Kod crnogoraca kazubaton wrote: 24 Oct 2023, 09:00 Jutro...ako imaju dva sina i curicu..
Kaže se kod Albanaca imaju dvoje djece i curicu...haha
Imam dva sina i DA OPROSTIŠ dvije cerke
Moderator: VIP

Kod crnogoraca kazubaton wrote: 24 Oct 2023, 09:00 Jutro...ako imaju dva sina i curicu..
Kaže se kod Albanaca imaju dvoje djece i curicu...haha

Mogla se vala bar jednu godinu odljubit.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Potreba za programerima i sličnim će drastično opadati u narednom periodu zbog ChatGPT 4.0 i ostalih. To su predviđanja za nekih 5 godina.Julia-Klara wrote: 24 Oct 2023, 09:30 Ne radi mi se![]()
Sve vise i vise razmisljam o povratkuBice kad uzmem drzavljanstvo, sve su prilike
Onako kako sam planirala, jos jedno 5 godina, i kapak.
Ako me prije toga ne zamijeni AI

Chan wrote: 24 Oct 2023, 10:29Potreba za programerima i sličnim će drastično opadati u narednom periodu zbog ChatGPT 4.0 i ostalih. To su predviđanja za nekih 5 godina.Julia-Klara wrote: 24 Oct 2023, 09:30 Ne radi mi se![]()
Sve vise i vise razmisljam o povratkuBice kad uzmem drzavljanstvo, sve su prilike
Prešaltaj se na robotiku ako te to interesuje. Tu još uvijek AI ne može baš puno da dosegne potrebne vještine.

Apliciraj redom pa gdje prođe prođeZana wrote: 24 Oct 2023, 10:31Chan wrote: 24 Oct 2023, 10:29
Potreba za programerima i sličnim će drastično opadati u narednom periodu zbog ChatGPT 4.0 i ostalih. To su predviđanja za nekih 5 godina.
Prešaltaj se na robotiku ako te to interesuje. Tu još uvijek AI ne može baš puno da dosegne potrebne vještine.
Hoćel trebat sekretarica?![]()

Jedno je koder drugo je software developer/engineerChan wrote: 24 Oct 2023, 10:29Potreba za programerima i sličnim će drastično opadati u narednom periodu zbog ChatGPT 4.0 i ostalih. To su predviđanja za nekih 5 godina.Julia-Klara wrote: 24 Oct 2023, 09:30 Ne radi mi se![]()

Trebao si odgovoriti "Uvijek"

Ne idem u te detalje mada je to tačno što govoriš.Tierra Caliente wrote: 24 Oct 2023, 10:33Jedno je koder drugo je software developer/engineerChan wrote: 24 Oct 2023, 10:29
Potreba za programerima i sličnim će drastično opadati u narednom periodu zbog ChatGPT 4.0 i ostalih. To su predviđanja za nekih 5 godina.
Prešaltaj se na robotiku ako te to interesuje. Tu još uvijek AI ne može baš puno da dosegne potrebne vještine.![]()
Kodiranje je samo jedan dio posla.
Neka nauci AI, DL, ML pisati programske biblioteke.![]()

Obično kodiranje može zamijeniti ali development ne može. A pogotovo implementaciju i razvoj programskih biblioteka.Chan wrote: 24 Oct 2023, 10:38Ne idem u te detalje mada je to tačno što govoriš.Tierra Caliente wrote: 24 Oct 2023, 10:33
Jedno je koder drugo je software developer/engineer![]()
Kodiranje je samo jedan dio posla.
Neka nauci AI, DL, ML pisati programske biblioteke.![]()
Ali postoje tendencije da će AI većinu toga pokrivati u skorijoj budućnosti što se tiče IT.
Kao da je neko prije 10 godina mogao očekivati da će ti danas bot tek tako ispisivati čitave kodove.