Jeste li spremni za brak?
Moderator: spacebound
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41242 times
- Been thanked: 27953 times
- Status: Offline
Re: Jeste li spremni za brak?
5 razloga zašto ne bi trebali ući u brak
Ukoliko mislite da niste osoba za brak, postoji mnogo razloga kojim to možete opravdati. Sve zavisi od vaših ličnih prohtjeva, želja, izbora i ideologije.
Sve više ljudi odlučuje da živi u vanbračnim zajednicama ili solo. Predstavljamo vam pet razloga zbog kojih je to odličan izbor za neke.
1. Zadovoljni ste životom
Ukoliko osjećate da se vašem životu nema šta dodati ili oduzeti i sasvim ste zadovoljni onim što imate, nema razloga da srljate u brak.
2. Birate da živite vanbračno
Sve više parova odlučuje da živi „bez papira“. Nekima je sasvim dobro i bez formalnog zaključenja zajednice.
3. Niste spremni
Možda još niste spremni na brak. Na kraju krajeva, to je veliki životni korak i veoma je važno da budete spremni na njega. Takođe, možda u vašem životu još ne postoji osoba koju biste željeli za supružnika.
4. Ne vjerujete u brak
Neki ljudi ne vjeruju u brak kao instituciju. Oni smatraju da takva zajednica nije dobra za ženu, jer njom preuzima previše obaveza na sebe. Bilo kako bilo, ako ste jedna od tih osoba, bolje je da se ne vjenčavate.
5. Osjećate da ste pod pritiskom
Ne dozvolite da vam drugi ljudi iz okruženja stvaraju pritisak požurujući vas da zaplovite bračnim vodama. Svima njima recite da ćete se udati kada na to budete spremni. Koje razloge vi smatrate dobrim da neko ne uđe u brak?
Ukoliko mislite da niste osoba za brak, postoji mnogo razloga kojim to možete opravdati. Sve zavisi od vaših ličnih prohtjeva, želja, izbora i ideologije.
Sve više ljudi odlučuje da živi u vanbračnim zajednicama ili solo. Predstavljamo vam pet razloga zbog kojih je to odličan izbor za neke.
1. Zadovoljni ste životom
Ukoliko osjećate da se vašem životu nema šta dodati ili oduzeti i sasvim ste zadovoljni onim što imate, nema razloga da srljate u brak.
2. Birate da živite vanbračno
Sve više parova odlučuje da živi „bez papira“. Nekima je sasvim dobro i bez formalnog zaključenja zajednice.
3. Niste spremni
Možda još niste spremni na brak. Na kraju krajeva, to je veliki životni korak i veoma je važno da budete spremni na njega. Takođe, možda u vašem životu još ne postoji osoba koju biste željeli za supružnika.
4. Ne vjerujete u brak
Neki ljudi ne vjeruju u brak kao instituciju. Oni smatraju da takva zajednica nije dobra za ženu, jer njom preuzima previše obaveza na sebe. Bilo kako bilo, ako ste jedna od tih osoba, bolje je da se ne vjenčavate.
5. Osjećate da ste pod pritiskom
Ne dozvolite da vam drugi ljudi iz okruženja stvaraju pritisak požurujući vas da zaplovite bračnim vodama. Svima njima recite da ćete se udati kada na to budete spremni. Koje razloge vi smatrate dobrim da neko ne uđe u brak?
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
-
tetovirane_ruke
- Sitna buranija

spreman sam za brak, znam šta mi je činiti, znam čega mi se odreći....znam sve prednosti i prepreke koje brak sa sobom nosi.
vidim....jasno kao dan sve te navike sa kojima sam srast'o tijekom svih ovih godina single života...
i tačno znam koje će od njih postati nemoguće kada (i ako) budem u braku.
tako da mogu reći da sam u psihološko-mentalnom smislu 99,9 % spreman za brak.
e sad.....financije su drugi par opanaka....
razmišljam u noćima kada prenem se iz sna (češući jaja)
i bojim se da bi se famozna izreka ''koliko para, toliko muzike'' u bračnim rilejšnšipovima lako mogla transformirati u nimalo optimističnu izreku ''koliko para toliko (sretnog) braka''....
mada ne mora značiti....
ima tu i izvjestan procenat ljubavi i razumjevanja, tolerancije, seksualne privlačnosti....
al pare.....pare su Tiiiito
vidim....jasno kao dan sve te navike sa kojima sam srast'o tijekom svih ovih godina single života...
razmišljam u noćima kada prenem se iz sna (češući jaja)
i bojim se da bi se famozna izreka ''koliko para, toliko muzike'' u bračnim rilejšnšipovima lako mogla transformirati u nimalo optimističnu izreku ''koliko para toliko (sretnog) braka''....
mada ne mora značiti....
ima tu i izvjestan procenat ljubavi i razumjevanja, tolerancije, seksualne privlačnosti....
tetovirane ruke, tetovirane ruke, tetovirane ruke moj budi mi silan i dobro mi stoj.
.......tetovirane_ruke wrote:spreman sam za brak, znam šta mi je činiti, znam čega mi se odreći....znam sve prednosti i prepreke koje brak sa sobom nosi.
razmišljam u noćima kada prenem se iz sna (češući jaja)![]()
mada ne mora značiti....
sve mi se cini da za ljubav ni ti za brak,nisi spreman...sem naravno placene...
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
JesiHarmony wrote:nisam
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
-
Harmony
- Sitna buranija

mislim da cu poludjeti,jesam sad poslala poruke tebi privatno,ili me brises?,,pitala sam ,otkud znas da sam spremna za brak?
KIBIDABI
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
nisi dobila si odgovor oci moje 
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Harmony wrote:mislim da cu poludjeti,jesam sad poslala poruke tebi privatno,ili me brises?,,pitala sam ,otkud znas da sam spremna za brak?
-
tetovirane_ruke
- Sitna buranija

taj cinični smajl na kraju posta je očito zlurad.sann wrote: .......pare?
jesu svakodnevna potreba,mozda cak sta vise od, ljubavi i razumjevanja, tolerancije, seksualne privlačnosti....ali,ni sve pare svijeta nece te voljeti, kao sto jedna zena moze ljubavlju te ogrnuti......pihhhhh.....
![]()
sve mi se cini da za ljubav ni ti za brak,nisi spreman...sem naravno placene...![]()
al pošto me ne znaš, ipak ti želim objasniti da sam preiskusan (dvocifren broj propalih veza, vjeridbe, 2 otkazane svadbe) da bi mi neko mogao prosipati teški oblik šuplje priče tipa te tvoje o tome da je sama ljubav ta koja će brak držati na čvrstim nogama.
(ne želim izgubiti vjeru da postoje cure koje i tako misle mada ih oko mene definitivno nema)
i sama kažeš da su pare u braku svakodnevna potreba, a bez para nema ni razumjevanja ni tolerancije, naročito kod lijepih žena koje i nakon eventualnog razvoda uvijek mogu računati na to da će neko jedva dočekati da ih oženi.
o.k
ljubav prije braka je priča za sebe.
ali u braku ljubav dobija novu dimenziju i ona da bi opstala, čak i sa neminovnim krizama, mora biti isfinancirana. (hrana, tehnika, pokloni, hajmo malo na more)...sve to košta, i nesrazmjernost između želja i mogućnosti u braku (a upravo nedostatak novca uzrokuje tu nesrazmjernost) je glavni uzrok propalih brakova.
i kada vidim kakve sve smlate (brat u švedskoj), moroni (sestra u kanadi), seljačine superteške kategorije.... ožene djevojke i to lijepe (mada ne baš produhovljene)....kad sve to vidim, priznati moram, mene starog diverzanta pomalo i prpa fata.
tako ti je to.
tetovirane ruke, tetovirane ruke, tetovirane ruke moj budi mi silan i dobro mi stoj.
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma

spremam se poolaaaaaahhhhhhkkkkooooooooooooooooooo
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
plivam li plivam i jos se nisam umorila ,,kao da sam oduvjeka rodena za bracne vode 
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
i ja iosto, cak sam naucila i ronitCallaclassicgirl wrote:plivam li plivam i jos se nisam umorila ,,kao da sam oduvjeka rodena za bracne vode
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Calla
- Legenda foruma

izgleda da ti ponajbolje znas da je to nacin koji nas dovodi do najljepseg vrhunca,
,zaronis i isprobas da li ce te takvo ronjenje dovesti da to ponovis i vise puta u nizu ..
,zaronis i isprobas da li ce te takvo ronjenje dovesti da to ponovis i vise puta u nizu ..
jesam. još da nađem muža i pravac opština. 
Ja bih mnoge stvari shvatila, da mi ih drugi nisu objasnili...
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Natalie wrote:jesam. još da nađem muža i pravac opština.
- Calla
- Legenda foruma

eto ,ako Rum ude u brak ,, ja cu izaci iz braka,,
pa da vidimo tko ce dulje izdrzati

pa da vidimo tko ce dulje izdrzati
-
Ruana
E pa zagrij se ti za njega. Ko trazi taj i nadje.paparaci wrote:jesam. samo je on za mene izgleda slabo zagrijan.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times