Jugonostalgičari

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Jugonostalgičari

03 Mar 2014, 15:33

jedan citat

ZAŠTO SE MILJENICA YUGOSLAVIJA RASPALA UKRATKO

Događaji koji su se zbili krajem osamdesetih godina dvadesetog stoljeća, dokaz su da je Jugoslavija bila sve prije nego željeno rješenje za narode koji su u njoj živjeli više od 4 decenije.

"Demontažu" Jugoslavije (a time i poništenje ideje jugoslavenstva kao mogućnosti integriranja njezinih naroda i "narodnosti" ), započeli su Srbi već u jesen 1988. godine, kada su jednostrano i na nasilan način srušili ustavno-pravni položaj Vojvodine i time derogirali važeći Ustav SFRJ. Sličan postupak, uz otvorenu primjenu sile, već su obavili na Kosovu nekoliko godina ranije, da bi u ožujku 1989., svoju samovolju okrunili aktom usvajanja "Ustava jedinstvene Srbije" . Time je i u formalnom smislu stavljena točka na postojanje "zajednice ravnopravnih naroda i narodnosti".

Srpski nacionalni ekstremizam, uz otvoreno vezivanje za anakronističku četničku ideologiju, te uzurpacija Saveznih tijela vlasti, prisvajanje Narodne banke i upad u monetarni sustav, potpuni nadzor nad federalnom vojskom i policijom i slični procesi i postupci, bili su samo nastavak te ozakonjene samovolje, s krajnjim ciljem stvaranja "velike Srbije" ratnim sredstvima.

Na kraju, tko može tvrditi da je postojanje jedne državne zajednice koja je teret svima, i u kojoj se ni jedan narod ne osjeća ugodno, poželjno, korisno ili opravdano?
Habibti, ya nour el - ain... :srce

laganini
Spamer
Spamer

03 Mar 2014, 15:42

nije da nisu "pomogli" ali slom komunizma je po meni ekonomski jer su rusi prihvatili američku trku s naouružanjem i naravno krahirali..posli je bilo stvar tehnike..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

03 Mar 2014, 15:52

laganini wrote:nije da nisu "pomogli" ali slom komunizma je po meni ekonomski jer su rusi prihvatili američku trku s naouružanjem i naravno krahirali..posli je bilo stvar tehnike..
u globalu vjerojatno da, ali juga je imala svoje momente sa tim rastučim, a desetljeća zatomljivanom nacionalizmom...da je tito bio pametan, pa malo po malo labavio veze i stegu, možda bi danas o nečem dugom pričali...mogla je to biti eu prije same eu....sa suverenim državama, koje su u ekonomskoj i monetarnoj zajednici, koja bi bila samodovoljna u najvećoj mogućoj mjeri...jer je istina, da bi ta unija imala sve...od plodnih oranica, surovina, turizma, da ne nabrajam...
zato takvu kakva je bila nimalo ne žalim
preskočilo bi se dosta razreda, jer je već sada izvjesno da ćemo opet završiti u nekakvoj uniji...samo je pitanje vremena :cudi

laganini
Spamer
Spamer

03 Mar 2014, 15:55

..ma da je i milošević bio labaviji..ali dugoročno bolje da nismo skupa ali eto žrtve su bile velike..

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

03 Mar 2014, 17:01

storm wrote: u globalu vjerojatno da, ali juga je imala svoje momente sa tim rastučim, a desetljeća zatomljivanom nacionalizmom...da je tito bio pametan, pa malo po malo labavio veze i stegu, možda bi danas o nečem dugom pričali...mogla je to biti eu prije same eu....sa suverenim državama, koje su u ekonomskoj i monetarnoj zajednici, koja bi bila samodovoljna u najvećoj mogućoj mjeri...jer je istina, da bi ta unija imala sve...od plodnih oranica, surovina, turizma, da ne nabrajam...
preskočilo bi se dosta razreda, jer je već sada izvjesno da ćemo opet završiti u nekakvoj uniji...samo je pitanje vremena :cudi
pazi storme, zamalo pa u nostaligicarske vode :DD
mislim da je jesno da je najveci uzrok, tumor, raspada yu i prije nego sto se satavila, srbija i njen velikosrpski san.
nikad se nije prestalo raditi na tome, od balkanskih ratova do danas.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

03 Mar 2014, 17:19

Spanac_113 wrote:
storm wrote: u globalu vjerojatno da, ali juga je imala svoje momente sa tim rastučim, a desetljeća zatomljivanom nacionalizmom...da je tito bio pametan, pa malo po malo labavio veze i stegu, možda bi danas o nečem dugom pričali...mogla je to biti eu prije same eu....sa suverenim državama, koje su u ekonomskoj i monetarnoj zajednici, koja bi bila samodovoljna u najvećoj mogućoj mjeri...jer je istina, da bi ta unija imala sve...od plodnih oranica, surovina, turizma, da ne nabrajam...
pazi storme, zamalo pa u nostaligicarske vode :DD
mislim da je jesno da je najveci uzrok, tumor, raspada yu i prije nego sto se satavila, srbija i njen velikosrpski san.
nikad se nije prestalo raditi na tome, od balkanskih ratova do danas.
:D. ma nije...pokušavam realno sagledati sve što se izdogađalo, ali eto bivša brača i dan danas na dnevnoj bazi podsjete me na ludost zvana bivša država :grana

laganini
Spamer
Spamer

03 Mar 2014, 17:22

meni fali mrki..mrki vrati se..

Ruana

03 Mar 2014, 18:25

laganini wrote:meni fali mrki..mrki vrati se..
Pa idi ti kod njega.

Obrisan profil

04 Mar 2014, 01:23

kako bre sve srbi krivi, majku mu...

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

04 Mar 2014, 02:46

MORENA wrote:kako bre sve srbi krivi, majku mu...
Nisu sve :grana :D. :D. :D. :D. :D. :D.

Al sad bez zeze: joj suplje da je "krah Juge uslovljen ekonomskim sistemom iste". A specijalno kakve veze sistem u Jugi ima sa ruskim komunizmom?! Nidje veze.

Nema validnih teorija protiv JuHge:) I dalje tvrdim da cemo je vrlo skoro prizivati od gladi. I ne mislim tu samo na "balkanijadu", nego put kojim svijet ide, bice masala parade.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

04 Mar 2014, 06:52

Jagoda wrote: Nema validnih teorija protiv JuHge:) I dalje tvrdim da cemo je vrlo skoro prizivati od gladi. I ne mislim tu samo na "balkanijadu", nego put kojim svijet ide, bice masala parade.
:sok jagoda, daji meni pošalji malo toga što uzimaš :lupa

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9525 times
Been thanked: 11259 times

04 Mar 2014, 09:52

Pa dobro, nisu baš samo Srbi. Krivi su i ostali sa SHS osovine ali Srbi su krivi jer su i sami željeli raspad iste, bar ako govorimo o rukovodstvima i raznim elitama/emigracijama. Jedina je razlika u tome što oni tvrde da su se borili za Jugoslaviju a ovi drugi to ne tvrde.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

04 Mar 2014, 10:51

pa procentulano vas ima najviše, tako ste i najviše odgovorni :D Krah ekonomije je doveo do kraha Juge, koju je do tad držala vješta politika balansiranja između SSSR i SAD , pa smo tako muzli i jedne i druge , a ujedno je relativno blagostanje i sama politika socijalizma držala široke narodne mase u stanju ignorisanja nacionalizma
Kad je pao SSSR odnosno pad berlinskog zida je to označio, Juuga je izgubila ekonomsku poziciju u kojoj joj je i zapad i istok povlađivao i srušila se ekonomija ,a izronile nacionalne tenzije
Iako je izgledalo kao da Srbija želi sačuvati Juguoslaviju , oni su u stvari željeli samo one djelove gdje su Srbi nastanjeni , kao u Hrvatskoj i Bosni , što bi u stvari stvorilo veliku Srbiju u kojoj bi svi ostali bili manjina, što je njima bilo kao prihvatljivo ali im istovremeno nije bilo prihvatljivo da Srbi u Hrvatskoj budu u manjini ili uopće dozvoliti BiH da se odvoji , koja je na to imala pravo budući da je republika.
Zašto bi muslimani i hrvati vjerovali da će biti ravnopravni u državi u kojoj bi bili apsolutna manjina, pa lakše je vjerovati da će biti ravnopravnost u državi u kojoj su konstitutivan narod kao u BiH , nego to
Zatim je odgovornost Hrvatske što su izvaršili etničko čišćenje u sao krajini ali politika tih ljudi dole je bila nerealna jer su željeli odvojiti taj komad Hrvatske ,a čak se ni Milošević nije slagao sa tim nego im poručivao da prihvate neku autonomiju kao garant svoje ravnopravnosti i to je to..
Milošević uopće nije bio nacionalista, samo je izvikan i ni blizu nije odgovoran koliko su Karadžić ,Mladić , Koljević i ti "naši" srbi koje je podržavala jedna nacionalšovinistička struja Srbije na čelu sa Ćosićem

Sjo što se raspisa ja ...halali , kiša nemam drugog posla :D

Naravno imaju i muslimani krivicu ali nikako zbog otcjepljenja od ex Yu , već upravo suprotno, zbog struja koje su željele podijeliti BiH . Hrvatska već za BiH ima puno veću odgovornost jer ono što su zamjerali Srbima u Hrvatskoj istovremeno su podstrekavali Hrvate u BiH da rade
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

04 Mar 2014, 12:36

storm wrote:
Jagoda wrote: Nema validnih teorija protiv JuHge:) I dalje tvrdim da cemo je vrlo skoro prizivati od gladi. I ne mislim tu samo na "balkanijadu", nego put kojim svijet ide, bice masala parade.
Ne piti, ne pusiti, samo organska pre'rana, i moras bolan spavat makar 8 sati! :D. :D. :D. :D. :D.

Hod ljubim jedared! :zubi :hihi
D.I.L.L.I.G.A.F.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

04 Mar 2014, 19:19

Jagoda wrote:
storm wrote:
Ne piti, ne pusiti, samo organska pre'rana, i moras bolan spavat makar 8 sati! :D. :D. :D. :D. :D.

Hod ljubim jedared! :zubi :hihi
de ti onog svog ljubi, ne bi se ja štel tu miješat, ne :D.

nego šalji te droge, da i meni bude fino :ooo

Ruana

04 Mar 2014, 20:05

Vidi, vidi Jagoda bi se ljubila i to jos sa Olujom. Joj Olujo ned'o ti Bog, i na sarafu bi te nasla.

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

04 Mar 2014, 22:46

Ruana wrote:Vidi, vidi Jagoda bi se ljubila i to jos sa Olujom. Joj Olujo ned'o ti Bog, i na sarafu bi te nasla.
Haj sta se kofrcis namaH, ne boj se, u obraz cu bona, balavo je to za mene :D. :D. :D. :D. :D.
D.I.L.L.I.G.A.F.

laganini
Spamer
Spamer

04 Mar 2014, 22:52

onda si moja roba :haha

Dzagoda