Čovjek duži period priča o situaciji u Gazi, jer je i sam posjetio Gazu prije neke 2 decenije i vrlo dobro zna šta se tamo dešava.
Pratio sam ga i prije. Irci su vrlo hrabri i srčani i uvijek govore ono što misle i prvi su priznali Palestinu.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Čovjek duži period priča o situaciji u Gazi, jer je i sam posjetio Gazu prije neke 2 decenije i vrlo dobro zna šta se tamo dešava.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Totem wrote: 30 Oct 2023, 18:28
To narkomane, sacuvaj za neku blisku osobu...a meni ako mozes link, posta, da vidim dali je sve od Haaretca...zanima me.

Krokodil Behko wrote: 30 Oct 2023, 18:30Totem wrote: 30 Oct 2023, 18:28
To narkomane, sacuvaj za neku blisku osobu...a meni ako mozes link, posta, da vidim dali je sve od Haaretca...zanima me.
Ono baš nemam preča posla. Boli me q ako ne vjeruješ

Totem wrote: 30 Oct 2023, 18:30 Da ne bude ko ono 80.000.000 Turaka u Turskoj....zadrzi nivo. I bez vredjanja.
Kurdish sources put the figure at 10 million Kurds in Turkey

Totem wrote: 30 Oct 2023, 18:35 Region alooo,ne Turska. Idi pa proveri sto sam napisao. A ti si svo stanovnistvo Turske, uvrstio u Turke. To cak ni ludak brko ne radi. Ja sam rekao u regionu da ima oko 60 mil Turaka, te Kurda 35-40 mil. Procitaj, skontaj, pa se javi novim lazima. I drugi su te ispravili da gresis.
Ovo je nevervatno

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Totem wrote: 30 Oct 2023, 19:50 Turske danas čine sljedeće etničke skupine: od 77 %[4] do 81 %[5] Turci, od 15 % do 20 % Kurdi, od 2 % do 3 % Zaza, 2 % Arapi, 1 % Albanci, 0,5 % Čerkezi, 0,5 % Gruzijci, te pripadnici ostalih etničkih skupina kao što su Abhazi, Aramejci, Armenci, Bošnjaci, Bugari, Grci, Lazi, Čečeni i drugi.
Ovo je Turska
Glavne etničke skupine su Perzijanci (61 %), Azeri (16 %), Kurdi (10 %), Luri (6 %), Beludži (2 %), Arapi (2 %), Turkmeni (2%), Kašgajci, Armenci, Židovi, Gruzijci, Asirci, Čerkezi, Tati, Paštunci i drugi (1 %).[56]
Ovo je Iran
Stanovništvo Iraka nije etnički i vjerski homogeno, iako je Islam najzastupljenija religija i pripada mu više od 95 % stanovništva. Tri dominantne zajednice su Arapi-šijiti (oko 60 % stanovništva), Arapi-suniti (oko 20 %) i Kurdi (oko 15 %).
Ovo je Irak
The second-largest ethnic group in Syria are the Kurds. They constitute about 9%[332] to 10%[333] of the population, or approximately 2 million people
Ovo je Sirija, jer aqmo na engleskom ima egzaktne podatke o stanovnistvu.
Pa saberi.
Ovo ti je sa wikipedije, lako je proveriti

Users browsing this forum: panter7 and 1 guest