Zizi wrote: 11 Oct 2023, 12:17
Hm, zašto se Biden svaki put češka oko nosa kada kaže da Izrael ima pravo da uzvrati na napade, a Kamala čudno previše trepće kada Biden spominje kako su USA i Izrael demokratije koje se vode samo zakonima?
Neko od njih baš i ne vjeruje u izgovoreno.
Kamala ima dosta židovske krvi, ako nisi znala.
Matan wrote: 11 Oct 2023, 13:14
Ajmo malo o cinjenicama.
Hamas drzi pod kontrolom stanovnistvo Gaze kao i Izrael,
normalni civili se ne smiju pobuniti niti svoje misljenje reci..
iza Hamasa stoji Iran, koji ima svoj cilj i interese..
unistenje Izraela i dominaciju nad svima u tom dijelu svijeta..
Iranu ne odgovara nikakav mir Palestinaca i Izraelaca..
Izrael jeste kriv, ali samo njih optuzivati, a ne borce Hamasa koji su ubijali
i zene i djecu je previse jednostrano..
sad zamislite da su borci Armije BIH, upali u Banja Luku i pobili zene i djecu..
zasto Arapske zemlje ne daju da se Palestinci integriraju u njihove drzave, nego ih drze u izbjeglickim kampovima..
ima tu previse zasto, da bi Izrael bio sam kriv..
Ajmo još mal,o o činjenicama.
70 godina genocida i ostalih vrsta terora.
Član si ovdje godinama. Izraelci SVAKI DAN ubiju makar jednog Palestinca.
Koliko si puta došao na ovu temu, da izraziš neko protivljenje?
NULA puta.
Pa tako da ja ovo što si pisao, neću ni čitati jer dolazi od neobjektivne i pristrasne osobe po raznim osnovama, sad da ih ne nabrajam, jer nemam dobra iskustva ni s tobom i c većinom ostalih, ono kad se sami razgolite pa se još i uvrijede ako im se nešto kaže.
immuno wrote: 11 Oct 2023, 15:41
Matan wrote: 11 Oct 2023, 15:03
Nije jao, ja ne smijem dijete pustiti u park, od ti Arapa..
znam sta pricam...
po vazdan po desetke vise u parkovima i maltretiraju drugu djecu..
to su cinjenice, nista ne izmisljam, zna to i Imuno, samo nece da prizna..
Hej

ne mjesaj me u diskusije... Nemam ja sta da priznam il ne priznam. Najgori od stranaca su chechenci I afganistanci ( pogledaj izvjestaj Innenministerium) oni nisu arapi al vecina muslimani za razliku od drugih muslimana kojih ima iz cijelo svijeta.
Ne troši se, njemu je to sve isto.
Superhik wrote: 11 Oct 2023, 15:46
Eno Komsic i Benjamina nastupise populisticki,.. kada je vec jasno da su Bosnjaci upecani na ovaj daleki konflikt i na jednoj strani.
Ova siroka podrska Palestini od nas je samo rezultat necije propagande i medijskog ispiranja mozga. Nebi me iznenadilo da Beograd stoji iza toga.
Haman se Insomnija kloniro, teško bi mi bilo da znam, kako među Bošnjacima imaju čak dvojica cionista i vjersko-kulturnoh autošovinista.
He, pobunio se Hamas?
Pa šta su trebali uraditi koje pm? Sami da stavljaju glave na panj?
Dok je Izrael sprovodio holokaust nad Palestincima na zapadnoj obali, po temi se hvatala paučina i nikog nije bilo briga. Sad se digo i šuša i goleša, da empatiše sa sirotim ćifutima
Ono baš besramlje totalno, potrčati i staviti se na snagu okupatora i fašiste, jer unaprijed znate da će oni dobiti slabo naoružane Palestince?
Po mom mišljenju, to je recidiv u ljudima koji seže tako duboko u prošlost homo sapiensa, da ga ni ne možemo nazvati ljudskim. Samo životinje nemaju etiku ni koji đavo i nasrću čim namirišu krv - bilo čiju.
Vaša je politika lišena bilo čega moralnog.
Vaša politika je uništavanje svega što je ljudsko i što na ljudskost liči.
Vaša je politika anticivilizacijska i nema nikakve razlike u odnosu na razne Paveliće i Ljotiće, pošto se uz skute fašizma svrstavate kao i oni.
Davno sam rekao, ako među Bošnjacima ima takvih kojima smeta što im je narod takav kakav i jeste, niko im ne brani da se isele, a ko nema para za puta, daću mu ja. Siguran sam da ćemo nakon njihovog odlaska, biti jači nego prije.