A sta da vam siluju zenu ili djevojku
Moderator: spacebound
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
A sta da vam siluju zenu ili djevojku
Cesto na TV u vijestima cujem da je neka zena silovana a ispostavi se da je udata i da ima djecu a takodje i djevojke se veoma cesta meta , ma jos vise zato sto imaju vise prilike da izlaze vani te nalete na one koji ih siluju
E pored trauma koja svaka zena ima poslije silovanja ima i ona koja pogadja njihovu vezu
Recimo u nekim zemljama sa muslimanskim zivljem muskarci se odricu svoje zene koja je silovana a kod nekih proglasavaju zenu krivom
OK, pustimo sad neke radikale, da vidimo kako bi nasi muskarci reagovali kada bi im neko silovao suprugu ili djevojku
E pored trauma koja svaka zena ima poslije silovanja ima i ona koja pogadja njihovu vezu
Recimo u nekim zemljama sa muslimanskim zivljem muskarci se odricu svoje zene koja je silovana a kod nekih proglasavaju zenu krivom
OK, pustimo sad neke radikale, da vidimo kako bi nasi muskarci reagovali kada bi im neko silovao suprugu ili djevojku
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Re: A sta da vam siluju zenu ili djevojku
:lol ma daj ba hahahkomsija wrote:Cesto na TV u vijestima cujem da je neka zena silovana a ispostavi se da je udata i da ima djecu a takodje i djevojke se veoma cesta meta , ma jos vise zato sto imaju vise prilike da izlaze vani te nalete na one koji ih siluju
sa muslimanskim zivljem?Po islamu se silovatelj kaznjava smrcu,ako to "muslimansko zivlje" to ne uradi vec napravi suprotno jesu li oni sljedbenici islama?Recimo u nekim zemljama sa muslimanskim zivljem muskarci se odricu svoje zene koja je silovana a kod nekih proglasavaju zenu krivom
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- komsija
- Aktivni forumaš

Carobnjak, imao sam priliku da citam o tome sta rade zenama koje budu silovane i ne govorim napamet
Nemoj se odmah ljutiti na svaki pomen 'muslimanski" "islamski" itd
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
Pitanje je kako bi nasi muskarci reagovali ali eto i ja sam se javila na ovo...
U ratu, zenska osoba iz moje najblize familije bila je silovana od strane 10 muskaraca, jedno za drugim. Od tada je "otisla" potpuno. Muz joj je morao gledati sve to i kad se pobunio, pretukli su ga, od cega je nakon kratkog vremena preminuo.
Kako reagovati na to???
Ono sto se desilo ne mogu vratiti unazad sta god da ucinim. Svaki cin bi naudio na kraju samo meni samoj. Iako nikad ne razdvajam nacije, s njima ne mogu biti prijatelj iako znam da nisu svi isti.
U ratu, zenska osoba iz moje najblize familije bila je silovana od strane 10 muskaraca, jedno za drugim. Od tada je "otisla" potpuno. Muz joj je morao gledati sve to i kad se pobunio, pretukli su ga, od cega je nakon kratkog vremena preminuo.
Kako reagovati na to???
Ono sto se desilo ne mogu vratiti unazad sta god da ucinim. Svaki cin bi naudio na kraju samo meni samoj. Iako nikad ne razdvajam nacije, s njima ne mogu biti prijatelj iako znam da nisu svi isti.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19308 times
a ne znam stvarno...svaki muškarac koji ima imalo pameti ne bi trebao da zamjeri ženi nešto, niti da je ostavi. to bi zaista bilo dno dna. ispalo bi on se kao ne može da nosi s tim...a šta je sa ženom koja je sve to preživjela. trebao bi ostati uz nju i pomoći joj da nekako to prebrodi, mada je nemoguće.
nažalost neke ljude tragedije razdvajaju umjesto da ih spajaju.
možda zato što im se nakon toga život preokrene naglavačke, a oni to ne mogu da podnesu.
a možda je u pitanju samo sebičnost
nažalost neke ljude tragedije razdvajaju umjesto da ih spajaju.
možda zato što im se nakon toga život preokrene naglavačke, a oni to ne mogu da podnesu.
a možda je u pitanju samo sebičnost
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ne ljutim se samo mi je smijesno sto u svaku temu ubacujes te pojmovekomsija wrote:Carobnjak, imao sam priliku da citam o tome sta rade zenama koje budu silovane i ne govorim napamet
- komsija
- Aktivni forumaš

Takva je tema a nisam ja kriv sto je tako u nekim islamskim zemljama kao sto je npr. Afganistancarobnjak_iz_voza wrote:Ne ljutim se samo mi je smijesno sto u svaku temu ubacujes te pojmovekomsija wrote:Carobnjak, imao sam priliku da citam o tome sta rade zenama koje budu silovane i ne govorim napamet
Prije nego sto postavim neku temu ja budem inspirisan nekim clankom ili vise njih i tek tada odlucim da postavim temu
Nazalost , kao sto sam vec prije rekao u nekim zemljama osudjuju zenu zato sto je silovana ko biva trebala je paziti da ne izaziva silovatelje
I, obratno!
I, obratno!
Tebi je smiješno umjesto da ti bude žalosno , šta sve budale rade ,......... evo primjer :carobnjak_iz_voza wrote:Ne ljutim se samo mi je smijesno sto u svaku temu ubacujes te pojmove
http://www.jutarnji.hr/barbarski-obicaj ... ne/884357/
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Kazem to nije islam to je tradicija ,a ko je ono ovdje vatreni tradicionalista i vjeruje u moci "svete" dlake?mrki62 wrote:Tebi je smiješno umjesto da ti bude žalosno , šta sve budale rade ,......... evo primjer :carobnjak_iz_voza wrote:Ne ljutim se samo mi je smijesno sto u svaku temu ubacujes te pojmove
http://www.jutarnji.hr/barbarski-obicaj ... ne/884357/
aha,ti...vidis i taj je paradoks smijesan.Kako ljudi poput tebe izgube svaki smisao za logiku
Pa to su upravo vjernici i to mnogo bolji od tebe a i vehabije su vjernici al zalutali fanatici , upravo kao i oti na linku .carobnjak_iz_voza wrote:Kazem to nije islam to je tradicija ,a ko je ono ovdje vatreni tradicionalista i vjeruje u moci "svete" dlake?
aha,ti...vidis i taj je paradoks smijesan.Kako ljudi poput tebe izgube svaki smisao za logiku
Niko ne govori o svetoj dlaci , ne miješaj pojmove , ako nisi čuo za džamiju Aziziju , pa idi malo googlaj a ako si pripadnik nevehabija i našeg mezheba i naše IZ , onda to prihvatiš kao činjenicu ,......... uostalom evo ti link pa opovrgni ako možeš : http://bs.wikipedia.org/wiki/Ora%C5%A1je
Tamo gdje su Zanimljivosti između ostalog piše i ovo : Azizija je naziv za džamiju u središtu grada. Poznata je po tome što je jedna od rijetkih džamija koja sadrži bocu sa dlakom poslanika Muhammeda a.s. Jednom godišnje, za klanjanja posebnog namaza tokom Ramazana, boca se vadi i odmotavaju se mnogobrojne maramice koje ju čuvaju i štite da bi se istom dotaklo čelo i brada prisutnih džematlija, koji stvore krug oko nje.
PS. koliko godina smiju biti djevojčice spremne na udaju kod vehabija ?
- Maja
- Administrator

- carobnjak N
- Forum [Bot]
I onda kad se dotaknes tom maramicom ne moras vise ni klanjati ,a mozes i popiti slobodno jer ima tih maramica dogodine opet ili sta? U cemu je smisao toga?mrki62 wrote:Pa to su upravo vjernici i to mnogo bolji od tebe a i vehabije su vjernici al zalutali fanatici , upravo kao i oti na linku .carobnjak_iz_voza wrote:Kazem to nije islam to je tradicija ,a ko je ono ovdje vatreni tradicionalista i vjeruje u moci "svete" dlake?
Niko ne govori o svetoj dlaci , ne miješaj pojmove , ako nisi čuo za džamiju Aziziju , pa idi malo googlaj a ako si pripadnik nevehabija i našeg mezheba i naše IZ , onda to prihvatiš kao činjenicu ,......... uostalom evo ti link pa opovrgni ako možeš : http://bs.wikipedia.org/wiki/Ora%C5%A1je
Tamo gdje su Zanimljivosti između ostalog piše i ovo : Azizija je naziv za džamiju u središtu grada. Poznata je po tome što je jedna od rijetkih džamija koja sadrži bocu sa dlakom poslanika Muhammeda a.s. Jednom godišnje, za klanjanja posebnog namaza tokom Ramazana, boca se vadi i odmotavaju se mnogobrojne maramice koje ju čuvaju i štite da bi se istom dotaklo čelo i brada prisutnih džematlija, koji stvore krug oko nje.
Tvrdiš da si član naše IZ i našeg mezheba ?carobnjak_iz_voza wrote: I onda kad se dotaknes tom maramicom ne moras vise ni klanjati ,a mozes i popiti slobodno jer ima tih maramica dogodine opet ili sta? U cemu je smisao toga?
Ako ti šta nije jasno, idi kod kakvog muftije pa nek ti objasni ili kakvog starijeg hodže.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9977 times
- Been thanked: 11847 times
Vjerovatno bih nasao nacina da ga lisim zivota..
Jebe mi se za zakon i drzavu
Jebe mi se za zakon i drzavu
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41474 times
- Been thanked: 28268 times
Kako bi reagovao nasao tog ebaca svezao u podrum ,i lagano satara noz i svaki dan komad mesa rezao, i na to stavljao tuzlansku sol hranio bi ga i l kjukao vitaminima, da sto duze ostane ziv i rezao rezao rezao rezao rezao rezao .....(da zaboravio sam meso koje bi rezao stavljao na gril i grilirao i davao mu da papa i da cunu bi mu pripremio na lovacki nacin Rasol, pajc za divljač nacin 500ml
vinskog octa
100g
mrkve
80g
peršunovog korijena
40g
celerovog korijena
pet
karanfilčića
pet
lovorovih listova
20
zrna bibera
-
so
100g
luka
10
bobica borovnice
četvrt
muškatnog oraščića
dvije
grančice ružmarina
dvije
grančice majčine dušice
pola
kašikice mažurana
pola
limuna..
Bon Appétit
vinskog octa
100g
mrkve
80g
peršunovog korijena
40g
celerovog korijena
pet
karanfilčića
pet
lovorovih listova
20
zrna bibera
-
so
100g
luka
10
bobica borovnice
četvrt
muškatnog oraščića
dvije
grančice ružmarina
dvije
grančice majčine dušice
pola
kašikice mažurana
pola
limuna..
Bon Appétit
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
povraca mi se na samu pomisao! syeba me ovo pravo sto je bmw napisala.....
mislim da bi postupio poput mandija ili ruma!
van svake pameti je ostaviti zenu nakon toga!
mislim da bi postupio poput mandija ili ruma!
van svake pameti je ostaviti zenu nakon toga!
neces vjerovati, ja ovako uvijek kazem kad dodje do ovakvih temaRum wrote:Kako bi reagovao nasao tog ebaca svezao u podrum ,i lagano satara noz i svaki dan komad mesa rezao, i na to stavljao tuzlansku sol hranio bi ga i l kjukao vitaminima, da sto duze ostane ziv i rezao rezao rezao rezao rezao rezao .....(da zaboravio sam meso koje bi rezao stavljao na gril i grilirao i davao mu da papa...)
mislila sam da sam jedina koja misli na ISTI ama bas POTPUNO ISTI nacin kao i ti
Mudrom mozes reci frtalj, pametnom pola, a budali moras reci sve.
- Maja
- Administrator

eto taman ste vas dvoje sposobni da režete ljudsko biće (ma kakvo ono bilo)
Majo, trenutci su to - mozda ne budes spreman na takve stvari ali hej, kad bi bio slucaj kao recimo kod bmw...potrese to covjeka...mislim onda i ne razmisljas svjesno sta bi uradio, ali ja garantujem cim god hoces, da bi ja licno uradila isto kao i rum samo sto ja ne bi njemu dala da jede nego bi davala cukama il' macama 
Mudrom mozes reci frtalj, pametnom pola, a budali moras reci sve.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41474 times
- Been thanked: 28268 times
Majcek to nije ljudsko bice to je monstrum ,novembar
zajedno rezemo sjeckamo pripremi nam satarica naostri
,cak bi ga i papao pojeo bi mu jetru mmmmmmmm(na tanko narezao nema nista ukusnije od jetrice

Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom