Sandžak

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Sandžak

Post by laganini »

klasika ko i u hrvatskoj...ako nemaš koga mrzit tu su hercegovci...ovo naravno za mene ne važi to sam barem dokaza..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Maja wrote:Hrvati i Srbi imaju običaj reći, Bošnjacima je krivo što mi navijamo za Hr i Sr a kad Sandžaklije navijaju za BiH to je ok.
U pravu su.
..točno kad smo raspravljali tu sam tezu nekoliko puta gura...ali jebiga kad je drugi u pitanju ne valja.. :place
Ruana

Post by Ruana »

Nije mi krivo sto navijaju za Srbiju i Hrvatsku nego mi je krivo sto NE navijaju za BiH.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

oš reć da sandžaklije navijaju za srbe.. :haha
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8067 times
Been thanked: 19081 times

Post by Maja »

Ma iskreno da kažem zaboli me patka za koga navijaju. Meni samo de na živce kad Hrvati lažu da su prije navijali za BiH sve do utakmice Hrvatska-Turska kad su vidjeli da Bošnjaci navijaju za Tursku. Kao od te utakmice oni ne navijaju za BiH.
Samo može biti da za BH repku prije te utakmice nisu navijali, a nakon utakmice su je još zamrzili.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..ma navijaju hrvati iz hrvatske ..ja sam fan bih osim kad igraju protiv hrvatske..ercegovci tjeeraju inat ko i vi..a možda i ne tjeraju sranja su uticala na sve to..
Ruana

Post by Ruana »

laganini wrote:oš reć da sandžaklije navijaju za srbe.. :haha
Sandzaklije iz crnogorskog djela navijaju za Monte Negro.
A oni iz srbijanskog djela ne navijaju, jer obicno ide uz tri prsta i pjesmu Boze pravde.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

imaju srbi pravo na svoje..ja to ne sporim..
Ruana

Post by Ruana »

laganini wrote:imaju srbi pravo na svoje..ja to ne sporim..
Ni ja, sve dok nisu sebi uzimati i pravo na moje.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..mislio sam na simboliku..tri prsta i to..i himnu..
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

:offtopic
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

ruana, ja sam bila u Sarajevu i za vrijeme rata i nigdje nije bilo nijednog sandzaklije, poceli su gamizati ovamo nekloliko godina iza rata. I da, Sarajlije ih ne vole, s razlogom. Dosli su ovdje, niko ne radi svi drmaju lovom, zaposjeli u fotelje i samo a da bracu zaposljavaju. I jedan takav kaze kako ce zapliti mene i dijete i sad ja ko biva ne valjam jer imam ruzno misljenje o njima, ma hajde...
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Ruana

Post by Ruana »

Nela pa rekla sam da u svakom zitu ima kukolja. Ja ti vjerujem ali ja ih ne dozivljavam tako. Ovdje ih znam dosta i znam ih kao jako fine ljude koji nikad nisu nikome nista lose ucinili. Znam da je od jedne zene ovdje brat poginuo na Zuci.
Gostoprimstvo koje smo imali kad nam je najteze bilo nikad ne mogu zaboraviti. Gledala sam svojim ocima kad covjek skine jaknu sa svog djeteta i daje drugom djetetu.
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

Vjerujem, i ja sam vec rekla da ima razlike medju njima. Ne volim sve trpati u jedan kos, ali hocu reci da ih je vecina koji su ovdje krkani i fakat jesu.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Ruana

Post by Ruana »

Kad smo vec kod Sandzaka imali smo mi bisera sa njima. Prvo onaj vjeciti problem da im objasnimo da nismo Bosanci nego Hercegovci.
Pa onda jezicki nesporazumi. Pa malo imaju i drugacija shvatanja. Znali su na ulici opomenuti ako se dvoje drze za ruke, pa taman bili muz i zena to za njih nije fino.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Ruana wrote:Kad smo vec kod Sandzaka imali smo mi bisera sa njima. Prvo onaj vjeciti problem da im objasnimo da nismo Bosanci nego Hercegovci.
Pa onda jezicki nesporazumi. Pa malo imaju i drugacija shvatanja. Znali su na ulici opomenuti ako se dvoje drze za ruke, pa taman bili muz i zena to za njih nije fino.
..ne možeš to objasniti ni ovim novokomponiranim bošnjacima.. :plavi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9872 times
Been thanked: 11666 times

Bošnjaci bi trebali mijenjati prezimena?

Post by Krokodil Behko »

Image

Vraćanje "izvornih prezimenima Bošnjacima" jedna je od pet tačaka sa kojima će ovaj saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća ići u predizbornu kampanju za izbor novog saziva Nacionalnog savjeta Bošnjaka. Lični primjer i doprinos zalaganju sa vraćanje starih prezimena Bošnjacima prvi je dao Esad Džudžević, predsjednik BNV koji je svoje prezime promijenio u Džudžo.

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u tehničkom mandatu Esad Džudžević ubuduće će se prezivati Džudžo. Odjeljenje za opštu upravu u Tutinu prihvatilo je njegov zahtjev za promjenu prezimena i donijelo rešenje o promjeni "sa Džudžević na Džudžo".

"Imao sam potrebu da, kao predsjednik aktuelnog saziva BNV, ukažem na istorijsku činjenicu do koje smo došli istraživanjem arhivskih dokumenata, da je mnogim bošnjačkim porodicama, bez njihovog pristanka i znanja, učinjena nepravda", rekao je Tanjugu predsjednik BNV u tehničkom mandatu.

On je rekao da je to učinjeno 1912. "ulaskom Sandžaka u sastav Srbije i Crne Gore".

"Ko god ima osjećaj da mu je učinjena ta nepravda, u skladu sa slobodnom voljom i sa zakonom, može da ispravi tu činjenicu", naglasio je Džudžo.

Sklanjanje "ić" i "vić" iz bošnjačkih prezimena je dugoročni projekat od izuzetne važnosti BNV u tehničkom mandatu. To je na završnici obilježavanja 11. maja - Dana bošnjačke nacionalne zastave, saopštio predsjednik BNV.

Vraćanje "izvornih prezimenima Bošnjacima" je jedna od pet tačaka sa kojima će ovaj saziv BNV ići u predizbornu kampanju za izbor novog saziva Nacionalnog savjeta Bošnjaka.

(e-novine.com, DEPO PORTAL)
laganini
Spamer
Spamer

Re: Bošnjaci bi trebali mijenjati prezimena?

Post by laganini »

iskreno i meni taj nastavak ide na onu stvar..ne poznam genezu toga ali uvik sam specifičnijim i lipšim smatra one druge...
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Glupiranje. Kome se ne sviđa prezime nek ga promijeni a ova politizacija je skroz nepotrebna..
Al OK ako mu se više sviđa Džudžo i ako je to prezime bilo nekada.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Biće zanimljivo sa prezimenima Agić,Omić,Erzić,Ikić,Osmić......... :zubi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Post Reply

Return to “EX YU”