MetallicA

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

MetallicA

Post by storm » 13 Feb 2014, 22:50

Metallica

, američki heavy metal sastav iz San Francisca, Kalifornija, formiran 1981. godine. Sastav je osnovan kada je James Hetfield odgovorio na oglas koji je u lokalnim novinama objavio bubnjar Lars Ulrich. Postava Metallice uglavnom se sastojala od Ulricha, ritam gitarista i vokala Jamesa Hetfielda i vodećeg gitarista Kirka Hammetta, dok je mjesto basista upotpunilo nekoliko osoba (Cliff Burton, Jason Newsted). Potonju ulogu od 2003. obnaša Robert Trujillo.

Metallicine ranije uratke obilježavali su brzi tempo, instrumentali i općenito agresivno sviranje što ih je svrstavalo u skupinu "velike četvorke" thrash metala zajedno s Slayerom, Megadethom i Anthraxom.[1] Sastav je stekao rastuću bazu obožavatelja u glazbenoj "underground" zajednici i na kritičkoj sceni objavom albuma Master of Puppets koji je opisan kao jedan od najutjecajnijih thrash metal albuma. Značajan komercijalni uspjeh postigli su albumom Metallica (poznat i kao The Black Album - Crni album), kojim su debitirali kao broj jedan na ljestvici Billboard 200. Ovom objavom, sastav je i prošitio svoj glazbeni stil što je rezultiralo da je bio bolje prihvaćen kod mainstream slušatelja.

2000. godine, Metallica je bila jedna od nekoliko glazbenika koji su podignuli tužbe protiv Napstera zbog besplatnog dijeljenja autorskim pravima zaštićenog materijala, bez njihovog dopuštenja.[2] Nagodba je kasnije postignuta tako što je Napster postao plaćena usluga. Unatoč postizanju broja jedan na Billboard 200, objava St. Angera je "odvratila" mnoge obožavatelje zbog ispuštanja gitarskih sola i "steel-sounding" doboša. Album je popratio i film Some Kind of Monster koji je dokumentirao njegovo snimanje.

Metallica je objavila devet studijskih albuma, tri koncertna, dva EP-a, 24 glazbena videa i 45 singlova. Osvojili su devet nagrada Grammy dok im je pet uzastopnih albuma debitiralo na prvom mjestu Billboard 200,[3] Spomenuti album Metallica iz 1991., prodan je u 11 milijuna primjeraka u Sjedinjenim Država i 22 milijuna primjeraka diljem svijeta što ga je učinilo 25. najprodavanijim albumom u državi.[4]

Sastav je, zaključno s objavom svog posljednjeg albuma Death Magnetic, prodao oko 100 milijuna albuma diljem svijeta.

Metallicu su 1981. godine u Los Angelesu, Californiji osnovali bivši tenisač Lars Ulrich iz Gentőftea, Danske, i gitarist i vokalist James Hetfield iz Downeya, Californije, koji su se sreli nakon što su nezavisno objavili oglase u Američkom časopisu "The Recycler". Bassist Ron McGovney također iz Downeya, Californije, je bio uz njih originalni član, dok je sastav koristio par prolaznih gitarista, kao Brada Parkera i Jeffa Warnera, tijekom sastavljanja četveročlane postave. Naziv sastava je smišljen kad je bubnjar Lars Ulrich pomagao prijatelju Ronu Quintani izabrati ime za svoj novi časopis sa svrhom promocije metala. Quintana je smislio naziv Metallica, ali je Lars brzo smislio novi i zadržao taj za sastav kojeg je nedavno započeo s Jamesom Hetfieldom. Početkom 1982. Metallica je snimila "Hit the Lights" za prvu kompilaciju heavy metal bendova pod nazivom "Metal Massacre". Gitarist Lloyd Grant je doveden zbog soloa na pjesmi, ali nikad nije bio puni član sastava. U potrazi za stalnim glavnim gitaristim, Ulrich je objavio oglas u lokalnim novinama. Dave Mustaine, iz Huntington Beacha, Californije, gitarist iz sastava Panic, se javio i pri dolasku započeo testiranje. Ulrich i Hetfield su bili toliko zadivljeni njegovim instrumentima da su ga odmah pitali da uđe u sastav . Tijekom idućih mjeseci sastav je snimio demo No Life 'Til Leather, koji je ubrzo privukao pozornost diljem obližnjih poklonika metala. Tada je već u sastavu svirao basist Cliff Burton, iz Castro Valleya Californije, namamljen iz svog sastava Trauma, u zamjenu za preseljenje ostatka članova sastava u San Francisco.

Nakon dolaska u El Cerrito, Grofovije Contra Costa, California (preko puta zalijeva od San Francisca), sastav je ubrzo stekao znatnu pratnju na Bay Area Thrash sceni, putem širenja vijesti te nastupa uživo. U 1983. Metallica je otputovala u New York na nagovor tamošnjih promotera Jona i Marshe Zazule, a nakon prvih par nastupa sastav je potpisao ugovor sa Zazulinom novom diskografskom kućom, Megaforce Records, koja je izdala njihova prva dva albuma. Ubrzo nakon dolaska u New York, Mustaine je otpušten zbog sukoba s ostalim članovima (nadmetanja s Jamesom na području popularnosti, fizičkih sukoba s ostalim članovima i sl.) i teškog alkoholizma te drugih ovisnosti. Kirk Hammett je pozvan iz Exodusa da ga zamijeni. Mustaine je kasnije nastavio svoju karijeru osnovavši Thrash Metal sastav Megadeth.


Metallicin prvi album, Kill 'Em All, je postavio primjer koji su pratili tijekom 1980ih, predstavljajući Jamesov "heavy" glas te njegovu agresivnu ritam gitaru. Godinu dana kasnije, njihov slijedeći album, Ride the Lightning, proširio je i usavršio njihov stil s dužim pjesmama koje su predstavljale i instrumentalne i liričke kompozicije koje su se izdizale iznad mladenačkijih pjesama na albumu Kill 'Em All. Možda najznačajnija odrednica Ride the Lightning-a je bio dodatak pjesme "Fade to Black", sporije, unutarnje pjesme koja se bazirala na mislima čovjeka koji pomišlja na samoubojstvo. "Fade to Black" je bila prva takva pjesma u slijedu koji će kasnije sadržavati "Welcome Home (Sanitarium)" i "One". Dodatak ovih sporijih, introspektivnih pjesama je razlikovao Metallicu od drugih Thrash Metal sastava, od kojih su najznačajniji bili Anthrax, Slayer i Megadeth.

Neki su smatrali osnivanje Metallice direktnom reakcijom na dominantnu Rock'n'Roll glazbu ranih 1980ih. Inspirirani sastavima kao što su Motorhead, Diamond Head (Metallica je zapravo sebe i svoj stil uspoređivala s kombinacijom legendarnosti Diamond Heada i stila Motörheada, humoristički tvrdeći da su dvije glave (head) bolje od jedne.) i Saxon, takozvanim Novim Valom Britanskog Heavy Metala kao i hardcore punk sastavima kao što su Misfits i Discharge, Metallica je težila razbijanju utjecaja Soft Metala na obožavatelje Heavy Metala.

Članovi

Sadašnji


James Hetfield – ritam gitara, vokal (1981. - danas)
Lars Ulrich – bubnjevi (1981. - danas)
Kirk Hammett – solo gitara, prateći vokal (1983. - danas)
Robert Trujillo – bas gitara, prateći vokal (2003. - danas)



Bivši

Cliff Burton - bas gitara (1982. - 1986.)
Jason Newsted - bas gitara (1986. - 2001.)
Ron McGovney - bas gitara (1981. - 1982.)
Dave Mustaine - solo gitara (1982. - 1983.)

Diskografija

Kill 'Em All

Objavljen 25. srpnja 1983.
Snimanje od 10. - 27.svibnja 1983. u Music America Studios
Rochester, New York
Trajanje 51:13
Izdavač Megaforce, Elektra
Producent(i) Paul Curcio, Johny Zazula
Recenzije


Kill 'em All je debitantski studio album američkog heavy i thrash metal sastava Metallica. Izdan 25. srpnja 1983. pod izdavačkom kućom Megaforce Records, album je postigao velik uspjeh među thrash metal publikom, prodavši se u 3 milijuna kopija do danas, te tri puta osvojivši platinum certifikat.



Stvaranje albuma

Prva postava Metallice sastojala se od ritam gitarista i vokala Jamesa Hetfielda, gitarista Davea Mustainea, basista Rona McGovneya i bubnjara Larsa Ulricha. Zbog sukoba sa Mustaineom McGovney je napustio bend i umjesto njega je doveden Cliff Burton iz sastava Trauma. Uskoro je, mjesec dana prije snimanja albuma, otišao i Dave Mustaine, kojeg su James i Lars otjerali zbog agresivnog ponašanja prema ostalim članovima benda te velikih problema sa drogom i alkoholom. Umjesto Mustainea došao je Kirk Hammett iz Exodusa. Sa takvom postavom se krenulo snimati album.

Unatoč odlasku iz benda, Daveu Mustaineu su pripisane zasluge za pisanje četiri pjesme (The Four Horsemen, prije nazivana The Mechanix, Jump in the Fire, Phantom Lord i Metal Militia). Metallica je u počecima svirala pjesmu The Mechanix, no nakon Daveovog odlaska promijenjen je središnji dio pjesme te je izmijenjen tekst, pa se pjesma sada nazivala The Four Horsemen. Čak je i dio teksta pjesme The Four Horsemen zasluga Mustainea, koji je tu pjesmu napisao dok je bio u bendu Panic, pa je dio tog teksta uzet i spojen sa novim Hetfieldovim tekstom. Mustaine je kreirao i većinu solaža koje je kasnije Hammet svirao. Mustaine je kasnije osnovao vlastiti bend Megadeth koji je, kao i Metallica, postigao multimilijunsku prodaju. Megadethov prvi album sadržavao je originalnu pjesmu The Mechanix, koja je postala jedan od simbola sukoba i svojevrsnog natjecanja između Metallice i Mustainea. Prvotno se album trebao zvati Metal Up Your Ass, no ime je promijenjeno u Kill 'em All. Iako je bend kasnije tiskao i majice sa imenom Metal Up Your Ass kao i sa pripadajućom pozadinom, te je postojao i live koncert tog imena, ime Kill 'em All je prihvaćeno. Cliff Burton je potaknuo naziv albuma, s obzirom da je Metallica žustro pregovarala sa Megaforce Recordsom pa je Burton odjednom rekao «why we dont just kill 'em all?»(zašto ih sad ne pobijemo sve?). Snimanje albuma odrađeno je od 10. do 27. svibnja u Music America studiju u Rochesteru, New York, a album je producirao Paul Curcio.
Pjesme

Na albumu je ukupno bilo 10 pjesama, s tim da je sve tekstove napisao James Hetfield (u zagradi su navedeni zaslužnici za pjesme)
Pjesme na albumu

"Hit the Lights" (J. Hetfield, L. Ulrich) – 4:17
"The Four Horsemen" (J. Hetfield, L. Ulrich, D. Mustaine) – 7:13
"Motorbreath" (J. Hetfield) – 3:08
"Jump in the Fire" (J. Hetfield, L. Ulrich, D. Mustaine) – 4:41
"(Anesthesia) Pulling Teeth" (C. Burton) – 4:14
"Whiplash" (J. Hetfield, L. Ulrich) – 4:09
"Phantom Lord" (J. Hetfield, L. Ulrich, D. Mustaine) – 5:01
"No Remorse" (J. Hetfield, L. Ulrich) – 6:26
"Seek & Destroy" (J. Hetfield, L. Ulrich) – 6:55
"Metal Militia" (J. Hetfield, L. Ulrich, D. Mustaine) – 5:11


Image

[ytube][/ytube]
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 13 Feb 2014, 22:55

Ride the Lightning

Objavljen 30. srpnja 1984.
Snimanje rujan 1983. - lipanj 1984.
Sweet Silence Studios, Kopenhagen, Danska
Trajanje 47:24
Izdavač Megaforce
Elektra
Producent(i) Metallica, Flemming Rasmussen

Ride the Lightning je drugi album grupe Metallica, realiziran 1984. godine.

Po mišljenju većine obožavatelja grupe jedan od najboljih albuma grupe.
Popis pjesama

Fight Fire With Fire 4:44 (James Hetfield, Cliff Burton, Lars Ulrich)
Ride The Lighting 6:36 (Dave Mustaine, Hetfield, Burton, Ulrich)
For Whom The Bell Tolls 5:10 (Hetfield, Burton, Ulrich)
Fade To Black 6:56 (Kirk Hammett, Hetfield, Burton, Ulrich)
Trapped Under Ice 4:03 (Hammett, Hetfield, Ulrich)
Escape 4:23 (Hammett, Hetfield, Ulrich)
Creeping Death 6:36 (Hammett, Hetfield, Burton, Ulrich)
The Call of Ktulu (instrumental) 8:52 (Mustaine, Hetfield, Burton, Ulrich)


Izvođači

James Hetfield - pjevač, ritam gitara
Lars Ulrich - bubnjevi, udaraljke
Cliff Burton - bas gitara
Kirk Hammett - glavna gitara

Image

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 13 Feb 2014, 23:00

Master of Puppets

Objavljen 26. ožujka 1986.
Snimanje Rujan 1985.
prosinac 1986.
"Sweet Silence Studios"
u Kopenhagenu, Danska
Trajanje 54 min : 42 sek



Master of puppets je treći album američkog thrash metal sastava Metallice, izdan 1986. godine. Album je sniman 1985. a objavila ga je diskografska kuća "Elektra". Zauzeo je dvadeset deveto mjesto na Billboardovoj Top listi i prodao se u više od šest milijuna primjeraka u Americi i drugdje.

Časopis Rolling Stone na svom popisu "500 najboljih albuma u povijesti", album Master of puppets stavlja na 167 mjesto, a časopis Time stavlja ga na popis 100 najboljih albuma svih vremena. Metal Rules ga je proglasio najboljim heavy metal albumom svih vremena. Prema mišljenju obožavatelja jedan je od najboljih albuma sastava.


Popis pjesama

"Battery" – 5:13 (Hetfield, Ulrich)
"Master of Puppets" – 8:36 (Hetfield, Ulrich, Burton, Hammett)
"The Thing That Should Not Be" – 6:37 (Hetfield, Ulrich, Burton, Hammett)
"Welcome Home (Sanitarium)" – 6:28 (Hetfield, Ulrich, Hammett)
"Disposable Heroes" – 8:17 (Hetfield, Ulrich, Hammett)
"Leper Messiah" – 5:41 (Hetfield, Ulrich)
"Orion" – 8:28 (Hetfield, Burton, Ulrich)
"Damage, Inc." – 5:30 (Hetfield, Ulrich, Burton, Hammett)

Izvođači

James Hetfield – ritam gitara, prvi vokal, aranžer, prvi gitarski solo u skladbi "Master of Puppets", drugi gitarski solo u skladbi "Orion"
Kirk Hammett – prva gitara
Cliff Burton – bas gitara, prateći vokali, bas solo u skladbi "Orion" and "Damage, Inc."
Lars Ulrich – bubnjevi, aranžer

Image

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 13 Feb 2014, 23:06

..And Justice for All (album)

Objavljen 25. kolovoza 1988.
Snimanje siječanj - svibanj 1988.
Trajanje 65:34



...And Justice For All je četvrti studijski album američkog thrash metal sastava Metallica. Ovo je jedan od najboljih albuma grupe. Ovo je i prvi studijski album na kojem svira Jason Newsted na bas gitari. Izdala ga je Elektra Records 1988. godine.
Popis pjesama

"Blackened"
"...And Justice for All"
"Eye of the Beholder"
"One"
"The Shortest Straw"
"Harvester of Sorrow"
"The Frayed Ends of Sanity"
"To Live Is to Die"
"Dyers Eve"

Izvođači

James Hetfield – pjevač, ritam gitara
Kirk Hammett – solo gitara
Jason Newsted – bas gitara
Lars Ulrich – bubnjevi, udaraljke

Image

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 13 Feb 2014, 23:12

Metallica (album)

Objavljen 12. kolovoza 1991.
Snimanje listopad 1990. – lipanj 1991.
"One On One" studio, Los Angeles, Kalifornija
Trajanje 62:31
Izdavač Elektra
Producent(i) Bob Rock, James Hetfield,
Lars Ulrich


Metallica (također poznat kao The Black Album što je povezano s The Beatlesima i njihovim albumom The White Album), peti je studijski album američkog heavy metal sastava Metallica. Jedan je od najprodavanijih albuma grupe.

Album Metallica izlazi 12. kolovoza 1991. posredstvom diskografske kuće "Elektra Records" i bilježi najbolju prodaju u tom vremenu. Album je do 2007. u Americi prodan u preko 15 milijuna kopija, 22 milijuna u cijelome svijetu.

Na omotu albuma nalazi se samo logo sastava i slika uvijene zmije (preuzeta s američke zastave "Gadsden flag", koja se može vidjeti obješena na zidu studija "One on One", gdje su snimali album), koji su jasno vidljivi. Geslo zastave Gadsden flag je Metallicin singl "Don't Tread on Me", koji se također našao na popisu skladbi za album.

Jedan je od najprodavanijih albuma sastava.



Popis pjesama

Sve pjesme napisali su James Hetfield i Lars Ulrich, osim gdje je drugačije naznačeno.

"Enter Sandman" (Hetfield, Ulrich, Kirk Hammett) – 5:34
"Sad But True" – 5:23
"Holier Than Thou" – 3:48
"The Unforgiven" (Hetfield, Ulrich, Hammett) – 6:27
"Wherever I May Roam" – 6:46
"Don't Tread on Me" – 4:01
"Through the Never" (Hetfield, Ulrich, Hammett) – 4:03
"Nothing Else Matters" – 6:29
"Of Wolf and Man" (Hetfield, Ulrich, Hammett) – 4:17
"The God That Failed" – 5:05
"My Friend of Misery" (Hetfield, Ulrich, Jason Newsted) – 6:50
"The Struggle Within" – 3:54

Bonus pjesme (Europsko i Azijsko izdanje)

"So What?" (Nick "Animal" Kulmer, Chris "Magoo" Exall, Clive "Winston" Blake]]) – 3:09

Singlovi

"Enter Sandman" – 1991.
"Don't Tread On Me" - 1991.
"The Unforgiven" – 1991.
"Nothing Else Matters" – 1992.
"Wherever I May Roam" – 1992.
"Sad But True" – 1992.

Izvođači

James Hetfield – ritam gitara, vokal, akustična gitara u skladbi "The Unforgiven", ritam i prva gitara u skladbi "Nothing Else Matters"
Kirk Hammett – prva gitara, Sitar u skladbi "Wherever I May Roam"
Jason Newsted – bas gitara
Lars Ulrich – bubnjevi

Image

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 13 Feb 2014, 23:17

Load

Objavljen 4. lipnja 1996.
Snimanje svibanj 1995. - veljača 1996.
Trajanje 78:59
Izdavač Electra
Producent(i) Bob Rock
James Hetfield
Lars Ulrlich

Load je šesti studijski album američkog thrash metal benda Metallica. Producent albuma je Bob Rock. Izdala ga je Electra Records 1996. godine. Po trajanju je najduži studijski album u karijeri grupe.

Album je komercijalno bio veoma uspješan, prodao se u više od pet milijuna primjeraka samo u SAD-u, a na Billboardovoj top ljestvici albuma je proveo četiri tjedna na broju jedan.



Popis pjesama

"Ain't My Bitch"
"2 × 4"
"The House Jack Built"
"Until It Sleeps"
"King Nothing"
"Hero of the Day"
"Bleeding Me"
"Cure"
"Poor Twisted Me"
"Wasting My Hate"
"Mama Said"
"Thorn Within"
"Ronnie"
"The Outlaw Torn"

Izvođači

James Hetfield – pjevač, ritam gitara
Kirk Hammett – gitara
Jason Newsted – bas gitara
Lars Ulrich – bubnjevi, udaraljke

Image

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma
Posts: 8390
Joined: 09 Oct 2013, 18:58
Location: post iskljucenje
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by Spanac_113 » 13 Feb 2014, 23:20

Prva cetiri albuma :klanja
Kill em all najjaci! Steta sto je Klif zaljepio :tuga
Ali najbolja pjesma, barem meni, je Eye of beholder. :klanja

User avatar
Maja
Administrator
Administrator
Posts: 119199
Joined: 23 Mar 2010, 23:31
Location: Mrduša Donja
Has thanked: 5509 times
Been thanked: 11733 times
Contact:
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by Maja » 13 Feb 2014, 23:23

Najbolji album

Image

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 13 Feb 2014, 23:26

Spanac_113 wrote:Prva cetiri albuma :klanja
Kill em all najjaci! Steta sto je Klif zaljepio :tuga
Ali najbolja pjesma, barem meni, je Eye of beholder. :klanja
:cool jesu baš....black je isto još solidan dok su sljedeća tri load, reload, st.anger teže sranje, ali ih moram staviti :D. radi forme.....dok mi je death magnetic opet onaj stari zvuk i energija :ok
Habibti, ya nour el - ain... :srce

dacina_curica
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by dacina_curica » 13 Feb 2014, 23:46

Kill em all ubjedljivo najbolji!
Meni je od crnog pa dalje sve truba, ni do koljena nije ovim starim. :cudi

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 13 Feb 2014, 23:48

Reload (Metallica album)

Released November 18, 1997[1]
Recorded May 1, 1995 – February 1, 1996, July 1 – October 1, 1997 at The Plant Studios, Sausalito, California
Genre Heavy metal
Length 76:00
Label Elektra, Vertigo
Producer Bob Rock, James Hetfield, Lars Ulrich[2]




Reload is the seventh studio album by American heavy metal band Metallica. It was released on November 18, 1997 by Elektra Records. The album is a follow-up to Load, released the previous year. This was Metallica's last studio album to feature longtime bassist Jason Newsted. Reload debuted at number one on the Billboard 200, selling 436,000 copies in its first week. Having sold more than 4 million copies in the United States, Reload is certified 4× platinum by the Recording Industry Association of America (RIAA).



All lyrics written by James Hetfield.[15]
No. Title Music Length
1. "Fuel" Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett 4:29
2. "The Memory Remains" (feat. Marianne Faithfull) Hetfield, Ulrich 4:39
3. "Devil's Dance" Hetfield, Ulrich 5:18
4. "The Unforgiven II" Hetfield, Ulrich, Hammett 6:36
5. "Better Than You" Hetfield, Ulrich 5:21
6. "Slither" Hetfield, Ulrich, Hammett 5:13
7. "Carpe Diem Baby" Hetfield, Ulrich, Hammett 6:12
8. "Bad Seed" Hetfield, Ulrich, Hammett 4:05
9. "Where the Wild Things Are" Hetfield, Ulrich, Jason Newsted 6:54
10. "Prince Charming" Hetfield, Ulrich 6:05
11. "Low Man's Lyric" Hetfield, Ulrich 7:36
12. "Attitude" Hetfield, Ulrich 5:16
13. "Fixxxer" Hetfield, Ulrich, Hammett 8:15
Total length:
76:00

Metallica

James Hetfield – lead vocals, rhythm guitar, lead guitar on "Carpe Diem Baby"
Kirk Hammett – lead and rhythm guitar
Lars Ulrich – drums, percussion
Jason Newsted – bass guitar

Additional musicians

Marianne Faithfull – additional vocals on "The Memory Remains"
Bernardo Bigalli – violin on "Low Man's Lyric"
David Miles – hurdy gurdy on "Low Man's Lyric"
Jim McGillveray – percussion

Production

Bob Rock, James Hetfield, Lars Ulrich – producers
Brian Dobbs, Randy Staub – engineers
Bernardo Bigalli, Darren Grahn, Kent Matcke, Gary Winger – assistant engineers
Mike Fraser, Randy Staub – mixing
George Marino – mastering
Paul DeCarli, Mike Gillies, Darren Grahn – digital editing
Andie Airfix – design
Anton Corbijn – photography
Andres Serrano – artwork


Image

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 13 Feb 2014, 23:51

St. Anger

Objavljen 5. lipnja 2003.
Snimanje svibanj 2002. - travanj 2003.
Trajanje 75:01
Izdavač Elektra Records
Producent(i) Bob Rock, Metallica
Recenzije



St. Anger je osmi studijski album američkog thrash metal sastava Metallica, objavljen 5. lipnja 2003., šest godina nakon prethodnog albuma ReLoad.

Album se nalazio na prvom mjestu na top listama u 30 država, uključujući i američki Billboard 200. Vodeći istoimeni singl St. Anger osvojio je Grammy za najbolju metal izvedbu.

Album St. Anger bio je posljednji na kojem je Metallica surađivala sa producentom Bobom Rockom, idući album Death Magnetic snimili su uz suradnju s Rickom Rubinom.


Popis pjesama

Sve pjesme napisali su i izveli James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett, i Bob Rock.

Frantic - 5:50
St. Anger - 7:21
Some Kind of Monster - 8:25
Dirty Window - 5:26
Invisible Kid - 8:30
My World - 5:46
Shoot Me Again - 7:10
Sweet Amber - 5:27
The Unnamed Feeling - 7:09
Purify - 5:13
All Within My Hands - 8:48

Image

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 13 Feb 2014, 23:53

nico wrote:sa death magneticsa... i yugo na 5:47 :ooo
:D. :D. :D. to mi je prvo palo u oči kod clipa
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 14 Feb 2014, 00:01

Death Magnetic

Studio album by Metallica
Released September 12, 2008
Recorded April 2007 – May 22, 2008 at Sound City Studios, Los Angeles
June 2008 at Shangri La Studios, Malibu, Metallica's HQ, San Rafael


Death Magnetic is the ninth studio album by American heavy metal band Metallica, released on September 12, 2008 through Warner Bros. Records. It was the band's first album to be produced by Rick Rubin, making this their first album since 1988's ...And Justice For All not to be produced by Bob Rock. The album received mostly positive reviews upon release, with critics describing it as a return to the musical style of their early albums. Death Magnetic is the band's first album to feature bassist Robert Trujillo.

Musically, Death Magnetic is a radical departure from Metallica's previous album, St. Anger, which featured simple instrumentation, stripped-down production, and an absence of guitar solos. This album, on the other hand, features more complex musical compositions and long, technical guitar solos from both Kirk Hammett and James Hetfield, marking a return to the band's thrash metal roots.[4] It was also the band's first album released through Warner Bros. Records, although they still remain with Warner Music Group, which also owns their previous label, Elektra Records. Outside of North America, they are distributed through Universal Music Group as they remain signed to Vertigo Records in the UK. The album is also Metallica's fifth consecutive studio album to debut at #1 on the US Billboard 200, making them the first band ever to do so.[5][6][7]

Track listing

All lyrics written by James Hetfield, all music composed by James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett, and Robert Trujillo.
No. Title Length
1. "That Was Just Your Life" 7:08
2. "The End of the Line" 7:52
3. "Broken, Beat & Scarred" 6:25
4. "The Day That Never Comes" 7:56
5. "All Nightmare Long" 7:58
6. "Cyanide" 6:39
7. "The Unforgiven III" 7:46
8. "The Judas Kiss" 8:00
9. "Suicide & Redemption" (Instrumental) 9:57
10. "My Apocalypse" 5:01
Total length:
74:42


Metallica

James Hetfield – vocals, rhythm guitar
Kirk Hammett – lead guitar
Robert Trujillo – bass
Lars Ulrich – drums

Image

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube] :klanja :klanja

[ytube][/ytube]
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma
Posts: 8390
Joined: 09 Oct 2013, 18:58
Location: post iskljucenje
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by Spanac_113 » 14 Feb 2014, 13:33

:klanja
text je primjer tinedjerskog bunta i vraca me stare dane...

[ytube][/ytube]

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 02 Apr 2015, 08:49

Pokojni Michael Kamen došao je na suludu ideju... spojiti jedan od najžešćih bendova današnjice sa The San Francisco Symphony... inspiracija je bio koncert iz 1969 deep purple-a sa simfonicima...a i da je većina pjesama metallice napisana u taktu ( zaboravio sam kojem :zubi ) koji se savršeno poklapa sa onima u kojem se pišu i simfonije te ostala klasična djela ....

Na prvu članovi orkestra su bili zgranuti što im slijedi ... reakcije većine su bile ... metallica ...wtf :sok te su prve zajedničke probe protekle sa dosta grča.... jedina dobra stvar im je bila da su pokupili autograme članova grupe za djecu a poneki i za unuke :D.
Kako je vrijeme odmicalo, muzičari su se opuštali.... i počeli uživati :ooo
epilog :
dva vrhunska glazbena doživljaja ... potpuna simbioza žestokog trash/ speed metala i simfonijskog orkestra ....
kao zanimljivost... mnogi iz orkestra postali su fanovi pa i prijatelji sa članovima benda :ok

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]

samo neke... a isplati se cijeli koncert pogledati ... meni često :ooo

početak sa Moriconeom :klanja

[ytube][/ytube]

i da ... maestro RIP :tuga
Image

1948- 2003
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 31 May 2015, 01:01

[ytube][/ytube]
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma
Posts: 6580
Joined: 08 Mar 2015, 15:23
Location: Big nothing
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by Terasa svjesti » 31 May 2015, 15:13

[ytube][/ytube]
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 15 Sep 2015, 07:01

[ytube][/ytube]
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: MetallicA

Post by storm » 15 Sep 2015, 07:14

apaurin, xanax, tramal.....3 in 1 :nokti

[ytube][/ytube]
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Post Reply

Return to “Diskografija”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests