Pitanja vezana za informatiku
Re: Pitanja vezana za informatiku
Ako znaš kako se zove program instaliraj ga ponovo i izbriši sa ovim što je u linku,
http://www.iobit.com/advanceduninstaller.html
A možeš probati i instalirati ovo, pa onda desni klik na program negdje na desktopu, folderu, start meniju.. i na "Powerful Uninstall".
http://www.iobit.com/advanceduninstaller.html
A možeš probati i instalirati ovo, pa onda desni klik na program negdje na desktopu, folderu, start meniju.. i na "Powerful Uninstall".
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Hvala. Ne gine mi format
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
-
Nakon brisanja nekog programa, uvijek uzmi CCleaner i ocisti registri, jer bez obzira sto ga obrises, ostane registry key... Isto tako mozes i obrisati taj program sa liste koji si deinstalirala..
Ne format particije jer nemas potrebe jer imas programa koliko hoces s kojima mozes to rijesiti.Evo naprimjer moj jedan tutorijal koji je odavno na forumima.gejsha wrote:Hvala. Ne gine mi format
Objasnit cu slikovito kako jednostavno ukloniti iz racunara neki program, njegove rigistre i sve zaostale fileove.

A zna se desiti da pretrazivanje nadze zaostale fileove i onda uradimo ovako.

Forsirana deinstalacijaKad nam se desi da uklonimo program iz racunara.a ostanu njegovi zaostali fileovi i registri,naj bolje cemo to ukloniti sa forsiranom deinstalacijom i to na sledeci nacin.Ukucamo njegovo ime ili ga nadzemo u opciji dodaj.

- gejsha
- Inventar foruma
Hvala reha puno..obrisala sam mnoge programe koje ranije nisam mogla..ali i dalje imam premalo slobodnog prostora na C disku..znam da nemam toliko programa instaliranih koliko je zauzeto memorije..jednom mi je taj problem stvarala java, tada mi je paparaci pomogao i obrisao mi...ja sam gledala pomoću onog programa koji pokazuje koliko šta zauzima i uopšte sada ne piše da ona zauzima puno...pa ne znam da li je ovaj put do nje..
Mozes i ovako odradit iz windowsa ciscenje zaostalih fileova.
[ytube][/ytube]
[ytube][/ytube]

- gejsha
- Inventar foruma
Znam, to radim uvijek nakon defragmentacije.. Tako mi je rođak rekao da radim 

-
Treba mi driver za zvucnu kartu...
Maticna je MV43 v.3.1
Cijeli dan googlam da nadjem odgovarajuci, ali nijedan ne pase..
xp sp3..
Na stranici proizvodjaca ploce nema drivera, odnosno, stara ploca pa nema podrsku...
Help ako iko moze
Maticna je MV43 v.3.1
xp sp3..
Na stranici proizvodjaca ploce nema drivera, odnosno, stara ploca pa nema podrsku...
Help ako iko moze

pokusaj ovdje:
skines cijeli paket od haman cetiri gige, cini mi se. aktualizira ti sve sto imas automaCki. tj. nakon pokretanja uradi analizu hardware-a i ponudi ti pojedinacino azuriranje ili sve u kompletu. mene je do sad odlicno sluzilo. samo ova zadnja verzija mi je poremetila simbol za wlan i zvucna kartica nije funkcionisala kako treba kad prikljucim slusalice. ali sam postavke vratio na staro, tako da sad fercera.
Code: Select all
http://drp.su/
skines cijeli paket od haman cetiri gige, cini mi se. aktualizira ti sve sto imas automaCki. tj. nakon pokretanja uradi analizu hardware-a i ponudi ti pojedinacino azuriranje ili sve u kompletu. mene je do sad odlicno sluzilo. samo ova zadnja verzija mi je poremetila simbol za wlan i zvucna kartica nije funkcionisala kako treba kad prikljucim slusalice. ali sam postavke vratio na staro, tako da sad fercera.
http://www.hwinfo.com/Blackhawk wrote:Treba mi driver za zvucnu kartu...
Maticna je MV43 v.3.1
xp sp3..
Help ako iko moze
Probaj sa ovim, vidi koja je zvučna. Imaš 3,4 vrste zvučnih na pločama i za sve postoje driveri.
Možda je ovdje.
http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp
-
Problem je ono sto ti programi prepoznaju driver i kao instaliraju, ali nije odgovarajuci...
znam da je realtek AC97 al treba pogoditi tacan driver.. Znam da sam se jos jednom, kad sam prije radio sistem, isto se mucio oko toga al sam napravio, al sad nigdje da nadjem pravi..
A probat cu i sa ovim nekim sutra ujutro.. pa vidjeti.. mozda pomogne nesto...
znam da je realtek AC97 al treba pogoditi tacan driver.. Znam da sam se jos jednom, kad sam prije radio sistem, isto se mucio oko toga al sam napravio, al sad nigdje da nadjem pravi..
A probat cu i sa ovim nekim sutra ujutro.. pa vidjeti.. mozda pomogne nesto...
znam. to je univerzalni paket. ne instalira uvijek originalni, nego slican koji isto odgovara.
koristim to vec godinama. kako za sebe, tako i za sve kojima pomognem oko racunara/laptopa.
koristim to vec godinama. kako za sebe, tako i za sve kojima pomognem oko racunara/laptopa.
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
obrisi sadrzaj temp direktorija:gejsha wrote:Znam, to radim uvijek nakon defragmentacije.. Tako mi je rođak rekao da radim
C:\Windows\Temp
%USERPROFILE%\AppData\Local\Temp
Prethodno ukljuci prikaz sakrivenih fajlova. Za prikaz popunjesti direktorija mozes koristiti besplatni: http://foldersize.sourceforge.net/
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9466 times
- Been thanked: 11217 times
- Status: Online
Da li taj temp direktorij zauzima puno mjesta ili na neki način, usporava kompjuter?
Ako je odgovor potvrdan da i ja svoj brišem odmah.
Ako je odgovor potvrdan da i ja svoj brišem odmah.
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Ne brisiti temp vec sadrzaj u njemu. To se moze brisati periodicno. Nakupi se smeca. Necete moci obrisati oni sto se trenutno koristi, fajlovi od danas ili koji su otvoreni.
Windows i ostale aplikacije koriste te direktorije za otvaranje svojih fajlova. IE i cini mi se Chrome tu cuvaju ono sto povlace. Za skoro svaki pdf koji otvorite Acrobar tamo napravi neki svoj fajl. Windows patchevi tamo prave logove.
Ako sumljate da nesto treba, obrisete obicnom deletom (ne shift+del), sacekate dan-dva i onda uklonite iz Recycle Bin.
Windows i ostale aplikacije koriste te direktorije za otvaranje svojih fajlova. IE i cini mi se Chrome tu cuvaju ono sto povlace. Za skoro svaki pdf koji otvorite Acrobar tamo napravi neki svoj fajl. Windows patchevi tamo prave logove.
Ako sumljate da nesto treba, obrisete obicnom deletom (ne shift+del), sacekate dan-dva i onda uklonite iz Recycle Bin.
Ovo sto ti je paparaci predlozio ja koristim uvijek za stare racunare gdje nema originalnih drivera za maticnu plocu i vecinom ti driveri prodzu test i rade super http://drp.su/download.htmBlackhawk wrote:Treba mi driver za zvucnu kartu...
Maticna je MV43 v.3.1
xp sp3..
Help ako iko moze
Ali ni taj univerzalni driver nekad nenadze sve pa koristim driver booster program koji koristim zajedno sa Advanced system care i uvecini slucaju odradi posao kako treba. Ali prvo drivere trazim na zvanicnim sajtovima pa ako nema onda se hvatam ovih DVD i odradzujem posao.

-
Nije uspjelo ni to od njega... nadje driver ali ne stima...
na kraju sam nasao po chipsetu na stranici od toshiba laptopa, skinuo i odgovara...
ipak hvala na pomoci..
na kraju sam nasao po chipsetu na stranici od toshiba laptopa, skinuo i odgovara...

ipak hvala na pomoci..
- gejsha
- Inventar foruma
Na sestrinom laptopu u control panelu ne mogu da otvorim internet opcije..ne znam zašto..sve ostalo može, ne kontam šta bi moglo biti u pitanju 

Ej, a možeš mi reći koji je sistem, ima li instaliran Internet Explorer. Možda treba samo ponovo instalirati.
Ako ne ide preko control panela probaj na start pa ukucaš u RUN polje inetcpl.cpl ispod "All Programs"
Ako ne ide preko control panela probaj na start pa ukucaš u RUN polje inetcpl.cpl ispod "All Programs"