Da li ste za ili protiv istospolnih veza?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Post Reply

Da li ste za ili protiv istospolnih veza?

za
23
25%
protiv
30
33%
svejedno mi je
24
26%
mogu dvije ženske ali sa mnom
14
15%
mogu dva muška ali sa mnom
0
No votes

Total votes: 91

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Prva beba 'iskoristila' pravo na više od dva roditelja

Post by Spanac_113 »

alma75 wrote:Žao mi je djeteta. Kakav će odgoj dobiti? :(
Bice djetetu super u Kanadi :ok
Vidi nas kako smo svi ‘ispravno’ odgojeni po bogu i tradiciji pa se pokoljemo i silujemo svakih toliko godina ko da ce izac iz mode
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Spanac_113 wrote:
Vidi nas kako smo svi ‘ispravno’ odgojeni po bogu i tradiciji pa se pokoljemo i silujemo svakih toliko godina ko da ce izac iz mode
Hvala, da ne moram ponavljat ocigledno:) Cuj nece dobit dijete "adekvatan odgoj" :grana Ima'l tema o tome, bas me zanima sta se to podrazumijeva pod adekvatan odgoj. Nisam sad bezobrazna, zanima me.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9887 times
Been thanked: 11698 times

Post by Krokodil Behko »

Jagoda wrote:
Spanac_113 wrote:
Hvala, da ne moram ponavljat ocigledno:) Cuj nece dobit dijete "adekvatan odgoj" :grana Ima'l tema o tome, bas me zanima sta se to podrazumijeva pod adekvatan odgoj. Nisam sad bezobrazna, zanima me.
Pogledaj u "brak i porodica" Ali sve stranice a ne samo prvu :)
Ako nema onda nema
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Hocu, hvala:)
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
Ruana

Post by Ruana »

Nemam nista protiv homoseksualaca, smatram da imaju pravu biti takvi ako zele. Ako zele da imaju djecu i to im treba dozvoliti, jer razlicit pol kod roditelja ne znaci i uspjesno djetinstvo. Koliko samo djece ima 4 roditelja, kad se razvedu pa se ponovo zene, pa se opet razidju itd... nidje veze, a ovdje skoro svako 3 ili 4 dijete raste tako.
U mog mladjeg sina u razredu ima 19 djece, samo nas cetvero nema razvedene roditelje.
Seljak
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Re: Da li ste za ili protiv istospolnih veza?

Post by Seljak »

Ako bih rekao da intimno nemam ništa protiv homoseksualnih veza, slagao bih. Imam. Moje je intimno ubjeđenje da to nije normalno,ni po Božijim zakonima ni po ljudskim. Da je Bog htio da takvo nešto bude prirodno, normalno, ne bi Adamu/Ademu stvarao družicu, Evu/Havu, već bi Adama ostavio sa Ademom a Evu sa Havom. U tome slučaju čovječanstvo bi se sastojalo samo od njih. Ali, eto, u privatnom životu ja takve pojave ignoriram, sve dok se, eventualno, očešu o ''zidove'' moje privatnosti, moje slobode i intime. Tada sam vrlo nezgodan, iako kažu da sam zgodan (ovo za informaciju samo ženskom spolu) :D i štitim svoj duhovni, moralni i fizički integritet.
Ako takve pojave zadiru u ,još uvijek preovleđujuće, etablirane društvene moralne norme, kao što je u ovome tekstu iz ''Avaza'', također reagiram i izražavam svoje negodovanje. Kažem sebi - byaaži, yaabo ti tak'u vojsku i tak'e pilote. Šta ću, i ja sam vak'i , pa me tako i prihvatite, kao što eventualno prihvatate i ''njih''.

ORUŽANE SNAGE BIH U CENTRU SKANDALABh. piloti se ljubili na parkingu!?Kasarna „Rajlovac“: Šok i nevjerica među vojnicima u službiFOTO: AVAZBh. piloti se ljubili na parkingu!?

Oružane snage (OS) BiH potresa neviđen skandal - dvojica pilota helikopterske jedinice prije desetak dana uhvaćena su kako na parkingu kasarne „Rajlovac“ razmjenjuju nježnosti, što je izazvalo šok i nevjericu među ostalim vojnicima u službi, saznaje "Dnevni avaz" iz pouzdanih izvora.

Ovakav čin pilota s oficirskim činovima izazvao je pravu pometnju u Rajlovcu, a o svemu je već obaviještena i Vojna policija OSBiH.

Sagovornik "Avaza", koji je upoznat s ovim dešavanjima, rekao nam je da je ovaj događaj snimio jedan od pripadnika vojne policije, koji je pilote i prijavio za homoseksualizam.

- Svi su još u šoku, jer su piloti zatečeni kako se diraju i ljube. I fotografirani su. Razumljivo je da se o tome ne želi pričati, jer se radi do sada neviđenom skandalu u vojnoj službi - tvrdi naš sagovornik.

Generalmajor Ante Jeleč, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH, ostao je zatečen saznanjem o skandalu. On kaže da s takvim aktivnostima nije upoznat, ali da će tražiti detaljnu istragu.

- Prvi put čujem za takvo nešto. U šoku sam. Zaista ne znam o čemu se radi, ali ću tražiti da se svi ispita. Ostao sam zatečen vašim pitanjem. Svi vojnici slobodni su ljudi, ali mi zaista nije svejedno ako se to desilo. Moji podređeni morali su me obavijestiti o tome. Insistirat ću da se utvrdi šta se desilo - rekao nam je jučer Jeleč.

U Ministarstvu odbrane BiH rečeno nam je da nisu upoznati s navedenim dešavanjima te da o tome ne mogu govoriti dok ne budu utvrđene sve okolnosti.
Last edited by Seljak on 05 Mar 2014, 19:13, edited 2 times in total.
Nemojte šta zamjerit. :ha
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

celicna krila nase armije :valja
dzemo izgleda vise voli kajmak nego dzem :plavi
Ruana

Post by Ruana »

Ko se iz OS sad zamerio Fahru? Sta njih briga ko sa kim razmjenuje njeznost.
Ružni

Post by Ružni »

Protiv ako su muškarci u pitanju, a za ako su žene, njima to mnogo bolje stoji :kafa
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 38 times
Been thanked: 883 times

Post by Sibila »

cuj novog pilica :plavi

ja sam protiv......................a najvise sam za sudnji dan :roll :o .........................vrijeme je :o
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin »

cuj ja vajk velim treba svatko zivjet kako zeli :djed
vele i njih je stvorio bog,i tko smo mi da se tu pametujemo,bog je htio da budu homici, gotova prica :kafa
isto kao sto je stvorio nekrofile i pedofile,molim lijepo i njima pustit seksualnu slobodu,necemo sad
valjda bit licimjeri :cudi
Ružni

Post by Ružni »

Tigris wrote:cuj novog pilica :plavi

ja sam protiv......................a najvise sam za sudnji dan :roll :o .........................vrijeme je :o
U pravu sam Image

Ti misliš da nas neka kometa hoće, i kamenja bježe od nas :kafa
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija »

Zagorka wrote:Da li ste za ili protiv?Smetaju li vam takvi parovi?Da li vam je isto kad su dvije zene ili dva muskarca u vezi?

Imate li u drustvu,porodici,nekog homoseksualca,lezbejku?

Sta biste rekli sutra da vam dijete dodje priznati takvo nesto?Voljeli biste ga jednako ili odbacili?

Ako smatrate da takve veze ugrozavaju zajednicu,mozete li navesti zasto?
Ovako, pocecu redom odgovarati...
Da li mi smetaju......ne smetaju ako to rade negdje gdje nije javno....to je njihova intima ali uopste ne volim kada neko svoju sexualnu orjentaciju zeli da reklamira u javnosti

Koliko ja znam (ako se misli sira porodica i rodbina) nemamo takvih ali nisam siguran jer mnoge od rodbine sam i zaboravio ajer se ne vidjamo

Dijete ne bih odbacio ali mi sigurno ne bi bilo svejedno, bio bih strasno razocaran ali prihvatio bih njegov izbor

Ako se javno "reklamiraju' oni ugrozavaju zajednicu jer mnogi mladji i neiskusni ce pomisliti da je to ispravan put
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 38 times
Been thanked: 883 times

Post by Sibila »

ružni wrote:
Tigris wrote:cuj novog pilica :plavi

U pravu sam Image

Ti misliš da nas neka kometa hoće, i kamenja bježe od nas :kafa

hajd ok. nek si u pravu. :ruke .novi si ja sam kriva......................... :oo :oo

a protiv ovih vise ne zna se kojih sloboda prava .................... moje misljenje je protiv........................harle, nemoj me satrat imala sam gadan dan...................gadan period....................itd. :pusi :djed

evo i o od mene :osama :cice :ooo
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

Ni za ni protiv. :) Svako ima svoj zivot i pravo da radi s njim sta hoce. :D
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

nemam ja ništa protiv njih samo tri metra dalje od mene...još mi fali da mi guza izgubi nevinost.. :pusi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Trepavica

Post by Trepavica »

Nemam nista protiv...samo istopolini ljubavnici neka djecu ne diraju....
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Post by Julia-Klara »

pa ako su gay nisu automatski pedofili
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Trepavica

Post by Trepavica »

Julia-Klara wrote:pa ako su gay nisu automatski pedofili
nisam ni rekla da su automatski pedofili...
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Post by Julia-Klara »

ok,sorry
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”