Amen. A sto ljudi vole carsiju to je cudo jedno.Maja wrote:Nije to bijela kuga već hidžra u veće gradove
Demografske statistike u BiH
Moderator: Krokodil Behko
Re: Bijela kuga pustoši Hercegovinu
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
hahahahahahahahalaganini wrote:...vidila žaba ...
D.I.L.L.I.G.A.F.
..ljubav je na selu
i ne samo ljubav...jebemti nije bog izmislio grad nego budalesine...
i ne samo ljubav...jebemti nije bog izmislio grad nego budalesine.....slobodan čovik kad tad bude baniran..
ali da znaš, kako se ovdje trend okreće....dosta ih znam da su pokupovali vikendice i žive sad tamo 15-20km van grada pa polako sređuju...mladih, o mladima pričam naravno...Maja wrote:Nije to bijela kuga već hidžra u veće gradove
ima tu i financijski aspekt jer je upola jeftinije od kupnje stana u gradu a i moderno je sad, jel...prirodno nešto sve...
Habibti, ya nour el - ain... 
Yeah, Slovencima se moze, a sta ce one seljacine po BiH. Nekad su makar uzimali i stan i "vikendicu", pa isli na "bolovanje" da obradjuju zemlju. Danas nece nista da imaju sa zemljom, bjeze ko od kuge

D.I.L.L.I.G.A.F.
linost je grijeh...i nije zdrava..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9777 times
- Been thanked: 11523 times
- Status: Offline
Upravo si nam dala primjer zbog čega je propala Jugoslavija.Jagoda wrote:Yeah, Slovencima se moze, a sta ce one seljacine po BiH. Nekad su makar uzimali i stan i "vikendicu", pa isli na "bolovanje" da obradjuju zemlju. Danas nece nista da imaju sa zemljom, bjeze ko od kuge![]()
![]()
![]()
![]()
Takvih bolovanja više nema. Ili zemlja ili tvornica, baš kao i u ostalim normalnim zemljama.
Oh please, onda se makar malo obradjivalo, sad nikako. Poljoprivreda u prahu lolKrokodil Behko wrote:Upravo si nam dala primjer zbog čega je propala Jugoslavija.Jagoda wrote:Yeah, Slovencima se moze, a sta ce one seljacine po BiH. Nekad su makar uzimali i stan i "vikendicu", pa isli na "bolovanje" da obradjuju zemlju. Danas nece nista da imaju sa zemljom, bjeze ko od kuge![]()
![]()
![]()
![]()
Takvih bolovanja više nema. Ili zemlja ili tvornica, baš kao i u ostalim normalnim zemljama.
D.I.L.L.I.G.A.F.
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

O ovome ja i pričam. Tam će narod izumrijeti, Banjalučki PC će ostati (kako su oni govorili devedesetih za Bosnu) Lesoto ako ne bude popustljiviji i ne bude htio da radimo na boljoj Bosni zajedno. Radi sebe i svog naroda ne bi smjeli odugovlačiti. Morali bi vidjeti dalje od nosa... pa i valjda budu.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

- Has thanked: 7965 times
- Been thanked: 18819 times
Pa jest ljudi koji su inače živjeli u gradu pa hoće malo da se maknu. Ili oni koji nemaju finansijskih briga pa ih može zapasti da se maknu i voze onda na posao u grad. Ali ovi iz malih mjesta odoše u grad jer na neki način moraju. Ja ih uopšte ne krivim jer kad si u gradu veće su šanse da nađeš posao, curu/momkastorm wrote:ali da znaš, kako se ovdje trend okreće....dosta ih znam da su pokupovali vikendice i žive sad tamo 15-20km van grada pa polako sređuju...mladih, o mladima pričam naravno...Maja wrote:Nije to bijela kuga već hidžra u veće gradove
ima tu i financijski aspekt jer je upola jeftinije od kupnje stana u gradu a i moderno je sad, jel...prirodno nešto sve...
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Iz šupljeg u prazno?Maja wrote:Nije to bijela kuga već hidžra u veće gradove
Last edited by KOMESAR on 22 Feb 2014, 23:42, edited 1 time in total.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7965 times
- Been thanked: 18819 times
PREDVIĐANJA: BiH će biti država s najstarijim stanovništvom

Bosna i Hercegovina će do 2050. godine postati država s najvećim udjelom stanovnika starije životne dobi na Balkanu a njihov će broj tada biti dvostruko veći nego što je danas, predviđanja su studije rađene za potrebe Crvenog križa BiH čiji su rezultati u utorak predstavljeni u Sarajevu.
Studija je nastala kao dio pokušaja da se pripreme odgovori na demografske promjene koje očekuju cijeli svijet na što poziva i Madridski međunarodni akcijski plan o starenju (MIPAA) iz 2002. godine koji je potpisalo 150 država.
Iako BiH još nije donijela nacionalni akcijski plan o starenju na što poziva dokument iz 2002. godine, ipak je provedena analiza trendova koji se mogu očekivati.
Jedna od autorica analize Nusreta Kepeš upozorila je na predstavljanju rezultata kako bez odgovarajućih priprema novi naraštaji neće biti u stanju podnijeti teret skrbi za osobe treće životne dobi.
Već postojeće stanje u BiH dovoljno je alarmantno jer istraživanje pokazuje da svaka druga starija osoba u toj zemlji ima mirovinu od tek 310 konvertibilnih maraka (158,5 eura) a svaka osma mjesečno živi od iznosa koji se kreće između 100 i 300 KM (50 do 150 eura).
Više od 14 posto starih osoba u BiH nema nikakva osobna primanja a dvije trećine takvih preživljava hraneći se u javnim kuhinjama.
No i oni koji su u boljem položaju odnosno imaju stalna primanja žive iznimno teško jer su zbog lošeg općeg stanja u državi od minimalnih mirovina prisiljeni izdržavati nezaposlenu djecu ili unučad.
Analiza je također pokazala kako je više od četvrtine umirovljenika prisiljeno potražiti dodatne izvore prihoda te radi "na crno".
Zdravstvena i socijalna skrb koja je osigurana umirovljenicima u BiH kao i njihovo angažiranje u zajednici dobili su loše ocjene što je opisano kao ozbiljno kršenje njihovih ljudskih prava.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Re: PREDVIĐANJA: BiH će biti država s najstarijim stanovništ
Najbolje od svega mi je kad kazu da "mladja generacija nece moci podnijeti teret skrbi"
A sta je to starija generacija radila u mladosti?! Msm. sem oslobadjanja zemlje, rada, i tako.
Shoooooow the money!
Shoooooow the money!
D.I.L.L.I.G.A.F.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14541 times
- Been thanked: 10043 times
pa od cega da se pune fondovi kada i ovo malo ljudi koji rade prijavljeno, ne placaju takse?
ono sto su moji roditelji (i ne samo moji) uplacivali dok su radili (prije rata) davno je nestalo, i sada zive u strahu od zivota od penzije
mladi koriste svaku priliku da odu iz zemlje, i ako se po tom pitanju nesto ne uradi (a nece), naravno da ce ove prognoze biti tacne
alarmantno je da se o ovom pitanju niko ne bavi,nikoga nije briga... ovako samo idemo u totalni kolaps, i mogu nas samo izbrisati
ono sto su moji roditelji (i ne samo moji) uplacivali dok su radili (prije rata) davno je nestalo, i sada zive u strahu od zivota od penzije
mladi koriste svaku priliku da odu iz zemlje, i ako se po tom pitanju nesto ne uradi (a nece), naravno da ce ove prognoze biti tacne
alarmantno je da se o ovom pitanju niko ne bavi,nikoga nije briga... ovako samo idemo u totalni kolaps, i mogu nas samo izbrisati
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

I šta je ovdje tema? Starenje stanovništva ili penzioni fond?
BiH se s tim trendom starenja stanovništva, samo uklapa u milje koji je prisutan u cijeloj Evropi. Ovo ovdje liči na probni balon, da se politika penzionih fondova i socijalne pomoči, još više pooštri.
BiH se s tim trendom starenja stanovništva, samo uklapa u milje koji je prisutan u cijeloj Evropi. Ovo ovdje liči na probni balon, da se politika penzionih fondova i socijalne pomoči, još više pooštri.
Naravno, na mladima svijet ostaje:)Krokodil Behko wrote:I šta je ovdje tema? Starenje stanovništva ili penzioni fond?
D.I.L.L.I.G.A.F.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Jes tako je. A i poso ostaje na njima. Nek rade da mi zaradeJagoda wrote:Naravno, na mladima svijet ostaje:)Krokodil Behko wrote:I šta je ovdje tema? Starenje stanovništva ili penzioni fond?