Šerijatski zakon

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25244 times
Been thanked: 6631 times
Status: Offline

Re: Irak želi ozakoniti brak s djevojčicama mlađim od 10 god

Post by Veca » 14 Mar 2014, 21:09

...tobejarabi! :puca
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Post by Julia-Klara » 14 Mar 2014, 21:10

strasno...pa oni nisu normalni...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 14 Mar 2014, 21:31

Kako je lijepo kad ti donesu demokratiju :D
Potpuna sloboda :spanac

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 14 Mar 2014, 22:12

Stvarno ce mi uvijek ostati misterija sta zenturace po tim zemljama rade?! I treba ih kamenovat, svaki dan tri puta.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 » 15 Mar 2014, 22:15

Šta rade, obespravljene su, šta mogu da urade? Sve su pod pritiskom i pod strahom cijeli svoj život, neobrazovane i nesposobvne da se suprostave surovom svijetu oko sebe. I ne treba ih, ionako jadne, kamenovati tri puta, već im treba na neki način pomoći jer one nemaju način da se izbore s tim. Treba uzeti u obzir činjenicu da se to ne dešava nekoj tamo ženi na zapadu koja ne traži svoja prava koja ima, već ženi koja živi u takvom sistemu gdje nema ni sredstava ni načina da sebi pomogne. A gdje je sad svijet koji sve to gleda i ćuti? Gdje je ta međunarodna zajednica i ostale strine vražije, činjenica je da se radi o oduzimanju osnovnih ljudskih prava tim ženama, pa zar ne trebalo neko da reaguje i da se zavede malo reda i da se te žene zašite? I Jagoda, prvo se pokušaj staviti u nečiju poziciju i shvatiti, pa onda kritikuj!

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga » 16 Mar 2014, 08:02

alma75 wrote:Šta rade, obespravljene su, šta mogu da urade? Sve su pod pritiskom i pod strahom cijeli svoj život, neobrazovane i nesposobvne da se suprostave surovom svijetu oko sebe. I ne treba ih, ionako jadne, kamenovati tri puta, već im treba na neki način pomoći jer one nemaju način da se izbore s tim. Treba uzeti u obzir činjenicu da se to ne dešava nekoj tamo ženi na zapadu koja ne traži svoja prava koja ima, već ženi koja živi u takvom sistemu gdje nema ni sredstava ni načina da sebi pomogne. A gdje je sad svijet koji sve to gleda i ćuti? Gdje je ta međunarodna zajednica i ostale strine vražije, činjenica je da se radi o oduzimanju osnovnih ljudskih prava tim ženama, pa zar ne trebalo neko da reaguje i da se zavede malo reda i da se te žene zašite? I Jagoda, prvo se pokušaj staviti u nečiju poziciju i shvatiti, pa onda kritikuj!
Tu su prvi i najcesci korisnici tih pogodnosti ovi zapadni mudros.eri.
:bije :bije
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 16 Mar 2014, 16:19

alma75 wrote: I Jagoda, prvo se pokušaj staviti u nečiju poziciju i shvatiti, pa onda kritikuj!
Nema potrebe da se "stavljam". Ono fajn drustvo prije rata me pokusavalo staviti u tu poziciju, kao i sve bosanske zene, al neJa od te muzike nista. Naravno, ne u ovakvom ekstremu.

So, sta je po tebi rjesenje?! Status quo?!

Same su krive, i uvijek cu to tvrditi. Ne kritikujem, samo konstatiram da sto posijes to dobijes: kako svaka majka odgoji kcer i SINA, takav im grah padne. Te iste "potlacene" zene odgajaju sinove kao mini bogove tobe jarabi.
Zasto se ne pobune? Neobrazovane?! Molim?! Tamo su zene 3 puta vise obrazovane nego u Bosni recimo. Sta radi svijet? Nudi im pomoc svakodnevno, i to znam za fakat, ali jok, one se "ponose" serijatom. Ja to prevodim ponos sa ljenosti. Nemaju volje, (sto vec mogu da razumijem) da ista urade. Mada, sudeci po sebi, a svako polazi od sebe, kad bi me imbecil maltretirao jednom samo zubima bih ga potrgala, pa nek ide zivot ako treba.
A tako sam prosjecna osoba, otkud mi takve ideje :hihi
D.I.L.L.I.G.A.F.

Ruana

Post by Ruana » 16 Mar 2014, 17:50

Pedofilija je ionako svugdje slabo kaznjena. Kod njih se nikad nije ni kaznjavala tako da ovo nista nije novo bar ne za neka sela tamo.
Kao prvo ovo je samo prijedlog koji jos nije usvojen, a drugo ne moze je ozeniti dok otac ne dadne pristanak. Nisu svi hajvani, oni koji su to radili prije opet ce sa zakonom ili bez.
Prijedlog zakona ne postavlja minimalnu starosnu granicu za udaju, te godine spominje jedino po pitanju razvoda, a kao ulazak u pubertet navodi se dob od 9 godina, prema lunarnom islamskom kalendaru, što je zapravo dob od 8 godina i 8 mjeseci. Kontroverzni zakon bi također učinio oca jedinim roditeljem koji može prihvatiti ili odbiti bračnu ponudu za kćerku.

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 » 16 Mar 2014, 19:53

Jagoda wrote:
alma75 wrote: I Jagoda, prvo se pokušaj staviti u nečiju poziciju i shvatiti, pa onda kritikuj!
Nema potrebe da se "stavljam". Ono fajn drustvo prije rata me pokusavalo staviti u tu poziciju, kao i sve bosanske zene, al neJa od te muzike nista. Naravno, ne u ovakvom ekstremu.

Same su krive, i uvijek cu to tvrditi. Ne kritikujem, samo konstatiram da sto posijes to dobijes: kako svaka majka odgoji kcer i SINA, takav im grah padne. Te iste "potlacene" zene odgajaju sinove kao mini bogove tobe jarabi.
Zasto se ne pobune? Neobrazovane?! Molim?! Tamo su zene 3 puta vise obrazovane nego u Bosni recimo. Sta radi svijet? Nudi im pomoc svakodnevno, i to znam za fakat, ali jok, one se "ponose" serijatom. Ja to prevodim ponos sa ljenosti. Nemaju volje, (sto vec mogu da razumijem) da ista urade. Mada, sudeci po sebi, a svako polazi od sebe, kad bi me imbecil maltretirao jednom samo zubima bih ga potrgala, pa nek ide zivot ako treba.
Nisi u pravu. Neobrazovane i potlačene jesu i ako možda i ima pojedniačnih slučajeva pobune, ja vjerujem da završe tragično. Smatram da svijet može da pomogne, na kraju krajeva ovo i jeste problem cijelog svijeta i svih nas a ne samo njihov problem. Najgore je što svi mislimo da se to dešava " nekome tamo daleko" i što se svi sklanjaju od bilo kakve vrste pomoći, a krive žrtvu što se ne pobuni kako bi opravdali svoju ljenost i nezainteresiranost!

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 16 Mar 2014, 20:14

Jagoda gdje si ti rasla? Uspomene koje nosis iz Juge mi govore da si ocito pobjegla iz neke pripizdine gdje je i posta dolazila jednom godisnje kad se medvjed probudi pa raznese pisamca.
Prije rata, u tebi mrskoj drzavi, su zene radile, kao i danas. Drustvo nije tlacilo zene i data im je mogucnost i da se skoluju i rade. Danas, narocito.
Moram te razocarati, ali Bosanke su skolovane zene. Sa jednakim pravima kao i muskarci.
Sasvim je suludo uporedjivati jedan Jemen i BiH.
Alma, potpuno se slazem s tobom. Lahko je tipkati po tastaturi i biti heroj na netu. Ali da nemas podrsku porodice, posao, zavrsenu skolu, nemas podrsku od drzave, vec samo osudu od svih navedenih sipak bi se ti digla i tukla. Bila bi manja od makovog zrna. Udavala bi se svake godine i pitala treba li jos
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Ruana

Post by Ruana » 16 Mar 2014, 20:23

Pa tamo rece da joj je bilo fino kod tita, ali hajde sve nas ponekad ponese, i meni nekad ostane upaljen kompjuter na forumu.
pripizdine
:pusa
Poznajem dosta iracanki i to dobro. I tamo je razicito isto kao i kod nas, vjerovali ii ne dosta ih je visoko obrazovano uglavnom su medicinske radnice ili prosvjeta. Jednom mi jedna kaze da bi se sutra vratila u Irak kad ponovo dosao neki "Sadam Husein" kaze on nije bio diktator ove vrste.
Danas je kaze drugacije u Iraku, na selima pogotovo a u gradovima je malo drugacije ali ona kaze da ne moze niko ozeniti djevojku ako otac ne pristane, a dati dijete od 10 godina kaze rade samo na selima i uvjek su to i radili i to u nekim brdima gdje judi nikad nisu vidjeli civilizacije.

Ruana

Post by Ruana » 16 Mar 2014, 20:33

Jagoda wrote:

Vidi moja majka rahmetli da je ziva imala bi dosta godina, imala je srednju skolu, sa sela je, nije imala oca, nena ih je 4 odgojila sama i sve tetke imaju srednju skolu.
Gdje si ti rasla i sto ti babo nije dao u skolu ne znam, ali pricaj u svoje ime.

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 17 Mar 2014, 00:20

Djevojke, donosite zakljucke nasumce, a to nikako nije dobro za ten :plavi :plavi

Al da vas prosvijetlim: rasla u BL, moja porodica jedna od najstarijih u BL:) Cak je i moja majka rahmetli obrazovana bila. Licno sam zavrsila faks i tamo i ovdje.

A sad po temi, jer nisam ja tema :grana :hihi

Hocete da mi kazete da ste imale pravo glasa kod babe?! Malo morgen. Imala sam umalo treci svjetski rat u kuci zato sto se nisam bojala da koristim mozak, niti sam pitala svog babu za bilo kakva prava, nego sam ih uzimala:)

90% zena, tad djevojaka,koje sam poznavala i BiH nisu smjele prDnut u kuci. A onda su od jednog terora, babe, rpesle u drugi, muzic. I sad on odlucuje, ma koliko se one puhale da kobiva nesto imaju re, ili da ih neko poslusa. To kod mene nije slucaj recimo. Ako sam babu sikterisala, naravno da bih i muza. A obojica su vrlo brzo "get down with the program" :zubi

Helenese, so, znaci po vama, hajmo plakat, i zalit te silne jadnice, i neka ih tako, bolje im je, manje boli neg da se pobune?!

Kad kazem da im se pomoc pruza, kazem zato sto mi necaka radi za Amnesty Internationa, i bas radi za slostavljanim zenama Bliskog Istoka, Istocne Evrope, i Sjeverne Afrike. So, iz prve ruke info.

Je'l sad jasnije?! Ne, ne zakljucivati u huji, i bez validnih podataka nikad :D. :D. :D. :D.

Je'l ne primjetite da se niti jednoj od vas ne obracam sa podnistavajucim izjavam vaseg podrijetla, ili obrazovanja?! Docim, glupost, rpedrasude, eeeeeeeee, to je vec druga prica :plavi :plavi :plavi :plavi
D.I.L.L.I.G.A.F.

Ruana

Post by Ruana » 17 Mar 2014, 07:51

Hahaha Jagoda, vidim puno si mastovita,vjerovala ili ne ima nas ovdje (ima tema negdje o tome) sto nam tate nisu bili zatucane seljacine nego visoko obrazovani ljudi, sto smo ih postovale kao roditeljja i nije bilo nikakvog sikterisanja (Boze sacuvaj) isto tako sto imamo muzeve koje nema potrebe sikterisati jer nisu krkani sa koijima treba "borba bikova" da bi ostvarile svoe pravo.
Vidim ja da si se ti dobro izborila sikterisuci sve oko sebe, neka fino je to,(mi ostale nismo imale potrebe za borbom) samo ove u Iraku se ne bore sa babom/tatom nego sa drzavom i sistemom i sto ne mogu izaci iz drzave bez muske pratnje, vjerovatno da mogu ne bi ih udavali od 10 godina.

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 » 17 Mar 2014, 11:11

Ruana wrote:Hahaha Jagoda, vidim puno si mastovita,vjerovala ili ne ima nas ovdje (ima tema negdje o tome) sto nam tate nisu bili zatucane seljacine nego visoko obrazovani ljudi, sto smo ih postovale kao roditeljja i nije bilo nikakvog sikterisanja (Boze sacuvaj) isto tako sto imamo muzeve koje nema potrebe sikterisati jer nisu krkani sa koijima treba "borba bikova" da bi ostvarile svoe pravo.
Vidim ja da si se ti dobro izborila sikterisuci sve oko sebe, neka fino je to,(mi ostale nismo imale potrebe za borbom) samo ove u Iraku se ne bore sa babom/tatom nego sa drzavom i sistemom i sto ne mogu izaci iz drzave bez muske pratnje, vjerovatno da mogu ne bi ih udavali od 10 godina.
Slažem se!
Nije problem da se te žene pobune i traže svoja prava i globalno i svaka u svojoj porodici ako iza njih stoji sistem koji će ih zaštiti i adekvatna kazna za muškarce koji ih maltretiraju.

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 17 Mar 2014, 12:03

alma75 wrote:
Ruana wrote:Hahaha Jagoda, vidim puno si mastovita,vjerovala ili ne ima nas ovdje (ima tema negdje o tome) sto nam tate nisu bili zatucane seljacine nego visoko obrazovani ljudi, sto smo ih postovale kao roditeljja i nije bilo nikakvog sikterisanja (Boze sacuvaj) isto tako sto imamo muzeve koje nema potrebe sikterisati jer nisu krkani sa koijima treba "borba bikova" da bi ostvarile svoe pravo.
Slažem se!
Nije problem da se te žene pobune i traže svoja prava i globalno i svaka u svojoj porodici ako iza njih stoji sistem koji će ih zaštiti i adekvatna kazna za muškarce koji ih maltretiraju.
Ruana: Da, da, sve zene koje moraju coJka pitat da odu do radnje uglavnom to opisu sa "postovanjem" prema starijima :hihi A sad mi molim te iskopiraj gdje si ti zakljucila ciji je otac koliko obrazovan, ili muz sikterisan, i tako :grana To je otprilike sav moj komentar sto se tice "licnosti", dosad, i za ubuduce hahahahahahahahahahahahahahaha

A sto se tice sistema koji ce da stoji iza tih zena, Alma daj molim te mi reci kojim ce to procesom da se sistem pomjeri u tu poziciju?!
Ovo postaje sve bolje:)))))

Citati nije isto sto i razumjeti procitano :hihi
D.I.L.L.I.G.A.F.

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 17 Mar 2014, 12:53

Jagoda ti si kontradiktorna kod svojih postova. Ili ne vidis, zaboravis sta si prethodno napisala ili dvoje pise sa tvog nika.
Sto se tice tog tvog sikterisanja-aferim. Ja, takodjer, nisam potrebu sikterisati ni oca ni majku a pogotovo ne muza. Razumni su ljudi sa kojima je dovljan razgovor.
Ako vec nisi imala postovanja prema bliznjim (sikterisala si ih) onda je uzaludno s tobom diskutovati o razumijevanju zena koje satire sistem, drzava, zakon.
Nego, hajd ti u svoj film... ;)

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 17 Mar 2014, 13:02

Nela wrote:Jagoda ti si kontradiktorna kod svojih postova. Ili ne vidis, zaboravis sta si prethodno napisala ili dvoje pise sa tvog nika.
Sto se tice tog tvog sikterisanja-aferim. Ja, takodjer, nisam potrebu sikterisati ni oca ni majku a pogotovo ne muza. Razumni su ljudi sa kojima je dovljan razgovor.
Ako vec nisi imala postovanja prema bliznjim (sikterisala si ih) onda je uzaludno s tobom diskutovati o razumijevanju zena koje satire sistem, drzava, zakon.
Nego, hajd ti u svoj film... ;)
Zasto sam kontradiktorna?! Samo da se malo pazljivije procita, sve bi bilo jasno:)

Oca jesam sikterisala, tj. njegove "ideje" o zeninom mjestu u drustvu. Sto sam i napisala. Muza nisam imala potrebe, ne bi bio moj muz da jesam;) I to sam napisala. Da su obojica u mom filmu, i to sam napisala. Sve ne bas u toliko rijeci, ali pametan kuzne;)
E sad nisam znala da trebam i nacrtat hahahahahahahahahahahahha
Postovanje prema bliznjima?! Znaci, po toj teoriji: te jadne zene su se predale bullshit-u iz postovanja?! Neko ovdje ne konta o cem je rijec ja b' rekla :grana Mozda sam ja :hihi

Kontradiktornost:
Nela: Sto se tice tog tvog sikterisanja-aferim. Ja, takodjer, nisam potrebu sikterisati ni oca ni majku a pogotovo ne muza. Razumni su ljudi sa kojima je dovljan razgovor. (Tvrdnja da je nesto pozitivno)
Nela: Ako vec nisi imala postovanja prema bliznjim (sikterisala si ih) ,,,,, (Otkud sad negativno?!)

:zubi
D.I.L.L.I.G.A.F.

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 17 Mar 2014, 13:07

Ne vrijedjas nas na osnovu toga odakle dolazimo ali zato nadjes sebi za pravo da kazes kako je neko glup i ne konta tvoje uzvisene rijeci, pa jos neces nam crtati.
Znas, imala bih ti svasta reci, prvo o nivou tvoje inteligencije i kulture, drugo, o tome da veze nemas sta si prethodni post napisala, trece dvolicna si, nemas jasan stav ni po jednom pitanju... Nisi vrijedna daljnje rasprave...

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 17 Mar 2014, 13:11

Nela wrote:Ne vrijedjas nas na osnovu toga odakle dolazimo ali zato nadjes sebi za pravo da kazes kako je neko glup i ne konta tvoje uzvisene rijeci, pa jos neces nam crtati.
Znas, imala bih ti svasta reci, prvo o nivou tvoje inteligencije i kulture, drugo, o tome da veze nemas sta si prethodni post napisala, trece dvolicna si, nemas jasan stav ni po jednom pitanju... Nisi vrijedna daljnje rasprave...
Rekoh li ja da se tema svela na Jagode hahahahahahahhahahahaha Bice da sam ja zapocela sa "vrijedjanjima" :grana :D.

Ne vidim draga gdje si se nasla, a ako jesi, vjerojatno imas razloga no?! :D
D.I.L.L.I.G.A.F.

Post Reply

Return to “Religija”