Hercegovci

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Hercegovci

09 Mar 2014, 15:38

Ruana wrote:
Pasaga wrote: to ubacivanje engleskog,je malo previse...ruzno....
nije bas IN...a i krkanski je....
Ne uci s eu Glamcu svaki dan strani jezik, nek se zna :valja
A ti ti mislis da sam ja iz GlamOcAAAA?! ahahahahahahahahahahahhahahahaha Joj pa sele draga sto ne kazes :grana :D. :D. :D. :D. :D. Citaj bona, citaj, ne zakljucuj :grana

Helenese, a je'l to vama smeta "jezik" il "jezik"?! :zubi
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

09 Mar 2014, 15:39

dacina_curica wrote:
Ruana wrote: Pa daa s eu tebi prepoznati da si guja ili da imas malo krvi ako nista onda makar sa "kamenjarom" spavas. :pusa
Joj ako te cuje Nelin svekar. :grana :D.
:plavi Zna Ruana, zna sve :kiss
Ma hajd, i svekar voli guju :D.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Ruana

09 Mar 2014, 15:39

Ma mi smo si ti svi ovde blentavi, medjusobno se zovemo Blento.

Ruana

09 Mar 2014, 15:40

Nela wrote:
dacina_curica wrote:
Ruana wrote: Pa daa s eu tebi prepoznati da si guja ili da imas malo krvi ako nista onda makar sa "kamenjarom" spavas. :pusa
Joj ako te cuje Nelin svekar. :grana :D.
:plavi Zna Ruana, zna sve :kiss
Ma hajd, i svekar voli guju :D.
S' obzirom da su nam svekrve Hercegovke, znamo mi sa njima :valja

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

09 Mar 2014, 16:44

Hercegovci nisu tako ni losi;) Malo polijeni (ne svi, ali podosta:), al imaju svog cara:)
Pola mi je mamine familije iz Mostara, pa se jos onda orodili kasnije sa nekim drugim mostarskim familijama, obozavam ih:) Specijalno jednu staru Hadzinicu, rahmet joj dusi:) Najbolju je smokvaru pravila na svijetu! A tek peksimeti! NJum!
D.I.L.L.I.G.A.F.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

09 Mar 2014, 17:42

Bonaqua wrote:
Ruana wrote:Mi (Hercegovci) ne valjamo zato sto:
ne mezimo svaki dan, ne okrecemo janjce svaki vikend, ne druzimo se sa svakim, drzimo se jedni drugih, ne valjamo mi Trebinjci sto smo izasli kao "turisti" trebali su nas poklati. Volimo da radimo, volimo da imamo itd...
A zene se ne udaju od 16 da bi "postenje sacuvale"
Ouch! :D. :D. Sta se lozis? Niko ne sumnja u to koliko ste vrijedni, vi to zaista jeste. Nacelnik jedne opstine je davno izjavio da bi citavu Norvesku naselio bosancima a to su ustvari bili hercegovci jer je njih najvise ovdje. Nema vas vrijednijih ali ste teski ko tuc. Sva se spika zavrsava na to da ste najbolji, vi pa vi, sebicni u smislu da samo na sebe mislite. E pa niste najbolji, bolji su od vas ljudi iz sjeveroistocne Bosne a i Krajine.
I ja se slažem sa navedenim :jupi

Već za Krajinu nisi u pravu :hihi

Blackhawk

09 Mar 2014, 19:50

U pravu je u pravu !! :)

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

10 Mar 2014, 00:14

Suviše nas je malo da bi jedni o drugima imali (/smjeli imati) loše mišljenje. Razumio bih nekako da smo Francuzi ili Turci, ovako ova šačica jada... Jedini spas nam i jeste u tome da smo složni.

Slažem se sa Lebom btw. To je nekako hrvatski problem i to tačnije Zagrepčani imaju sa tim problem. To je vjerovatno povezano sa doseljavanjem bosanskih Hrvata u Zagreb u proteklih 20-tak godina jer im "kradu" posao...
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Ruana

10 Mar 2014, 08:30

Blackhawk wrote:U pravu je u pravu !! :)
Samo da znas ovdje gdje ja zivim samo se Krajisnici i Zenicani druze sa nama, za ostale smo pis milet. Sve dok kakva djevojka ne prispije za udaju onda vazi pravilo "ako ces dobrog momka trazi Hercegovca, samo ces imat zeznutu svekrvu ali hvala Bogu ovdje ne zivi niko ni sa kim" eto to sam cula od zene kako savjetuje kcerku.
Sinoc sam bila na jednom mjestu bilo nas je podosta i pocela je prica o ovome, i bas tako zena kaze kcerki, kojoj je 23 godine i majka joj misli da je zakasnila da se uda.
Sto sam jos primjetila kod jednog djela Bosanaca (ne svih) da majke puno vole da traze kcerki muza.(Srebrenica i okolina) Sinoc ova hoce po svaku cijenu da uda kcerku za Hercegovca, a posto je kod te zene sve sa razlogom, znam da je i sinoc to rekla sa razlogom i tacno znam na koga "tipuje".
Znam da su vjernici i kad je spomenula toga momka pitam "sto bas njega" kaze ona "fin, skolovan, ima para" ja joj kazem kako gleda na to da momka nije rodila muslimanka, kaze ona da to nema veza on ima muslimansko ime i prezime a majka mu svakako ne zivi ovdje a i nije Hercegovka.
Na kraju joj kazem da kod nas to nema, mi se ne mijesamo djeci u to, kaze ona pa kako udajete´kcerke. Rekoh joj vala nisam mogla sutiti "nama ne treba stela, mi smo vrijedne i krsne, mi to same izaberemo"

Ruana

10 Mar 2014, 08:32

Krokodil Behko wrote:
Bonaqua wrote:
ne mezimo svaki dan, ne okrecemo janjce svaki vikend, ne druzimo se sa svakim, drzimo se jedni drugih, ne valjamo mi Trebinjci sto smo izasli kao "turisti" trebali su nas poklati. Volimo da radimo, volimo da imamo itd...
Ouch! :D. :D. Sta se lozis? Niko ne sumnja u to koliko ste vrijedni, vi to zaista jeste. Nacelnik jedne opstine je davno izjavio da bi citavu Norvesku naselio bosancima a to su ustvari bili hercegovci jer je njih najvise ovdje. Nema vas vrijednijih ali ste teski ko tuc. Sva se spika zavrsava na to da ste najbolji, vi pa vi, sebicni u smislu da samo na sebe mislite. E pa niste najbolji, bolji su od vas ljudi iz sjeveroistocne Bosne a i Krajine.
.
Behko vi tamo ste slicni nama, svidjelo se to tebi ili ne

Ruana

10 Mar 2014, 08:36

Rockefeller wrote:Suviše nas je malo da bi jedni o drugima imali (/smjeli imati) loše mišljenje. Razumio bih nekako da smo Francuzi ili Turci, ovako ova šačica jada... Jedini spas nam i jeste u tome da smo složni.

Slažem se sa Lebom btw. To je nekako hrvatski problem i to tačnije Zagrepčani imaju sa tim problem. To je vjerovatno povezano sa doseljavanjem bosanskih Hrvata u Zagreb u proteklih 20-tak godina jer im "kradu" posao...
Roki ja bih voljela da je to tako ali nazalost nije, poslje podjele 92. kad sam mislila da nema gore zeznula sam se.
Ovdje je uzasno po tom pitanju, ozbiljno kazem neki Bosanci bjeze od nas kao da smo sugavi.

Ciklama

10 Mar 2014, 08:47

Krokodil Behko wrote:
Bonaqua wrote:

:sok Behko :oklagija popravi se ... :o :zubi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

10 Mar 2014, 09:27

Ruana wrote:
Krokodil Behko wrote:
Bonaqua wrote:
.
Behko vi tamo ste slicni nama, svidjelo se to tebi ili ne

Možda zato što je i tamo pola Hercegovina :plavi

Ruana

10 Mar 2014, 09:30

Krokodil Behko wrote:
Pa da znas da i jeste, razmisli pa ces vidjeti da sm "tu negdje" Nihad bio isto Hercegovac :p mislim ono krsan.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

10 Mar 2014, 11:19

Ruana wrote:
Krokodil Behko wrote:
Pa da znas da i jeste, razmisli pa ces vidjeti da sm "tu negdje" Nihad bio isto Hercegovac :p mislim ono krsan.
Mogu ti reći da je kod nas, bilo dosta visokih ljudi. Ženske su malo slabije pratile tah trend ali muških je baš bilo. Ništa čudno vidjeti nekog od 190 cm.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

10 Mar 2014, 11:22

i u Brckom su visoki ljudi bili... moj prvi rodjak skoro 2m, otac mu isto, a nikakve veze za Hercegovinom (otac Bijeljinac ;) )
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Ruana

10 Mar 2014, 11:53

Krokodil Behko wrote:
Ruana wrote:
Krokodil Behko wrote:
Mogu ti reći da je kod nas, bilo dosta visokih ljudi. Ženske su malo slabije pratile tah trend ali muških je baš bilo. Ništa čudno vidjeti nekog od 190 cm.
Genetika je cudo, imas i u Hercegovini malih i ljudi i zena, ona ti jaranica metar i zilet, a Hercegovka je.

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

10 Mar 2014, 12:51

A sto se vole hvalit, to je cudo jedno :D. :D. :D. :D. :D.
D.I.L.L.I.G.A.F.

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

11 Mar 2014, 08:48

zašto se nebi hvalili čemu lažna skromnost...uostalom hercegovka vam je i ovaj forum otvorila :haha
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

11 Mar 2014, 08:53

Ne možeš više po Bosancima pa sad si našao dijeliti ljude i unositi nemir u bratstvo i jedinstvo Bošnjaka poturajući nam tamo neke Hercegovce. :dole

Znači, Hercegovci, oni koji se ne vole = Hrvati. :kafa
Last edited by Lebowski on 11 Mar 2014, 09:04, edited 1 time in total.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Post Reply

Return to “Drustvo”