena prava koja garantuje najviši akt u državi. Ili je to, ili je, može biti, ciljano izbjegavanje odgovornosti za mogući prekršaj, utvrdiće pravnici.

Vozač iz Prijepolja M. B. odbio da da izjavu na srpskom, bosanskom ili engleskom jeziku, već traži dolazak u Čačak tumača za bosanski i izuzeće sudije za prekršaje.

Saobraćajna policija u Čačku podnijela je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv M. B. iz Prijepolja, tereteći ga da je 2. marta 2013. u 8.25 sati, vozeći kamion drumom kroz Međuvršje, preticao kolonu vozila na punoj liniji. Sa svojim braniocem i sugrađaninom, advokatskim pripravnikom M. D. , pojavio se 26. februara u Prekršajnom sudu u Čačku pred sudijom D. G., ali je tokom ispitivanja koje je trajalo 20 minuta izjavio, i ostao uporan, da ne razumije ni riječ srpskog jezika, piše beogradska Politika.

Istovremeno, M. B. se tokom ispitivanja pozivao na Ustav Republike Srbije, žaleći se da su mu uskraćena prava koja garantuje najviši akt u državi. Ili je to, ili je, može biti, ciljano izbjegavanje odgovornosti za mogući prekršaj, utvrdiće pravnici. Ako i njima to pođe za rukom, pošto je slučaj, blago rečeno, nesvakidašnji. Evo kako je teklo ispitivanje…

Na početna pitanja sudije, okrivljeni šuti. Branilac kaže da klijent nije u stanju da odgovara zbog toga što ne razumije srpski jezik i želi da koristi ustavno pravo da se prekršajni postupak vodi na njemu maternjem, bosanskom jeziku, penosi Bportal.ba.

Branilac, nastavlja: „Sve ovo predviđeno je članom 86. Zakona o prekršajima, kao i u članu 16. Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisma. Stoga predlažem da Sud omogući okrivljenom da koristi svoje pravo na upotrebu jezika na način što će mu u ovom postupku obezbijediti prevođenje, putem ovlaštenog sudskog tumača upisanog u odgovarajući registar kod Ministarstva pravde i državne uprave.”

Sudija: „Da li branilac zna bosanski jezik?”

Branilac: „Ne znam”.

Sudija: „Ja poznajem bosanski jezik, pa okrivljeni može dati odbranu na svom maternjem jeziku.”

Okrivljeni: „Ne razumijem”.

Branilac: „Insistiram da okrivljeni da odbranu preko zvaničnog sudskog tumača.”

Sudija: „Presuda se može donijeti i bez izjašnjenja okrivljenog, na osnovu člana 85. Zakona o prekršajima. Ukoliko želi da da svoju odbranu, okrivljeni može da je napiše na bosanskom jeziku poslije čega će se obezbijediti zvaničan sudski prevod.”

Okrivljeni: „Ne razumijem pitanje.”

Sudija: „Pa, upravo ste mi se obratili na tečnom srpskom jeziku.”

Okrivljeni: „To nije srpski jezik.”

Branilac: „Okrivljeni ne može dati pisanu odbranu, jer ja nisam u stanju da mu na bosanski jezik prevedem šta sudija želi. Okrivljeni ne zna šta je predmet prekršaja. Neophodan preduslov jeste da se zahtjev prevede na bosanski jezik, kako bi se okrivljeni upoznao sa činjenicama koje ga terete.”

Sudija: „Branioče, kako biste dali odbranu za okrivljenog pošto ne razumijete bosanski?”
Branilac: „Za toliko se mogu sporazumjeti.”

Sudija: „Može li postupak da se vodi na engleskom jeziku, jer ste se izjasnili da oba govorite engleski?”
Okrivljeni: „Ne može”.

Sudija: „Kako ste ovo pitanje razumjeli?”

Okrivljeni: „Preveo mi je branilac.”

Sudija u zapisnik unosi da to „nije tačno”. Također, sudija zahtjeva da okrivljeni nekim dokumentom dokaže da je pripadnik bosanske nacionalne manjine.

Branilac: „Prigovaram zapisniku u svakom dijelu gdje je sud konstatovao da se okrivljeni izjašnjavao, i tražim izuzeće postupajućeg sudije zbog toga što je pokušao da utvrdi nacionalnu pripadnost okrivljenog u smislu da je dokaže zvaničnim dokumentom, a okrivljeni to smatra ugrožavanjem njegovih nacionalnih i manjinskih prava”.

Potpisuje se zapisnik, sastavljen na srpskom, ćirilicom. To čine advokat, zapisničar i sudija, ne i okrivljeni. Na prijedlog branioca da ipak potpiše, okrivljeni izjavljuje da ne može da potpiše nešto što ne razumije.

„Koliko mi je poznato, postoji samo jedan ovlašteni sudski prevodilac za bosanski jezik i to u Novom Sadu. Mi se sada prvi put suočavamo sa ovakvom situacijom, a kolege iz Prijepolja kažu da je kod njih 240 predmeta u zastoju zbog istog zahtjeva, i da im prijeti zastarjelost ”, kaže za „Politiku” Danka Đorđević-Grujičić, v. d. predsjednika Prekršajnog suda u Čačku.

Ona je, po zakonu, sada dužna da odluči o zahtjevu Maida Bašovića i njegovog branioca da sudija Dragan Grujović bude izuzet iz ovog predmeta.
Blackhawk

Re: Ne razumije srpski, traži da ga ispituju na bosanskom je

Post by Blackhawk »

Glupan.. Koristi rupe u zakonu da bi se izvukao bez kazne za nesavjesnu voznju...
Post Reply

Return to “EX YU”