Blackhawk wrote:U pravu je u pravu !!

Samo da znas ovdje gdje ja zivim samo se Krajisnici i Zenicani druze sa nama, za ostale smo pis milet. Sve dok kakva djevojka ne prispije za udaju onda vazi pravilo "ako ces dobrog momka trazi Hercegovca, samo ces imat zeznutu svekrvu ali hvala Bogu ovdje ne zivi niko ni sa kim" eto to sam cula od zene kako savjetuje kcerku.
Sinoc sam bila na jednom mjestu bilo nas je podosta i pocela je prica o ovome, i bas tako zena kaze kcerki, kojoj je 23 godine i majka joj misli da je zakasnila da se uda.
Sto sam jos primjetila kod jednog djela Bosanaca (ne svih) da majke puno vole da traze kcerki muza.(Srebrenica i okolina) Sinoc ova hoce po svaku cijenu da uda kcerku za Hercegovca, a posto je kod te zene sve sa razlogom, znam da je i sinoc to rekla sa razlogom i tacno znam na koga "tipuje".
Znam da su vjernici i kad je spomenula toga momka pitam "sto bas njega" kaze ona "fin, skolovan, ima para" ja joj kazem kako gleda na to da momka nije rodila muslimanka, kaze ona da to nema veza on ima muslimansko ime i prezime a majka mu svakako ne zivi ovdje a i nije Hercegovka.
Na kraju joj kazem da kod nas to nema, mi se ne mijesamo djeci u to, kaze ona pa kako udajete´kcerke. Rekoh joj vala nisam mogla sutiti "nama ne treba stela, mi smo vrijedne i krsne, mi to same izaberemo"