eeee,,,konacno ,Maja ,ja se vec zabrinula da nece ni stignuti....

evo u vezi ishrane Julie ti je dala poprilicno puno ideja,,
a i ja sam ti poslala onu smedu brosuricu sa tanjirima i namirnicama,slikama gdje vidis da poprilicno svega mozes jesti .
.meni bi bilo interesantnije da ti ujutro nataste izmjeris secer,,doruckujes to sto si naumila doruckovati i vodis jedno tri -cetiri dana dnevnik ishrane
posle jela znaci posle zadnjeg zalogaja hrane ipak uzmi pola tbl metformina kojeg sam ti ja poslala,,i odi posle dorucka prosetaj i vrati se za ca 60 min nazad,,,
razmisljam da ces metformin kojeg sam ja poslala mozda bolje podnijeti jer je konzerviran sa drugimsastojcima nego metformin od bosnalijeka.. probaj nervira me jos uvjek ovaj rezultat od 12mmola,
ako si u 10:00ujutro bila gotova sa doruckom onda napravi sledeci pick u 12:00,,h i sve onako kako sam navela u pismu,,,e sad sto se tice voca,,jednu jabuku ili krusku ili narandzu,,ili dvije mandarine,,ili jednu dinju,sve mozes jesti ali oko 100 gr ..svoju juhicu od tikve slobodno jedi i dalje,,i sve sto je na kasiku jedan pun tanjur je sasvim u redu,,razeno brasno mozes i sama umjesiti sa solju i kvascem i ne moras uvjek ubacivati sjemenke ispeci sebi hljeb,,i po porciji za dorucak ne koristi vise od dvije kriske hljeba ,,,i na hljeb mozes i marmeladu i maslac nanijeti ali mazi jako tanko
,,jaja mozes slobodno jesti sto se tice diabetesa jedino tvoj holesterin bi trebao biti u normalnom omjeru,,
ee sad,,pojasnjenje za nepoznate stvarcice iz paketa ona tekucina je grozdani secer,u gelskoj formi ,kojeg sam ti spremila ako ti metformin previse snizi secer pa osjetis simptome hypoglykemije(preniskog secera)drhtanje,znojenje,nekoncentriranost, ispijucs pola tube ,,!!!ja bi ga nosila u torbi ili u dzepu kada podes u setnju..
a ona staklena lilla bocica je u principu saraf za mljevenje tableta jer si rekla da ne mozes tabletu progutati ,,odvrni onaj lilla poklopac ubaci pola metformina u bocicu , vrati saraf na bocicu i zavrni ga do kraja ..eto
ah da ,za iglice,,osam puta se ubodi sa jednom iglicom i promjeni je ,,#
Julie nista ovu iglicu ne dezinficira ,,mora se cesce mjenjati a ruke se trebaju oprati prije svakog mjerenja,,,
Maja bockas prstic sa strane ne u sredinu jagodice nego sa strane lijevo ili desno od jagodice nokta
cini mi se da sam za sada na sve odgovorila ???