Moze li religija biti opasna

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times
Status: Offline

Re: Moze li religija biti opasna

11 Mar 2011, 19:11

carobnjak_iz_voza wrote:Umjetnost kao i scenska umjetnost je sirok pojam.Umjetnost nije zabranjena,ali svasta nesto moze biti umjetnost.Sve ono sto nije u skladu sa islamskim kodexom ponasanja moze biti zabranjeno,a kodex se zna iz Kur'ana.Kako se oblaci,kako se muskarci i zene trebaju ponasati u javnosti itd,pa ako se krsi taj kodex normalno da nije u skladu sa Kur'anom.Naivno je traziti da u Kur'anu pise "zabranjuje vam se balet i slicno"

I sta ovim objasnjavas osim da nemas odgovor :lupa

Ili mozda nisi svjestan besmislenosti napisanog..

Ne obracaj mi se dok ne doneses odgovor...

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

11 Mar 2011, 19:15

Carobnjak, hvala na objasnjenju
mislim da si ovog puta bio fer i kulturan i zbog toga takodje zasluzujes zahvalnost
Takav nacin diskutovanja mi se svidja, ali kada se pocnemo etiketirati ili omalovazavati tada prestaje razlog za nasu diskusiju
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

11 Mar 2011, 19:16

carobnjak_iz_voza wrote:Pa lahko ako je to drzavna valuta,dodjes i kazes "dajte mi dvije kifle" Prodavac uzme zlatnik i vrati ti kusur u srebrenjacima i ti ih ostavis te nakon npr 20g imas istu tu vrijednost u njima kao sto si imao taj dan kad si bio u pekari.

tobejarabi!! Pa zar stvarno mislis da je to moguce ??? :sok

Kako samo mozes to tak..pred svima napisati bolan-bolan.. Kasnije ces cmizdriti kako ja opet nisam bio kulturan.. :bije

Neka.. nek prvo arapi probaju pa nek nam jave.. A ja bih radije sa bankovnom karticom u medjuvremenu...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

11 Mar 2011, 19:19

carobnjak_iz_voza wrote:Takav nacin komunikacije je odraz tvoje nemoci,to se uci iz psihologije da kad neko krene sa vulgarnostima i psovkama je izbacen iz takta.Osim toga nemas dovoljno samokontrole,a samokontrola se takodjer uci kroz islam.Pa bujrum,evo ja sam ti spreman pomoci oko toga

Mislim ipak da si ti bio taj osiono-osioni nekultirno-nekulturni na ovoj temi... I kad si vidio da ne mozes nista postici.. sad si doneo neke "rucno-besmislene" odgovore... Ali vuk dlaku mijenja a......

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

11 Mar 2011, 19:20

Krokodil Behko wrote:
carobnjak_iz_voza wrote:Umjetnost kao i scenska umjetnost je sirok pojam.Umjetnost nije zabranjena,ali svasta nesto moze biti umjetnost.Sve ono sto nije u skladu sa islamskim kodexom ponasanja moze biti zabranjeno,a kodex se zna iz Kur'ana.Kako se oblaci,kako se muskarci i zene trebaju ponasati u javnosti itd,pa ako se krsi taj kodex normalno da nije u skladu sa Kur'anom.Naivno je traziti da u Kur'anu pise "zabranjuje vam se balet i slicno"

Ne obracaj mi se dok ne doneses odgovor...[/quote Ti ako ne mozes shvatiti iz gore napisanog da ako se nesto kosi sa npr kodexom oblacenja u islamu,nije dozvoljeno.Balerina ima minjak,to u islamu nije dozvoljeno.
Sad ti mene pitaj gdje pise u Kur'anu da je minjak zabranjen...
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

11 Mar 2011, 19:21

komsija wrote:Carobnjak, hvala na objasnjenju
mislim da si ovog puta bio fer i kulturan i zbog toga takodje zasluzujes zahvalnost
Takav nacin diskutovanja mi se svidja, ali kada se pocnemo etiketirati ili omalovazavati tada prestaje razlog za nasu diskusiju
:ruke

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

11 Mar 2011, 19:23

carobnjak_iz_voza wrote:.Serijat nije napisan vec je objavljen pa tek onda napisan i stoji u Kur'anu ,ne vadi se iz njega na neki poseban zapis kako ti to zamisljas.

I za kraj ....Izvini ...ali ti si sam napisao u toj temi...ako je problem,mozemo i pronaci ( :valja ) da je Serijat,zakon kojeg su ljudi napisali... i to ne jednom nego bar pet puta..

Kako bi bilo da se opredjelis jel serijat ljudski ili boziji zakon ???

Nego si dosao tu,sijati smutnju medju pripadnicima sasvim regularnog mezheba..a zapravo i kao sto se vidi iz prilozenog,ti ni sam nemoas pojma o tome sta jeste a sta nije ljudski a sta boziji zakon.. :lupa

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

11 Mar 2011, 19:26

carobnjak_iz_voza wrote:
Krokodil Behko wrote:

Ne obracaj mi se dok ne doneses odgovor...[/quote Ti ako ne mozes shvatiti iz gore napisanog da ako se nesto kosi sa npr kodexom oblacenja u islamu,nije dozvoljeno.Balerina ima minjak,to u islamu nije dozvoljeno.
Sad ti mene pitaj gdje pise u Kur'anu da je minjak zabranjen...

Ja tu ne vidim nikakav odgovor na pitanje
Na osnovu kojeg ajeta je zabrnjena scenska umjetnost..

U citatu kojeg si naveo,nema ni rijeci o tome...
Doneses odgovor ?

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

11 Mar 2011, 19:27

Krokodil Behko wrote:
carobnjak_iz_voza wrote:Pa lahko ako je to drzavna valuta,dodjes i kazes "dajte mi dvije kifle" Prodavac uzme zlatnik i vrati ti kusur u srebrenjacima i ti ih ostavis te nakon npr 20g imas istu tu vrijednost u njima kao sto si imao taj dan kad si bio u pekari.

Kako samo mozes to tak..pred svima napisati bolan-bolan.. Kasnije ces cmizdriti kako ja opet nisam bio kulturan.. :bije

Neka.. nek prvo arapi probaju pa nek nam jave.. A ja bih radije sa bankovnom karticom u medjuvremenu...
U azijaskim muslimanskim drzavama se vec uvodi "islamski zlatnik",mislim u Maleziji prvo da je krenulo.Znaci oni nisu arapi,samo su muslimani,a Malezija je po standardu daleko ispred npr BiH

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

11 Mar 2011, 19:32

carobnjak_iz_voza wrote:
Krokodil Behko wrote:

U azijaskim muslimanskim drzavama se vec uvodi "islamski zlatnik",mislim u Maleziji prvo da je krenulo.Znaci oni nisu arapi,samo su muslimani,a Malezija je po standardu daleko ispred npr BiH
A sta cemo sa katolicima i pravoslavcima ??
Kakve cemo njima dukate uvesti??
Hocel im ikako biti drago to uvodjenje dukata ??
Razmisli malo o tome kuda vode takve ludacke ideje...
daa..daaa dobro si procitao.. :lopta
Ni jedni ni drugi,nisu obavezni ziviti u drzavi sa takvim fanaticima..
Ono sto je najvaznije.. Mir i prosperitet.. Niko ga nece zrtvovati
ni zbog islamski ni zbog sto-islamskih dukata.. A sta nam ti predlazes
ako dodje do toga... Precizan odgovor.. Veoma precizan molicu lijepo ??????

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

11 Mar 2011, 19:34

Krokodil Behko wrote:
carobnjak_iz_voza wrote:.Serijat nije napisan vec je objavljen pa tek onda napisan i stoji u Kur'anu ,ne vadi se iz njega na neki poseban zapis kako ti to zamisljas.

I za kraj ....Izvini ...ali ti si sam napisao u toj temi...ako je problem,mozemo i pronaci ( :valja ) da je Serijat,zakon kojeg su ljudi napisali... i to ne jednom nego bar pet puta..

Kako bi bilo da se opredjelis jel serijat ljudski ili boziji zakon ???

Nego si dosao tu,sijati smutnju medju pripadnicima sasvim regularnog mezheba..a zapravo i kao sto se vidi iz prilozenog,ti ni sam nemoas pojma o tome sta jeste a sta nije ljudski a sta boziji zakon.. :lupa
Imas objasnjenje na temi serijat,pokusaj potisnuti svoj ego jer ti on smeta kod logicnog shvatanja stvari,tako da namjerno ides u banalizaciju svega samo da nebi priznao neodrzivost svojih teza

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

11 Mar 2011, 19:41

Neka.. nek prvo arapi probaju pa nek nam jave.. A ja bih radije sa bankovnom karticom u medjuvremenu...[/quote]U azijaskim muslimanskim drzavama se vec uvodi "islamski zlatnik",mislim u Maleziji prvo da je krenulo.Znaci oni nisu arapi,samo su muslimani,a Malezija je po standardu daleko ispred npr BiH[/quote]

A sta cemo sa katolicima i pravoslavcima ??
Kakve cemo njima dukate uvesti??
Hocel im ikako biti drago to uvodjenje dukata ??
Razmisli malo o tome kuda vode takve ludacke ideje...
daa..daaa dobro si procitao.. :lopta
Ni jedni ni drugi,nisu obavezni ziviti u drzavi sa takvim fanaticima..
Ono sto je najvaznije.. Mir i prosperitet.. Niko ga nece zrtvovati
ni zbog islamski ni zbog sto-islamskih dukata.. A sta nam ti predlazes
ako dodje do toga... Precizan odgovor.. Veoma precizan molicu lijepo ??????[/quote]
To se uvodi samo u vecinski muslimanskim zemljama,tako da ti pitanje ne stoji.
Razmisli ti malo npr o americkom dolaru,sta pise na njemu i jeli ko pitao muslimane jel se slazu da im to bude valuta?Naravno da nije jer su oni manjina ...Takav isti princip se primjenjuje i ovdje,zasto bi imali dvostruke arsine?Zasto se americki,hrvatski i razni predsjednici zaklinju na Bibliju,jel ko pitao druge vjere u toj drzavi smiju li oni to?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

11 Mar 2011, 19:48

carobnjak_iz_voza wrote:To se uvodi samo u vecinski muslimanskim zemljama,tako da ti pitanje ne stoji.
Razmisli ti malo npr o americkom dolaru,sta pise na njemu i jeli ko pitao muslimane jel se slazu da im to bude valuta?Naravno da nije jer su oni manjina ...Takav isti princip se primjenjuje i ovdje,zasto bi imali dvostruke arsine?Zasto se americki,hrvatski i razni predsjednici zaklinju na Bibliju,jel ko pitao druge vjere u toj drzavi smiju li oni to?[/color]
Da te podsjetim... Postoji na zalost nesto sto se zove rs i drzava je u drzavi... Ionako jedva cekaju neki povod... A ni HDZ-ovima nije mane.. Kad je Covic mogao reci da granice rs nisu upitne i na taj nacin izdati u jednom jedinom momentu cak 200.000 Hrvata,...odgovor na pitanje,kakve su njegova prave namjere,sam se namece..
Pusti islamske dukate i drzi se realnosti..
Ja necu ratovati za avlijsku dzamahiriju..ako ti je to cilj...
Ko zeli dobro ovoj zemlji,nikada ne bi to javno iznoio kao ideju..
Cak sta vise,nikada ne bi ni pomislio..
A sto se tice zakletvi na Bibliji,to je njihovo pravo.
Ja nemam nista proitiv da se Babin Upisanko zakune na Kuran..
Bas kao onaj americki senator ili kongresmen,koji se prije par
godina,upravo na Kuran zakleo... Nije meni problem pronaci taj podatak na internetu ako zatreba :pusi
Treba pustiti stvari da teku svojim tokom.. Ako je Kuran knjiga na koju se zaklinje americki visoki drzavnik a jeste,onda ide nabolje.. Vjerobriznici tu nisu potrebni.
O nastanku SAD i masonima znam sve ali to nije ova tema..

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

11 Mar 2011, 20:10

Krokodil Behko wrote:
carobnjak_iz_voza wrote:To se uvodi samo u vecinski muslimanskim zemljama,tako da ti pitanje ne stoji.
Razmisli ti malo npr o americkom dolaru,sta pise na njemu i jeli ko pitao muslimane jel se slazu da im to bude valuta?Naravno da nije jer su oni manjina ...Takav isti princip se primjenjuje i ovdje,zasto bi imali dvostruke arsine?Zasto se americki,hrvatski i razni predsjednici zaklinju na Bibliju,jel ko pitao druge vjere u toj drzavi smiju li oni to?[/color]
Da te podsjetim... Postoji na zalost nesto sto se zove rs i drzava je u drzavi... Ionako jedva cekaju neki povod... A ni HDZ-ovima nije mane.. Kad je Covic mogao reci da granice rs nisu upitne i na taj nacin izdati u jednom jedinom momentu cak 200.000 Hrvata,...odgovor na pitanje,kakve su njegova prave namjere,sam se namece..
godina,upravo na Kuran zakleo... Nije meni problem pronaci taj podatak na internetu ako zatreba :pusi
Treba pustiti stvari da teku svojim tokom.. Ako je Kuran knjiga na koju se zaklinje americki visoki drzavnik a jeste,onda ide nabolje.. Vjerobriznici tu nisu potrebni.
Tema nije to ali ok..Stvar je u tome sto takvi nacionalisti i kvazivjernici nece nikad biti zadovoljni tobom,sve dok im ne pokazes da te nije uopce briga za njihovo misljenje i njihovo tumacenje tvog,(naglasak na tvog)vjerskog ubjedjenja.
Islamski dukati su realnost,upravo ti rekoh da je projekat vec zazivio.
Kakva avlijska dzamahirija,pa ti nju upravo sad imas ako se malo osvrnes oko sebe.Dolazile su na vlast mnoge stranke,nacionalne,socijalisticke...medjutim avlije su i dalje tu.Dakle to je realnost isto.Moja vizija je slobodan muslimanski svijet,ujedinjen kao sto se evropa ujedinjuje,a sto se tice nase Bih tu samo zelim pune vjerske slobode za muslimane,jer mi tu nismo manjina vec konstitutivan narod.
Znam za taj slucaj,bio je prenesen u svim mogucim medijima.To je za pohvalu,ali je cisti reklamni trik.Ako poznajes istoriju SAD onda znas koliko su puta u svojoj kratkoj historiji ratovali i savki put su lafo oni u pravu a protivnici su divljaci,teroristi i tome slicno.To dovoljno govori ko je sklon nasilju i krsenju ljudskih prava.Jedan reklamni trik to ne mijenja uopce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

11 Mar 2011, 20:27

carobnjak_iz_voza wrote:
Krokodil Behko wrote:
Tema nije to ali ok..Stvar je u tome sto takvi nacionalisti i kvazivjernici nece nikad biti zadovoljni tobom,sve dok im ne pokazes da te nije uopce briga za njihovo misljenje i njihovo tumacenje tvog,(naglasak na tvog)vjerskog ubjedjenja.
Islamski dukati su realnost,upravo ti rekoh da je projekat vec zazivio.
Kakva avlijska dzamahirija,pa ti nju upravo sad imas ako se malo osvrnes oko sebe.Dolazile su na vlast mnoge stranke,nacionalne,socijalisticke...medjutim avlije su i dalje tu.Dakle to je realnost isto.Moja vizija je slobodan muslimanski svijet,ujedinjen kao sto se evropa ujedinjuje,a sto se tice nase Bih tu samo zelim pune vjerske slobode za muslimane,jer mi tu nismo manjina vec konstitutivan narod.
Znam za taj slucaj,bio je prenesen u svim mogucim medijima.To je za pohvalu,ali je cisti reklamni trik.Ako poznajes istoriju SAD onda znas koliko su puta u svojoj kratkoj historiji ratovali i savki put su lafo oni u pravu a protivnici su divljaci,teroristi i tome slicno.To dovoljno govori ko je sklon nasilju i krsenju ljudskih prava.Jedan reklamni trik to ne mijenja uopce

Ne slazem se sa islamofobijom na zapadu niti se slazem sa drzavnim uredjenjem
u Bosni i Hercegovini... Ali se ne slazem sa tobom i to u potpunosti.. ja nisam nizakakvo
ujedinjenje muslimanskog svijeta.. Nek se ujedine bez nas.. A ne vjerujem ni da ce se Turka sa njima kvartati.. Bas kao i arapi,medjusobno podijeljeni i zavadjeni.. Plus trend rusenja autokratskih rezima u navedenim zemljama i na kraju,taj isti Saudijki kralj,prijatelj je sa svakim americkim predsjednikom.. Ispravi me ako grijesim.. Istovremeno,Iranu sdu nametnute sve moguce i nemoguce sankcije a Saudijski kralj,jedva ceka da Ameri napadnu i razvale Iran.. I gdje ti tu vidis muslimansko ujedinjenje?? Ali ipak.. u Nizozemskoj, ne sjecam se tacno koji grad,ali ili Roterdam ili Amsterdam,gradonacelnik je musliman.. Navedi krscanina koji je gradonacelnik nekog grada u arapskim zemljama..Ali da nije domicilan.. Kao sto nije ni ovaj.. Dakle,ne odnosi se na Libanske krscane ili Egipatske Kopte. Nije ni tako lose na zapadu.. Kao sto na ovoj temi sto ide u off.. Ovo je sad politicka diskusija a upravo ta tema i ima negdje.. o zapadu..
Sve u svemu.. Za BiH,nije dobro nikakva radikalna promjena situacije. Ja sam za vracanje suvereniteta BiH onako kako je i krenulo.. Puzebim koracima ali ide... Jos da nije glupe vlasti bilo bi i bolje..

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

11 Mar 2011, 21:14

Ne slazem se sa islamofobijom na zapadu niti se slazem sa drzavnim uredjenjem
u Bosni i Hercegovini... Ali se ne slazem sa tobom i to u potpunosti.. ja nisam nizakakvo
ujedinjenje muslimanskog svijeta.. Nek se ujedine bez nas.. A ne vjerujem ni da ce se Turka sa njima kvartati.. Bas kao i arapi,medjusobno podijeljeni i zavadjeni.. Plus trend rusenja autokratskih rezima u navedenim zemljama i na kraju,taj isti Saudijki kralj,prijatelj je sa svakim americkim predsjednikom.. Ispravi me ako grijesim.. Istovremeno,Iranu sdu nametnute sve moguce i nemoguce sankcije a Saudijski kralj,jedva ceka da Ameri napadnu i razvale Iran.. I gdje ti tu vidis muslimansko ujedinjenje?? Ali ipak.. u Nizozemskoj, ne sjecam se tacno koji grad,ali ili Roterdam ili Amsterdam,gradonacelnik je musliman.. Navedi krscanina koji je gradonacelnik nekog grada u arapskim zemljama..Ali da nije domicilan.. Kao sto nije ni ovaj.. Dakle,ne odnosi se na Libanske krscane ili Egipatske Kopte. Nije ni tako lose na zapadu.. Kao sto na ovoj temi sto ide u off.. Ovo je sad politicka diskusija a upravo ta tema i ima negdje.. o zapadu..
Sve u svemu.. Za BiH,nije dobro nikakva radikalna promjena situacije. Ja sam za vracanje suvereniteta BiH onako kako je i krenulo.. Puzebim koracima ali ide... Jos da nije glupe vlasti bilo bi i bolje..
Zbog cega nebi bio za ujedinjenje muslimanskog svijeta?Sta fali EU sto se ujedinjuje ili SAD ili Ruskoj federaciji?Oni ce se ako Bog da i ujediniti kad tad i to bez nas,ali ce tad njihove odluke imati puno vecu tezinu na svijetski poredak nego sad,a samim tim i na svijetsku politiku i ekonomiju,a zna se da ista kroji sudbinu i nase drzave.
Turska je upravo inicijator na ekonomskom povezivanju tih drzava i uvodjenjem bescarinske zone izmedju njih,a autokratski rezimi o kojima pricas su kao ostavstina kolonijalizma zapadnih sila bili ti koji su se stalno protivili takvom ujedinjenju.Saudijskom kralju je neki dan od strane uleme u toj drzavi podnesen zahtijev da se dopusti osnivanje islamskog politickog pokreta-Umme.Zamisli taj narod zivi u velikom ekonomskom blagostanju i opet su to podredili intersima umeta,bune se,a dobro im...dje to ima?
Ti primjeri sto navodis iz Holandije su nusproizvod sudara istoka i zapada ,u kojem zapad zbog moralne krize polahko ali sigurno gubi.Holandija je bila velika kolonizatorska sila koja je tlacila i crpila bogatstva iz islamskih zemalja ali im se to vraca nazad jer te bivse kolonije vecinom imaju i holandsko drzavljanstvo,pa sad kad su se obrazovali muslimani iz tih zemalja im dolaze na prag i na miran nacin preuzimaju ono sto im je tokom historije otimano.Muslimani su jednostavno naucili koristiti njihove slabosti u zakonima.
Meni prijatelj iz gimnazije koji je sad u Kanadi prica da cesto klanjaju u parkovima kad je ljeto i to dzematile,u Engleskoj npr imas neku vrstu serijatskih sudova,u pogledu brakova,parnica,oporuka i slicno.
To je politika sa kojom se muslimane pokusavalo na duge staze asimilirati u demokratiju,medjutim sta se desava...muslimani asimiliraju demokratiju

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

11 Mar 2011, 22:53

Čarobnjače,....... mogu li dobiti odgovor ?

Jedno je prihvatati a drugo pripadati NAŠOJ islamskoj zajednici i NAŠEM mezhebu.
Dakle, pripadaš li našoj islamskoj zajednici , priznaješ li našu islamsku zajednicu i NAŠ henefijski mezheb.
Pitanje je veoma jednostavno.
Odgovoriš ovako ; da prihvatam i pripadam našoj islamskoj zajednici i našem henefijskom mezhebu, prihvatam i koristim pravnu školu henefijskog mezheba .
A ako ne odgovoriš tako, onda je isto ok, jer to je tvoje pravo , pripadaj kome hoćeš i kome želiš , to je tvoje pravo al jednako je naše pravo da znamo s kim imamo posla jer nepriznavanjem kome pripadaš ti svjesno ili nesvjesno stvaraš smutnju ( fitnu ).

Haj odgovori, pa nastavimo o opasnisti religije.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19309 times

12 Mar 2011, 00:01

mrki da ti je mislio odgovoriti već bi odgovorio i molim te ne postavljaj jedno te isto pitanje svaki dan po tri puta. ubuduće će se brisati jer kao što rekoh neće ti odgovoriti

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

12 Mar 2011, 01:45

Mislim da se bavimo potpuno nepotrebnim pitanjima a posebno sto insistiramo na licnom opredjelenju a trebalo bi da odgovorimo na temu da li je religija opasna i zbog cega
Ma glupo mi skroz etiketirati drugoga i bjezati od teme a lijepo tema glasi moze li religija biti opasna
Umjesto korisnih komentara mi se bavimo licnim profilima nasih clanova
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

12 Mar 2011, 08:24

komsija wrote:Mislim da se bavimo potpuno nepotrebnim pitanjima a posebno sto insistiramo na licnom opredjelenju a trebalo bi da odgovorimo na temu da li je religija opasna i zbog cega
Ma glupo mi skroz etiketirati drugoga i bjezati od teme a lijepo tema glasi moze li religija biti opasna
Umjesto korisnih komentara mi se bavimo licnim profilima nasih clanova
U tome i jeste srž problema.
Religija je svo vrijeme opasna iz jednog jedinog razloga: ljudi se sakrivaju iza paravana neke vjere, sekte i rade mnoge nelogične i opasne stvari , koje i te kako ne odgovaraju poštenom svijetu , koji samo želi da se normalno živi. Ne bježim ja od teme al želim znati s kim imam posla, jer čarobnjak ovdje ogromno piše o islamu al izvor mu je mutan i uopšte ne liči našoj islamskoj zajednici i našem mezhebu.
Ovdje i admin apelira na mene,kao i ti i uopšte niste svjesni opasnosti situacije. Takvi ljudi pokušavaju nadvladati ne samo našom islamskom zajednicom , već i našim prostorom al to vama ne smeta, smeta vam logično postavljeno pitanje.
Korisni komentari svakako mogu biti - ako se zna jel neko pripadnik naše islamske zajednice ili je kakva zalutala osoba, koja je član ove ili one sekte.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Post Reply

Return to “Religija”