Demonstracije u Tuzli

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Status: Offline

Re: Demonstracije u Tuzli

Post by krhotina »

Da, ali čemu ta skepsa, nešto ju je izazvalo... Dosadašnja praksa i loše iskustvo? Ako je skepsa životna orijentacija, onda je čovjek zaista zaštićen od manipulacije, tačnije nije ni zanimljiv manipulatoru. Ja sam u postu manje-više slučajno spomenuo forum, ali drago mi je da sam to učinio jer očito proizvodi reakciju. Vidiš kako se ode u krajnost kad se krene sa degradacijom jer svi imaju pretanzije da budu ''neko i nešto''. U bilo kojoj diskusiji, pa i u ovoj forumskoj, ne možeš nastupati kao ''niko i ništa''.
fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit »

krhotina wrote:Da, ali čemu ta skepsa, nešto ju je izazvalo... Dosadašnja praksa i loše iskustvo? Ako je skepsa životna orijentacija, onda je čovjek zaista zaštićen od manipulacije, tačnije nije ni zanimljiv manipulatoru. Ja sam u postu manje-više slučajno spomenuo forum, ali drago mi je da sam to učinio jer očito proizvodi reakciju. Vidiš kako se ode u krajnost kad se krene sa degradacijom jer svi imaju pretanzije da budu ''neko i nešto''. U bilo kojoj diskusiji, pa i u ovoj forumskoj, ne možeš nastupati kao ''niko i ništa''.
Forum je dobra stvar za eksperimentisanje,pogotovo za one koji smatraju da će sutra biti vlast.Eto možeš nekog nazvati debilima i oni ti se kulturno zahvale.Jednom kad budete vlast nemojte taj eksperiment probati među običnim narodom.Povratne reakcije znaju biti neprimjerene.Ako ti je cilj bio proizvesti reakciju nisi imao potrebu jer već smo napisali 50 stranica.E sad u ovoj političkoj situaciji mnogo je onih koji su "niko i ništa" a začešljali su se da budu "nešto".Na ovom Forumu svi smo se na neki način predstavili i znam da ih je dosta u životu postiglo "nešto",,, sasvim dovoljno da nemaju nikakvu želju da u politici budu "neko i nešto"
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Rockefeller wrote:
KOMESAR wrote: Da se samozaposle?
Daj primjer !

p.s.
Mnogi od vas ne shvataju da su fabrike uništene;da su trgovine prebukirane,kafane poluprazne,kupovna moć bilo čega, pa i rada, ispod nule.
Samozaposliti se znači osnovati kakvu s.p. ili d.o.o. firmu i otići na svoje. Primjer sa ovog foruma je, već je mnogo puta napisano, Zagorka. Ne postoji privilegija registracije firme, to može svako. Ne treba ti ni srednja škola, a kamoli fakultet.

Kafane poluprazne... nedavno sam čitao istraživanje, a valja mi potražiti biće da je neke državne agencije, gdje kaže 78% mladih ljudi (18-30 godina) svoje slobodno vrijeme najradije provode u kafićima. :valja
Ovo je strasno. Nikad nisam razumjela da neko moze naci u sebi hrabrosti da kritikuje zivot drugih. Oprosti Rocky, ali ovo je uzasno receno.
fruit wrote: krhotina wrote:
Da, ali čemu ta skepsa, nešto ju je izazvalo... Dosadašnja praksa i loše iskustvo? Ako je skepsa životna orijentacija, onda je čovjek zaista zaštićen od manipulacije, tačnije nije ni zanimljiv manipulatoru. Ja sam u postu manje-više slučajno spomenuo forum, ali drago mi je da sam to učinio jer očito proizvodi reakciju. Vidiš kako se ode u krajnost kad se krene sa degradacijom jer svi imaju pretanzije da budu ''neko i nešto''. U bilo kojoj diskusiji, pa i u ovoj forumskoj, ne možeš nastupati kao ''niko i ništa''.
Aferim.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina »

fruit wrote:
krhotina wrote:Da, ali čemu ta skepsa, nešto ju je izazvalo... Dosadašnja praksa i loše iskustvo? Ako je skepsa životna orijentacija, onda je čovjek zaista zaštićen od manipulacije, tačnije nije ni zanimljiv manipulatoru. Ja sam u postu manje-više slučajno spomenuo forum, ali drago mi je da sam to učinio jer očito proizvodi reakciju. Vidiš kako se ode u krajnost kad se krene sa degradacijom jer svi imaju pretanzije da budu ''neko i nešto''. U bilo kojoj diskusiji, pa i u ovoj forumskoj, ne možeš nastupati kao ''niko i ništa''.
Forum je dobra stvar za eksperimentisanje,pogotovo za one koji smatraju da će sutra biti vlast.Eto možeš nekog nazvati debilima i oni ti se kulturno zahvale.Jednom kad budete vlast nemojte taj eksperiment probati među običnim narodom.Povratne reakcije znaju biti neprimjerene.Ako ti je cilj bio proizvesti reakciju nisi imao potrebu jer već smo napisali 50 stranica.E sad u ovoj političkoj situaciji mnogo je onih koji su "niko i ništa" a začešljali su se da budu "nešto".Na ovom Forumu svi smo se na neki način predstavili i znam da ih je dosta u životu postiglo "nešto",,, sasvim dovoljno da nemaju nikakvu želju da u politici budu "neko i nešto"

Tvoja zelja za konfrontacijom može biti pozitivna ukoliko je usmjeriš na pravu stranu. Ja ti se ne pravdam, ali ono o debilima sam mislio krajnje uopšteno i nije mi jasno zašto to doživljavaš lično? Međutim, realnost govori najrječitije, i svako ko sebi dozvoli diktat po kojem će komunicirati sa 'podobnim' podobro je zadebilio. Ja nisam nikakva javna ličnost i prilično sam anoniman, nemam želju za eksponiranjem ali imam dosta medijskog iskustva. Očito da boli kad se takne u osobnost i teško je kad se uljuljkuješ samodopadnošću a neko ti kaže de se ba malo uhavizaj! Hoćeš da ti ovaj interaktivni prostor bude razbibriga, mejhana, a ne vidiš da se zove 'Bosanski forum' i to njegova politička platforma. Možda je to stvarno objektivan stav, jer eto ti dobro poznaješ ljude koji ovdje svraćaju i čak znaš kavi su njihovi dometi i želje.

Oprosti na prethodnom sarkazmu, ali ti već napisa kako ne bi bilo bosanskog proljeća da nije bilo interneta i foruma, stoga ni ovaj medij nije za podcijeniti. E sad malo razmisli, ti i ostali, ako npr. Sa-x napiše da su se na sinoćnjem plenumu u Tuzli predlagali profesori za mandatare a ne napiše glavnu stvar - da je Plenum kandidature prebacio na Skuštinu i da će kasnije od ovog organa doći kandidatska lista za razmatranje pred Plenum, koliki je ovo obim manipulacije? Pogrešna informacija je samo podstrek da se na ovakvim mjestima među rajom formiraju i učvrste pogrešni stavovi.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

..ništa mi nije jaso..jeli se plenum profilira kao politička stranka ???
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3941 times
Been thanked: 2968 times

Post by Pasaga »

laganini wrote:..ništa mi nije jaso..jeli se plenum profilira kao politička stranka ???
Ovo sa imenom PLENUM....
to ti jedna najnovija ubleha za raju.
Dobra dosjetka u svakom slucaju koju narod pusi.
Bitno je da se narod skloni sa ulice...i da se problem razvodni.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina »

Uopšte nije važno da li se zove Plenum ili Krhotina, bitno je da ima smislen nastup i djelovanje. U BiH je sve relativno pa bi se tako i političke stranke uskoro mogle profilirati u plenume. :pusi
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

krhotina wrote:Uopšte nije važno da li se zove Plenum ili Krhotina, bitno je da ima smislen nastup i djelovanje. U BiH je sve relativno pa bi se tako i političke stranke uskoro mogle profilirati u plenume. :pusi
..ne smim bit sarkastičan jer paparaci ionako jedva čeka da me banira..a ima bi što reć.. :pusi
krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina »

De ba reci, kad propadamo bar nek tonemo :hop
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

krhotina wrote:De ba reci, kad propadamo bar nek tonemo :hop
..neće tebe ti si bosanac :plavi ili baš zato.. :plavi
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3941 times
Been thanked: 2968 times

Post by Pasaga »

laganini wrote:
krhotina wrote:De ba reci, kad propadamo bar nek tonemo :hop
..neće tebe ti si bosanac :plavi ili baš zato.. :plavi
koljega....valjda si se dosad uvjerio da ovdje nema nikakve diskriminacije...
ni po kom osnovu....
De ti reci...sta ti na srcu lezi..... :D.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

ja i govorim što mi je na srcu..ili prešutim..
krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina »

Kakav je to Bosanac što razmišlja, još malo pa će me se i familija odreći preko novina :(
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

endem :haha
krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina »

Dobro, zapamtiću ovaj kes, drži se dobro! :cvike
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

ajde biž navest ćeš me opet u belaj..
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Demonstracije u Tešnju: Demobilisani borci prijete samospaljivanjem
Više desetaka demobilisanih boraca i građana okupilo se danas ispred zgrade Općine Tešanj, a razlog ponovnog okupljanja je bio što načelnik Općine nije dostavio odgovore na postavljena pitanja i zahtjeve od prošlog petka.

Nekoliko demobilisanih boraca prijetilo je samospaljivanjem jer, kako kažu, ništa drugo im ne preostaje.

Jedan od demonstranata je kazao da je nekada pripadao 'srednjoj klasi', a da je sada sirotinja te da on i još tri člana porodice žive od 300 KM penzije.

Općinske vlasti Tešnja demonstranti optužuju za lošu privatizaciju državnih preduzeća, kao i lošu situaciju u segmentu zdravstvenog osiguranja nezaposlenih građana.

Okupljeni su odlučili da u utorak, 25. februara, u Centru za kulturu i obrazovanje Tešanj zakažu plenum građana na kojem će konkretizirati zahtjeve, javlja Radio Antena.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit »

krhotina wrote:
fruit wrote:

Tvoja zelja za konfrontacijom može biti pozitivna ukoliko je usmjeriš na pravu stranu. Ja ti se ne pravdam, ali ono o debilima sam mislio krajnje uopšteno i nije mi jasno zašto to doživljavaš lično? Međutim, realnost govori najrječitije, i svako ko sebi dozvoli diktat po kojem će komunicirati sa 'podobnim' podobro je zadebilio. Ja nisam nikakva javna ličnost i prilično sam anoniman, nemam želju za eksponiranjem ali imam dosta medijskog iskustva. Očito da boli kad se takne u osobnost i teško je kad se uljuljkuješ samodopadnošću a neko ti kaže de se ba malo uhavizaj! Hoćeš da ti ovaj interaktivni prostor bude razbibriga, mejhana, a ne vidiš da se zove 'Bosanski forum' i to njegova politička platforma. Možda je to stvarno objektivan stav, jer eto ti dobro poznaješ ljude koji ovdje svraćaju i čak znaš kavi su njihovi dometi i želje.

Oprosti na prethodnom sarkazmu, ali ti već napisa kako ne bi bilo bosanskog proljeća da nije bilo interneta i foruma, stoga ni ovaj medij nije za podcijeniti. E sad malo razmisli, ti i ostali, ako npr. Sa-x napiše da su se na sinoćnjem plenumu u Tuzli predlagali profesori za mandatare a ne napiše glavnu stvar - da je Plenum kandidature prebacio na Skuštinu i da će kasnije od ovog organa doći kandidatska lista za razmatranje pred Plenum, koliki je ovo obim manipulacije? Pogrešna informacija je samo podstrek da se na ovakvim mjestima među rajom formiraju i učvrste pogrešni stavovi.
Moja želja nije da se konfrontiram,ali boli kad se ovdje pojave likovi zavisno od dnevnopolitičke potrebe,...jal za izbore,jal za demonstracije, napišu desetak komentara na projektovanu temu i odoše nema ih do sledećih izbora.Usput između redova napišu kako su svi debili ako ne razmišljaju kao oni.Gospodine "plenumašu" ja sam bio na demonstracijama nisam ni ja zadovoljan situacijom u državi..ali plenum ne predstavlja interes svih građana kantona nego dijela Tuzlaka koji se tamo okupljaju.Molim te dozvoli mi da drugačije razmišljam od tebe.Pratim rad plenuma a i jedva čekam imena mandatara za kantonalnog premijera.Ovi probni baloni sa Cenićkom i Edinom,srozali su i ovo malo ugleda koji je imao plenum, a odugovlačenjem prijedloga govori da je tamo samo određen broj ljudi sa ličnim interesima ...Onda kad se o nečemu nemožete dogovorit onda to prebacite na skupuštinu...Dokažite da ste jaki pa dajte dva -tri imena.Ne uzimajte vrijeme koje vama ne znači ništa ali nekima je to životno pitanje,kao što su firme i dobavljači koji čekaju da im vlada počne plaćati za neizmirene usluge.Takva potraživanja prelaze desetine miliona km i ako uskoro nebude formirana vlada tk postoji mogućnost da sa sobom potopi desetine tuzlanskih firmi.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

ma sve se svodi da je demokracija 51 posto sve osto su dičje igre...ili bolesti ...
krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina »

Ja ne znam jesi li ti(fruit) radnik ili ne ali znam da je desetine hiljada ljudi na birou, ne rade i nemaju šanse da rade. Vama je vlada životno pitanje a oni nek crknu, je li?
Post Reply

Return to “Politika u BiH”