Pitanja vezana za informatiku
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Pitanja vezana za informatiku
Hvalaa
pomoglo je

Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Pošto ne postoji tema Pitanja vezana za USB, ja žu ovdje 
Kad kliknem na My computer, vidim da prepozna USB, i piše da ima okupno 8 giga memorije, a da je od toga zauzeta 1 giga. Međutim, kad pokušam da vidim sadržaj, kaže da je folder prazan
Materijal mi je jako važan, i sad ne znam šta da radim... Ima i nekih audio zapisa koje uprkos svemu tome mogu očitati, pa sam skroz zbunjena 

Kad kliknem na My computer, vidim da prepozna USB, i piše da ima okupno 8 giga memorije, a da je od toga zauzeta 1 giga. Međutim, kad pokušam da vidim sadržaj, kaže da je folder prazan

-
Da nije ti kliknuto da se folderi sakriju pa ih ne vidis tako..
Kad otvoris folder imas gore TOOLS, pa idi na folder options, pa onda izaberi view i nadji tu da ti prikazuje skrivene foldere "Show hidden files and folders" klikni ok i pokusaj...
Ako nece tako pokusaj da copy to sa usb na comp pa da vidis ima li na compu ista u folderu..
Kad otvoris folder imas gore TOOLS, pa idi na folder options, pa onda izaberi view i nadji tu da ti prikazuje skrivene foldere "Show hidden files and folders" klikni ok i pokusaj...
Ako nece tako pokusaj da copy to sa usb na comp pa da vidis ima li na compu ista u folderu..
Imaš virus na sticku.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
- Inventar foruma
Materijal na sticku je sejvan programom kojeg nemas instaliranog doma na kompu.
Jedna od mogucnosti. To mi se stalno desava kad nosim poso doma
Jedna od mogucnosti. To mi se stalno desava kad nosim poso doma

-
U tom slucaju bi vidjela file ali nebi moglo se otvoriti..
Vjerovatnije je ova opcija od Leba, pokusaj skenirati USB sa antivirusnim programom, pa onda ponovo pokusati otvoriti..
Vjerovatnije je ova opcija od Leba, pokusaj skenirati USB sa antivirusnim programom, pa onda ponovo pokusati otvoriti..
Ako bude virusa morati ćeš tamo u folder options isključiti "Hide protected operating system files" da se vide.
ako se ne budes znala snaci, slobodno mi se javi na pp.
rijesicemo to, ako Bog da.
samo nemoj nista brisati sa usb stick-a ili dodatno stvari kopirati na njega.
rijesicemo to, ako Bog da.
samo nemoj nista brisati sa usb stick-a ili dodatno stvari kopirati na njega.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
skeniranje - pri prvom ubacivanju stika u komp javilo je da ima virus, ali to je sve. vidim da je materijal jos tu, ali je "nevidljiv" 
kopiranje - kopiranje na komp uspjesno obavljeno, potrajalo je zbog kolicine podataka, ali je sadrzaj i u folderu na racunaru nevidljiv.
Leb, gdje je ta opcija da bas iskljucim svu zastitu, pa da ocitam sve? Pokusavala sam ukljciti opciju da mi prikaze sve skriveno na racunaru, ali ni to nije pomoglo..
Ne da se usranom do potoka... Tacnije, ne da se pravniku do sudije

kopiranje - kopiranje na komp uspjesno obavljeno, potrajalo je zbog kolicine podataka, ali je sadrzaj i u folderu na racunaru nevidljiv.
Leb, gdje je ta opcija da bas iskljucim svu zastitu, pa da ocitam sve? Pokusavala sam ukljciti opciju da mi prikaze sve skriveno na racunaru, ali ni to nije pomoglo..

-
Onda imas dvije mogucnosti..
Prva je, kad ti nadje virus da ga obrises pa pokusas ponovo ubaciti stick ili doci do tih sto ti treba..
Druga je, malo nesigurnija, da iskljucis antivirusni program i onda ubacis USB u comp.. nebi trebalo da ti blokira file vise, ali ovo vjerovatno znaci i da ces prenijeti virus na comp (ako vec nisi)...
Prva je, kad ti nadje virus da ga obrises pa pokusas ponovo ubaciti stick ili doci do tih sto ti treba..
Druga je, malo nesigurnija, da iskljucis antivirusni program i onda ubacis USB u comp.. nebi trebalo da ti blokira file vise, ali ovo vjerovatno znaci i da ces prenijeti virus na comp (ako vec nisi)...
Jesi li ovo 100% uradila. kod mene je to često bio problem sa tuđim stickovima, to virus uradi ali se nakon ovoga vide podaci..Peggy Sue wrote:skeniranje - pri prvom ubacivanju stika u komp javilo je da ima virus, ali to je sve. vidim da je materijal jos tu, ali je "nevidljiv"
Lebowski wrote:Ako bude virusa morati ćeš tamo u folder options isključiti "Hide protected operating system files" da se vide.
Kad dođeš do toga da vidiš fajlove idi desna tipka na properties nekog nevidljivog fajla pa pošalji screenshot ako ti nije teško..ili opiši šta je označeno..dole ono read only, hidden gdje piše..
Last edited by Lebowski on 20 Feb 2014, 14:07, edited 1 time in total.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9464 times
- Been thanked: 11217 times
Ne znam za šta vam koriste ti stickovi kad se to sve može ponijeti i u smartphone.
Pa praktičnije je, brže. 

-
A i ako napunis memoriju smartphone pocinje raditi sporije
(znam iz iskustva)

- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Misliš ovaj smartphone Nokia iz 1943. godine, kojeg nosim jer sam LG razbila?Krokodil Behko wrote:Ne znam za šta vam koriste ti stickovi kad se to sve može ponijeti i u smartphone.
Ipak ću ja USB

-
Sad sam se sjetila onog popularnog mačka (Talking Tom ), koji ne funkcioniše na tabletu moje kćerke, tj. nema tona a ima na slušalicama.
Malo sam prćkala po opcijama i ništa nisma napravila, nemam kad ono baš sjesti pa rekoh ako neko ima iskustva da posavjetuje.
Malo sam prćkala po opcijama i ništa nisma napravila, nemam kad ono baš sjesti pa rekoh ako neko ima iskustva da posavjetuje.

- Tintilinic
- Na probnom
Imam jedan problem i nadam se da mi neko moze pomoci. Prije 3 mjeseca aktualizirao sam Windows 8.1. i registrirao se, Microsoft racun. U racunar otada mogu jedino uci ukoliko napisem PIN. A sad napisem ispravan, isti PIN i svaki put mi kaze da je pogresan. I ne mogu uci u racunar.
Znam da mi je PIN ispravan. Probao sam sa F8 i ne ide, jer svaki put moram dati PIN. Na drugom racunaru promjenio sam PIN i mogu bez problema otvoriti svoj Microsoft racun.
Sta mogu napraviti da udjem u svoj racunar?
Hvala na odgovoru.
Znam da mi je PIN ispravan. Probao sam sa F8 i ne ide, jer svaki put moram dati PIN. Na drugom racunaru promjenio sam PIN i mogu bez problema otvoriti svoj Microsoft racun.
Sta mogu napraviti da udjem u svoj racunar?
Hvala na odgovoru.
-
Na tom drugom racunaru, jel isti windows kao i na tom gdje imas problema ?
Da probas sa tim novim PIN koji si promjenio na tom racunaru i gdje mozes uci...
Inace, jel mislic pin odnosno sifra od microsoftovog accouta tj od svog maila, ili ti je bio pin za napravljen desktop profil na win8.1 ??
Da probas sa tim novim PIN koji si promjenio na tom racunaru i gdje mozes uci...
Inace, jel mislic pin odnosno sifra od microsoftovog accouta tj od svog maila, ili ti je bio pin za napravljen desktop profil na win8.1 ??
- Tintilinic
- Na probnom
Nije isti windows, na ovom koristim drugu lozinku vec 8 god. bez problema. Racunari nisu povezani, po potrebi koristim jedan ili drugi.Blackhawk wrote:Na tom drugom racunaru, jel isti windows kao i na tom gdje imas problema ?
Ja mislim na sifru microsoftovog accouta. Ako promjenim ovu sefru/lozinku, sto je lako, onda je dovoljno da je napisem i udjem u racunar. Tako je bilo dosad. Ali sad mi svaki put kaze da je pogresna i ne mogu uci.
-
Mozda si negdje nesto zezno u velikim malim slovima il tako nesto..