Vidi Benija pritisni, il nađi nekog malca iz komšiluka, jazuk je da stoji, samo stari i gubi vrijednost bezze.
e tako i ja starim moj tafkap.. i jazuk mi je da stojim, al sta cu.TAFKAP wrote: 11 Sep 2023, 12:55 Ma znam
Vidi Benija pritisni, il nađi nekog malca iz komšiluka, jazuk je da stoji, samo stari i gubi vrijednost bezze.
SupakArthur Dent wrote: 11 Sep 2023, 12:59e tako i ja starim moj tafkap.. i jazuk mi je da stojim, al sta cu.TAFKAP wrote: 11 Sep 2023, 12:55 Ma znam
bogam morat cu nac nekakvo dijete da mi to sredi..beni nece, a morebit ni on ne umije.
To je do njih nesto , jel kod komsija okMaja wrote: 19 Oct 2023, 15:14 Treci dan prekida i internet i tv i krci u fiksnom tel.
Dolazili i zamijenili modem od kablovske, onu kockicu u koju je spojeno sve i iz nje kablo koje ide u modem od interneta. Mi promijenili kablo koje ide iz kockice u zid tj telefonski prikljucak.
Od starih stvari ostao modem za internet i kablo iz kockice u telefon.
Opet isto, isti kvar.
Sta mislite jel problem do fiksne telefonije tj kabla do kuce, tacnije. Koji je pod zemljom![]()
Da ti nije krtica pregrizla kabalMaja wrote: 19 Oct 2023, 15:14 Treci dan prekida i internet i tv i krci u fiksnom tel.
Dolazili i zamijenili modem od kablovske, onu kockicu u koju je spojeno sve i iz nje kablo koje ide u modem od interneta. Mi promijenili kablo koje ide iz kockice u zid tj telefonski prikljucak.
Opet isto, isti kvar.
Sta mislite jel problem do fiksne telefonije tj kabla do kuce, tacnije. Koji je pod zemljom![]()
Maja wrote: 19 Oct 2023, 15:14 Treci dan prekida i internet i tv i krci u fiksnom tel.
Opet isto, isti kvar.
Modem je ono u sta je ukljuceno kablo koje dolazi iz vana.Maja wrote: 19 Oct 2023, 21:45 Ne znam koja je razlika izmedju modema i rutera pa mi je sve modem. Ima jedan za net, drugi za kablovsku.
Kockica je ono u sto ide kablo iz telefonske uticnice a izlazi kablo za telefon i modem.
Biljezim od 4 sata prekide
Traju po 2-3 min.
16:23
17:55
18:03
19:42
20:50
21:42
Taj lezeci je modem.Maja wrote: 19 Oct 2023, 22:02 Cekaj. Jedan uredjaj je onaj sa 6 svjetlecih tackica, na njemu pise internet, wifi itd. Kad nema interneta, njegova lampica se ili ugasi ili je crvena. Iz njega ide kablo u struju. On je uspravan.
Drugi uredjaj je lezeci, ima samo 1 lampicu koja gori kad je upaljena kablovska.
On je ukljucen u struju, tv... kad hocu da prikljucim laptop na tv, njega iskljucim.
Sta je tu modem, sta ruter?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests