1. Hrvatska nogometna liga

Kutak za sportski trenutak
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Nogomet u Hrvatskoj

Post by storm »

Hajduk s tri pogotka Udineseu proslavio 103. rođendan

Image

Hajduk je dočekao Udinese u slavljeničkoj utakmici i s tri pogotka stavio šlag na svoju 103. rođendansku tortu. Talijanski je prvoligaš u Split stigao s pričuvnom momčadi, ali i Tudor je svoje glavne adute ostavio na klupi...
Hajduk - Udinese 3:0 (0:0)

Split, Gradski stadion u Poljudu, 7.000 gledatelja.
Suci: Goran Gabrilo, Radić, Gabela (svi Hrvatska)
Strijelci: 1:0-Bradarić (53.-11m), 2:0-Andrijašević (59.-11m), 3:0-Tomičić (83.)
Žuti kartoni: Bradarić (32.), Maloku (80.) - Bubnjić (37.), Naldo (52.), Codromaz (58.)

HAJDUK: Stipica - Mikanović (od 65. Balić), Nižić, Maloča (od 46. Milović), Vasilj (od 78. Tomičić) - Bašić, Bradarić (od 65. Vlašić), Anđelković, Bukva - Andrijašević (od 78. Lučić), Maloku. Trener: Igor Tudor

UDINESE: Brkić (od 46. Kelava) - Codromaz, Bubnjić (od 44. Riccardi), Naldo (od 63. Tellan) - Jadson, Zielinski, Mlinar, Dematos, Douglas (d 78. Saitta) - Vutov (od 78. Moras), Lopez. Trener: Fabio Viviani

Iako su najave sugerirale drugačije, Udinese je u Split stigao s potpuno pričuvnom momčadi. Većina standardnih prvotimaca ostala je u Italiji, a na put nije krenuo čak ni prvi trener Francesco Guidolin, koji se opravdao bolešću.

I Hajdukov trener na teren je poslao "šarenu" momčad, većina onih kojih su igrali za vikend sjedila je na klupi, a prvi nastup za splitsku momčad upisao je Ivan Anton Vasilj.

Prvo poluvrijeme bitke pričuva bilo je prilično "tanko". Bez pravih prigoda, jednom je zaprijetio Zielinski na samom otvaranju utakmice, ostatak prvog dijela suparnici su uglavnom potrošili u beskonačnim dodavanjima i neuspješnim pokušajima.

Drugo poluvrijeme, srećom, ponudilo je ipak nešto više, a prva prava akcija na bilo kojoj strani završila je pogotkom. Bašić je pobjegao obrani Udinesea u 52. minuti i izašao sam pred Kelavu, pri šutu ga je zakačio i srušio Naldo, a sudac pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Filip Bradarić, mreža se konačno zatresla.

Šest minuta kasnije - kopija identične akcije. Ovog puta je Andrijašević za korak pobjegao talijanskoj obrani, Codromaz ga je gurnuo kad je trebao pucati, a sudac po drugi put pokazao na bijelu točku. Ovog puta je izvođač bio Andrijašević, a ishod isti. Kelava je po drugi put morao po loptu u mrežu.

U 65. minuti svoj je seniorski debi ubilježio 17-godišnji Nikola Vlašić, ušavši zajedno s vršnjakom Andrijom Bašićem, koji je debitirao prošle jeseni protiv Bešiktaša.

Krunu pobjede i bolje igre u drugom poluvremenu Hajduk je stavio u 82. minuti. Brzu akciju dobrom loptom u kazneni prostor završio je Bukva, a Ivan Tomičić s pet metara pogodio Kelavinu mrežu za uvjerljivih 3:0.

Hajduk je tako lijepom pobjedom stavio šlag na tortu svog 103. rođendana.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

:zid mrš seljačine jedne :puca :puca :puca

Mamićeva huliganska "edukacija" igrača: Razbijte diskoteku i hotel, Dinamo i ja ćemo sve platiti!

Image

Zdravko Mamić po njegovim riječima "educira" igrače: "Razbijte diskoteku i kafić, Dinamo i ja ćemo sve platiti"

GAZDA Dinama u najnovijem ispadu, na Valentinovo u Udruzi Veterana BBB-a, održao je još jedan u nizu svojih nebulouznih i skandaloznih govora pred okupljenim mnoštvom.

Ovog puta bili su to igrači Dinama, koje je šef prekinuo u izvođenju jedne od omiljenih navijačkih pjesama "Kako je dobro vidjeti te opet", nezadovoljan angažmanom i zanosom kojim su pjevali uz pratnju prisutnih glazbenika.

Svjestan da u Dinamu većinu čine legionari kojima Dinamo, Zagreb, Novi fosili ne znače ništa i koji hrvatski jezik ne razumiju, a kamoli da bi na njemu pjevali, prekinuo je pjesmu i zaurlao:

"Ovo je edukacija! Ne možete tražiti od našeg brata Fernandesa, našeg brata Lime, našeg brata Soudanija i našeg brata Addyja da uhvate naš ritam.

Ali ti, kapetane Joe, ti Pivariću i ti iz Gajnica žicaru Antoliću, tii Haliloviću, ti Purgeru, napavite da Zagreb poludi!", vikao je zajapureni Mamić i poručio im da se ugledaju na jednog od ne tako davnih junaka maksimirskih tribina:

[ytube][/ytube]

"Sjetite se kako je Silvio Marić (Video) rekao na pitanje gdje će biti nakon jedne velike pobjede: "U kanalu, majku ti j....". I vi budite u kanalu. Gdje će vas salijetati, tražiti autogram i slikati se s vama. Preuredite diskoteku, zatvorite kafić! Razbijte diskoteku, razbijte hotel, Dinamo i ja ćemo sve platiti!" završio je Mamić urlajući, a igrači su poziv na destrukciju popratili uzvicima oduševljenja i pljeskanjem.
NAKON luđačkog ispada za Valentinovo u prostorijama Udruge Veterana BBB-a, danas se u bespućima cyber prostranstava pronašao još jedan video uradak koji šefa „Modrih“ prikazuje u zanimljivom svijetlu.

> Mamićeva huliganska "edukacija" igrača: Razbijte diskoteku i hotel, Dinamo i ja ćemo sve platiti!

Histerično urlajući stihove Dinamove himne nakon svog već uobičajenog striptiza, Zdravko Mamić je po tko zna koji put pokazao pokazao javnosti u kakvim je rukama Građanski nogometni klub Dinamo, a i čitav hrvatski nogomet.
[ytube][/ytube]
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

puko je ko kokica :kafa

HNL
Mamić puca po šavovima, u 13 sati naručio novinare u Maksimiru!

Što muči Zdravka Mamića, doznajte od 13 sati
Najavio je press konferenciju u Maksimiru

Image

Mamić puca po šavovima, u 13 sati naručio novinare u Maksimiru!

Foto: Hina

ZDRAVKO MAMIĆ sazvao je novu press konfereciju za 13 sati kada bi pred kamerama trebao prokomentirati aktualnosti oko Dinama. A otkako je posljednji put održao svoj monolog pred novinarima, puno se toga dogodilo.

Posljednja "bomba" koja je pogodila Mamićev GNK bila je naredba Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta HNS-u da Mamićevu filijalu Lokomotivu, kao i H. Dragovoljac i Vinogradar, u roku od 15 dana izbaci iz liga u kojima nastupaju. HNS je stao u obranu Mamićevog biznisa, a iz Lokomotive demantiraju silne dokaze koji im se stavljaju pod nos.

Drugi veliki problem koji mori Mamiće je situacija s mladim nogometašem Robertom Murićem koji je planirao na ljeto napustiti Maksimir bez odštete nakon što su njegovi zastupnici pronašli način da raskinu ugovor s Dinamom. No, čini se kako ih je Mamić, uz pomoć silne vojske pravnika u Dinamu i HNS-u, uspio izigrati te kako će Murić, protiv svoje volje i nakon Mamićevih prijetnji smrću njegovom ocu, ipak ostati u Dinamu još godinu dana.

Još jedna Mamiću zanimljiva tema mogao bi biti popis izbornika Nike Kovača za prvu prijateljsku utakmicu ove godine, jer na njemu nije niti jedan igrač Dinama. Već su Mamići izrazili javno nezadovoljstvo tom činjenicom, a Dinamov gazda Kovača i Šukera je upozorio kako bi morali napustiti svoje pozicije ako na SP ne odvedu barem Alena Halilovića.

I dalje Mamić vodi bitku s navijačima. Doduše, posljednjih mjeseci Bad Blue Boysima nudi ruku pomirenja, a u drugoj im nudi razne pogodnosti, dio poslova i zarade na Maksimiru, samo kako bi se vratili na Sjever. BBB su odbili i nastavili svoju borbu na Istoku, a Mamić se okrenuo manjoj skupini sebi vjernih navijača iz Heinzelove, u kojoj je proteklog vikenda imao svoj vlastiti šou.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..stigla koka biće veselo... :haha
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

HNL
Mamić: Jovanović i Skansi su za mene sitni komarci

Image

Zdravko Mamić održao novo obraćanje javnosti
Pogledajte što je rekao o slučaju Muriću, Haliloviću, Jovanoviću i Lokomotivi

ZDRAVKO MAMIĆ održao je još jedan dugi monolog pred novinarima na Maksimiru, a najveće otkriće bilo je priznanje kako Barcelona stiže po Alena Halilovića.

>>> "Kad tata prodaje to izgleda drugačije": Mamić Muriću nudi milijune, a Halilovića prodaje Barci

Glavna tema koja muči Mamića je situacija s Robertom Murićem, mladim talentom koji je našao način za bijeg s Maksimira. Opalio je Mamić po njegovim roditeljima i menadžerima, otkrio javno detalje njegovog ugovora s Dinamom, pa one koji trguju djecom optužio za uništenje nogometa. Apsurdima tu nije bio kraj.

"Jovanović i Skansi me ubadaju, ali ne mogu me ni raniti"

Mamić je nakon transfera prokomentirao i drugu važnu temu ovog mjeseca - nalaz Sportske inspekcije zbog kojeg Dinamovoj filijali Lokomotivi prijeti izbacivanje iz 1. HNL zbog povezanosti s Dinamom. > I za Šukera besplatan udžbenik: 60 stranica dokaza da su Lokomotiva i Dinamo jedan klub

Priznao je kako je bio predsjednik Lokomotive, a ministra Željka Jovanovića ovaj put je usporedio s komarcem.

"Komarci iz Ičića me podsjećaju na ove u Zagrebu. Skansi i Jovanović zuje, a sreća je što sam one ubio, a ovi me samo ubadaju, a ne mogu ni ubiti niti raniti", kaže Mamić.

"To nije čišćenje hrvatskog nogometa, to je čista politika. Kad se pokazalo da su Dinamo i Hajduk čisti, krenuli su na HNS. Ukidanje licenci je obračun ministra Jovanovića s HNS-om".

"Bio sam predsjednik Lokomotive, bio sam tamo do 2009. godine, sada više nemam veze s tim. Dinamo i Lokomotiva nisu povezani. Imali su veze do 2009. jer sam tada bio luđak i vizionar."

O sumnjivim transferima na relaciji Kajzerica - Maksimir (i natrag) Mamić je rekao: "Brozovića nismo dvaput platili, nego su bile dvije rate. Sada sam ga mogao prodati za pet milijuna eura u tri talijanska kluba, ali nisam. I to je rizik, ali tako je to, nekad popušiš".

"Dinamo će propasti ako ja odem"

Mamić je i mrtav ozbiljan rekao kako će otići iz Dinama kad vidi da većina navijača to želi.

"Svi mi postojimo zbog navijača. Sve bih napravio za njih. Za neke ne jer imamo različita mišljenja. Kad osjetim da ozbiljan dio navijača želi da odem, otići ću i dati mandat na raspolaganje. Ili će Dinamo biti bolji ili će propasti ako ja odem".

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

storm wrote:

Mamić je i mrtav ozbiljan rekao kako će otići iz Dinama kad vidi da većina navijača to želi.

"Svi mi postojimo zbog navijača. Sve bih napravio za njih. Za neke ne jer imamo različita mišljenja. Kad osjetim da ozbiljan dio navijača želi da odem, otići ću i dati mandat na raspolaganje. Ili će Dinamo biti bolji ili će propasti ako ja odem".
Eto storm, samo se trebate ujediniti i zamoliti ga da ode. :kafa
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..jebemti miša što ih zajebaje...u zdrav mozak..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Lebowski wrote:
storm wrote:

Eto storm, samo se trebate ujediniti i zamoliti ga da ode. :kafa
:D. mene samo jedno uvijek nakon presice zanima.....jel on sebe ikad sluša, kakve laži i gluposti nadrobi tijekom konferencija....pazi on se bori protiv kokošara u nogometu koja prodaje i obmanjuje djecu :sok a upravo je savršeno sebe opisao :lupa

davno je njemu udruga zzd (zajedno za dinamo) uručila peticiju za održavanje legalnih izbora skupštine kluba kako uostalom i stoji u statutu...ali :maja
ako nekoga zanima
http://www.zajednozadinamo.com/novosti.php

dok on bude vidio kravu muzaru u dinamu nema odlaska...nije lud :123
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..prije će past ovaj u ukrajini...jes vidio kako zajebaje jovu i skansija..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

laganini wrote:..prije će past ovaj u ukrajini...jes vidio kako zajebaje jovu i skansija..
Pa sprda se jer se može...a ovi nesposobni kakvi jesu, samo bleje i dalje gledaju kako se izruguje...

a najžalosnije je kad čitam komentare tipa...kakav kralj, car, majstor...stanje uma i duha na dnu :bua
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

bolesnik opet udara....spočitava bobanu, kovaču i ostalima korist od hr nogometa....ON :sok .....ON SE JAVLJA NEKOME I NEKOME NABIJA NEŠTO NA NOS :zid
a povod svega je jer niko kovač nije dao na spisak ni jednog njegovog dragulja za prodaju....mamiću- izdahni naglo :puca

Hrvatska reprezentacija
Mamić započeo rat s Kovačem: Da ga je zvao Bayern, mislite da bi on vodio Hrvatsku?

Image
:bua :bua :bua :bua :bua :bua
Zdravko Mamić žestoko je napao izbornika Niku Kovača, koji na popis za utakmicu sa Švicarskom nije uvrstio niti jednog igrača Dinama

ZDRAVKO MAMIĆ još uvijek ne može doći sebi nakon što je hrvatski izbornik Niko Kovač objavio popis od 27 kandidata na koje računa za pripremne utakmice uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu. Na širem popisu Kovač nije uvrstio niti jednog igrača Modrih, što je izazvalo bijes kod gazde Dinama.

"Ako je Kovač moralna vertikala, što smo mi onda koji smo tu? Bi li on došao u Hrvatsku da su ga zvali Bayern, Hertha ili netko drugi? Uostalom, čovjek živi u Salzburgu, a ne ovdje", napomenuo je Mamić, koji je udario i po legendarnom kapetanu Dinama i hrvatske reprezentacije, Zvonimiru Bobanu.

"On je mogao biti predsjednik saveza, hrvatski mu je nogomet dao sve! Dobro, dali su i oni mnogo toga hrvatskom nogometu, ali što mi imamo od njegove pameti i ljepote? Ne volim kada sa strane komentiraju, a sami su kroz rad u reprezentaciji ostvarili milijunsku zaradu", rekao je Mamić.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

:sok daš im da sve razbiju, a poslije neće igrati :123 ccc igrači...
kakve gazde, takvi radnici :kafa

Mamić: "Pojedinci igraju privatne utakmice i ja to neću tolerirati, pod cijenu da igramo s juniorima"

Nogometaši Dinama teškom mukom izborili su pobjedu protiv posljednje plasiranog Hrvatskog dragovoljca, a dvoboj su, uz premijerni ovosezonski prvenstveni pogodak kapetana Šimunića, obilježili brojni promašaji i nepovezana, neatraktivna igra aktualnog prvaka. Suprotna najavio Zorana Mamića prije početka nastavka sezone...

Normalno kako je trener Dinama Zoran Mamić bio izrazito ljutiti i razočaran nakon pobjede protiv Hrvatskog dragovoljca, jer osim po osvojena tri boda, ovu utakmicu će pamtiti po brojnim promašajima i neorganiziranom igrom bez previše suradnje na travnjaku njegovih igrača.

"Ne znam što bih rekao jer sam strašno razočaran svojom ekipom. To nije Dinamo kakav želim i kakav naši navijači zaslužuju. Dragovoljac je danas igrao bez velikog broja prvotimaca i način na koji su igrali neki naši igrači je neprimjeren i nije dostojan dresa Dinama," prenosi službena stranica kluba Mamićevo razočaranje.

Izgleda kako nedavni motivacijski govori izvršnog predsjednika Dinama i nisu previše imali odjeka kod igrača.

"Sada sam rekao igračima u svlačionici da ovakve utakmice više neću tolerirati; pod cijenu da igramo s juniorima. Pojedinci igraju privatne utakmice i to se sada već ponavlja, a sam sebe smatram budalom jer ispada kao da uopće ne treniramo."

Mamić je najavljivao kako će Dinamo do kraja sezone jurišati na sve pobjede, ali i kako će igrati brz, atraktivan i kombinatoran nogomet, što je u ovom dvoboju izostalo: "Nisam zadovoljan energijom, strašću i kako pojedinci odrađuju utakmicu i zadatke koji su postavljeni pred njih. Činjenica je da već par godina ne izgledamo dobro na proljeće, ali ove godine nismo bili baš dobri niti na jesen. Naravno, prvi smo i ne treba sve omalovažavati, ali ovu smo utakmicu odradili na neprihvatljiv način. "Došao sam odraditi 90 minuta muke, ali nemoj me ništa pitati", takav je bio stav i to neću tolerirati.".
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Hajduk i bez velike igre lako do bodova u Maksimiru

Image

Hajduk je u 23. kolu Prve HNL u Maksimiru pobijedio Lokomotivu 2:0. Dobro je Tomislav Ivković, trener Lokomotive, najavio derbi s Hajdukom rekavši kako je iz redova Hajduka Franko Andrijašević među najopasnijima, da uvijek protiv Lokomotive igra odlično. Ivković je to dobro deketirao, ali ne i njegovi stoperi, pa je Andrijašević, nakon dobre Bradarićeve lopte, matirao Zeleniku već u 19. minuti. Istina da su i stoperi Lokomotive, ali i njen vratar morali bolje reagirati.

Hajduk je bio bolji u prvom dijelu, a Ivković nezadovoljan mladim Dinom Špeharom kojem je dao priliku u špici, ali ga izvadio već nakon pola igre.

Hajduk je imao još nekolio prilika, do Lokomotiva nije baš uspijevala zaprijeti, slabo je koristila mogućnosti za kontranapade. A bilo ih je jer je Hajduk svojom dominacijom ostavljao mnogo prostora. U prvih 25 minuta Splićani su imali 69 posto loptu u svojim nogama.

Tek su nakon toga malo probudila Lokomotiva, ali ne i zapijetila Stipici.

U nastavku je pobjedu bijelima potvrdio Antom Maglica, dugo je po lijevoj strani vukao loptu, domaći igrači su ga gledali, a kada je došao na 17 metara gađao je i pogodio suprotni kuta za 2:0.

Ivković tako i dalje ne zna za pobjedu nad Igorom Tudorom, ovo je šesta utakmica u kojoj ga nije uspio pobijediti. A Hajduk je tako u ovoj sezoni upisao i treću pobjedu nad Lokomotivom, u prošle dvije utakmice bilo je po 3:1. U Maksimiru su im u kolovozu presudili isto Andrijašević, tada je zabio dva gola, te Maglica. Od tri odigrane utakmice ova dva suparnika, najneizvjeniji je bio onaj Poljudski kad je Hajduk pobijedio s 3:1. U Maksimiru nije bilo neizvjesno zbog vrlo slabe igre Lokomotive koja nije izgradila pravu priliku kao da joj je jaka kiša smetala nogo više negoli Hajduku, kao da je na toj kiši 'zahrđala'. Ili ju je sputalo što je igrala pred gostujućim navijačima, jer samo su oni bili na zapadnoj tribini.

Image

- Bili smo apsolutno bolji, i igračima sam rekao da smo 90 minuta pokazali karakteristike ozbiljne momčadi, imali smo glavu i rep, znali što treba raditi u fazi napada a što u fazi obrane - rekao je Tudor.

- I prije sam govorio da Hajduk ima taktički i organizacijski jaku momčad. Bili su bolji u posjedu, mirnoći. a mi bez svaja dva standardna zadnja vezna nismo imali izlazak prema naprijed. Napravili smo i malio prekršaja jer nismo bili ni agresivni, a jeftino smo primili golove, to te ubije. Zelenika nije kriv za poraz, ali golman njegovih kvaliteta morao nešto i napraviti na utakmici.

Ovo je posljednja utakmice Lokomotive u Prvoj HNL

Pred sam početak utakmice na Hajdukovu profilu na Twitteru objavljeno je sljedeće:

- Ovo bi trebala biti posljednja utakmica Lokomotive u MAXtv Prvoj ligi...
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..šteta sad kad su nam postale mušterije..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

laganini wrote:..šteta sad kad su nam postale mušterije..
bilo bi pošteno da ih se izbaci...ali teško vjerujem u to...dok je ova banda pri vlasti ne bi se kladio, pa vidiš da im ne mogu ništa :123
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

čitam sad na indexu kažu jebeno ivkoviću dinamo ne smi dobit a hajduka ne može :hihi
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Hrvatska reprezentacija
Ždrijeb kvalifikacija za Euro 2016.: Hrvatska protiv Italije, Bugarske, Malte, Azerbajdžana i Norveške!

SKUPINA H: Italija, Malta, Azerbajdžan, Bugarska, Norveška, Hrvatska

Image

NAKON brazilske sambe i nogometne ludnice u lipnju, Hrvatska će se krajem godine okrenuti kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj koje će se održati 2016. godine.

> Kovač nakon ždrijeba: Zadovoljan sam! Mi i Talijani smo favoriti skupine

Ždrijeb je odlučio da će Hrvatska svoj plasman na novo veliko nogometno natjecanje tražiti preko Italije, Azerbajdžana, Malte, Bugarske i Norveške. Iz ove skupine izravan plasman na turnir ostvarit će dvije najbolje reprezentacije, dok će trećeplasirana momčad svoj put do Francuske tražiti preko dodatnih kvalifikacija.

UEFA još mora odlučiti kada će koja reprezentacija igrati, ali poznato je kako će ove kvalifikacije biti ponešto drugačije od prijašnjih. Prvenstveno, nacionalni savezi više nemaju pravo sami odlučivati o terminima utakmica. Raspored utakmica bit će poznat nešto kasnije, ali UEFA je objavila okvirne termine kvalifikacija; prvo kolo je na rasporedu 7., 8. i 9. rujna 2014. godine, a posljednje 9. i 10. listopada 2015. Dodatne kvalifikacije; od 12. do 14. studenog 2015.

Kako je regija prošla? Srbija čeka Ronalda, Albanci Srbe, Džeko protiv Balea, Makedonci testiraju prvake Španjolce, a Slovenci Engleze

Image

Hrvatska je vrlo lako mogla završiti u skupini sa Srbijom i Portugalom, ali sudbina je u posljednji trenutak odlučila da će Danska u skupinu u kojoj trećeplasirani nema pravo na baraž. Srbija se, dakle, nakon dva velika propuštena turnira mora boriti protiv Portugala i Danske za prve dvije pozicije u skupini, a policija će imati pune ruke posla jer se u tom društvu pronašla i Albanija.

BiH je prošla relativno solidno u skupini B. Džeki i društvu na Bilino polje stiže hrvatski krvnik u kvalifikacijama za SP u Brazilu, Belgija, ali i naš drugi znanac Wales kojeg predvodi Gareth Bale.

Ostale reprezentacije iz regije također su dobile atraktivne protivnike. Slovenci će se boriti protiv Engleske i Švicarske, a potpuni kaos nastat će u Skopju na dan kada će im u gosti doći aktualni prvaci svijeta i Europe, Španjolci.

Europa se smije Nijemcima i njihovoj kvalifikacijskoj skupini

Od preostalih kvalifikacijskih skupina, Njemačka je svakako prošla najbolje. Elf čeka dvoboj protiv debitanta Gibraltara, Gruzije, Škotske, Irske i Poljske. Nizozemcima će najveća prijetnja u skupini A biti Turska i Češka, a Island je u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta pokazao kako je riječ o neugodnoj ekipi.

SKUPINA A: Nizozemska, Kazahstan, Island, Latvija, Turska, Češka

SKUPINA B: BiH, Andora, Cipar, Wales, Izrael, Belgija

SKUPINA C: Španjolska, Luksemburg, Makedonija, Bjelorusija, Slovačka, Ukrajina

SKUPINA D: Njemačka, Gibraltar, Gruzija, Škotska, Poljska, Irska

SKUPINA E: Engleska, San Marino, Litva, Estonija, Slovenija, Švicarska

SKUPINA F: Grčka, Farski Otoci, Sjeverna Irska, Finska, Rumunjska, Mađarska

SKUPINA G: Rusija, Lihtenštajn, Moldova, Crna Gora, Austrija, Švedska

SKUPINA H: Italija, Malta, Azerbajdžan, Bugarska, Norveška, Hrvatska

SKUPINA I: Portugal, Albanija, Armenija, Srbija, Danska

13:05 Evo i skupina, a uskoro donosimo prve reakcije!
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Rijeka do tri boda unatoč lošoj igri u drugom dijelu

Image

U posljednjem susretu 23. kola Max TV prve lige Rijeka je savladala Osijek 1:0 u utakmicu koju je obilježio kiks suca Dalibora Mlakara, kao i loše drugo poluvrijeme domaćih, koje vrlo dobri Osijek ipak nije uspio iskoristiti i doći barem do boda.

MAXtv Prva liga, 23. kolo
Hrvatski dragovoljac 0 : 1 Dinamo
Slaven Belupo 0 : 2 Istra 1961
Lokomotiva 0 : 2 Hajduk
Split 3 : 1 Zadar
Rijeka 1 : 0 Osijek

LJESTVICA
1 Dinamo 22 +26 52
2 Hajduk 23 +21 47
3 Rijeka 22 +19 41
4 Lokomotiva 23 +5 39
5 Split 23 +4 34
6 Istra 1961 23 0 32
7 Zadar 23 -17 23
8 Slaven Belupo 23 -10 18
9 Osijek 23 -27 15
10 Hrvatski dragovoljac 23 -21 10

Osijek je u ovaj susret ušao slično kao u Kupu, zatvoreno s pritiskom na 30-ak metara od svog gola i to je urodilo plodom na taj način da domaći prvih 20 minuta nisu uspijevali uputiti udarac prema njihovom golu. Koncentracija gostiju pala je je prvi put u 24. minuti kada Jugović nakon kornera puca glavom, no u Mikulića, a minutu kasnije je pokušao i Moises snažno iz slobodnog udarca, no preko gola.

Osijek je mogao iznenaditi u 34. minuti kada se Škorić oslobodio na 20 metara od gola, opasno šutirao no ipak nije bilo potrebe za intervenciju. A dvije minute kasnije Rijeka je povela, ali na način kakav ne želimo gledati u našem nogometu. Kramarić je krenuo na jednu duboku loptu u prostor, stigao do nje prije Mikulića, no onda očito simulirao prekršaj, što je potvrdila i ponovljena snimka. Sudac Mlakar je nasjeo i pokazao na bijelu točke s koje je precizan bio Leon Benko. Do odmora su domaći pokušali još u 41. minuti, kada udarac Sharbinia iz daljine brani vratar Osijeka.

Osijek je u drugi dio ušao otvorenije i odlučnije i Rijeka se nije snašla, a u 58. minuti Osijek ima veliku priliku. Luka Marić je loše dodao jednu loptu, Škorić ju je presjekao i krenuo sam prema golu, no Marić u posljednji trenutak stiže blokirati i time ispraviti svoju pogrešku. Škorić je dva puta pokušao iz daljine, prvo u 65. minuti prebacuje gol, a u 70. snažan udarac ipak odlazi pored gola.

Osijek je nastavio pritisak, pokušali su iz prekida, no nitko se nije snašao u kaznenom prostoru, a Rijeka je svoj prvi udarac u drugom dijelu imala u 75. minuti, kada Moises šutira iz daljine, no slabo i Mikulić lako hvata loptu. U 77. minuti probao je i Kurtović, no u Vargića, a minutu kasnije najbolja prilika za Osijek. Josip Mišić poslao je sjajnu loptu iz prekida, na drugoj vratnici se našao Škorić, šutirao glavom, no udarac je odsjeo na gredi Vargićevog gola.

Rijeka se pokušala probuditi minutu kasnije, no Moises iz dobre situacije puca preko gola, a minutu kasnije nakon solo prodora puca Antonio Pavić, no Vargić kroti njegov udarac bez poteškoća. Do kraja susreta je još jednom pokušao Škorić poluvolejem, no niti tada nije bio precizan.

Na kraju pobjeda Rijeka iza koje će ostati repovi zbog dosuđenog kaznenog udarca, kao i loš dojam koji su domaći ostavili u drugom dijelu. Rijeka je na gol Osijeka šutirala devet puca, a gosti čak četiri puta više, što je uistinu raritet na Kantridi. Bijelo-plavi mogu žaliti za bodom koji su zaslužili, a uzevši u obzir dojam iz drugog dijela, možda i sva tri, koja bi im uistinu bila zlatna u borbi za ostanak.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

ODLAZI U KINU

Sjajan posao: Benko kupljen za 50 tisuća eura, a prodan za milijun

Ne bude li nekih velikih iznenađenja, Benko bi u srijedu s kineskim klubom trebao potpisati ugovor na kojemu će Rijeka zaraditi oko milijun eura.

Image

Leon Benko (30) vozio se u Varaždin, a još se nije oprostio od suigrača, dok ne potpiše ugovor s kineskim prvoligašem Dalianom, ne želi ništa govoriti. Koliko li je samo propalih ugovora potpisano u medijima…

Ne bude li nekih velikih iznenađenja, Benko bi u srijedu s kineskim klubom trebao potpisati ugovor na kojemu će Rijeka zaraditi oko milijun eura. Istoga dana na Kantridi se igra zaostala utakmica 21. kola između Rijeke i Dinama. Rijeka je ove sezone slovila kao jedina momčad koja može igrati ravnopravno protiv Dinama. Tako je barem bilo kad je Benko igrao za Rijeku…

Rezerviran na početku

– Teško je meni komentirati kada je pravi trenutak za prodaju, odgovorni ljudi u klubu tako su odlučili. Ja kao trener moram prihvatiti takvu odluku. Naravno da mi nije svejedno što je usred sezone otišao igrač koji je bio jako važan na igralištu i izvan njega – kaže trener Matjaž Kek.

Benko je u Rijeku došao na ljeto 2012. kao slobodan igrač, nije se očekivalo da će postati najbolji strijelac HNL-a. Ispostavilo se da nije bio baš tako slobodan kako su predočili menadžeri pa je Rijeka morala platiti oko 50.000 eura odštete saudijskom Al-Faisalyju. Činilo se previše za igrača koji prvih šest-sedam nikako nije postizao pogodak! A onda je krenula fantastična serija pogodaka koja je naprasno prekinuta prošle nedjelje kada je Benko postigao zadnji pogodak u bijelom dresu.

Ukupno 24 pogotka

Šesnaest golova ove sezone u prvenstvu te 24 ukupno (šest u Europskoj ligi i dva u Hrvatskom kupu) najbolje govori što je Benko značio Rijeci. Što je najvažnije, većinu pogodaka Benko je postigao iz polušansi, čime je skrivao slabosti momčad.

– Puno se toga mora mijenjati. Benko je tip igrača koji je svojom agresivnošću odrađivao velik posao na protivničkoj polovici, pomagao je u defenzivnom skoku, u zadnje vrijeme ne primamo jeftine golove… Moram tražiti nova rješenja. Ne znam jesu li se ambicije promijenile nakon Benkova odlaska, to morate pitati ljude koji vode klub. Moja je ambicija pobijediti u svakoj utakmici. Sigurno da Benkov odlazak mijenja puno toga, ubuduće će drugi igrači morati preuzimati veću odgovornost. Bilo je lijepo skrivati se iza Leona Benka... – zaključuje Kek.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

pobjeda ujedinjenih navijača i normanih ljudi...dovoljno da se glavonje u foteljama malo zamisle...još da je njih skinuti te da dođu sposobni i pametni ljdi koji žele raditi na dobrobit nogometa i lige, a ne samo trpati u džepove i podilaziti velikom šefu šmrksonu :123

HNL
Sramota Vlade i HNS-a: Ukinuli vaučere jer su sada "štetni za nogomet"

Image

IO HNS-a ukinuo zabranu gostujućih navijača, tzv. vaučerizaciju
"Slučaj Lokomotiva" predan Komisiji za licenciranje

IZVRŠNI odbor Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj je sjednici ukinuo zabranu gostujućih tribina, tzv. vaučerizaciju, proglasivši je neuspjehom. Također, čelnici HNS-a odlučili su slučaj "Filijala", tj. istragu povezanosti Dinama i Lokomotive kojom je narušena regularnost HNL-a, dati u ruke Komisiji za licenciranje, koja je i omogućila Zdravku Mamiću da u prvoj ligi, osim svog GNK-a, igra i njegova filijala.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cjelosti:

"Izvršni odbor usvojio je kalendar reprezentacija HNS-a za 2014. godinu, kao i plan priprema A reprezentacije za FIFA Svjetsko prvenstvo 2014., uključujući raspored prijateljskih utakmica i odabir kampova u Austriji i Brazilu.

Također, usvojen je prijedlog završnog računa za 2013. i plan za 2014. godinu, kao izvještaj revizora koji će se uputiti Skupštini Saveza na usvajanje.

Imenovani su arbitri Arbitražnog suda, a za predsjednika je ponovno imenovan g. Ivica Veselić.

Izvršni odbor primio je na znanje sadržaj rješenja Sportske inspekcije. IO je za daljnje postupanje po tom predmetu ovlastio Komisiju za licenciranje, u čiju nadležnost ulazi izdavanje licenci klubovima, a nakon sastanka Komisije, o daljnjim koracima HNS-a mediji i javnost bit će obaviješteni na konferenciji za medije.

Analizirana je Odluka o zabrani gostujućih navijača na tribini za gostujuće navijače ako nije osiguran organizirani dolazak od strane kluba, od 16. listopada 2014. godine. Izvršni odbor je zaključio kako ona nije ostvarila željene rezultate te je njenom primjenom nanesena šteta nogometnoj organizaciji, klubovima, navijačima i nogometu u cjelini. S obzirom na navedeno, nakon opsežne rasprave, IO HNS-a zaključio je kako se navedena odluka stavlja izvan snage.

Ova odluka primjenjuje se odmah, a za provedbu iste zadužuju se svi klubovi MAXtv Prve lige, sudionici HNK, Povjerenik za natjecanje, Povjerenik za sigurnost i sve službene osobe zadužene za organizaciju utakmica – delegati i suci".

Navijači ismijali vaučerizaciju, HNS prvi popustio

HNS je tako konačno odlučio ukinuti vaučere, koji su uvedeni u dogovoru s MZOS i policijom nakon nereda Armade i Torcide na Kantridi. Iako su ministar Željko Jovanović i njegov pomoćnik Petar Skansi te ministar policije uvođenje vaučera proglasili uspjehom, činjenica je da su navijačke skupine bez problema gostovale, ako ne na gostujućim, onda na tribinama s domaćinima potpuno ismijavši sustav koji je na većini stadiona u Hrvatskoj još uvijek potpuno neprovediv.

"HNS je od nas tražio ukidanje mjere koju je sam uveo. Što bismo mi trebali?", rekao nam je zamjenik ministra sporta Petar Skansi.

O svim problemima vaučerizacije već smo pisali, a evo kako je to izgledalo na Maksimiru u jesenskom dijelu sezone.
Post Reply

Return to “Fudbal”