Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Superhik wrote: 19 Oct 2023, 11:32
Vala su meni moja familija pa onda moj narod najpreci. Pogazicu sve moralne principe ako je to cijena da njima bude bolje. Pa nek sam najmrzi interesdzija.
Takvi kao it, nikada u prošlosti, nigdje i ni za jedan milimetar, nisu pomakli nijednu jedinu granicu.
Tvoje je postojanje besmisleno.
Ima nas koji smo dobrovoljno došli iz Austrije, da branimo BiH od četnika i ustaša, al nemeremo doći do riječi, od nekog puno pametnog lika koji nikako da shvati, da granice pomjeraju srce i ideali, a ne nekakav isfrustrirani lik koji ni ne zna šta je realnost. Realnost nije ono što se isplati, nego je ono što jeste i što može biti, samo ako će čovjek biti to što i jeste - čovjek.
Lista zlocinaca u svijetu je duga,.. nas je izbor dakle sta nama vise znaci i koji je redosljed.
Sto se tice sire slike i sireg konteksta,.. tu ne treba nista opravdavati nicim. Na palestinjskih 70 god, neko ce odgovoriti jevrejskim 2000 god i Holokaustom. Ko nas primorava da uzimamo tu stranu? Posebno mi koji smo osjetljivi na "siri kontekst" cetnika koji imaju opravdanja od Drugog svjetskog do janjicara i dahija.
A ja sam prilicno umoran od nase moralno luzerske spike sta nam rade, divi nepravde, razlicitih arsina,... Svijet je takakv kakav jeste i prezivi ko se snadje a ne ko ceka pravdu na tanjiru.
Superhik wrote: 19 Oct 2023, 11:32
Vala su meni moja familija pa onda moj narod najpreci. Pogazicu sve moralne principe ako je to cijena da njima bude bolje. Pa nek sam najmrzi interesdzija.
Takvi kao it, nikada u prošlosti, nigdje i ni za jedan milimetar, nisu pomakli nijednu jedinu granicu.
Tvoje je postojanje besmisleno.
Ima nas koji smo dobrovoljno došli iz Austrije, da branimo BiH od četnika i ustaša, al nemeremo doći do riječi, od nekog puno pametnog lika koji nikako da shvati, da granice pomjeraju srce i ideali, a ne nekakav isfrustrirani lik koji ni ne zna šta je realnost. Realnost nije ono što se isplati, nego je ono što jeste i što može biti, samo ako će čovjek biti to što i jeste - čovjek.
Jok, tvoje ćurlikanje o nepravdi na forumu je pomjeralo granice. Kada sam spomenuo da mi je i narod najpreci, pametan zna na sta se tu misli pa i u kontekstu rata. Posto ne vjerujem nista tvojoj prici o tvojoj personi iza nicka, bolje da sad ne izigravamo obojica Ramba iz 90-tih. Ko je branio zemlju i uzeo ucesca u ratu je to uradio sa halalom i to mu u ovakvoj raspravi ne predstavlja nista. Tema je pravda u svijetu,.. i ako si vec i ti bio u ratu, trebao bi znati da mi nismo napravili niti jednu jedinu akciju kao Hamas, i da nismo nikad relativizirali svoje zlocine na razini incidenta. Sjecas se valjda ubistva franjevaca u Fojnici i silnih reakcija "a sta nama sve rade", ali je idiot ipak otisao u tvorza. Sjecas se valjda sta nam je vise pomoglo - protivoklopni sistemi i obucenost ili srce i ideali.
Granice pomjera snaga sto vojna sto politicka. Eno ti Azarbejdzana i Nagorno Karabaha kao najbolji primjer. O srcu i idealima pricaju upravo oni koji su operisani od realnosti. Ne nedostaje Palestincima srca ali granice konstantno gube.
Najsmjesnije je u svemu ovome sto sam i ja protiv cionista i njihove agersije gdje smatram da je nas diplomatski odgovor od strane predsjednika i reisa savim na mjestu. I oko cega se ti i ja kacimo,... oko tvog ponosa sto smo gazili i palili izraelsku zastavu a ne rusku, kinesku, madjarsku, saudijsku,... Hajde budi srcani idealista pa pali i americku zastavu posto je jasno da Izrael nebi mogao nista bez Amerike.
“Poručujemo Amerikancima i njihovim izraelskim prijateljima – danas vi šaljete rakete koje ubijaju nevine civile. Partneri ste u zločinu koji će biti kažnjen, jer ovo je kraj Izraela”, izjavio je Ebrahim Raisi, iranski predsjednik.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
Sunak u Izraelu: “Ujedinjeno Kraljevstvo stoji uz vas”
Izrael je u četvrtak gađao Gazu u više zračnih napada, dok je britanski premijer Rishi Sunak nakon američkog predsjednika Joea Bidena stigao u Izrael kako bi pokazao potporu ratu protiv Hamasa, pozivajući Izrael da olakša položaj opkoljenih stanovnika Gaze.
‘Ujedinjeno Kraljevstvo stoji uz vas’, rekao Sunak u Izraelu
s takvom lakoćom
Erdogan: Zapadne države nisu učinile ništa za Gazu nego dodatno zapalile vatru
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan uputio je poruku povodom Vanrednog sastanka Organizacije islamske saradnje (OIC) u saudijskoj Džedi.
Erdogan je poručio da je vanredni sastanak OIC-a konkretno pokazao odlučnost islamskog svijeta suočenog sa sve većim ugnjetavanjem Izraela kao i solidarnost s palestinskim narodom i podršku palestinskoj borbi.
s takvom lakoćom
Nažalost, intelektualce poput njega više slabo ko sluša. Meni je dobar i pročitao sam više njegovih knjiga.
Ona debata između Foucaulta i njega je i dalje lengendarna.
Nažalost, tehnokrate, birokrate, opurtunisti, klerici (nastavi niz) odavno su nadvikali filozofe i sociologe.
Inžinjeri žele razviti nešto novo i tako ući u povijest kao dio nečega krupnog, nemajući pri tom blage veze kako će se to nešto novo odraziti na budućnost njihove vlastite djece, a nije ih ni briga (vidi pod AI).
Birokrate se brane kompliciranim procedurama koje su sami osmislili, a sve to da se nikad ništa ne bi riješilo, pa kad se ipak nekako stigne nadomak rješenju nečega, oni dodatno zakompliciraju procedure i tako ostaju na vrhu.
Oportunisti samo čuče u svojim jazbinama i vrebaju nasitniju priliku za bilo kakav šićar.
Klerici nerijetko pokušavaju tumačiti opće vrijednosti isključivo iz svojih knjiga, iako niti jedna od njih nema za cilj niti ima kapacitet sama objasniti tako kompleksnu temu i dati funkcionalna rješenja bez interakcije sa ljudskom logikom i razumom. Tako se pokušavaju nametnuti kao vrhovni autoriteti svim skupinama.
I tako, mic po mic, filozofi i sociolozi postadoše najmanje bitna grupa, iako su najkvalifikovaniji kazati šta je OK za pojedinačno društvo pa i čovječanstvo, a šta nije.
Šta više, postali su predmet šprdnje i podsmijeha, dosadni su, udaviše sa nekim teško razumljivim terminima, samo sikiraju ljude, dok su npr. influenseri tako pristupačni, veseli, vedri i razdragani.
Političare i diplomate sam zaobišao, ispod časti mi je reći bilo šta o tim skupinama.
Last edited by Laser on 19 Oct 2023, 13:03, edited 1 time in total.
Sjeverna Koreja već dugo podržava palestinske militantne grupe, a sjevernokorejsko oružje je ranije bilo dokumentirano među zaplijenjenim oružjem”, rekao je Jenzen-Jones za Associated Press
s takvom lakoćom
Superhik wrote: 19 Oct 2023, 12:09
Posto ne vjerujem nista tvojoj prici o tvojoj personi iza nicka
I to bi bio razlog, zbog kojeg si dobio nula lajkova, na sve ove silne postove na temi.
Ohol i umišljen.
Pitaj druge na forumu, one koji znaju komunicirati s ljudima i koji ponešto znaju o svakom članu.
Ostatak posta nebitan, uobičajena tirada
Nikad nikog nećeš ubijediti ni u šta.
Ljude obično zaboli glava od ovakvih nastupa.
Idem i ja igrati Tomb Raider.
Netanyahu nakon sastanka sa Sunakom: Hamas su novi ISIL
Oglasio se izraelski premijer Benjamin Natenyahu nakon susreta s britanskim premijerom, koji je posjetio Jerusalem.
"Izrazito cijenim ovu podršku. Hamas su nacisti današnjice, oni su novi ISIL, moramo se zajedno protiv njih boriti. Jednako kao što se civilizirani svijet ujednio protiv nacizma i ISIL-a, sada se mora držati zajedno i biti uz Izrael dok se borimo i pobjeđujemo Hamas", napisao je Natenyahu.
Navodi i kako je premijeru Sunaku rekao sljedeće:
"80 godina unazad, civilizirani svijet je stao uz Britaniju u vašim najtežim trenucima. Ovu su naši najteži trenuci. Ovu su najcrnji trenuci svijeta. Moramo se držati zajedno i pobijediti"
s takvom lakoćom
Među 3.785 ubijenih Palestinaca je 1.524 djece
U napadima Izraela na Pojas Gaze među 3.785 ubijenih Palestinaca nalazi se i 1.524 djece, javlja Anadolu. Ashraf al-Qudra, glasnogovornik palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi, naveo je da je od 7. oktobra ubijeno 1.524 palestinske djece i 1.000 žena. Istakao je da je među 12.493 ranjene osobe, 3.983 djece i 3.300 žena.
s takvom lakoćom
Superhik wrote: 19 Oct 2023, 12:09
Posto ne vjerujem nista tvojoj prici o tvojoj personi iza nicka
I to bi bio razlog, zbog kojeg si dobio nula lajkova, na sve ove silne postove na temi.
Ohol i umišljen.
Pitaj druge na forumu, one koji znaju komunicirati s ljudima i koji ponešto znaju o svakom članu.
Ostatak posta nebitan, uobičajena tirada
Nikad nikog nećeš ubijediti ni u šta.
Ljude obično zaboli glava od ovakvih nastupa.
Idem i ja igrati Tomb Raider.
Lajkovi?
Istina nikada nije bila zabavna. Da samo znas sta po pitanju historije kod nasih kupi lajkove, kakve sve silne bajke u rangu Deretica a kako nauka kvari dozivljaj.
Sto se tice frustriranosti, oholosti,.... cinjenica je ipak da si ti poceo ovim tonom kavgu zbog drugacijeg misljenja. Ja nikoga nisam nalijepio ovdje zbog razlike u misljenjima. Propagiram konkretno politicku neutralnost,.. sta propagiras ti svega ti? Posto neces ici dole puskom braniti Palestinu niti donirati znacajno,... Najvise institucije u nas su rekle svoje po pitanju osude obje strane sto isto i ja mislim,.. i fakat sta ti uopste drugo ostaje nego paliti izraelsku zastavu, posto znamo da americku ili rusku ne smijes. Ili furati na forumu nasu vjecitu moralno luzersku pricu kako smo zrtve i dobijati lajkove za to. Svi znamo da je cionizam nacizam i zlo ovog vijeka, i da Izrael cini najvise zla. I sta konto toga mislis poduzeti osim sve ovdje istresati? Svijet je kakav jeste i tu se valja snaci. Bas kao 90-tih koje spominjes kada smo bili dobri i sa Iranom i Amerikom, primali pomoc i od jednih i drugih, imali na svojoj strani za lobiranje i arapski lobi i jevrejski. To nas je i spasilo a ne odabiranje krajnosti nekog politickog bloka.
Kako vam vise ne dosadi vjecita kuknjava kako nam svasta nesto rade, kako smo zakinuti, nepravdi, razlicitim arsinima, jao Nedime sta nam rade ... . tako se covjek ubija u pojam. Sa lajkovima ili bez. Daj da malo mi ojacamo pa mi nekog handrimo bilo to moralno ili ne.
Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 60 times
Been thanked: 174 times
deee opasulji se jedanred ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Možemo mi ovdje pričati o čemu hoćemo. Treba gledati interese i biti neutralan, treba podržati Palestinu, a neki bi možda podržali Izrael mada ih ne vidim na ovom forumu... Denis je to učinio u naše ime svakako i stao na stranu Palestine i njenog naroda.
E sad čekam na reakcije da vidim ko će ga prozvati za antisemitizam i slično i da podržava Hamas, a što je glupost.
Last edited by Masamune on 19 Oct 2023, 17:14, edited 1 time in total.