Demonstracije u Tuzli

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times
Status: Offline

Re: Demonstracije u Tuzli

Post by fruit »

krhotina wrote:Ja ne znam jesi li ti(fruit) radnik ili ne ali znam da je desetine hiljada ljudi na birou, ne rade i nemaju šanse da rade. Vama je vlada životno pitanje a oni nek crknu, je li?
Meni je životno pitanje da obezbijedim 12 plata i 12 samodoprinosa mjesečno,da do 10-og u mjesecu platim PDV....meni nemora ostat ništa.Vjerujem da ni ti nisi na birou.Meni je stalo da se formira vlada nek je formira plenum ili bilo ko drugi svejedno mi je.
To što ljudi nerade je greška političara prije svih Vaših Tuzlanskih.Umjesto da se uključe i pomognu svojoj industruiji ka i sve druge općine na kantonu vaš načelnik je godinama trošio milione i gradio Panonsko jezero da se kupate mjesec dana a jedanest mjeseci gledate napušeno ruglo.Pravili ste parkove ,fontane,spomenik Tvrtku kralju,i benificirali gorivo za letove od Tuzle do Švedske.Pravili da je bogatim što udobnije.Sve ovo nabrojano što je urađeno u TZ je super stvar u nekoj državi gdje nema onih koji "crkaju" na birou.Sport u TZ neću ni da spominjem...dno... dna..Ko će biti na vlasti do oktobra svejedno je ali znam da će u oktobru Jasmin Imaović ili neki njegov igarač opet pomesti Tuzlu i opet će neki Gračanlija doći na premijersku stolicu.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina »

Ne razmišljaš loše ali puno predpostavljaš i onda predpostavke ukomponuješ u zaključke. Stvari su se jednostavno pomjerile iz mjesta i nije potpuno isključeno da se vrate na isto mjesto, ali je po meni izvjesnije da krenu u drugom normalnijem pravcu. Koliko god ti izgledalo nepojmljivo, puno je ljudi koji imaju potrebu da samostalno razmišljaju i da žive normalnim životom u normalnoj zemlji.
ZULFIKAR
Na probnom
Na probnom

Post by ZULFIKAR »

:zubi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by fruit »

krhotina wrote:Ne razmišljaš loše ali puno predpostavljaš i onda predpostavke ukomponuješ u zaključke. Stvari su se jednostavno pomjerile iz mjesta i nije potpuno isključeno da se vrate na isto mjesto, ali je po meni izvjesnije da krenu u drugom normalnijem pravcu. Koliko god ti izgledalo nepojmljivo, puno je ljudi koji imaju potrebu da samostalno razmišljaju i da žive normalnim životom u normalnoj zemlji.
Slažem se da se nešto trebalo desiti....i desilo se.U ovom trenutku sve oko plenuma i Udara ide na ruku onima koji su i dosad vladali.Postavili su Vam zagonetku koju neznate riješiti.Nemoj se ljutiti ovo pišem u najboljoj namjeri.Vaša jedina šansa je da djelujete brzo i da zadržite simpatije građana.Ako budu kasnile plate,podsticaji,isplate iz budžeta onim običnim malim firmama lahko će okrenuti javnost protiv vas..a to i žele.
Ja vam želim svu sreću ovog svijeta,pa i ja bi volio da zivimo u normalnoj državi ali znam iz iskustva svi će te tapšati po ramenu,zakivati u zvijezde,hvaliti plenum,Željka Komšića,našu stranku,i sve ono što je normalno...a onda kad dođu izbori uvijek zaokruže ili SDA ili SDP.
Zato bi volio da ne potrošite mjesece oko vlade i minstara nego da što prije djelujete i pokažete rezultate.Nemojte zaboraviti da postoji procedure i opstrukcije od strane onih koji će po zakonu imenovati Vladu.Usput ako izaberete nekog bliskog bilo kojoj stranci oni će tu stranku samo ojačati do izbora,a plenum će ili se morati do izbora prikloniti nekoj stranci ili formirati vlastitu.E sad ako bi danas formirali stranku i izašli na izbore sav vaš kapacitet bio bi grad Tuzla jer vi se i ne trudite da održite plenume u svakom gradu na kantonu i izrastete u kantonalni plenum.Imali ste za to vremena ali niko ne želi pomjeriti guzicu van Tuzle,a to će vam se u konačnici osvetiti.Zadnji put podsticaji poljoprivrednicima su isplaćeni onda kad je Čaušević prvi put smijenjen,jer je htio isprazniti kasu svom nasljedniku a onda se desio obrt i on se vratio u opustošenu kasu.Danas to isto rade isplaćuju podsticaje podobnim osobama odnosno oni koji daju 10% od premije.Oni troše pare a vi se svađate....Opustošiće budžet toliko da nećete imat marke da potrošite do izbora.Plenum je morao prije izbora mandatara pred sebe postaviti jedan cilj kao prioritet.Ako je cilj zapošljavanje onda predložiti najjačeg privrednika na kantonu,ako je borba protiv korupcije i hapšenje lopova onda nekog iskusnog inspektora isl...Predlaganje profesora istorije ili informatike je za mene neozbiljno,jer oni nemaju nikakve šanse.Dakle mora biti strategija ....Ja vam ovo govorim iz najbolje namjere ,vi imate samo pozitivnu energiju i želju, a oni strane SPIN-majstore kao savjetnike. :pivo
Last edited by paparaci on 24 Feb 2014, 00:16, edited 1 time in total.
Reason: Ispravljeno citiranje.
krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina »

Racionalno zboriš, no više kao čovjek pomiren sa aktuelnim stanjem i sudbinom.
De to ba malo pozitivne energije! U ovoj priči radnici, pogotovo oni iz uništenih firmi, su jako sebični. Sve ide od njih i svodi se na njih, a gdje su ostale kategorije i ostali segmenti društva? Priča o premijeru kao privredniku ili npr. inspektoru po meni je apsurdna jer je premijer koordinator između nekih desetak ministarstava. Drug moj, ja ne spadam u one euforične ali nisam ni paranoičan, unatoč jako lošoj situaciji. Na kraju, ako se ne učini nešto može biti samo gore a nikako bolje. A što se tiče konkretnih rješenja, imam ih, no to treba prenijeti na pravi način i na pravo mjesto. :roll
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Jagoda wrote:
Rockefeller wrote:
Samozaposliti se znači osnovati kakvu s.p. ili d.o.o. firmu i otići na svoje. Primjer sa ovog foruma je, već je mnogo puta napisano, Zagorka. Ne postoji privilegija registracije firme, to može svako. Ne treba ti ni srednja škola, a kamoli fakultet.

Kafane poluprazne... nedavno sam čitao istraživanje, a valja mi potražiti biće da je neke državne agencije, gdje kaže 78% mladih ljudi (18-30 godina) svoje slobodno vrijeme najradije provode u kafićima. :valja
Ovo je strasno. Nikad nisam razumjela da neko moze naci u sebi hrabrosti da kritikuje zivot drugih. Oprosti Rocky, ali ovo je uzasno receno.
:valja

Jeste, da strašno je kako ja ljudima... pa i ne nudim.... samo kažem da postoji riješenje ali ja kritikujem tudji život, dok oni koji spominju vile, vilice, kuće i kućice se ne miješaju u tudje živote. A fakat ja još ničije ime, nikom nisam rekao "ti, baš ti" dok se na drugoj strani to redovno radi. :hihi

Jedino ako si mislila na Zagorku. Ja nju puno cijenim onako oštru i hirovitu, a najviše jer je osoba od akcije. Ako je hvaliti je kako je uradila ono što bi svi insani koji ne mogu naći posao (a pri tome nemam pojma da li je mogla ili nije naći posao) neko miješanje u njen život onda joj se ja izvinjajem. Valjda bi trebalo za očekivati kako hvaljenje uglavnom pozitivno utiče na reputaciju. :hm
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Rockefeller wrote:
Jagoda wrote:
Rockefeller wrote:
Samozaposliti se znači osnovati kakvu s.p. ili d.o.o. firmu i otići na svoje. Primjer sa ovog foruma je, već je mnogo puta napisano, Zagorka. Ne postoji privilegija registracije firme, to može svako. Ne treba ti ni srednja škola, a kamoli fakultet.

Kafane poluprazne... nedavno sam čitao istraživanje, a valja mi potražiti biće da je neke državne agencije, gdje kaže 78% mladih ljudi (18-30 godina) svoje slobodno vrijeme najradije provode u kafićima. :valja
Ovo je strasno. Nikad nisam razumjela da neko moze naci u sebi hrabrosti da kritikuje zivot drugih. Oprosti Rocky, ali ovo je uzasno receno.
:valja

Jeste, da strašno je kako ja ljudima... pa i ne nudim.... samo kažem da postoji riješenje ali ja kritikujem tudji život, dok oni koji spominju vile, vilice, kuće i kućice se ne miješaju u tudje živote. A fakat ja još ničije ime, nikom nisam rekao "ti, baš ti" dok se na drugoj strani to redovno radi. :hihi

Jedino ako si mislila na Zagorku. Ja nju puno cijenim onako oštru i hirovitu, a najviše jer je osoba od akcije. Ako je hvaliti je kako je uradila ono što bi svi insani koji ne mogu naći posao (a pri tome nemam pojma da li je mogla ili nije naći posao) neko miješanje u njen život onda joj se ja izvinjajem. Valjda bi trebalo za očekivati kako hvaljenje uglavnom pozitivno utiče na reputaciju. :hm
Nisam mislila konkretno na nju, nego na sve one za koje tvrdis da eto ko iz nekog cejfa sjede po kafanama. Rekoh, oprosti, ali zasmeta mi stvarno kad neko narodu kojeg je toliko nedaca poklopilo, jos malo soli doda na ranu.
Sorry, sad ja tebi pamet solim hahahahahaha Al, zazulja brate:)
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Pa gdje se to češće sjedi u kafanama? Zar nije to toliko alarmantno da bi normalna osoba trebala glavom u zid udarati? 78% ljudi... To je od pet ljudi njih četri. Gdje je tu produktivno korištenje vremena?

Evo našao sam:
Slobodno vrijeme:

§ 78% mladih slobodno vrijeme provodi u kafićima

§ 33% mladih konzumira cigarete, 49% alkohol

§ 45% redovno se bavi sportom

§ 66% mladih u BiH koristi internet (najniži % u Europi)

§ 33% mladih nije putovalo van BiH, a 40% ne posjeduje pasoš
Izvor

Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Rockefeller wrote:Pa gdje se to češće sjedi u kafanama? Zar nije to toliko alarmantno da bi normalna osoba trebala glavom u zid udarati? 78% ljudi... To je od pet ljudi njih četri. Gdje je tu produktivno korištenje vremena?
Ima nesto u tvom ili potpisu, ili postu, rasteglo se ko zvaka, ovo samo za admine da pogledaju.

A po temi: pa daj zamisli kako se ta omladina osjeca. Sigurna sam da bi i oni rado da rade, i odrade svojih osam sati, pa da onda dodju s nama ovdje i propametuju koju, a nemaju tu mogucnost. Nisu ni postali kako treba, a sve im je vec oduzeto u startu.
D.I.L.L.I.G.A.F.
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Lebowski wrote: Sam si se ponudio da zaposliš ljude, niko to nije tražio a ovo moje je bilo onako, ironično. Na što se svodi ta tvoja priča o uspjehu... reći ljudima da se samozaposle? Pa eto i da tovoriš firmu, što opet nije svugdje isto jer te negdje košta marku i uradiš za sva dana a negdje par hiljada i čekaš sedmicama..šta ti to garantuje. Otvorimo svako sebi po jednu firmu i eto nas na konju..ma ja. :ooo

Zašto nisi ostao ili vratio se u Bosnu(ne poznajem najbolje tvoj životni put) pa ovdje radio to što savjetuješ drugima, iskoristio to prazno tržište u BiH, dosad si mogao biti prvi naš milijarder kako pričaš. :cudi
Ovo si odlično rekao. Ja ne savjetujem ništa... ali bi dobro bilo ljudima koji obično zauzimaju defanzivu, braneći ono što imaju ništa, malo razmisliti i o tom riješenju.

Nisam ni rekao da "otvori svako sebi jednu firmu i eto ga na konju", jer ako legneš kod kuće samo možeš umrijeti. Ni hrana u usta neće ako kašiku ne podigneš. Naprotiv, slijedi 10 godina bez godišnji odmora, bez vikenda, sa 12 ili 16-sati dugom dnevnicom, ali to je već čar.

Zašto misliš da ti je išta na ovom svijetu zagarantovano? Zašto misliš da bi ti morao dobiti posao (ti=ne ti, nego bilo ko ti :D )?

Meni se u Bosnu nije problem vratiti i ja ne bježim od Bosne. Ne vjerujem da mi država u kojoj živim može uticati na to da li ću uspjeti ili neću. Jedini nedostatak koji sam imao u Bosni je odaljenost od izvora znanja, a danas hvala bogu znanje toliko brzo putuje da to više nije prepreka. I ja mogu otići na TED konferencije kao i svako drugi. Saznam vrlo brzo šta oni iz epicentra moje aktivnosti rade. Nikakav mi problem ne bi bio doći u Bosnu. Čak i razmišljam o tome, potpuno iskreno ti kažem.

Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

@Jagodo koliko dugo nisi bila u Bosni? Ili je taj tvoj Glamoč neki baš, baš ćorsokak ili nisi bila u Bosni najmanje deceniju. :zubi

Malo je ljudi medju tom omladinom koja fakat teško živi. Strašno malo. Uglavnom je to negdje sezonski zaposleno, nešto i na crno, nekom ljudi šalju iz inostranstva, ima ih pa odu raditi u inostranstvo par mjeseci, negdje je zaposleno ili je na tatinoj grbači... Mjesec dana rada u Švedskoj je 4 mjeseca egzistencije u BiH. Kad sam u Tuzli, oni kafići u blizini Omege i one dvorane su krcati. Kad odem u Živinice, oni kafići po Živinicama su krcati. A Živinice su inače mjesto korak pa novi kafić. Kad odem u Banoviće... U Banovićima subotom naveče bude više ljudi nego što ih se skupi u Čevljanovićima. Srebrenik ne prolazi lošije. Kalesija još manje. Ne znam više ni sam koje krajeve "za mlade" sam više obilazio. :zubi Diskoteke su uvijek pune. Kad sam zadnji put bio na Panonskom jezeru nisi imao gdje sjesti. Izgubio sam pola sata tražeći gdje da sjedem. Uglavnom je ta tvoja spika da k'o nervozna žena kad jede eurokrem od muke... da se i oni napijaju od muke neutemeljena. To je ljenčarenje. Znam život u Bosni.

Bosansko dijete, a i ja sam jedno od njih, je učeno da od malena ljenčari. Bosanskom dijetu dajdža uvijek da pet, deset ili onaj iz vana dvadeset maraka. Kad ide negdje, bosansko dijete još od malena dobije od roditelja nešto para. A prve pare obično zaradi tek u dvadesetičetvrtoj, a i dvadeseta je kasna. Ispit za automobil ne plaća ono svojim parama, nego mu roditelji plate. Auto ne kupi ono, nego ga roditelji kupe. Kad treba (a u većini slučajeva hoće a ne treba) stanovati, stan ili dom plaća roditelj ne plaća ga ono samo. Recite mi da lažem pa da se maljem zveknem. :valja

Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Rockefeller wrote:@Jagodo koliko dugo nisi bila u Bosni? Ili je taj tvoj Glamoč neki baš, baš ćorsokak ili nisi bila u Bosni najmanje deceniju. :zubi

Malo je ljudi medju tom omladinom koja fakat teško živi. Strašno malo. Uglavnom je to negdje sezonski zaposleno, nešto i na crno, nekom ljudi šalju iz inostranstva, ima ih pa odu raditi u inostranstvo par mjeseci, negdje je zaposleno ili je na tatinoj grbači... Mjesec dana rada u Švedskoj je 4 mjeseca egzistencije u BiH. Kad sam u Tuzli, oni kafići u blizini Omege i one dvorane su krcati. Kad odem u Živinice, oni kafići po Živinicama su krcati. A Živinice su inače mjesto korak pa novi kafić. Kad odem u Banoviće... U Banovićima subotom naveče bude više ljudi nego što ih se skupi u Čevljanovićima. Srebrenik ne prolazi lošije. Kalesija još manje. Ne znam više ni sam koje krajeve "za mlade" sam više obilazio. :zubi Diskoteke su uvijek pune. Kad sam zadnji put bio na Panonskom jezeru nisi imao gdje sjesti. Izgubio sam pola sata tražeći gdje da sjedem. Uglavnom je ta tvoja spika da k'o nervozna žena kad jede eurokrem od muke... da se i oni napijaju od muke neutemeljena. To je ljenčarenje. Znam život u Bosni.

Bosansko dijete, a i ja sam jedno od njih, je učeno da od malena ljenčari. Bosanskom dijetu dajdža uvijek da pet, deset ili onaj iz vana dvadeset maraka. Kad ide negdje, bosansko dijete još od malena dobije od roditelja nešto para. A prve pare obično zaradi tek u dvadesetičetvrtoj, a i dvadeseta je kasna. Ispit za automobil ne plaća ono svojim parama, nego mu roditelji plate. Auto ne kupi ono, nego ga roditelji kupe. Kad treba (a u većini slučajeva hoće a ne treba) stanovati, stan ili dom plaća roditelj ne plaća ga ono samo. Recite mi da lažem pa da se maljem zveknem. :valja
Gluho i coravo bilo da sam iz Glamoca, ako si to mislio hahahahahahaahahahah Nek oproste Glamocani, oni pravi:)))))) Ovo se odnosi na sljege po BL;)

Kako mozes reci da je bosansko dijete uceno da ljencari?! Pa i ja sam bosansko dijete, i svo moje drustvo, sto bosansko sto hercegovasko. Svi smo manje-vise poceli zaradjivati oko 15te, a nismo vecina morali raditi. Ali nikako mi se nije dopadalo da mi tata na nos nabija dzeparac:)
A voljela sam uvijek i potrositi, pa sam sebi fino pravila parice:)

Ne slazem se nikako s tom teorijom da su ljendupi. Kao sto jeste istina da se nesretna zena tjesi eurokremom hahahahaha tako je istina i da su djeca tu nesretna, da nemaju skoro nikakvu sliku svijetle buducnosti, i sta da rade?! Pa i ti bi sjedio i krao Bogu dane, pa se makar pokusao zabavit, kad vec nema nista drugo.
A bila sam tamo u Oktobru zadnji put, i vidjela sam da i nije bas tako da se izlazi, i provodi svaku noc, nego ovo djecice sto sam vidjela, izadje, pa sajca po Starom Gradu, ako ima za sok dobro je, ako nema, sjede i zezaju se. Nisam isla u BL, niti sam imala zelje ovaj put, ali znam da nije puno drugacije.
D.I.L.L.I.G.A.F.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Rockefeller wrote: Ovo si odlično rekao. Ja ne savjetujem ništa... ali bi dobro bilo ljudima koji obično zauzimaju defanzivu, braneći ono što imaju ništa, malo razmisliti i o tom riješenju.

Nisam ni rekao da "otvori svako sebi jednu firmu i eto ga na konju", jer ako legneš kod kuće samo možeš umrijeti.
Ni hrana u usta neće ako kašiku ne podigneš. Naprotiv, slijedi 10 godina bez godišnji odmora, bez vikenda, sa 12 ili 16-sati dugom dnevnicom, ali to je već čar.

Zašto misliš da ti je išta na ovom svijetu zagarantovano? Zašto misliš da bi ti morao dobiti posao (ti=ne ti, nego bilo ko ti :D )?

Meni se u Bosnu nije problem vratiti i ja ne bježim od Bosne. :grana Ne vjerujem da mi država u kojoj živim može uticati na to da li ću uspjeti ili neću.
Jedini nedostatak koji sam imao u Bosni je odaljenost od izvora znanja, a danas hvala bogu znanje toliko brzo putuje da to više nije prepreka.
I ja mogu otići na TED konferencije kao i svako drugi. Saznam vrlo brzo šta oni iz epicentra moje aktivnosti rade.
Nikakav mi problem ne bi bio doći u Bosnu. Čak i razmišljam o tome, potpuno iskreno ti kažem.
Ne da mi se odgovarati, otišao bi predaleko od teme. Za boldano...i ono što si ranije spominjao da je sistem(atmosfera, klima, šta si upotrijebio) skoro nebitan :grana
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by fruit »

krhotina wrote:Racionalno zboriš, no više kao čovjek pomiren sa aktuelnim stanjem i sudbinom.
Ne želim još jedno razočarenje,zbog toga moja očekivanja nisu velika.A zašto me nebi iznenadili i bar malo obradovali?
De to ba malo pozitivne energije! U ovoj priči radnici, pogotovo oni iz uništenih firmi, su jako sebični. Sve ide od njih i svodi se na njih,
a gdje su ostale kategorije i ostali segmenti društva?
Njima je najgore još od Alije Sirotanovića,I ovi koji su zaposleni preživljavaju po Alijinoj metodi..."za veći učinak,samo povećaj lopatu"
Priča o premijeru kao privredniku ili npr. inspektoru po meni je apsurdna jer je premijer koordinator između nekih desetak ministarstava.
:rol
Znaš druže ima ona seoska politika,kad u nekom dijelu sela treba riješit vodu,izabereš predsjednika iz tog dijela i budi siguran da će dobiti vodu.
U gračanici nemoj se nikad brinuti za Fudbal jer je načlnik bio fudbaler Brastva.Tom logikom biraš čovjeka zavisno šta želiš da uradiš.
Ja sam privatnik od 1995 godine,i privrednik ima drugačiji način razmišljanja nema se na koga osloniti i neuzda se ni u koga..Imaš cilj i biraš najlakši put,
Eto ti primjer Binga,Stotinu objekata ,hiljade radnika i stalno se širi.Tajna njegovog uspjeha je u tome što je našao formulu da iskorijeni lopovluk u firmi
i sve drži pod kontrolom.Ko može iskorijeniti lopovluk u našim monistarstvima kad su gore sve sami kriminalci i reketaši.Za brzo djelovanje(nekoliko mjeseci do izbora) treba neko zaista
sposoban koji zna ošinut šakom od sto, a ne koordinator koji će presjedavat sjednicama.
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

Stjepan Kljuić
SARAJEVO - Stjepan Kljuić, bivši član predsjedništva BiH, u intervjuu koji je dao za bh. novinsku agenciju Patria (NAP), kazao je kako je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine najsvjetliji trenutak ove zemlje.

- Nažalost, sve što će se desiti nakon tog 1. marta 1992. godine kada će građani BiH jasno kazati da ne žele ostati u sastavu Jugoslavije, zapravo je zlo i naopako, kao što je naopako i vrijeme u kojem BiH danas živi – kaže Kljuić.

Danas o ratnim i poratnim dešavanjima u BiH priča s gorčinom u ustima. Za upropaštavanje onoga što su građani sva tri naroda izborili referendumom te '92. godine, najviše okrivljuje političare iz Sarajeva, odnosno njihovo poistovjećivanje sa agresorima „sa lijeve i desne strane“.

- I u Banjoj Luci i u Begradu kažu da je referendum bio referendum dva naroda. Ali, to nije istina. Veliki broj Srba, čak oko 30 procenata, dao je glas za nezavisnost BiH. Mi Hrvati, također smo dali nemjerljiv doprinos tome. Međutim, uz sve objektivine poteškoće koje će nastupiti nakon toga, kao što je agresija i druge stvari, rasplamsavanju nevolje u ovoj zemlji doprinijele su i vlasti u Sarajevu, koje nisu prihvatile načela referenduma, već su postale jedna od tri strane – smatra Kljuić.

Za Kljuića se loša situacija iz ratne Bosne i Hercegovine samo preslikala i u paratnom periodu.

- Za Bosnu je danas teško pronaći rješenje. Teško je ljudima vratiti onaj patriotizam koji su imali. Evo i zbog čega. Tri oslonca svake države: mediji, policija i sudstvo, u BiH su potpuno hendikepirani i korumpirani. Sudstvo i policija ne funkcioniraju – kaže Kljuić, dodajući da nije siguran da se loše stanje u BiH može promijeniti i socijalnim nemirima.

- BiH nema studentske elite, koja je kroz povijest bila nosilac progresa, bunta, dobrih ideja. I te studentske elite neće biti dokle kod imate univerzitete na Sokocu, u Travniku ili u Bijeljini. Sindikat koji treba da zastupa prava radnika, također je korumpiran, izdao je radnike – kaže Kljuić, zaključujući da su tokom svih poratnih godina hajrovali samo oni koji su bili na vlasti.

- Ali, kada bi se vrijeme vratilo, ja bih opet isto sve ponovio. Jer, ja sam bosanski integralist – kaže Kljuić na kraju.

(NAP)
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

VIDEO: Senad Hadžifejzović i FACE TV krenuo u obračun sa domaćim političarima – imenom i prezimenom
Objavljeno: 23. Februar 2014. - 17:02 | Ja Reporter | Objavio/la: KameleoNet

Pogledajte izdanje CD-a od sinoć ( min. 20, 30) i donesite svoj sud…

Ja sam Senad Hadžifejzović i nisam član ni simpatizer ni jedne stranke, nemam političke ambicije, jer sam novinar i nisam GLUP.
Ne kradem, ne lažem, ne petljam ja sam SENAD Hadžifejzović i prije sedam dana bilo je tačno 40 godina kako sam napisao svoj prvi tekst u životu i kao dječak postao novinar, taj tekst je objavil Borba.

Ja sam Senad Hadžifejzović i punih 35 godina na radiju i televiziji nastupam isključivo uživo kao sada.

Ja stojim iza ovog svog imena i televizije i ove djece, mlađi sam od svih ovih političara na sceni, a bio sam ime kada se za njih nije znalo ko su. Neke od političara sam ispratio u penziju, neke u grob a neke u zaborav, čekam da neke ispratim u ZATVOR. Mislim da sam hrabar čovjek ali ima puno hrabrijih koji su poginuli braneći ovo što danas politika krade i poklanja.

Ja imam stav, ja imam ideal, ja imam koncept, ja imam uređivačku politiku. Ona se zove Bosna i Hercegovina. Ja se zovem Senad, ona se zove FEJS, ona se zove Bosna i Hercegovina, a vi bagro….

…. vi bez imena i prezimena, dok se god ne pojavite i ne kažete svoje ime i prezime za nas se zovete…
D.I.L.L.I.G.A.F.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Istekao rok Tuzlacima: Čak 13 prijedloga za novog premijera

Image

U Skupštinu Tuzlanskog kantona jučer je do 16 sati stiglo 13 prijedloga za mandatara novog saziva Vlade TK-a, koje su poslali predstavnici raznih sindikata i udruženja, ali i drugi građani. Podsjetimo, Kolegij Skupštine je pozvao sve zainteresovane strane da do 25. februara dostave svoje prijedloge za mandatara, koji bi trebao sastaviti stručnu i ekspertnu vladu, sa širokom podrškom u Skupštini., piše Oslobođenje.

Imena

Na adresu Skupštine do jučer su stigla uglavnom imena raznih inženjera i profesora, a sindikati i udruženja su poslali brojna imena za nove ministre. Tako su za novog mandatara predloženi prof. dr. Bahrija Umihanić, dr. Midhat Glavić, doc. dr. sci. Amer Tenić, inženjer Mirsad Merdić, dipl. ing. rudarstva Salih Delić, dipl. ing. elektrotehnike Edin Osmanbegović, advokat Faruk Balijagić i inženjer elektrotehnike Izet Džananović... Također, predloženi su Mirsad Nalić, Svjetlana Cenić, privrednik Muhamed Murselović, Mirsad Delić i Almir Arnaut.

Udruženja, sindikati i pojedinci su predlagali i ministre. Tako su za poziciju ministra za rad, socijalnu politiku i povratak predloženi Salih Omerović, Emir Hujdurović i Admir Mustafić, dok su za ministra obrazovanja predloženi prof. Emir Jahić, Adem Šehidić, profesor Enes Huseinagić i prof. Milan Cvijetinović.

Za ministra unutrašnjih poslova predloženi su Bego Gutić, Admir Jukan, Amir Husić i Zikrija Hamustafić, dok je za ministra trgovine, turizma i saobraćaja predložen prof. dr. Senaid Hadžić.

Volim Tuzlu

Za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predloženi su Midhat Glavić, mr. Idriz Vrtagić, Fahrudin Pašić i Rifet Avdibašić, dok su za ministra zdravstva predloženi prim. dr. Esad Brkić, Enes Brkić i Alen Kamerić. Za ministra industrije, energetike i rudarstva su predloženi prof. dr. Midhat Suljkanović, dipl. ing. Mulaga Fejzić i Asif Dedić. Treba napomenuti da je najviše prijedloga stiglo za Edina Osmanbegovića, profesora na Elektrotehničkom fakultetu. Osmanbegović je ratni vojni invalid i bio je nosilac liste Volim Tuzlu na lokalnim izborima 2008. godine.

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

Slušam glas sugrađana i spreman sam na dijalog
N. S. 26/02/2014 14:47:00
Image

SARAJEVO - Svi dosadašnji opravdani zahtjevi plenuma građana odnosili su na nadležnosti Tuzlanskog kantona (TK), a ne na Općinu Tuzla. No, nastojim čuti glas građana, koji žele ozbiljniji odnos vlasti i štednju, što u potpunosti razumijem i spreman sam na razgovor s njima, rekao je za Vijesti.ba načelnik Tuzle Jasmin Imamović, komentarišući današnje okupljanje 1.000 nezadovoljnih građana koji su ponovo zatražili da budu ispoštovana njihova radnička prava.

S tim u vezi, podsjetio je da je Općina Tuzla 2009. godine uvela mjere štednje, na osnovu kojih je do sada ostvareno šest miliona KM uštede.

"Okolnosti su takve da ćemo nastaviti sa ovim mjerama. To je ono što mi možemo i hoćemo uraditi", poručio je Imamović.

Ponovio je da je zahtjev za reviziju privatizacije u nadležnosti Kantona, ističući da se u potpunosti pridružuje i podržava ovaj zahtjev.

"Privatizacija je vršena prije nekoliko godina. Tvrdim da je bila sumnjiva i nezakonita, te da se mora izvršiti revizija. Tuzla je izgubila mnoge fabrike i objekte. To su izgubili moji građani i birači", naglašava Imamović.
Podsjećamo, nezadovoljni građani Tuzle danas su, nakon okupljanja ispred zgrada pravosudnih institucija, otišli do zgrade Općine Tuzla, gdje im se obratio načelnik Imamović.

"Razumio sam poruku i spreman sam na dijalog s njima. Koliko sam shvatio, zadovoljni su što sam došao s njima razgovarati, očekuju da im pomognem i da se pridružim njihovim opravdanim zahtjevima i da ih uputimo prema nadležnim institucijama - kantonalnim i pravosudnim organima. Pozvao sam ih na dijalog i oni su istakli da trenutno neće da razgovaraju, već da će mi se najaviti za sastanak, nakon čega su otišli. Čekam da mi se jave, da razgovaramo i da vidim kako im mogu pomoći", pojasnio je Imamović.

Ističe da i je bilo povika i zvižduka, ali da ne zna od koga su dolazili.

"Mene su direktno birali građani Tuzle. Jednostavno imam obavezu prema tim građanima", dodao je načelnik Tuzle.

Demantovao je optužbe sindikalista da iza plenuma građana stoji politika, tačnije, načelnik Općine Tuzla.

"Niti utičem, niti želim da utičem na plenum građana. Građani imaju pravo na mirna okupljanja, a ja se smatram odgovornim da im omogućim da vrše to svoje pravo", naglasio je Imamović.

Vršeći svoju dužnost, ponudio ima je prostore za okupljanje, koji su u vlasništvu građana, a kojima upravlja Općina Tuzla.

"Vjerovatno je na osnovu tog mog čina neko mogao da zaključi da stojim iza plenuma. No, to nije istina. Ne utičem na plenum, ali zovem ljude na razgovor, plenum građana, sindikaliste... To su moji ljudi, nadležan sam za svoje sugrađane", zaključio je Imamović.

Nakon okupljanja ispred zgrade Općine, demonstranti su odlučili da svoje proteste nastave ispred Skupštine Kantona.

Obespravljenim radnicima Fabrike deterdženata "Dita", "Guminga", Fabrike namještaja "Konjuh", "Polihema" i "Poliolhema" na današnjim mirnim demonstracijama u Tuzli pridružili su se i radnici gračaničkog "Grafopaka", tuzlanske Direkcije za obnovu i izgradnju, Fabrike konfekcije "Zina", Fabrike konfekcije "Borac" iz Banovića, Hotela Tuzla, te učesnici plenuma Tuzlanskog kantona, Udruženja "Velika djeca" i neformalne grupe "Udar".

N.Š.

(Vijesti.ba)
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Indirektno je povezano sa ovim demonstracijama. Vjerovatno ovamo razmišljaju i neki političari u RS-u o eventualnim demonstracijama protiv vlasti tamo.

Plavšić: Srpska nema cijenu

BEOGRAD - Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Biljana Plavšić pozvala je građane u Srpskoj da ne demonstriraju svoje nezadovoljstvo na ulici, jer se sve može riješiti na miran način, poručivši da Srpska nema cijenu.

"Neka se svijet sklanja sa ulice, neka ne demonstrira neka svoja nezadovoljstva. Sve se može mirnim putem rješavati. Nema cijene Republika Srpska, nema cijene", rekla je Plavšićeva Srni.

Ona je poručila građanima Srpske da ne demonstriraju i da pokažu da su drugačiji, ocijenivši da svako sa stanovišta nekih svojih interesa "podbada" omladinu.

"Razumijem da je moglo biti bolje, narod je zaslužio da živi bolje, ali ne rješava se ovako kako ko hoće. Svako iz svog ćoška navija. A kada se to pusti, nastaje haos, ne možeš da upravljaš njim i dok trepneš ode Republika Srpska", upozorila je Plavšićeva.

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

dobogda joj se ova obistinila
Post Reply

Return to “Politika u BiH”