Izrael
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3995 times
- Been thanked: 7416 times
- Status: Offline
Re: Izrael
Problem je sto Palestincima ne bi bilo bolje ni da dobiju tu svoju drzavu i da ih Izrael prizna..
Isto kao sto nama mnogim je bolje kad odemu u tudju drzavu nego u nasoj drzavi..
a nezrelost jednog naroda se mjeri u tome sto odes u bolju drzavu da bi ti bilo bolje
i onda gradis tu svoju staru drzavu iz koje si pobjegao..
to upravo rade vecina..
Isto kao sto nama mnogim je bolje kad odemu u tudju drzavu nego u nasoj drzavi..
a nezrelost jednog naroda se mjeri u tome sto odes u bolju drzavu da bi ti bilo bolje
to upravo rade vecina..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 13547 times
- Been thanked: 14767 times
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2802 times
- Been thanked: 8819 times
Pa kojom onda magijom raste procenat arapa ili palestinaca u granicama Izraela?immuno wrote: 09 Oct 2023, 12:46Modernih izraelaca mozes na prste izbrojati, cionisti, konzervativci kod njih se dragi moj djeca broje preko 10-tero I po 14 djece imaju.....Duminjo wrote: 09 Oct 2023, 12:41 Natalitet je cudo.
Arapi stancaju po 5-6 djece, moderni Izraelci po 1-2.. dodje vakat da se nakupi arapa u samim granicama Izraela pa valja to malo prorijediti na ovaj ili onaj nacin.
Ili ja Imam pogresne procente i informacije
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13547 times
- Been thanked: 14767 times
Nije to magija ti si u pravu kad kazes da Arapkinje radjaju puno djece al ovi drugi jos vise....Duminjo wrote: 09 Oct 2023, 15:26Pa kojom onda magijom raste procenat arapa ili palestinaca u granicama Izraela?immuno wrote: 09 Oct 2023, 12:46
Modernih izraelaca mozes na prste izbrojati, cionisti, konzervativci kod njih se dragi moj djeca broje preko 10-tero I po 14 djece imaju.....
Ili ja Imam pogresne procente i informacije![]()
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Kinezi si teski. Sa Kineskinjama mozes pricati o svemu. Ali sa ovim mudonjama isto ko da pricas sa Xi Jinpingom.Matan wrote: 09 Oct 2023, 14:39 Mrzite Rusiju, volite Iran, a Rusija podupire Iran, Iran podupire Rusiju..
pa ko koga handri ovdje..
Ja ne volim Kinu, Rusiju, Iran i sve njihove saveznike..
a vi se odlucite za koga ste..
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

Problem je sto danas vecina Izraelaca su rodeni u Izraelu, za njih je to domovina. Isto ko sto su se mnogi bijelci rodili u Južnoj Africi, pa je smatraju svojom domovinom.Matan wrote: 09 Oct 2023, 15:04 Problem je sto Palestincima ne bi bilo bolje ni da dobiju tu svoju drzavu i da ih Izrael prizna..
to upravo rade vecina..
Stariji dobro znaju sta su radili. Mladi samo poznaju ovo danas.
Eto ti primjer onog na Kosovu, a ima dosta drugih primjera.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2802 times
- Been thanked: 8819 times
Trenutno rusi.Superhik wrote: 09 Oct 2023, 14:20Kako se najbolje zna ko stoji iza necega?Duminjo wrote: 09 Oct 2023, 09:09 Nema teoretske da Izraelci nisu znali za ovo spremanje i okupljanje.
Bukvalno su ulozili svoje ljude da bi dobili odriješene ruke za istrebljenje. Mozda se nisu nadali baš ovolikom napadu ali su znali da ce ga biti.
Hoce li to sada ici glat i bez problema kako vecina misli, pitanje je veliko. Mogu ubiti milion civila, dok je jakog Irana, Hamas nece nestati.
KO najvise hajri.
Dugorocno Izraelci
Ako uzmemo u obzir da su Rusi nesposobni za ovako jaku akciju Hamasa, nismo daleko od zakljucka.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23005 times
- Been thanked: 21045 times
- Status: Online
Sve je ovo britansko maslo na kraju krajeva, pa su onda u raspadu sistema brže bolje pobjegli i ostavili UN-u da kupi njihova govna koja su izasrali.
Dobro je jednom onaj Ahmadinedžad odbrusio Merkelici kad se pravila pametna oko Palestine, pa kad je rekao što im vi dio zemlje niste dali nakon drugog svjetskog rata kad ste ih vi upravo najviše i ubijali od svih.
Dobro je jednom onaj Ahmadinedžad odbrusio Merkelici kad se pravila pametna oko Palestine, pa kad je rekao što im vi dio zemlje niste dali nakon drugog svjetskog rata kad ste ih vi upravo najviše i ubijali od svih.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Cionizam danas nije ništa drugo nego još jedna ultranacionalistička ideologija zasnovana na konstantnom strahu od onog šta im se događalo ranije.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Trebaš shvatiti da je Hamas čisti reakcionizam na ovo višedecenijsko tlačenje i aparthejd. Hamas je samo jedan radikalni ogranak, a ima ih više.Matan wrote: 09 Oct 2023, 15:04 Problem je sto Palestincima ne bi bilo bolje ni da dobiju tu svoju drzavu i da ih Izrael prizna..
to upravo rade vecina..
Obični narod Palestine ne želi otjerati sve Izraelce. Svjesni su oni toga da je to nemoguće. Traže prekid aparthejda, protjerivanja i nasilnog naseljavanja židova. Za to se zalaže i većina palestinske dijaspore sa lobijima na zapadu.
Ne samo u Gazi, već i u Jeruzalemu i West Bank Palestinci nemaju mnoga osnovna ljudska prava. Njima za prekršaje i ostalo sudi vojni sud, a Izraelcima onaj demokratski kakav bi i trebao biti.
Možemo mi njih nazivati nezrelim i raznim drugim nazivima, a nešto od toga je i donekle činjenica. Međutim, ovo šta Izrael radi je moderni aparthejd.
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1406 times
- Been thanked: 1725 times
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1310 times
- Been thanked: 4213 times
Doseljavanje moja ti.
Izraelska vojska fino uđe u palestinsko selo i kaže mrš svi u izbjegličke kampove, ovo je sve naša zemlja, dao nam ju je sami Bog kao odabranom narodu.
Onda dovezu bagere i sve njihove kuće poruše i naprave xy posve novih kuća.
Onda odu u neku rusku pripizdinu i tamo nađu xy Igora, Vladimira, Aleksandara... i objasne im da je neki njihov čukun predak bio židov, pa su tako i oni židovi, te tako slobodno mogu doći u Izrael gdje će dobiti novu kuću posve besplatno, dobiće posao, državljanstvo itd.
Onda Igor odvaga kvalitetu života u sibirskoj nedođiji naspram života u bogatoj zemlji na mediteranu gdje će besplatno dobit kuću i svijela obraza se doseli tamo gdje je do juče bila avlija nekog palestinca.
Pa onda svijetla obraza bere masline ili mandarine koje je prije 200 gidina zasadio neki palestinac.
Za koga će sutra glasati doseljeni Igor, pa glasat će za onog ko ga je doveo u novu kuću sa vrtom mandarina i narandži.
Usput, bitće najdesniji mogući Izraelac, jer tako stoje stvari kad se moraš dokazat da si zahvalan i dostojan državljanstva, besplatne kuće i zaposlenja u nekoj fabrici oružja.
I tako 70 gidina.
Ćudo da ih do sada nema 15 miliona.
Glavu dajem, a kamena jednog ne dam.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4134 times
- Been thanked: 3099 times
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

Zapravo u Sibiru je bilo jevrejskih kolonija. To nije zajebancijaLaser wrote: 09 Oct 2023, 16:53Doseljavanje moja ti.immuno wrote: 09 Oct 2023, 15:28
Nije to magija ti si u pravu kad kazes da Arapkinje radjaju puno djece al ovi drugi jos vise....
Izraelska vojska fino uđe u palestinsko selo i kaže mrš svi u izbjegličke kampove, ovo je sve naša zemlja, dao nam ju je sami Bog kao odabranom narodu.
Onda dovezu bagere i sve njihove kuće poruše i naprave xy posve novih kuća.
Onda odu u neku rusku pripizdinu i tamo nađu xy Igora, Vladimira, Aleksandara... i objasne im da je neki njihov čukun predak bio židov, pa su tako i oni židovi, te tako slobodno mogu doći u Izrael gdje će dobiti novu kuću posve besplatno, dobiće posao, državljanstvo itd.
Onda Igor odvaga kvalitetu života u sibirskoj nedođiji naspram života u bogatoj zemlji na mediteranu gdje će besplatno dobit kuću i svijela obraza se doseli tamo gdje je do juče bila avlija nekog palestinca.
Pa onda svijetla obraza bere masline ili mandarine koje je prije 200 gidina zasadio neki palestinac.
Za koga će sutra glasati doseljeni Igor, pa glasat će za onog ko ga je doveo u novu kuću sa vrtom mandarina i narandži.
Usput, bitće najdesniji mogući Izraelac, jer tako stoje stvari kad se moraš dokazat da si zahvalan i dostojan državljanstva, besplatne kuće i zaposlenja u nekoj fabrici oružja.
I tako 70 gidina.
Ćudo da ih do sada nema 15 miliona.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3957 times
- Been thanked: 2977 times
kako to da vodece zemlje tako zamjenise taj narativ,i sad ga guraju
da su to teroristi,militanti
To ,koliko dugo Izrael i cionisti dave sav taj narod dole,ta statistika se nesmije ni pomenut u komentarima
u bjlosvjetskim medijima
Podsjeca me na SVABU,turistu,koji je obespravio Bosnjake onomad ...
cekali nas ista sudbina?
da su to teroristi,militanti
To ,koliko dugo Izrael i cionisti dave sav taj narod dole,ta statistika se nesmije ni pomenut u komentarima
u bjlosvjetskim medijima
Podsjeca me na SVABU,turistu,koji je obespravio Bosnjake onomad ...
cekali nas ista sudbina?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26364 times
- Been thanked: 26978 times
Sinoc sam pisao.Chan wrote: 09 Oct 2023, 16:14Trebaš shvatiti da je Hamas čisti reakcionizam na ovo višedecenijsko tlačenje i aparthejd. Hamas je samo jedan radikalni ogranak, a ima ih više.Matan wrote: 09 Oct 2023, 15:04 Problem je sto Palestincima ne bi bilo bolje ni da dobiju tu svoju drzavu i da ih Izrael prizna..
to upravo rade vecina..
Obični narod Palestine ne želi otjerati sve Izraelce. Svjesni su oni toga da je to nemoguće. Traže prekid aparthejda, protjerivanja i nasilnog naseljavanja židova. Za to se zalaže i većina palestinske dijaspore sa lobijima na zapadu.
Ne samo u Gazi, već i u Jeruzalemu i West Bank Palestinci nemaju mnoga osnovna ljudska prava. Njima za prekršaje i ostalo sudi vojni sud, a Izraelcima onaj demokratski kakav bi i trebao biti.
Možemo mi njih nazivati nezrelim i raznim drugim nazivima, a nešto od toga je i donekle činjenica. Međutim, ovo šta Izrael radi je moderni aparthejd.
Otprilike 40 km duzina a 5,5km sirina Gaze.
Blizu 2 miliona ljudi.
Da ne opisujem jer svi znamo kako ih tretira izrael. Upravo ovo t oje zadnje.
Moderni aparthejd.
Sve sto proizilazi i sve sto se dezava je otpor.
Pokret otpora.
Kad cujem terorizam automatski postajem terorista.
dream of spring...
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1310 times
- Been thanked: 4213 times
Saudijska Arabija prekida pregovore o normalizaciji odnosa s Izraelom.
Odluka o prekidu pregovora prenijeta je američkom državnom sekretaru Antoniju Blinkenu, što je označilo nazadovanje nedavnih napora SAD-a da posreduju u miru i diplomatskim odnosima između dvije nacije.
Odluka Saudijske Arabije da prekine pregovore postavlja pitanja o budućnosti regionalne diplomatije i bliskoistočnog mira. Kao ključni igrač u regionu, stav Saudijske Arabije prema Izraelu je uvijek bio pomno praćen, piše Samaa.
Razlozi za ovu iznenadnu promjenu položaja još nisu u potpunosti shvaćeni, ali spekulacije sugeriraju da je nedavna eskalacija nasilja između Izraela i Palestine možda igrala ulogu. Sukob je izazvao globalni bijes i proteste, povećavajući pritisak na nacije da zauzmu jasan stav.
Još jedan cilj ustanika je postignut.
Glavu dajem, a kamena jednog ne dam.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14495 times
- Been thanked: 24513 times
Povrsina opstine Ilidza, u kojoj je nabijeno dva miliona ljudi, ogradjeno zicom, zidom, tenkovima. Zavisi o dobroj volji Izraela, hoce li imati struje, vode, hrane, icega. Sad mu je ugasi, sad mu je upali, i svako malo i to sto imaju poravnaju bombama.ironman wrote: 09 Oct 2023, 17:36Sinoc sam pisao.Chan wrote: 09 Oct 2023, 16:14
Trebaš shvatiti da je Hamas čisti reakcionizam na ovo višedecenijsko tlačenje i aparthejd. Hamas je samo jedan radikalni ogranak, a ima ih više.
Otprilike 40 km duzina a 5,5km sirina Gaze.
Blizu 2 miliona ljudi.
Da ne opisujem jer svi znamo kako ih tretira izrael. Upravo ovo t oje zadnje.
Moderni aparthejd.
Sve sto proizilazi i sve sto se dezava je otpor.
Pokret otpora.
Kad cujem terorizam automatski postajem terorista.
I onda kao zaprepastenje svjetske javnosti, otkud hamas, staimje?
Bas me cudi sto u tim uslovima zivota nije nikla neka lgbtq komuna, ekoloski pokret, ili muzicka subkultura.
Ljudi su ba teska govna i licemjeri.
Dozvolite da se obratimo
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3957 times
- Been thanked: 2977 times
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce