Pas ili macka?
Moderator: spacebound
Re: Pas ili macka?
moja zena voli kerove
zato se i udala za mene
zato se i udala za mene
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7720 times
- Been thanked: 18183 times
- Status: Offline
- nezaboravna
- Aktivni forumaš
blento59 wrote:moja zena voli kerove
zato se i udala za mene

OČAJNA MAJKA TRAŽI POMOĆ: Psi su već usmrtili domaću životinju, strahujem za svoju malu djecu!Život | 09.05.2012. - 23:37:11
--------------------------------------------------------------------------------
Jedna čitateljka nešeg portala iz Cazina (ime i prezime poznati redakciji) obratila nam se danas s prilično dramatično intoniranim apelom. U pitanju je već poznati problem s psima lutalicama, a naša čitateljka želi posebno pozvati na akciju udruženja koja se bave zaštitom životinja. Prenosimo apel ove mlade majke:
- Tražim od vas pomoć ako mi možete pomoći, jer više ne znam kome da se obratim. Od jutros pomoć tražim i po Cazinu i Bihacu a željela bih da se ovaj poziv uputi preko vašeg portala za sve skupine za zaštitu životinja. Imam dva psa oko kuće koji su došli, već su nanijeli štetu, usmrtili su jednu domaću životinju, ali najviše se brinem za sigurnost svoje male djece koja ne mogu izaći van.
STVARNO NE ZNAM VIŠE KOME DA SE OBRATIM, POKUŠAJTE DA SKRENETE ŠTO VEĆEM BROJU LJUDI PAŽNJU NA TO I DA SE VIDI U KAKVOJ TO DRŽAVI ŽIVIMO KOJA SE OČITO NE BRINE ZA SIGURNOST GRAĐANA, A POGOTOVO DJECE
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
-
- Sitna buranija
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Kroki obrisi post..izgih negdje opciju za brisanje....nesto nije u redu,sa slikom

Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
Volim zivotinje ali ne da budu u kuci
Ako je to tako tada vise volim cuku
Ako je to tako tada vise volim cuku
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
Volim sve zivotinje, al' kad vec moram birati - macka i samo macka. Nekad sam imala crnog macora, poslje jos jednog crnog. Sad imam lijepu mackicu 

I'm to busy to be charmed (c)
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3872 times
- Been thanked: 2914 times
Cuko.....
Zadnji kojeg sam imao...
zvao se Garo.....

Zadnji kojeg sam imao...
zvao se Garo.....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7720 times
- Been thanked: 18183 times
Jako rijetko imePasaga wrote:Cuko.....![]()
Zadnji kojeg sam imao...
zvao se Garo.....

Da pogodim...bio je crne dlake

Awenary lijepa maca.
- Damir Mrkonjić
- Na probnom
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
maca.. ali ona obicna domaca, krake dlake.. Mama je imala perzijsku macu i od tad ih ne podnosim.. nafurana stvorenja....
moja maca
britney ...ime nisam ja birao...stiglo sa njom u papirima ...čaća europski, mater svjetski prvak, ali ona je 6ta u leglu i samim tim navodno manje vrijedna
glupost...karakter vrh 

Habibti, ya nour el - ain... 

- Pantagruel
- Sitna buranija
Imao sam nesto slicno ovome:

Dlaka crna, nocu vidis samo dva reflektora kad ucacare. Sapice kao od plisa, tepam joj, moj maji pisic.
Nedelja, konacno trenutak da se ispavam, al' ne lezi vraze! 05:30 - 06:00, pocetak juna mjeseca, dan se polako budi. Ni sam ne znam odakle je donijela neku kesu iz ostave u spavacu sobu. Nisam ni primijetio sinoc, valjda od umora. Pocinje da se zavlaci u kesu, ceprka, suska, kesa sve bucnija, budi me, onako u delirijumu, pocinje da ide na nerve. Ustajem, opruzio sam se potrbusno posred sobe na parket, kad eto je, dolazi sa ekskurzije iz kese. Rrrrrrrr, rrrrrrrr, rrrrrrrrr, rrrrrrrr, prede, cangrlja. Prilazi mi, lize me po desnom obrazu, cisti me! Opet se dizem, izlazim iz spavace, uzimam njenu hranu i nosim na balkon, pri tome gledam da se ne sapletem o malenog skota koji mi se mota oko nogu, oko svoje muske mame. Danas grickalice za dorucak. Preziva, pucketaju bobice pod zubima, svjeza voda takodje nasuta. Samo sto sam opet leg'o, cujem je da ide da vrsi njuzdu. Zakopava danasnju "porciju" u hodniku. Sekund kasnije eto je opet ispred vrata, miau, miau! Smrdi gospodji. Ustajem, nosim posudu sa specijalnim pijeskom/rizlom (sta li je vec?) na balkon, luftiram hodnik. Ulazim u dnevni, kada eto nje za mnom. Opruzila se nasred sobe koliko je duga, rrrrrr, rrrrrr, rrrrrr, rrrrrr, hajde sada timari je po ledjima kao da je konj, a ne macka. Previja se, uziva, onda nagli trzaj, dosta, ne trebam joj vise. Smiga ocima, ne smijem je vise dirati, ionako sam vec pun ogrebotina. Za balkon danas nije zainterosovana, juce je hvatala bubice i musice, pjesadincu mravu inace ne smije nista. Pustam je vani, miran sam nekoliko narednih sati.
Nedeljni rucak u krugu porodice se privodi kraju, svi uzivamo, kad neko grebe pred vratima. Mali skot. Otvaram, imam sta i da vidim. Sva se odzorlala, izubijana, irokez-frizura. Opet se pobila sa drugim mackama zbog teritorije, mada znam da ona uvijek zapocne kavgu, zbog teritorije (par puta sam sa balkona i gledao kako zacikava ostale macke). Sada nije toliko strasno, nasla crnog macora u susjednoj zgradi, udruzili se, pa se sada makljaju protiv druge dvije macke iz nase zgrade, bjelke. Otide na balkon zderat', ljuta, neda da je dovedem u red, sama ce ona. Kad je zavrsila, dovlaci plisanu ribicu i misa nasred sobe. Pocinje da ih suta zadnjim nogama, otresa o pod, mora da iskali na plisanim igrackama sav bijes zbog novog neuspjelog pokusaja zauzimanja parcele ispod naseg balkona. Kad se umorila, batali igracke, ode spavat' u svoje satorce (inace kad je bas suncano, na balkonu se kao zmijurina opruzi i drinja po cijeli dan). Odlazim iz kuce svojim poslom, imao sam nesto vezano za predavanje studentima da pripremam, i nedelja nije uvijek sasvim slobodna. Dolazim predvece kuci, cujem kikotanje u dnevnom, ove moje se igraju s macom. Sta je? Zvrk se probudio i ne smiruje se. Umoran sjedam u fotelju, zvrk skace ispred mene, pokazuje mi gimnasticki repertoar na parteru i sta je novo danas naucio i uvjezb'o. Ima tu raznoraznih izvedbi, figura, razlicitog stepena tezine, ma kakva legendarna klizacica Kati Witt, nije joj ni do koljena... Veceram neke virsle. Iako je sit, prosjak mi ocima "otima" svaki zalogaj iz usta - predator! Bacim joj koru, frisko mirise na meso, vruce. Ona pocinje da suta onaj oguljeni sloj, muci "misa", na kraju zakopava ispod tepiha, instinkt prije svega, jos je macence takoreci, ali mora da se priprema za karijeru lovice. Cistim za njom. Inace kada imamo goste u kuci, redovno je sleduje bajbok na balkonu, posto ako ostane u dnevnom ne mozes od nje proc' i posluzit' goste, ljubomorno marsira tamo-amo, oko nogu pogotovo, jer joj je nanesena najveca moguca nepravda - nije u centru paznje. Opruzio sam se na seciji, bajagi gledam TV. Kunjam, spavam. Naglo se trzam, osjecam neku bol na stomaku, kao da imam pantljicaru. Otvaram oci, skot se smot'o, repinu je smotala ispred mene, rrrrrr, rrrrrr, rrrrrr, rrrrrr... Gladim je po glavi, mazim, prilazi mi i sada mi cisti lijevi obraz, nije zaboravila. Idemo na spavanje, svako svojoj teritoriji. Sutra je radni dan, nece me morat' budit', ali se opet vidimo, i tako jovo-nanovo.

Dlaka crna, nocu vidis samo dva reflektora kad ucacare. Sapice kao od plisa, tepam joj, moj maji pisic.
Nedelja, konacno trenutak da se ispavam, al' ne lezi vraze! 05:30 - 06:00, pocetak juna mjeseca, dan se polako budi. Ni sam ne znam odakle je donijela neku kesu iz ostave u spavacu sobu. Nisam ni primijetio sinoc, valjda od umora. Pocinje da se zavlaci u kesu, ceprka, suska, kesa sve bucnija, budi me, onako u delirijumu, pocinje da ide na nerve. Ustajem, opruzio sam se potrbusno posred sobe na parket, kad eto je, dolazi sa ekskurzije iz kese. Rrrrrrrr, rrrrrrrr, rrrrrrrrr, rrrrrrrr, prede, cangrlja. Prilazi mi, lize me po desnom obrazu, cisti me! Opet se dizem, izlazim iz spavace, uzimam njenu hranu i nosim na balkon, pri tome gledam da se ne sapletem o malenog skota koji mi se mota oko nogu, oko svoje muske mame. Danas grickalice za dorucak. Preziva, pucketaju bobice pod zubima, svjeza voda takodje nasuta. Samo sto sam opet leg'o, cujem je da ide da vrsi njuzdu. Zakopava danasnju "porciju" u hodniku. Sekund kasnije eto je opet ispred vrata, miau, miau! Smrdi gospodji. Ustajem, nosim posudu sa specijalnim pijeskom/rizlom (sta li je vec?) na balkon, luftiram hodnik. Ulazim u dnevni, kada eto nje za mnom. Opruzila se nasred sobe koliko je duga, rrrrrr, rrrrrr, rrrrrr, rrrrrr, hajde sada timari je po ledjima kao da je konj, a ne macka. Previja se, uziva, onda nagli trzaj, dosta, ne trebam joj vise. Smiga ocima, ne smijem je vise dirati, ionako sam vec pun ogrebotina. Za balkon danas nije zainterosovana, juce je hvatala bubice i musice, pjesadincu mravu inace ne smije nista. Pustam je vani, miran sam nekoliko narednih sati.
Nedeljni rucak u krugu porodice se privodi kraju, svi uzivamo, kad neko grebe pred vratima. Mali skot. Otvaram, imam sta i da vidim. Sva se odzorlala, izubijana, irokez-frizura. Opet se pobila sa drugim mackama zbog teritorije, mada znam da ona uvijek zapocne kavgu, zbog teritorije (par puta sam sa balkona i gledao kako zacikava ostale macke). Sada nije toliko strasno, nasla crnog macora u susjednoj zgradi, udruzili se, pa se sada makljaju protiv druge dvije macke iz nase zgrade, bjelke. Otide na balkon zderat', ljuta, neda da je dovedem u red, sama ce ona. Kad je zavrsila, dovlaci plisanu ribicu i misa nasred sobe. Pocinje da ih suta zadnjim nogama, otresa o pod, mora da iskali na plisanim igrackama sav bijes zbog novog neuspjelog pokusaja zauzimanja parcele ispod naseg balkona. Kad se umorila, batali igracke, ode spavat' u svoje satorce (inace kad je bas suncano, na balkonu se kao zmijurina opruzi i drinja po cijeli dan). Odlazim iz kuce svojim poslom, imao sam nesto vezano za predavanje studentima da pripremam, i nedelja nije uvijek sasvim slobodna. Dolazim predvece kuci, cujem kikotanje u dnevnom, ove moje se igraju s macom. Sta je? Zvrk se probudio i ne smiruje se. Umoran sjedam u fotelju, zvrk skace ispred mene, pokazuje mi gimnasticki repertoar na parteru i sta je novo danas naucio i uvjezb'o. Ima tu raznoraznih izvedbi, figura, razlicitog stepena tezine, ma kakva legendarna klizacica Kati Witt, nije joj ni do koljena... Veceram neke virsle. Iako je sit, prosjak mi ocima "otima" svaki zalogaj iz usta - predator! Bacim joj koru, frisko mirise na meso, vruce. Ona pocinje da suta onaj oguljeni sloj, muci "misa", na kraju zakopava ispod tepiha, instinkt prije svega, jos je macence takoreci, ali mora da se priprema za karijeru lovice. Cistim za njom. Inace kada imamo goste u kuci, redovno je sleduje bajbok na balkonu, posto ako ostane u dnevnom ne mozes od nje proc' i posluzit' goste, ljubomorno marsira tamo-amo, oko nogu pogotovo, jer joj je nanesena najveca moguca nepravda - nije u centru paznje. Opruzio sam se na seciji, bajagi gledam TV. Kunjam, spavam. Naglo se trzam, osjecam neku bol na stomaku, kao da imam pantljicaru. Otvaram oci, skot se smot'o, repinu je smotala ispred mene, rrrrrr, rrrrrr, rrrrrr, rrrrrr... Gladim je po glavi, mazim, prilazi mi i sada mi cisti lijevi obraz, nije zaboravila. Idemo na spavanje, svako svojoj teritoriji. Sutra je radni dan, nece me morat' budit', ali se opet vidimo, i tako jovo-nanovo.
Tvoja proslost krije se u tvom cutanju, tvoja sadasnjost u tvom govoru, a tvoja buducnost u tvojim pogresnim koracima. Sve buducnosti imaju jednu veliku vrlinu: nikad ne izgledaju onako kako ih zamisljas. (Milorad Pavic)
...pas je uvik moj izbor i skoro pa uvik sam ima psa..sad nemam nemam taj nerv za održavanje životinje..ali kako sam otvorio temu na račun "ljubitelja" životinja ostajem pri tome da je danas to stvar pomodorstva..baš jučer sam komentira nešto ženom koliko se potroši na održavanje tih ljubimaca a vjerojatno i potroši moga bi se odgojit jedan gudin ili janjac...pa kad dođe dilema bit ili ne bit da bude koristi..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
-
Kad neko voli zivotinje i kad ima uslove za drzanje iste uredu je, ali kad nema nego drzi dvije macke u dvosobnom stanu, dodje mi da vristim kad sjedem na sofu i zaljepi mi se recimo crna majica od macijih dlaka.laganini wrote:...pas je uvik moj izbor i skoro pa uvik sam ima psa..sad nemam nemam taj nerv za održavanje životinje..ali kako sam otvorio temu na račun "ljubitelja" životinja ostajem pri tome da je danas to stvar pomodorstva..baš jučer sam komentira nešto ženom koliko se potroši na održavanje tih ljubimaca a vjerojatno i potroši moga bi se odgojit jedan gudin ili janjac...pa kad dođe dilema bit ili ne bit da bude koristi..
Ovdje se placa osiguranje za zivotinje, posebnu hranu jedu, pa vakcine, pa pregledi kod veterinara i to kosta, nedavno sam rekla jednoj da bi mogla dvoe sirocadi hraniti u BiH koliko daje za macke.
-
Volim oboje - ali van kuce...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.