Dijabetes
Moderator: Krokodil Behko
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14460 times
- Been thanked: 10004 times
- Status: Offline
Re: Dijabetis
ma isto ti je to sve, samo nek nije secer
mad ameni licno Stevija ima gori ukus od zasladjivaca kojeg kupujem u DMu
mad ameni licno Stevija ima gori ukus od zasladjivaca kojeg kupujem u DMu
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Toliko kilograma za mjesec dana je velika, velika sumnja na psihički problem (tj. poremećaj prehrane); jer nema tih hormonalnih dizbalansa kojima se to može objasniti ili pripisati.Maja wrote:Ima li kod nas te stevije?
Jutros sam pričala s jednom curom koja se za prvi mjesec trudnoće nadebljala 8 kg i ginekolog je napao i rekao da mora na dijetu.
I ona ti je skoro svako jutro doručkovala tunjevinu. Rekla sam joj da pređe na obične sardine jer tunjevina nije zdrava zbog žive, posebno ako se jede često kao što to ona radi. Uglavnom, poslušat će me.
Inače nikad nikom ne pametujem oko ishrane, jedino ako neko nešto upita. Neću da budem jedna od onih koji se zdravo hrane (ono ko et...djelimično zdravo) pa hoće da te navike silom nametne drugima ali žena je trudna pa sam joj skrenula pažnju.
What can change the nature of a man?
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7881 times
- Been thanked: 18637 times
Nije Ahhh nego je ona jela jer voli jest a prije braka čuvala liniju, gladovala. U braku se opustila a odmah zatrudnila. Kao ono udata sam ko hebe manekenske proporcije.
Znaš kako kaže Pervan, čim žena kaže DA automatski dobije 90 kg
- Maja
- Administrator

Znaš one naše priče kad žena zatrudni pa kaže "sad jedem za dvoje".
Ustvari, ne trebaš povećavati hranu, samo gledati da bude kvalitetnija.
Ustvari, ne trebaš povećavati hranu, samo gledati da bude kvalitetnija.
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
ma ona je tu nesto fulala sa tom izjavom 8 kg debljanja za mjesec dana trudnoce ???
Ahhhh i da ima psihickih problema ovoliko je zaaista nemoguce dobiti za samo jedan mjesec,dana ,
onda je zaista morala da jede od ujutro do navecer bez prestanka,???
Ahhhh i da ima psihickih problema ovoliko je zaaista nemoguce dobiti za samo jedan mjesec,dana ,
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Da i to se zove poremećaj prehrane.Maja wrote:Nije Ahhh nego je ona jela jer voli jest a prije braka čuvala liniju, gladovala. U braku se opustila a odmah zatrudnila. Kao ono udata sam ko hebe manekenske proporcije.
- Maja
- Administrator

Možda je 8 kg dobila od udaje a zatrudnila je jako brzo. Pa kako je nemoguće. Christina Bale je dobio 46 kg u 6 mjeseci 
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Moguće je itekako. Ali zahtijeva teški binge eating i to je psihički poremećaj. Mnogo tunjevine je njen namjanji problem. Jasno da ne želim nekoga da "dijagnostifikujem na neviđeno", ali veoma, veoma je indikativno za ovo što navedoh. I iz Majinog opisa slijedi da je riječ o nekome ko ima vrlo nezdrav odnos prema hrani i to je takođe konzistentno s mojoj opaskom o mogućem objašnjenju toga šta leži u osnovi situacije.Calla wrote:ma ona je tu nesto fulala sa tom izjavom 8 kg debljanja za mjesec dana trudnoce ???
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Majo, ne dobija se "8kg od udaje", već od preko 60k viška kalorija. Za unijeti toliki plus u mjesec dana moraš imati vrlo, vrlo ozbiljan problem.Maja wrote:Možda je 8 kg dobila od udaje a zatrudnila je jako brzo. Pa kako je nemoguće. Christina Bale je dobio 46 kg u 6 mjeseci
-
Ruana
Ma moguce je. Ako nema mucnine, ako nista ne radi, ako jede, pita, hljeba, kolaca, a nigdje ne istrosi to sto pojede naravno da je moguce.
-
Ciklama
Maja wrote:Nije Ahhh nego je ona jela jer voli jest a prije braka čuvala liniju, gladovala. U braku se opustila a odmah zatrudnila. Kao ono udata sam ko hebe manekenske proporcije.
Meni je isto nenormalno da je za mjesec dana dobila toliko kg.
Kako joj je organizam podnio toliku promjenu?
Moj ginekolog bi je poslao da radi sve nalaze, koliko god se ona pravdala.
Ja sam se pretprošle godine od 1. do 5. januara udebljao više od 5 kila, moguće je.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Ali pretpostavljam da je to mahom bio "vodeni dobitak" i da je splasnulo tokom narednih dana (a, ako nije, vjerovatno si nastavio "tući nesmanjenom žestinom", tako da je dobitak od "realnih pet kilograma tkiva" trajao ipak malo duže nego što ti se učinilo). U svakom slučaju, muškarac si i dobiti pet kila tebi i pet kila prosječnoj ženi nije baš isto (nisam seksista, govorim samo o prostoj biološkoj različitosti).Lebowski wrote:Ja sam se pretprošle godine od 1. do 5. januara udebljao više od 5 kila, moguće je.
- Maja
- Administrator

Moj ručak od danas nakon šetnje od 40 minuta. Ako kažete da je puno, šamar ću vam zalijepiti.
Jela sam bez hljeba, 80 grama mljevenog mesa, 1 kašika maslinovog i 1 jaje. Povrće samo skuhala u vodi s malo soli.
Za piće domaća mlaćenica.

Jela sam bez hljeba, 80 grama mljevenog mesa, 1 kašika maslinovog i 1 jaje. Povrće samo skuhala u vodi s malo soli.

-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Među kojim bi trebao biti i psihijatrijski. I ne mislim to u bilo kakvom pežorativnom kontekstu. To bi bilo i za njeno i posebno za dobro djeteta.Ciklama wrote:Moj ginekolog bi je poslao da radi sve nalaze, koliko god se ona pravdala.
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Zašto bi bilo puno? Upravo je taman!Maja wrote:Moj ručak od danas nakon šetnje od 40 minuta. Ako kažete da je puno, šamar ću vam zalijepiti.
- Calla
- Legenda foruma

Ciklama wrote:Maja wrote:Nije Ahhh nego je ona jela jer voli jest a prije braka čuvala liniju, gladovala. U braku se opustila a odmah zatrudnila. Kao ono udata sam ko hebe manekenske proporcije.
Meni je isto nenormalno da je za mjesec dana dobila toliko kg.
Kako joj je organizam podnio toliku promjenu?![]()
Moj ginekolog bi je poslao da radi sve nalaze, koliko god se ona pravdala.
ee upravo o tome sam i ja mislila,,,svi ti kilogrami su se mozda nakupili kao vodeni mjehuri oko gleeznjeva,, i ja bi ovu zenu odmah slala na pregled internisti ,, funkcije bubrega ,,unos soli i unos kalijuma,,???mesnati proizvodi? pa da vidis kako ove kile brzo ispuhaju..
- Calla
- Legenda foruma

MajaMaja wrote:Moj ručak od danas nakon šetnje od 40 minuta. Ako kažete da je puno, šamar ću vam zalijepiti.
a znas mene,,,sad cu te opet keckati,,a gdje su rezultati???
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

To se srećom lako utvrdi/isključi, ali ja se bojim da nije o tome (ili samo o tome) riječ.Calla wrote: ee upravo o tome sam i ja mislila,,,svi ti kilogrami su se mozda nakupili kao vodeni mjehuri oko gleeznjeva,, i ja bi ovu zenu odmah slala na pregled internisti ,, funkcije bubrega ,,unos soli i unos kalijuma,,???mesnati proizvodi? pa da vidis kako ove kile brzo ispuhaju..
- Calla
- Legenda foruma

Ali kod trudnica ako naglo dobijaju na kilazi je nakupljanje vode na prvom mjestu,,
pa cim zene kazu da su se ovoliko udebljale odmah bi ja postavila ovo drugo najvaznije pitanje,
,,jesu li joj mjerili krvni pritisak i je li i on visok,,i tu je taj prvi prepoznavajuci problem,,
postoje li zastoji u tjelu nagomilavanje vode i povecana tezina od jednog dana na drugi,,
prepisani dio !!!
Tijelo trudnice zadržava toliko tekućine, da u nekim slučajevima to iznosi i do 9 kg težine zadržane tečnosti u zadnjem tromjesečju.
Pored toga, na oticanje mogu uticati i trudnički hormoni, slaba cirkulacija, te gravitacija koja uveliko može uticati na povećano zadržavanje tečnosti. Oticanje je najintenzivnije u zadnjem tromjesečju, i uglavnom počinje od petog mjeseca trudnoće, mada neke trudnice primijete oticanje već takoreći od prvog dana trudnoće.
pa cim zene kazu da su se ovoliko udebljale odmah bi ja postavila ovo drugo najvaznije pitanje,
,,jesu li joj mjerili krvni pritisak i je li i on visok,,i tu je taj prvi prepoznavajuci problem,,
postoje li zastoji u tjelu nagomilavanje vode i povecana tezina od jednog dana na drugi,,
prepisani dio !!!
Tijelo trudnice zadržava toliko tekućine, da u nekim slučajevima to iznosi i do 9 kg težine zadržane tečnosti u zadnjem tromjesečju.
Pored toga, na oticanje mogu uticati i trudnički hormoni, slaba cirkulacija, te gravitacija koja uveliko može uticati na povećano zadržavanje tečnosti. Oticanje je najintenzivnije u zadnjem tromjesečju, i uglavnom počinje od petog mjeseca trudnoće, mada neke trudnice primijete oticanje već takoreći od prvog dana trudnoće.